Náporové sání 1.6 MPI

MPi 1AV
AEE
xfrodof - FK

Náporové sání 1.6 MPI

Příspěvek od xfrodof - FK »

Ahoj, vím že to tu je už rozebirany sice na 1,3bmm ale chtel bych se zeptat zda to uz nekdo delal na 1,6mpi, chci to nejak vymyslet ale zatim nevim jak, mam kuzelovej filtr koupenej a nevim jak to udelat aby mi do toho voda pri desti a nenasalo to vodu do motoru.Diky za rady
Faster - FK

Re: náporové sání

Příspěvek od Faster - FK »

Ahoj, ten kužel zahoď, nikdy ho neodstíníš tak, aby nesál teplej vzduch z motoru. Sám to poznáš, když jedeš se studenym motorem, tak je ten filtr trošičku znát, ale za tepla je to strašně líný, vlivem horkýho vzduchu..Kužel prodej, a uprav originál filtrbox a udělej do něj sání z masky..do něj sportovní vložku a máš hotovo ;)
xfrodof - FK

no ale jak udelat aby mi do toho nachcala voda kdyz to dam do masky
Faster - FK

Natáhni přes to punčochu...vzduch se přes to protlačí, ale nečistoty a kapky ne...A v případě bavlněný vložky to nevadí ta vlhkost
jarda.vysocina - FK

Příspěvek od jarda.vysocina - FK »

Zdravím, náporové sání - je to problém, zkoušel jsem to právě na BMM a filtr dostal několik sprch špinavý vody , celé sání bylo dost dlouhé a jak jsem zjistil, nemělo to požadovaný efekt . Byl jsem moc rád, že se mi vše podařilo nakonec vrátil do původního stavu. Možná to na 1.6 půjde nějak líp udělat , já bych už do toho nešel .
Jarda
xfrodof - FK

mamo cem premyslet a co vymyslet, hlavne udelat trubku co nejkratsi, protoze sem zjistil ze jak ju mam ted tak se ten vzduch musi zahrat primo u klapky v te trubce, protoze kdyz na ni sahnu tak je horka.
jarda.vysocina - FK

Příspěvek od jarda.vysocina - FK »

Přesně tak, já jsem tu trubku měl taky oddělenou plastovým dílem, protože se to všechno v létě ohřívalo a asi vlivem spojování a nevhodného tvaru to mělo velký odpor a stejně to bylo teplé . Tak se podívej na NET , třeba najdeš ispiraci , zkoušet něco, co už je odzkoušené je ztráta času . Ať se daří .
Jarda
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

Naporove sani ti nebude fungovat, pokud kurefsky nerpredimenzujes privod do airboxu a airbox nedostanes co nejbliz ke klapce.
Motor timhle zpusobem nikdy nepreplnis, duvod, proc to funguje, je ten, ze i pri plnem zatizeni v nejvyssich otackach mas v airboxu stale atmosfericky tlak, cimz podstatne snizis ztraty ze sani pred klapkou. Ale musi se to udelat spravne. Nemysli si, ze kdyz vezmes seriovou 6cm trubku a z jejiho puvodniho mista ji vystrcis pred chladic, udelas s tim diru do sveta :)
xfrodof - FK

Re: Náporové sání 1.6 MPI

takze v podstate by nejvic pomohlo dat filtr primo na klapku a do kapoty udelat diru a tam dat nejakej ten nafuk aby se vzduch hrnul primo do filtru. ale kdyz totoudelam tak jak zamezim co nejvic aby mi to nenasalo vodu nebo v zime snih???
Faster - FK

