Cistenie EGR

AEF
lubos55 - FK

Cistenie EGR

Příspěvek od lubos55 - FK »

Zdravim cele forum,viem ze je tu o EGR popisane toho hodne ,dokonca priamo vlakno k nemu urcene,no predsalen som si dovolil zalozit nanovo nove.Pripajam poznatky z praxe ohladne EGR na moje feline.So zapojenym EGR si auto obcas cukne,ale motor ma podla mna kludnejsi , hladsi a najma tichsi chod.S odpojenym EGR zaslepena hadicka cukanie prestane motor ide viac po otackach ,no je aj pocutelne hlucnejsi menej kultivovany a dlhsie sa zohrieva.Chcel som poriesit stav ze EGR necham pripojeny no to cukanie ma vazne stve.Cukne najma pri akceleracii co je dost neprijemne.Vycistil som sanie ,trumpetky ,boli dost zanesene no zmena k lepsiemu nenastala.Chcel som teda precistit samotny EGR aj ked neiem ci by to pomohlo.Ma niekto skusenost s cistenim samotneho EGR???Pisem ze som chcel,ale samozrejme spodny imbus sa zodral pri povolovani a musim najst nejake riesenie na jeho povolenie.Dakujem za vase poznatky.
manchman - FK

Re: Cistenie EGR

Příspěvek od manchman - FK »

EGR jsem ještě nečistil, ale to cukání motoru bych hledal spíš v předvstřiku nafty nebo potenciometru škrtící klapky. Hádám, že jakmile přidáš trochu plynu, tak se cukat přestane.
lubos55 - FK

Ano pridanim plynu cukanie prestane.Potenciometer ma vo vagu spravne hodnoty a pravidelny priebeh v logu.Skusal som nim mierne potocit no efekt zlepsenia sa nedostavil.Tak som ho vratil nazad.Stve ma to ze to robi iba s pripojenym EGR ,na cistenie som sa este nedostal nakolko spodny imbus dostal co proto a presmykuje,cize ho nemozem demontovat.Zatial jazdim s odpojenym EGR bez cukania.Ohladne predvstreku ,ja sa don nepustim ,netrufam si a mechanici okolo poviem na rovinu,kazdy hadze rukou ze je to stary crep a co by som chcel a bla bla bla.Posledne kde som dal menit rozvody a alternator tak mi ani nepripojili predny vetrak,nezapojili hadicku podtlaku pre "sytic" ,nedotiahli motor no hruza .Neviem si predstavit dat takemuto cloveku nastavovat predvstrik.
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Tak potom jediné, udělej si sámhttp://felicia-diesel.ic.cz/?p=21
A že potenciometer je OK ešte neznamená že pre daný motor nebude lepšie sedieť iná hodnota, mne po repase čerpadla tiež bolo treba s ním o chlp pohnúť a chodí ako má 8-)
lubos55 - FK

Nebulus dakujem,jazdim EGR OFF a cerpadlom radsej spekulovat osobne nebudem.Pri svojom stasti si myslim ze by som to viac pohnojil ako je to teraz.I ked nevravim ze ma to nestve ze je ten EGR odpojeny.
Odpovědět