otazky ohladom centralu
-
fluzbrok - FK
otazky ohladom centralu
dobry den prajem, snad mi budete vediet pomoct, zohnal som si central s DO nejaky aligator univerzalny dneska som ho bol namontovat ale zatial len tak na predne dvere.. zamyka aj odomyka lenze ked odomknem tak po asi 15 sekundach mi zasa auto zamkne aj ked na nom idem.. predpokladam ze budem musiet motiahnut (+) od spinacky vsak? kde ten plusak najdem ? poprosil by som presnejsie lebo dneska som sa to snazil najst v poistkovke a neslo mi to ... a dalsia vec je ze ked zamknem priklad soferove dvere tak spolujazcove za nezavru alebo naopak co musim spravit aby mi to zamykalo centralne ? motorceky su 2-vodicove aj v predu aj v zadu ...
a este dve take menej podstatne veci chcem si natiahnut kale z toho centralu na smerovky aby mi to blikalo pri zamknuti kde ten plusak mam natiahnut?
a dalsia vec uz ked sa pytam tak by som rad vedel aj kam napojit kabbel na klakson teda na moju klasicku trubu... vopred velmi pekne dakujem za rady..
a este dve take menej podstatne veci chcem si natiahnut kale z toho centralu na smerovky aby mi to blikalo pri zamknuti kde ten plusak mam natiahnut?
a dalsia vec uz ked sa pytam tak by som rad vedel aj kam napojit kabbel na klakson teda na moju klasicku trubu... vopred velmi pekne dakujem za rady..
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: otazky ohladom centralu
Ad zamknutí : projdi si funkce centrálu ... zapnutá funkce znovuzamčení
ad + od spínačky : nepotřebuješ do centrálu (teda pokud nemá s tim něo společného funkce znovuzamčení)
Ad zamykýní dveří ručně : máš dvouvodičové motorky -> neumí ovládat centrál aby se zamknul ... sežeň si motorky s 5-ti vodiči (za předpokladu. že to ten centrál podporuje)
Ad směrovky : buď ke spínači varovných světel a tam se napojit na kabel co vede k blinkrům nebo dole v A sloupku u nohou řidiče
Ad klakson : Pokud má centrál vývod na klakson tak napojit pod volantem ( spíná se tam - .... takže pokud ti centrál spíná + tak to budeš muset pomocí relátka přehodit na - )
A úplně nejlíp by bylo kdyby jsi sem hodil schéma toho centrálu ať ti můžeme líp poradit
ad + od spínačky : nepotřebuješ do centrálu (teda pokud nemá s tim něo společného funkce znovuzamčení)
Ad zamykýní dveří ručně : máš dvouvodičové motorky -> neumí ovládat centrál aby se zamknul ... sežeň si motorky s 5-ti vodiči (za předpokladu. že to ten centrál podporuje)
Ad směrovky : buď ke spínači varovných světel a tam se napojit na kabel co vede k blinkrům nebo dole v A sloupku u nohou řidiče
Ad klakson : Pokud má centrál vývod na klakson tak napojit pod volantem ( spíná se tam - .... takže pokud ti centrál spíná + tak to budeš muset pomocí relátka přehodit na - )
A úplně nejlíp by bylo kdyby jsi sem hodil schéma toho centrálu ať ti můžeme líp poradit
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
-
fluzbrok - FK
no lenze ja nemam kde pozriet tieto funkcie lebo ten central ani navod ani nic ... akurat som nasiel toto:
http://www.autoelectric.ru/autoalarm/al ... 30v3-m.htm
to je presne ten moj len to je po rusky ...
jednoducho ja som len chcel aby mi to nezamykalo stale ... a som cital ze zlty vodic je (+ 12V) spinacka tym padom jak bude klucik v spinacke tak sa mi to automaticke zamykanie zrusi a nebude zatvarat auto najlepsie by bolo aby som to nejak vypol kebby som vedel ako ...