Já se přidržel "již vymyšleného" a udělal to na styl jak to měl Dedla..a podle mě to funguje
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

xfrodof píše:takze v podstate by nejvic pomohlo dat filtr primo na klapku a do kapoty udelat diru a tam dat nejakej ten nafuk aby se vzduch hrnul primo do filtru. ale kdyz totoudelam tak jak zamezim co nejvic aby mi to nenasalo vodu nebo v zime snih???
Presne tak, plus kolem filtru udelat nejakou dostatecne velkou krabici, kterou poradne utesnis.
Na vodu a snih v zime nemam recept, neb jezdim jenom v lete. Nechtel jsem nabidnout zadne konkretni reseni, jen aby bylo jasno, ze neni naporove sani jako naporove sani, tak abys neplytval casem a penezi na neco, co nebude fungovat :)
xfrodof - FK

ja vim dekuji za rady, udelam to tak ze to dam na tu klapku.
powerbull - FK

Příspěvek od powerbull - FK »

Dámy a pánové, mám tu pro Vás dost zajímavý článek od Mr. Cimbu který staví závodní motory. Podívejte co mi psal na moje kuželové náporové sání z nárazníku...

Velký problém s životností
motoru však způsobí Váš bavlněný filtr. Tato technologie je určena pro
sport, kde se po 2 000 km hodí motor do kopřiv. Budete - li používat
papírový filtr a ten budete měnit s olejem každých 10 000 km, tak 500 000 km
není problém. S Vaším filtrem bude motor už po 50 000 km spolehlivě žrát
olej.

Existuje termín placebo efekt a to je i tento případ. Na brzdě jsme
nenaměřili nárůst, který by vyvážil problémy životností motoru. Zřejmě
slyšíte motor sát a to ve Vás vzbuzuje pocit, že to jede líp. Svými laickými
úpravami sání i výfuku jste zrovna nepomohl vyplachování motoru. Svým
častým mácháním filtru v oleji jste dále zapříčinil rychlé zanášení škrtící
klapky prachem, který filtr nezachytí . Podobně to funguje na čidlo teploty
nasávaného vzduchu a tlaku v sacím potrubí. Výsledkem je zvýšená spotřeba,
protože byť tvrdíte, že auto jede líp, zvýšená spotřeba jen ukazuje, že tomu
tak není. Podobně je to i s množstvím nasávaného vzduchu, tvar a délka sání
spolehlivě zmenší množství vzduchu do motoru oproti sérii s čistým papírovým
filtrem. Žádnými olejovými aditivy nedokážete eliminovat vliv brusné pasty,
která vznikne smícháním neodfiltrovaného vzdušného prachu a motorového
oleje. Vzhledem k tomu, že mi asi nevěříte, považuji další debaty za
bezpředmětné, zřejmě 30 let mých zkušeností s laděním motorů nevyváží Vaše
laborace, jejichž výsledkem je zvýšená spotřeba ( při kladném vlivu úpravy
musí jít vždy dolů ) a během dalších několika málo tisíc km motor na šrot.
Mimochodem jeden z mých zákazníků ,když viděl nánosy prachu na hlavě motoru
pod ventilovým víkem, si šel okamžitě koupit papírový filtr i se sériovým
airboxem. :hlava: :hlava: :hlava: :hlava: :hlava: :hlava: :hlava: :hlava: :hlava: :hlava: :hlava: :hlava: :hlava: :hlava: :hlava: :hlava: :hlava: :hlava:

Hezký den a mnoho projetých kilometrů bez nehod. Vám přeje petr. ;)
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Tak zrovna Mr. Cimbu by měl mlčet o placeboefektu. Stačí se podívat na jejich internetové stránky a podívat se co tam uvádí za nesmyslné čísla (nejen on) při čipování atmosferických motorů.
A o tom bavlněným filtru to taky trochu přehání. Podívej se kolik jezdí aut s těmito fitry a kolik na ně najezdí km. :?
selle - FK

Příspěvek od selle - FK »

Ahoj.Každého názor.Ja mám ve své feldě hříbek 6 let-cca 70000km.Pravydelně ho čistím podle potřeby.Za tu dobu jsem ani jednou nečistil klapku...Žádné kolísání otáček,nebo že by papala olej.Nic takového.A to mám moje 1.3 bmm najeto skoro 200000 km.Koníka to žádného nepřidá,to vím,ale jedno je jiste-motoru se lépe dýchá.
powerbull - FK

keenworth píše:Tak zrovna Mr. Cimbu by měl mlčet o placeboefektu. Stačí se podívat na jejich internetové stránky a podívat se co tam uvádí za nesmyslné čísla (nejen on) při čipování atmosferických motorů.
A o tom bavlněným filtru to taky trochu přehání. Podívej se kolik jezdí aut s těmito fitry a kolik na ně najezdí km. :?

