Polemika nad výměnou vstřiků

Simos 2P
135M, 136M
papa.smurf - FK

Polemika nad výměnou vstřiků

Příspěvek od papa.smurf - FK »

Zdravím všechny. Řeším takové dilema - zda měnit vstřikovací trysky, nebo ne. V mojem motoru jsou plně funkční (alespoň se tak tváří) vstřikovací trysky z roku 1997 - stejně "mladý" je můj vůz. Přemýšlím nad jejich výměnou, které pochází ze současné výroby a jsou určeny i do vozu Fabia 1,4. Myslím si že výměnou mohu jen získat a to zejména z toho důvodu, že technologie za tu dobu dost pokročila, takže by jejich činnost - rozstřikování paliva, mohla a měla být účinější a kvalitnější, což může jedině přispět motoru, ale i mojí peněžence. Jaký je Váš názor ? Díky za reakce.
papa.smurf - FK

Re: Polemika nad výměnou vstřiků

Hmmm holt žádná pomoc a já jsem se už vydal na cestu bez návratu - koupil jsem za velice rozumnou cenu vstřiky, takže teď je už jen vyměnit. A pak se holt uvidí.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Technologie neměla kam pokročit, pořád je to to samý ;) Pokud mají stejný průtok, nestane se nic - pokud mají jiný, bude to jen horší. Naprostá zbytečnost.
papa.smurf - FK

Opravdu si seš jistý, že trysky jsou naprosto identické od roku 1997 ? Proč by potom produkt, který se vyrábí 15 let bez jakýchkoliv inovací prodával za takové nehorázné peníze. Stačí kuknout na ceníky a myslím, že se nemýlím když plácnu částku 1500,- a výš. Trošičku mimo zákon trhu, takže k nějaké změně muselo dojít.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Ano došlo ke zvýšení cen energie a pohonných hmot ,DPH atd. ;)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Určitě jsou stejný. Cena je v pohodě, naprosto to souhlasí. Jim je jedno že se už 15let vyrábí, blatník se taky vyrábí tak dlouho a přitom je cena originálu stejná. Vstřikovací ventily jsou prostě drahý - na plečku jakou je kia sportage 2.0 z roku 96 stojí přes 3000 a tam určitě k žádným změnám nedošlo. Je to smutný, ale je to tak. Navíc, když přijde nová technologie, určitě ji nikdo nepoužije na starý typ vstřiků, ale vytvoří nový. Na 99,9% to tak je. A i kdyby tam nějaký vylepšení bylo, výhoda bude nulová.

Nějak mi uniká, proč je tam chceš. Aby to líp jelo? Než dát 6 000 za "nový typ" vstřiků, to radši dám 8 000 za úpravu hlavy, která je znát jak půl motoru navíc. Nebo kvůli spotřebě? Pouhý čip udělá stejnou (spíš větší) službu. Je plno možností, jak takový peníze investovat daleko líp.
papa.smurf - FK

Výměna proběhne nejen z důvodu, že chci svýho Karlíka omladit, ale taky proto, že se mi podařilo sehnat 4 ks funglovek typu 047906031 celkem za 1800,-. Tyhle vstřiky se montují nejen do felinek, ale taky do 1,4 fábek a 1,4 oktávek. Takže jsem dobře pochopil, že se "starý díl" montuje do nových vozů ? :o :o
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

No v podstatě je to tak. Pro výrobce by byl ideál, kdyby jel 100 let jen ty samý díly - každá změna je drahá.
papa.smurf - FK

Tak to je teda masakr - v podstatě je moje stařičká 1,3 na úrovni mladších sestřiček :lol: Nakonec, všechno jsou to embéčka ;)
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

No právě ;) Co by mělo smysl, je předělat na Simos 3P - to by obnášelo převrtat setrvačník z 1.4, asi vyměnit řídící jednotku, elektronickej plyn a š. klapku, pár káblíků přehodit a sehnat někoho schopnýho, kdo tam nahraje mapy pro 1.3 nebo nějak upraví aby to fungovalo. Tam by se dalo dosáhnout snížení spotřeby, ale zase ty investice budou vysoký.
papa.smurf - FK

Takže dneska vstřiy dorazili - kus za 400,-, akorát jsem koukal, že bude docela sranda ty staré dostat ven. Šrouby s hvězdicí drží jak přibitý - bodej taky ne, když je to tam od výroby. Holt kvalitní nářadí a trocha trpělivosti a snad to půjde. Jen tak mimochodem, zkoušel jsem se starýma vstřikama zahýbat a ty se točí jako čamrdy, takže těsněníčka budou už papa.
papa.smurf - FK

Tak vstřiky vyměněny a musím říct, že jsem udělal dobře. Pravděpodobně musel být minimálně jeden poškozený, protože po výměmě se motor "zklidnil", krásně jde za plynem a celkově je živější. Investice se podle mýho jednoznačně vyplatila.
DOLAN - FK

Příspěvek od DOLAN - FK »

Zdar, neví někdo, zda se dají sehnat těsnící kroužky na vstřiky 1.3MPI zvlášť? Všude to vidím jen dohromady s tryskou.
Vit125
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit125 »

Jo nechaj viz http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 21&t=13319 něco kolem 100 Kč/ks
Torontik - FK

Příspěvek od Torontik - FK »

Neprojevují se staré vstřikovací ventily nějakým cvakáním? Něco mi v motoru cvaká jak šicí stroj. Sací a výfukové ventily jsou v pořádku.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Buď spojkový ložisko (ztichne když šlápneš na spojku), nebo regenerační ventil (to je jen vlastnost, zkus ho odpojit - je to ten u nádobky s aktivním uhlím) a poslední možnost je rozvoďák.
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

celkově ale 1-3jky zní jak sici stroj :D ,hlavne bmm
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

Vit125 píše:Jo nechaj viz http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 21&t=13319 něco kolem 100 Kč/ks
podle rozměru se daji koupit za cca 10,- kus :hlava:
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

straca píše:celkově ale 1-3jky zní jak sici stroj :D ,hlavne bmm
pokud máš blbě vůle na ventilech tak jo
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

tak tak pokud máš dobrý vůle a nevytahaný rozvody tak to nejni tak strašný
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Torontik - FK

Příspěvek od Torontik - FK »

Honza_t píše:Buď spojkový ložisko (ztichne když šlápneš na spojku), nebo regenerační ventil (to je jen vlastnost, zkus ho odpojit - je to ten u nádobky s aktivním uhlím) a poslední možnost je rozvoďák.
Při sešlápnutí spojky se to sice zmírní a spomalí na takové dvě cvaknutí za vteřinu, ale je to tam pořád. Ten ventil ještě zkusím. rozvody by měly být nové. Jedině že by nějak zprasili výměnu...
zkoušel jsem postupně odpojovat vstřikovací ventily jak to tu někde radili, jestli to při některém nepřestane, ale žádná změna. Tak od nich to asi nebude. Dík za snahu.
Odpovědět