k tym smerovkam nedalo by sa nejak presnejsie nejaky postup kde to mam hladat prosim .. viem si spravit take veci sam pokial viem kde to mam hladat lenze ja nemam sajnu v tomto ... aj na tie smerovky je vyvod plus aj na klakson ...
klakson sa neda napojit na plusko? musi to ist cez minus?
http://www.autoelectric.ru/autoalarm/al ... 30v3-m.htm
to je presne ten moj len to je po rusky ...
jednoducho ja som len chcel aby mi to nezamykalo stale ... a som cital ze zlty vodic je (+ 12V) spinacka tym padom jak bude klucik v spinacke tak sa mi to automaticke zamykanie zrusi a nebude zatvarat auto najlepsie by bolo aby som to nejak vypol kebby som vedel ako ...
k tym smerovkam nedalo by sa nejak presnejsie nejaky postup kde to mam hladat prosim .. viem si spravit take veci sam pokial viem kde to mam hladat lenze ja nemam sajnu v tomto ... aj na tie smerovky je vyvod plus aj na klakson ...
klakson sa neda napojit na plusko? musi to ist cez minus?
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Ad klakson : spíná se mínusem ... +12V je u něho trvale...proto ho musíš spínat také mínusem
Ad funkce : Jak jsem řpedpokládal je tam zapnutáý funkce znovuzamčení
tim, že jsi psal, že to je centrál jsem netušil, že to je alarm
... proto tam musíš dotáhnou ze spínačky 12V po zapnutí klíčku.
Co jsem koukal do českýho překladu tak to je stupidní alarm s hromadou funkcí.
Jen se zeptám .. .to jsi dostal někde zadarmo nebo jsi to nedejbože kupoval?
Ad funkce : Jak jsem řpedpokládal je tam zapnutáý funkce znovuzamčení
tim, že jsi psal, že to je centrál jsem netušil, že to je alarm
Co jsem koukal do českýho překladu tak to je stupidní alarm s hromadou funkcí.
Jen se zeptám .. .to jsi dostal někde zadarmo nebo jsi to nedejbože kupoval?
-
fluzbrok - FK
dobre tak ten klakson necham tak mne alarm aj tak netreba absolutne ...
ja som len chcel aby mi to nezamykalo stale ... tak kde by som nasiel ten vodic od spinacky alebo nejaku farbu toho vodica nech viem kde mam hladat alebo tak prosim.. a aj tie smerovky by som poprosil ak by sa dalo nejaky ten postup kde hladat ... no da sa povedat ze som to dostal zadarmo
ja som len chcel aby mi to nezamykalo stale ... tak kde by som nasiel ten vodic od spinacky alebo nejaku farbu toho vodica nech viem kde mam hladat alebo tak prosim.. a aj tie smerovky by som poprosil ak by sa dalo nejaky ten postup kde hladat ... no da sa povedat ze som to dostal zadarmo
-
fluzbrok - FK
dobry den, tak central je namontovany vsetko bezi len mam taky problem napojil som to na smerovky ked sa otvori auto tak blikne dvakrat a ked zatvori tak plikne raz aj to bezi lenze ked idem pocas jazdy a dam smerovku tak svietia vsetke smerovky ... viem ze som tie smerovky prepajal kolo vypinaca na vystrazne lenze ako ich napojit tak aby mi pocas jazdy isli normalne ako maju ... prosim surne ..
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Spojil jsi obě větve dohromady .... alarm má vývod na směrovky jedním drátem. Ty jsi timhle drátem spojil obě dvě strany dohromady.
Musíš to připojit pomocí diod
Musíš to připojit pomocí diod
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Máš tam usměrňovací diody?? Pokud nemáš 2 vývody z centrálu k blinkrům, musíš na jeden přívod napojit 2 usměrňovací diody a na každou z diod napojit jednu stranu směrovek.
-
fluzbrok - FK
no to mi potom uz napadlo ze som to spravil zle ...
tak a k tym diodam mam dve otazky . 1. ake diody? nejako sa rozlisuju alebo nieco ? ...
