Vstřikovací trysky - pomoc

AEF
Tommi.20 - FK

Vstřikovací trysky - pomoc

Příspěvek od Tommi.20 - FK »

potřeboval bych poradit ohledně trysek na Feldu 1.9d ;) 1.) jaké označení trysek si musím koupit ? je víc typů, a potřeboval bych vědět které jsou nejlepší na klasický diesel, třeba TDI mají jiné číslo na tryskách, atd atd atd... 2.) jaký se musí nastavit otevírací tlak na těch vstřicích ?? u TDI jsem dával přes 155 někdy i 170 barů...prosím o radu
Tommi.20 - FK

Re: Vstřikovací trysky - pomoc

Příspěvek od Tommi.20 - FK »

koukám že nikdo nenapsal, ale už jsem to zjistil tak to sem dám pro další zájemce :) Označení trysek je DN 0 SD 297 a trysky se musí nastavit na otevírací tlak 140bar. Mezi válci nesmí být rozdílná hodnota víc jak 5 barů !! Takže nesmíte dávat na jednom vstřiku 140bar a na druhém 150bar, pozor na to !! Nastavení tlaku se provádí pomocí speciálních vymezovacích podložek o tloušťce 0.05 až 2mm. Obvykle stačí jen vyměnit trysku ve vstřikovači a otestovat, protože podložky jsou dané výrobcem, bohužel se stává že se musí podložky vyměnit za jinou (tenčí nebo silnější) podle toho kolik ukáže tlakoměr. Já vyměnil jen trysky a při zkoušce byl otevírací tlak na jednom vstřiku pouze 60bar a na druhém 185bar a to je velice špatné protože pak otevírá každý vstřik jinak..Snad jsem tímhlě někomu pomohl :)
Odpovědět