Problém s neznámou kapalinou...

AEF
Luba
Kontaktovat uživatele:

Problém s neznámou kapalinou...

Příspěvek od Luba »

Zdravím, mám menší problém se svou Feldou...

Doteď jsme měl menší problém s chladičem, který trošku kapkal. Tak jsem si koupil těsnící prášek a ten pomohl. No teď jsme si všiml, že z poza plechového šusplechu pod motorem teče jakási "světle hnědá mastná voda" a nemůžu vůbec přijít na to, odkud nebo co je tů vůbec zač. Olej z převodovky to být nemůže, nebo převodovka je nalevo, kdežto ono to teče spíš víc na pravé straně. Olej to být taky nemůže, nebo ten je "fest černý" a chladící kapila asi taky ne, nebo ta je výrazně červená (i kdžy kapkal chladič, tak i skvrny pod autem byly červené). Nevíte prosím někdo, co to může být? Předem Vám děkuji...
DDT
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s neznámou kapalinou...

Příspěvek od DDT »

Mohl by to být olej ze serva,hydraulický olej není černý,koukni se pořádně do motorového prostoru.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

Světle hnědá voda mi tekla při vypouštění chladící kapaliny,tak bych to tipnul na ní,že někde uniká.. Celkem i smrděla,tak k tomu čichni a zkus,jestli smrdí stějně i expanzka..
80% mozku tvoří kapalina. U některých bohužel brzdová

Moje bývalá felda
Luba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luba »

Díky moc hoši za rady ;)

Nakonec jsem si před kola položil dlažbu a dřevěnou desku, auto si tak zvedl. Vůbec mi to nedalo a tak jsem ten plechový šusplech oddělal. Hned jsem zjstil, odkud to teklo. Musím přiznat, že prvně mě servo vůbec nenapadlo. V hadici u čerpadla serva byla dírka a tudy unikala ta kapalina. Tak jsem si vzal "cosi" mezi textilem a gumou (tedy spíš obojí v jednom), obvázal to a stáhl dvěma "eskapáskama" jako provizorní řešení a dolil olej. Jakmile dojedu zase do školy, tak bych vypustil olej a hadici vyměnil celou. Snad to aspoň ten měsíc vydrží...
Odpovědět