2. zapojit to mam tak ze od pravej smerovky potiahnut kable tam dat tu diodu a potom k tomu vyvodu z centralu a to iste s druhou stranou?
tak a k tym diodam mam dve otazky . 1. ake diody? nejako sa rozlisuju alebo nieco ? ...
2. zapojit to mam tak ze od pravej smerovky potiahnut kable tam dat tu diodu a potom k tomu vyvodu z centralu a to iste s druhou stranou?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
1. http://www.levnealarmy.com/usmernovaci- ... a/d-71331/
2. na drát co vede z CZ napájiš obě diody tak, aby se nedotýkali a na každou diodu přivedeš jednu stranu směrovek. Ideální napojení je v sloupku řízení
2. na drát co vede z CZ napájiš obě diody tak, aby se nedotýkali a na každou diodu přivedeš jednu stranu směrovek. Ideální napojení je v sloupku řízení
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
A jenom taková poznámka ....dioda je propustná jenom v 1 směru ... musíš ji správně zapojit jinak ti to nebude fungovat. Pokud se na ni podíváš tak u toho vývodu kde je blíž ta bílá čárka to napojíš k blinkrům a u vývodu kde je bílá čárka dál ty diody spojíš a napojíš to na alarm
v každé větvi blinkrů jsou zapojeny žárovky 2x21W+1x5W, t.j. cca47W. Tomu odpovídá proud zhruba 4A. Proto je potřebné vybrat odpovídající diody, třeba tyhle:
http://www.ges.cz/cz/elektronicke-souca ... AAAEA.html
Jsou do 6A, stačí klidně na 200V, cena 3,90 Kč/ks je v pohodě.
Zapoj to takhle:

Pokud nechceš hrabat znovu u spínače výstražných, tak fikni bílý kabel tam, kde si ho rozdvojil a do každé větve připoj diodu, společný spoj (anody) připoj na bílý drát vedoucí k alarmu. Tyhle diody mají plastová pouzdra, klidně je přilož k sobě a pak celou tuhle sestavu zaizoluj.
V SK - http://www.sos.sk/?str=371&artnum=14052 ... otec-p600d
http://www.ges.cz/cz/elektronicke-souca ... AAAEA.html
Jsou do 6A, stačí klidně na 200V, cena 3,90 Kč/ks je v pohodě.
Zapoj to takhle:
Pokud nechceš hrabat znovu u spínače výstražných, tak fikni bílý kabel tam, kde si ho rozdvojil a do každé větve připoj diodu, společný spoj (anody) připoj na bílý drát vedoucí k alarmu. Tyhle diody mají plastová pouzdra, klidně je přilož k sobě a pak celou tuhle sestavu zaizoluj.
V SK - http://www.sos.sk/?str=371&artnum=14052 ... otec-p600d
-
fluzbrok - FK
ďakujem pekne uz mi to bezi
....
este mam jednu otazku ohladom toho centralu nechcem zakladat novy topic tak to pisem sem...
moj central ma vsetke motorceky 2 vodicove takze nedava signal ked otvorim auto klucikom otvori sa mi iba strana ktoru otvorim klucikom a a central je stale v aktivnej polohe teda aj alarm je stale zapnuty ten od ktoreho ten central mam ( tiez ho mal vo felicii ) a vraj klucikom otvaral normalne vsetke dvere tak nechapem ... nasiel som v scheme nieco co mne chyba tu prikladam obrazok
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 4e67e6fe1c
mozete mi vysvetlit co su tie veci zakruzkovane ? predpokladam ze tie dva spinace maju nieco spolocne s tym odomykanim lenze ja ich nemam ani ten modul neviem co znamena.. prosim o radu
este mam jednu otazku ohladom toho centralu nechcem zakladat novy topic tak to pisem sem...
