RESTRIKTOR
-
vanplus - FK
RESTRIKTOR
tak sem tu někde čet že se maj vyndat trubky a egr,obojí sem našel a knokautoval, zatim žádná změna, taky sem dále slyšel o restriktoru...kde to tam najdu?
-
smazany clen - FK
Re: RESTRIKTOR
Nečekej od toho nějaké zvýšení výkonu. Ten motor je sám o sobě dost málo výkonný a tak to na něm stejně moc poznat nejde. Jedniný rozdíl je trošku lepší reakce plynu. To ale závisí jak je celkově motor seřízený, protože někomu nepomůže ani tohle.
Restriktor najdeš v sání. Přesněji řečeno sundej horní kryt filtru a v tom víku jak je na zadní horní straně vyústění a z toho jde hadice k hlavě motoru (k sání na hlavě), tak právě v tom otvoru je takový trychtýř, který tam zbytečně brzdí vzduch. Takže ten vyhodit.
Restriktor najdeš v sání. Přesněji řečeno sundej horní kryt filtru a v tom víku jak je na zadní horní straně vyústění a z toho jde hadice k hlavě motoru (k sání na hlavě), tak právě v tom otvoru je takový trychtýř, který tam zbytečně brzdí vzduch. Takže ten vyhodit.
-
smazany clen - FK
Spotřebu nezvýší a výkon taky ne. Nevím co pořád všichni máte s tím, že u atmosferického diesela zvýšíte něčím jednoduchým výkon. Jediné co se změní úpravou těchto věcí je lepší reakce na plyn.
-
vanplus - FK
pozor ja taky nečekal zvýšení výkonu,to je mi jasný že takhle nee ale asi mi nějak unikla ta reakce na plyn,uvidim až odstranim restriktor....
Spotřebu to u někoho zvýší. Subjektivně mu auto přijde živější a silnější a tak mu naroste hřebínek a bude na to hamtat až bude závoditmichael89 píše:A o koľko mi to zvýši výkon a spotrebu ?
Konec srandy.
Přesně jak říkal Zbyšek. Už sme to tu milionkrát psali,že koně pod kapotu už nepřiklusaj. jen se trošku zlepší charakteristika motoru a reakce na plyn a ochota jít do otáček. Navíc ne každý to pozná.To je ale vše. Kdo čeká zázraky tak at radši nic nedělá! Hlavní je,že když už se do úprav pouštíte,tak to udělejte pořádně,všecko důkladně pak zatěsnit ,vyčistit. Filtr vzduchu dát novej a nejezdit na pytlík od vysavače! Naftovej filtr je taky dobrý měnit.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
-
vanplus - FK
no tak musim říct že je to lepší tedka....vyčistit vstřiky to je dobrej nápad to sem nikdy na tom autě nedělal,jinak vše dodržuju...i na chyby se pravidelně koukám,jediný co se tam občas objeví je vadný spínač ve dveřích a to sem ho měnil....
-
smazany clen - FK
Měnil jsi jeden spínač nebo všechny? Diagnostika sice píše chybu dveřního spínače u řidiče, ale to pouze proto, že jiné nahlásit neumí, jelikož jsou všechny propojeny v zadním kabelovém svazku. Tedy může to být kterýkoli ze čtyř spínačů (u tebe na vanu asi jen dvou)
-
smazany clen - FK
V autě nebo mimo. Lepší (šetrnější) je způsob v autě, protože po vyndání mnohdy vstřiky odepíšeš. Vstřiky se celkově čistí už používáním kvalitních aditiv, která je neustále čistí. Nebo pak jde použít vyloženě čistící prostředek, který pěkně protáhne celou soustavu. Nechá se to na něj blafat místo nafty a on to pěkně prožere. Nejvíce zkušeností s tím má Diablo, který to dělá celkem pravidelně a libuje si.
-
vanplus - FK
no poprvý oba když sem to koupil, byly jetý na pohled , pak jen jeden ale vyměnim zas oba...to mě nenapadlo že to muže bej i ten u spolujezdce tak dík...Zbysek píše:Měnil jsi jeden spínač nebo všechny? Diagnostika sice píše chybu dveřního spínače u řidiče, ale to pouze proto, že jiné nahlásit neumí, jelikož jsou všechny propojeny v zadním kabelovém svazku. Tedy může to být kterýkoli ze čtyř spínačů (u tebe na vanu asi jen dvou)
-
Diablo - FK
zbysku zbysku porad ti to budu opakovat... Kratka felda ALL IN a muj combi VSE VEN a ALL IN nevyhrala. Prirustek tam je. Ne moc, ale je. u ATM diesla je znat kdyz muze dychat. Jak se bude tobe dejchat lepe. Pres uterku nebo silnej rucnik?
-
Pantheria
Jestli je ručník froté, volím ručník! Zvláště, pokud je vypraný v silanu.
-
smazany clen - FK
Diablo já beru ty tvoje řeči stále s velkou rezervou, protože jsme tuhle úpravu udělali už na řadě feld dieselových a poznat to nějak není. Možná jsme jen rozmlsaní ze silnějších aut se kterýma běžně jezdíme, kdo ví. Ovšem samozřejmě není problém kdekomu ujet. Ono je to hlavně o řidiči. I když si myslí že jede po plném, při správném režimu z toho auta dostane mnohem víc, což se pak projeví právě na takových závodech o jakých tu mluvíš. Tedy těžko to takto srovnávat, protože to není vůbec objektivní.