Neznám tohoto zázračného pána. Ale jsem rád, že jsem mezi přáteli. Kteří semnou souhlasí. A nechť mi poradí z vlastní zkušenosti. Nechtěl jsem nikoho vylekat, ale tento pán mi nasadil brouka do hlavy. Možná že má pravdu stím, že přes ten bavlněnej filtr proudí trochu víc nečistot třeba ten prach a vytváří se kolem motoru ta brusná pasta. Ale trochu přehání na léto tam hodím airbox z papírem a na zimu když není sníh a voda je sucho a 5 stupňů.. Tak bych fakt řekl že to jede líp stím, jak to mám udělané. Protože to saje náporem vzduch studenej hlavně. Mám filtr až v nárazníku a ještě přepážku takže když jsem ujel 100 Km v tomto počasí, tak můžu sám za sebe říct, že to lépe jede. A po zastavení a podívání se na filtr tak je studenej to jen dokazuje že náporoví sání funguje a přepážka taky. Asi trochu přehání pán z CIMBU. A jsem rád, že vím, že lidi na to najednou tolik km. To už dávno budu mít další auto. Takže mě jen zarazilo to jeho povídání otom, že za 2000 Km můžu motor hodit do kopřiv... :lol:
powerbull - FK

selle píše:Ahoj.Každého názor.Ja mám ve své feldě hříbek 6 let-cca 70000km.Pravydelně ho čistím podle potřeby.Za tu dobu jsem ani jednou nečistil klapku...Žádné kolísání otáček,nebo že by papala olej.Nic takového.A to mám moje 1.3 bmm najeto skoro 200000 km.Koníka to žádného nepřidá,to vím,ale jedno je jiste-motoru se lépe dýchá.
Koníka to určitě přidá si myslim já, pokud se to odstíní od tepla a přivede se vzduch náporem, on samozřejmě nápor vzduchu nic neudělá ale důležitý je že jde do motoru hodně vzduchu a 100% studenýho a čím víc studenýho, tím víc kyslíku. Tím lépe to jede:) mám vyzkoušené!:) ale chce to dávat bacha na kaluže pokud se vlítne do kaluže je to hned na filtru :D a pak to nejede :cry:
selle - FK

Příspěvek od selle - FK »

Ahoj Powerbull.Hříbek odstíněny mám hliníkovím plechem a přívod k hříbku také(hliníkovou hadicí-hucí krk,která přivádí vzduch od otvoru masky).Nějaké to procento nárustu výkonu tam bude,ale není tam ten pocit,že by tě to zarazilo do sedačky :lol: Jediné co je znát,že motor jde lépe do otáček.
powerbull - FK

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0056_n.jpg

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0084_n.jpg

Takhle to mám já pánové:) Co tomu říkáte? :) :idea: ;)

Ještě jsem zapomněl, dole jak je pod světlem přepážka kde je ta dirka která se dá srovnat z klíčovou dirkou, kde je natáhnuta hadička k airboxu. Tak tu jsem zrušil. Stačilo pár minut práce z flexou. Takže teď je tam díra jak do pr... a nádherně tam jde z nárazníku náporem vzduch. No nemohu si stěžovat. Prácička se mi líbí:) :baseball:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Co tomu říkám já??
2x ročně měněný origo papírový filtr je lepší mež tento bazmek.
Žádnej přínos to není ba naopak, jen placebo efekt. Aby to mělo cenu, musel by si pokračovat v úpravách dál, čili sání, hlava, vačka, svody, výfuk. ;)
Odpovědět