moj central ma vsetke motorceky 2 vodicove takze nedava signal ked otvorim auto klucikom otvori sa mi iba strana ktoru otvorim klucikom a a central je stale v aktivnej polohe teda aj alarm je stale zapnuty ten od ktoreho ten central mam ( tiez ho mal vo felicii ) a vraj klucikom otvaral normalne vsetke dvere tak nechapem ... nasiel som v scheme nieco co mne chyba tu prikladam obrazok
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 4e67e6fe1c
mozete mi vysvetlit co su tie veci zakruzkovane ? predpokladam ze tie dva spinace maju nieco spolocne s tym odomykanim lenze ja ich nemam ani ten modul neviem co znamena.. prosim o radu
..černá krabička je tovární centrál a k jeho ovládání jsou použity pouze dva signály od alarmu modrobílý (sinij/belyj) a zelenobílý (zelenyj/belyj) přičemž se musí vývody modrorudý (sinij/krasnyj) a zelenorudý (zelenyj/krasnyj) spojit a ukostřit. Je to tzv. ovládání mínusem. Ty dva přepínače jsou zřejmě někde u zámku ve dveřích a jsou ovládány mechanicky klíčkem. Asi bude blbost hledat tyhle přepínače v interiéru.
Máš dvě možnosti - buď do každých dveří "dobastlíš" vhodný přepínač se střední klidovou polohou a pomocí nějakých táhel ho budeš přepínat, případně dva spínače mechanicky uspořádané tak, aby se jeden sepnul při odemykání a druhý při zamykání
anebo jak psal Maty
vyměň přední serva za pětivodičové. (mělo by to jít zapojit podle obrázku č. 3)
To že to předchozímu maníkovi šlo bude asi tím, že měl v autě origo centrál.
Máš dvě možnosti - buď do každých dveří "dobastlíš" vhodný přepínač se střední klidovou polohou a pomocí nějakých táhel ho budeš přepínat, případně dva spínače mechanicky uspořádané tak, aby se jeden sepnul při odemykání a druhý při zamykání
anebo jak psal Maty
vyměň přední serva za pětivodičové. (mělo by to jít zapojit podle obrázku č. 3)
To že to předchozímu maníkovi šlo bude asi tím, že měl v autě origo centrál.
-
fluzbrok - FK
takze ak som spravne pochopil tu ciernu krabicku predpokladam ze v aute nenajdem ked som tam original central nemal vsak? tak nad tym som uvazoval aby som si zohnal tie 5 vodicove servomotorceky s tym problem nebude .. len y som vam poprosil ak by sa dalo nejaky nakres spravit obycajny ze ktory vodic z tych 5 vodicovych motorcekov kam napojit lebo dost ma myli ten "modul zamku" (cierna krabicka) tak ak by sa dalo nejak to zapojenie zakreslit bol by som velmi vdacny ..
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
každej central musí mít ŘJ. Nezáleží na tom, zda je tovární nebo dodělávanej.
Nechceš to nechat zapojit někomu, kdo se v tom alespoň trochu vyzná?? Jinak tento topic bude nekonečně dlouhý.
Nechceš to nechat zapojit někomu, kdo se v tom alespoň trochu vyzná?? Jinak tento topic bude nekonečně dlouhý.
-
fluzbrok - FK
potrebujem len vediet ako by som zapojil tie motorceky na tu RJ s tym ze budu 5 vodicove jendoduchsie je sa spytat niekoho kto sa tomu viac rozumie jak budem mat nejake zapojenie podla ktoreho to bude vidiet ktory vodic ma kam ist tak s tym uz nebudem mat taky problem .. ten central som si zapajal sam tak myslim ze zvladnem aj to ... len som chcel vediet ze co je ta cierna sranda co je zakruzkovana v strede toho obrazku co som poslal ... lebo to ziadna RJ neni a len chcem veidet ze preco to tam je ked to ja nemam a to je vsetko ... ked mi to k zapojeniu tych 5 vodicovych motorcekov to netreba vediet co je ta cierna sranda tak mi to ani netreba vediet mne ide hlavne o to zapojenie tych motorcekov ked si zozeniem 5 vodicovych a to je vsetko .. preto neviem ako ich zapojit lebo tam je ta cierna sranda a stale to ide cez to tak preto sa radsej opytam aby som to vedel 100%
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ta černá sranda je řj a zapojení ti už napsal hydrant. Fakt nevím na co se ptáš, když už tu všechny odpovědi máš.
