Problem z LPG
-
Scorpio - FK
Problem z LPG
Mám menší problém z LPG asi už 3 měsíce.....před třemy měsíci šlo všechno v pohodě ale jak jsem odpojil baterku tak to začlo blbnou..blne to tak že když se chci rozjet tak to zdechá jako kdybych ho přehltil prostě když sešlápnu pedál na doraz z volnoběhu (i na místě když stojím) tak se to jako kdyby dusí....ale když přepnu na benzín tak je to v pohodě necham volnoběh šlapnu na doraz plyn a benzin normalně najede do otaček ale když přepnu na LPG a sešlapnu tak se to začne nějak dusit nechipne to ale dusi se to...když jsou otačky na volnoběh + - 800 nevim kolik...tak když sešlapnu a držim až dole tak to jede kolem 200 a nevedaji se otačky.....vtip je v tom že to před 2 měsicema nedělalo všechno jelo uplně v pohodě...doufám že poradíte...jo nejsem si jisty ale ještě něž to začlo dělat tak jsem měl vypojenou baterii (daval jsem novou) tak jestly se nahodou neresetla ŘJ LPG nebo tak něco...diky za odpovědi jakekoliv dotazy budu odpovídat 
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problem z LPG
A co je to za auto?
-
Kolemjdouci
A co to udělá, když vypneš motor a znovu nastartuješ? Mi to dělá podobný bordel hlavně, když jedu večer domů z práce. Ale pravdou je, že to nedělá pořád, prostě jednou za čas se to objeví a mi pomůže vypnout motor a znovu nastartovat. Zatím jsem nepřišel čím to je, ale někdo tu psal, že se nedpojí vstřiky a do motoru jde jak plyn tak benzín. Projdi jestli máš všude dobře dotáhlou kostru u plyn. komponent někomu to pomohlo.
-
Scorpio - FK
Auto je Felicie 1,3 Glxi LPG
Když vypnu zapnu motor to samé kostra na plyn je dotahla (jestly jich tam je vice tak nevim
nejsem autemechanik
) a stejně to dělá pořád dokola mám nápad zítra natočím video a hodim ho sem
ať vidíte co to přesně dělá 
Když vypnu zapnu motor to samé kostra na plyn je dotahla (jestly jich tam je vice tak nevim
-
Scorpio - FK
Tak zde jsem dneska natočil menši vydejko na rychlo
aji jak ta felinka vypadá 
http://www.youtube.com/watch?v=2z8hAVrMviA
http://www.youtube.com/watch?v=2z8hAVrMviA
-
mir77 - FK
Myslim, že svoje další problémy budu taky popisovat přes videa na youtube, je to velmi názorný a hlavně zábavný
Co tam máš za LPG systém?
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Chlape co je to za motor ? 1.3 BMM nebo MPI ? Kolik má za sebou plynovy zařizeni km ?
-
Pato - FK
Cca pred tyzdnom som sa stretol s niecim podobnym, resp. so splynovacom, tiez som nechapal, nieco take som mal vo fataku. V MPI sa prepina na LPG automaticky, t. j. po prekroceni 2500 otacok, ked chces spat na benzin tak prepne hned ale pri prepnuti na LPG hned neprepne, ale prepne na benzin a po prekroceni 2500 otacok prepne na plyn. Podla mna Tebe nestaci spalit benzin a potom sa to dusi, presne toto mi robilo na fataku, tam sa musel benzin vyjazdit a ked zacalo trhat tak som prepol na LPG. Tvoj prepinac ma podla mna 3 polohy /tak to bolo v tej felde/ vlavo benzin, pravo plyn a ty by si to mal mat v strede, t.j. tam by mala byt automatiky /start na benzin a po prekroceni 2500 otacok prepne na LPG/.
-
mir77 - FK
Hele, to by nemělo hrát roli. Jemu to zlobí i když už jede na LPG. A pokud se nepletu, tak trojpolohovej přepínač se dával na karburátorový motory (měl jsem ho taky na Favoritu a funguje tak, jak říkáš), ale na Feldy, jak MPi, tak BMM bude normální dvoupolohovej, protože nepotřebuješ vyjet benzín z karburátoru, ale tim že přepneš na LPG se vypnou trisky (či triska u BMM) a přeruší se přívod benzínu do spalovacího prostoru. To co tam je se spálí rychle a už jede jen LPG.
On bude mít problém jinde. Viděl bych to na příliš velký množství plynu po sešlápnutí plynu a díky tomu se to bude dusit. Ale je to čistě muj dohad, nějakej rok už jsem na LPG, ale nejsem žádnej expert
On bude mít problém jinde. Viděl bych to na příliš velký množství plynu po sešlápnutí plynu a díky tomu se to bude dusit. Ale je to čistě muj dohad, nějakej rok už jsem na LPG, ale nejsem žádnej expert
-
Scorpio - FK
Takže přepinač je 3 polohověj v levo benzin v pravo LPG a uprostred to je ten automat jak jedu nad 2,500 otacek tak se to automaticky prepne...ten problem nebyl ze zacatku to se teprv začalo dít až před 2 měsíci furt si myslim že jak jsem před 2 měsicema měnil baterii tak se restartovala řidici jednotka plynu nebo tak něco ,nebo se to stát nemůže?....stale nevim co s tim : - //
-
Scorpio - FK
je to mpi a bomba ma nalitano kolem 100 000 + -DuDe píše:Chlape co je to za motor ? 1.3 BMM nebo MPI ? Kolik má za sebou plynovy zařizeni km ?
-
Pato - FK
Scorpio píše:Takže přepinač je 3 polohověj v levo benzin v pravo LPG a uprostred to je ten automat jak jedu nad 2,500 otacek tak se to automaticky prepne...ten problem nebyl ze zacatku to se teprv začalo dít až před 2 měsíci furt si myslim že jak jsem před 2 měsicema měnil baterii tak se restartovala řidici jednotka plynu nebo tak něco ,nebo se to stát nemůže?....stale nevim co s tim : - //
Odnes to radsej do servisu na LPG nech Ti to nastavia. Co som sa docital v mojich papieroch co som dostal pri montazi doporucuju po každom odpojeni baterky nastavenie RJ plynu. Ja som tiez menil a auto slo v pohode, nasledne som bol v servise na kontrole a spomenul som vymenu baterky, povedali mi ze nemal by byť problem ale moze sa stať ze to bude blbnut, ako napr. v Tvojom pripade. Mimochodom ake mas sviečky? Na LPG sa doporucuje NGK, ja mam V-line 12.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
A jaký typ LPG máš v autě,podle popisu přepínače to je BRC a nená žádnou spešl jednotku.V tomto přípádě bych zkontroloval jak vypadá vzd.filtr,aby nebyl ucpaný,moc plynu nebo naopak, aby nebyl spadlý přívod z filtru.Malý podtlak pro nasávání plynu .V ukázce byl studený motor pod 70* na 1km se motor neohřeje,tj.větší množství plynu.Možná by stačilo ubrat na plynu seřizovacím šroubem na potrubí,velký šroub s pružinou.