-
Monty
Vybral som restriktor,auto je zivsie a ide do otacok,ale zvysil sa tym hluk v kabine,mozno aj spotreba
Potrebujeme vobec nahanat auto do otacok,ked maximalny krutak diesla u felicie konci niekde okolo 3000 otacok? Otacky samozrejme namahaju viac aj remen a vlastne nesetria motor atd.
-
Diablo - FK
ja jezdim do 3600 a pohodicka.
jinak ano spotreba se mi zvetsila, muze za to muzika a moje "ted" tezka noha. jinak kombinovana 6-6,5 a to ji slapu na krk
-
Zbysek - FK
Spotřeba se zvyšuje právě hlavně díky tomu že tomu člověk trochu více šlape, protože ho to baví jak je ten motor trochu lepší. Samotné přidání vzduchu nijak spotřebu neovlivní, protože čerpadlo prostě víc nafty než co šlapete nepustí. Pokud jsi ale odpojil i egr a spíše s autem popojíždíš, pak se není čemu divit.
-
Monty
EGR mam predsa len po dlhom vahani odpojeny,teda zaslepeny, hlinikovou plnou podlozkou namiesto tej starej tam,kde je ventil imbusmi prikruteni o hlavu. Pri kupe bol ventil odpojeny z konektoru,ale sanie bolo spinave ozaj kvalitne,bud teda ho majitel len odpojil a nevycistil,alebo je zly,aj ked pracuje a nedoviera,alebo doviera,ale plyny vyfuku ho proste tlakom nadvihuju a spini sa cele sanie. Vcera vecer som si v kolone aut vsimol v spetnom zrkadle,ze to auto skutocne pri plnom plyne rozbiehani nedymi,ked je ventil off,ani trochu. Navyse som pozeral doklad o emisnej,tam sa skutocne meria len dymivost,ziadne NO sa nezistuje,takze emisnu by som mal prejst v pohode,vsak v lete mi konci,uvidime. Restriktor som zatial vlozil spat,robi to taky hlupy hluk,podtlak. Inak som sa rozpraval s kamosom,ma benzinovy VW 1,8 a hrib ma zapraseny hodeny na polici v garazi,povedal,ze to s nim neslo ani h......
-
nebulus - FK
Pozeral som sa dnes pod kapotu, že kde je ten restriktor sania, ale nič som nenašiel. Hadica z filterboxu išla do plastového nátrubku v karosérii, ale nič čo by tam znižovalo prietok som nevidel. Kde to vlastne má byť?
-
Zbysek - FK
e to z filtrboxu zasunuté směrem do hadice co jde k boxu sání na hlavě motoru. Klasický trychtýř v sání.
-
Zbysek - FK
no, když by jsi sundal hadici z filtrboxu, tak tam zůstane z něj trčet právě ten restriktor, který je v něm nasazen.
-
Diablo - FK
Preci jenom by to bylo trapny kdyby naftova felda ujela novymu pašíku, tak to musej nejak priskrtit ne? 
- Jojin
- Kontaktovat uživatele:
Řeč je o 1,9D. Dobře, provedu vyoperování trumpetek,prohlídnu zda ještě něco nevadí v přívodní hadici-trubici.
Tak mě napadlo že už budu znaven a hodila by se rada na nějaký prostředek který by pomohl s uvolněním Helmuta von sajrajt ze sacích kanálů ....
Poraďte hombres ....
2.7.09 Provedl jsem extrakci trumpet a vyčištění (moc jsem se s tím nes...l). Fekišová při startu pčíkla (asi jí vlít benzín kterým jsem to čistil dovnitř) a běžela jako po másle. Jak říkal jeden ze skušených,koně nepřiklušou ale jsem zvědav zda bude efekt v oživení ... no uvidím (pravil slepej a šel do kina na němej film
).
2.8.09 Někde na webu jsem našel obrázek a chtěl bych se dotázat zda to je či není RESTRIKTOR.
http://img5.rajce.idnes.cz/d0503/2/2347 ... 129618.jpg
2.7.09 Provedl jsem extrakci trumpet a vyčištění (moc jsem se s tím nes...l). Fekišová při startu pčíkla (asi jí vlít benzín kterým jsem to čistil dovnitř) a běžela jako po másle. Jak říkal jeden ze skušených,koně nepřiklušou ale jsem zvědav zda bude efekt v oživení ... no uvidím (pravil slepej a šel do kina na němej film
2.8.09 Někde na webu jsem našel obrázek a chtěl bych se dotázat zda to je či není RESTRIKTOR.
http://img5.rajce.idnes.cz/d0503/2/2347 ... 129618.jpg
-
lucifer13 - FK
taky mam vyndanej restriktor z air boxu ale mam vyndanej ještě jeden je to ten nasávací v přednim nárazníku tam je taky zužení takovej bazmek plastovej nevěděl jsem jak ho vyndat ale povedlo jse natahl jsem tam husí krk omotal hliníkovou tepelnou páskou a je to hned lepší