Proto jsem usoudil, že bude jednodušší a bezpečnější, když ti to někdo zapojí.
Proto jsem usoudil, že bude jednodušší a bezpečnější, když ti to někdo zapojí.
-
fluzbrok - FK
dobre fajn tak z toho zapojenia snad uz nejak vyjdem .. ale kde najdem tu RJ lebo ja okrem svojho RJ od centralu ziadnu Rj uz nemam tak kde ju mam akoze hladat?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vůbec nechápu, proč hledáš další řj
ty 5ti drátové serva musíš napojit na tu řj, která ti aktuálně otevírá-zavírá dveře a na kterou jsi napojil ty směrovky.
Pokud jak jsem pochopil v autě centrál z výroby nebyl, tak tam ani nebude žádná řj.
Z výroby je řj centrálu v palubovce za budíkama.
ty 5ti drátové serva musíš napojit na tu řj, která ti aktuálně otevírá-zavírá dveře a na kterou jsi napojil ty směrovky.
Pokud jak jsem pochopil v autě centrál z výroby nebyl, tak tam ani nebude žádná řj.
Z výroby je řj centrálu v palubovce za budíkama.
někde nahoře si správně sám sobě odpověděl - tu čiernu krabičku v aute nenájdem. Nenajdeš a já když jsem psal o přepínačích, tak jsem popisoval schéma. Tam byly namalovány nějaké přepínače, které jsou zřejmě součástí zámku.
Nebudeme to tady natahovat, hoď mi do SZ pár věcí.
- jak to máš zapojené teď (dráty od serva na jaké barvy od alarmu a co dále jsi ještě zapojil na 6-ti pinové svorkovnici)
- jaké serva bys kupoval - jedná se mi o barvy vodičů, protože na webu je dost podobných serv a u některých neodpovídá barva vodičů vodičům v dílenské dokumentaci. Fildu už nemám a nerad bych ti psal "připoj žlutý vodič od serva" a na tvém žádný žlutý nebude.
Pořešíme to přes SZ a pak výsledek můžeš hodit sem, snad se to někomu může hodit.
Nebudeme to tady natahovat, hoď mi do SZ pár věcí.
- jak to máš zapojené teď (dráty od serva na jaké barvy od alarmu a co dále jsi ještě zapojil na 6-ti pinové svorkovnici)
- jaké serva bys kupoval - jedná se mi o barvy vodičů, protože na webu je dost podobných serv a u některých neodpovídá barva vodičů vodičům v dílenské dokumentaci. Fildu už nemám a nerad bych ti psal "připoj žlutý vodič od serva" a na tvém žádný žlutý nebude.
Pořešíme to přes SZ a pak výsledek můžeš hodit sem, snad se to někomu může hodit.
koupil jsem si 4 motorky na central a jeste kabely k tomu, jenomze mam 1.3 LX takze nema ani svazek mimoradnych vybav co vsechno jeste budu potrebovat abych to sprovoznil ? diky
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Potřebuješ motorky do dveří, minimálně 1 x 5.tidrátovej a 3x dvoudrátovej, ideálně 2 + 2, k nim kabeláž a hlavně řídící jednotku centrálního zamykání. Ale vůbec bych to nekupoval po částech, jdou koupit celý sady již od pár korun a máš jistotu, že to bude funkční a konektory pasovat.
.
http://aukro.cz/pozor-centralni-zamykan ... 51804.html
http://aukro.cz/centralni-zamykani-univ ... 17653.html
http://aukro.cz/pozor-centralni-zamykan ... 51804.html
http://aukro.cz/centralni-zamykani-univ ... 17653.html
mam 2x 5vodivoce a 2x 2vodicove mam to i se zamkama, ale tu ridici jednotku nemam takze ji budu muset sehnat
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
už to skoro mám hotové serva mám ve všech dveřích, kabely mám vyvedené ke sloupkům na každé straně takže teď už mi jen chybí sehnat tu řídící jednotku a nějaké kabely jen nevím jaké potřeboval bych nějaký typ