Po vypnutí zapalování kontrolky svítí
-
josef - FK
Po vypnutí zapalování kontrolky svítí
čau mam takovej problém včera večer když sem přijel domů tak se mi na volnoběh rozsvítilo dobíjení tak sem to chcípnul ale kontrolka dobíjení a mazání furt svítila i když sem vyndal klíček
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: pořád svítí kontrolky
Voda v pojistkovce??
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A reaguje ten svit na přidání plynu? Mohl by to taky být můstek v alternátoru.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Hele nemohl by být zaseklej kontakt ve spínací skřínce ?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vytahováním konektorů
-
Zbysek - FK
A pořád ti to ještě svítí? Pokud ano, tak vadu spínací skříňky by jsi poznal třeba když zatáhneš ruční brzdu, která má svítit až se zapnutým klíčkem. Pokud by ti i ta svítila bez klíčku, tak se ti tam spíná blbě patnáctka.
-
josef - FK
tak ručka už nesvítí ale dobíjení svítí furt i bez klíčku a když nastartuju tak to nezhasne ani po přidání plynu jenom se to víc rozsvítí
zkus odpojit alternátor od baterky ... ten velkej kabel připevněnej maticí ... pokud to zhasne je to jasný že je v háji altík
-
Zbysek - FK
Repase vyjde snad vždy levněji, takže spíše repasi. Nejlépe přes někoho známého ať je to za hubičku. Ovšem pokud jsi trochu schopný, udělal by jsi si to jistě i sám.
pokud se budeš pouštět do repase tak to znamená dát novej regulátor a novej diodovej můstek a přinejlepším stočit kotvu
osobně bych zkusil si někde půjčit jinej altík a vyzkoušet to jestli není chyba ještě někde jinde ale o tom pochybuju
jinak bych se spíše přimlouval k výměně za nějakej kvalitní nejlíp Bosch 90A
osobně bych zkusil si někde půjčit jinej altík a vyzkoušet to jestli není chyba ještě někde jinde ale o tom pochybuju
jinak bych se spíše přimlouval k výměně za nějakej kvalitní nejlíp Bosch 90A
-
Zbysek - FK
A co ty máš vůbec za motor a jaký altík teď? Protože třeba proti magnetonu mají boscháky jiné upevnění, ale jde to předělat.
tak to bude s největší pravděpodobností Magneton 70A
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já vám to říkal. Jinak nemá někdo z panstva chuť na dobrou brazilskou kávu.103457 píše:A reaguje ten svit na přidání plynu? Mohl by to taky být můstek v alternátoru.
Pro opravu, bude stačit vyměnit diodový blok ( 600 Kč. ) A možná bude po smrti regulátor ( 250 kč .)
Záleží kolik má ten alternátor za sebou, ale pokud to budeš mít vyndané z auta a rozebrané tak bych se přiklonil k repasi, ať to nemusíš za půl roku zase vyndávat a rozebírat . Jinak pokud si koupíš nějaký altík z vrakáče tak tu repasi budeš muset třeba dělat taky. Poruchy alternátoru mohou být dost závažné a proto je dobré vědět v jakém stavu alternátor je.
Osobně mám Magneton 90A a minulý rok se mi prozkratovala jedna hlavní dioda a odpravilo to i regulátor. Jako příčina si myslím byl povolený šroubek co drží usměrňovací blok pohromadě ( byl zakapaný barvou ) tak jsem to při montáži všechno dotáhnul a zakapal lepidlem .
Záleží kolik má ten alternátor za sebou, ale pokud to budeš mít vyndané z auta a rozebrané tak bych se přiklonil k repasi, ať to nemusíš za půl roku zase vyndávat a rozebírat . Jinak pokud si koupíš nějaký altík z vrakáče tak tu repasi budeš muset třeba dělat taky. Poruchy alternátoru mohou být dost závažné a proto je dobré vědět v jakém stavu alternátor je.
Osobně mám Magneton 90A a minulý rok se mi prozkratovala jedna hlavní dioda a odpravilo to i regulátor. Jako příčina si myslím byl povolený šroubek co drží usměrňovací blok pohromadě ( byl zakapaný barvou ) tak jsem to při montáži všechno dotáhnul a zakapal lepidlem .
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
-
freejiricek - FK
POMOC :-( Po vypnutí zapalovanání pořád palubka svítí :-(
Zdravim.
Mám problém, když vypnu zapalování, tak mi nezhasne tlak oleje a baterie, po půl hodině mi dokonce začne hrát i rádio
Nevíte někdo čím by to mohlo být ?
Mám problém, když vypnu zapalování, tak mi nezhasne tlak oleje a baterie, po půl hodině mi dokonce začne hrát i rádio
Nevíte někdo čím by to mohlo být ?
Naposledy upravil(a) Jura_Favorit dne úte 07. čer 2011 20:09:59, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno - viz. bod č. 3 Pravidel pro vkládání příspěvků!
Důvod: Sloučeno - viz. bod č. 3 Pravidel pro vkládání příspěvků!
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: POMOC :-( Po vypnutí zapalovanání pořád palubka svítí :-
Otevri pojistky zda nejsou pod vodou.
Re: POMOC :-( Po vypnutí zapalovanání pořád palubka svítí :-
a dyz to nepujde odpoj baterku mno 
Kdybych nebyl do ruky chtěl bych být taky na poštu...
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Re: Po vypnutí zapalování kontrolky svítí
Freejiricek když máš vodu v pojistkové skříni viz. http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 17&t=25807, tak netuším, čemu se divíš, napřed si odstraň jeden problém ovlivňující elektriku a pak případně hledej dál...
A zopakuji ti to, co už ti psali jiní zelení mužíčci - laskavě už konečně
a když už nové téma, tak prosím tam, kam to patří, tudíž elektriku do elektriky a ne do motoru
A zopakuji ti to, co už ti psali jiní zelení mužíčci - laskavě už konečně
-
freejiricek - FK
Vodu v pojistkovce už nemám,alternátor je nový a stejnak to pořád dělá, tak já už fakt netuším čím to je.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
zkus odpojit spínačku jestli není rozsypaná , a potzom koukni na pojistkovku zevnitř páč jestli v ní byla voda tak se ti mohl udělat na tišťáku vodivý můstek