Barterka

123456

Barterka

Příspěvek od 123456 »

Zdravíčko.
mám malý problém a navím si s tím rady. Jednou večer jsem přijel a zaparkoval auto a vše jsem na 100% zahsnul a povypínal, druhý den přijdu k autu a šlus nejde mi central proste nic mno tím jsem usoudil, že se mi přes večer vybila baterie ale totálně. tudiž se schi zeptat nevíte čím to je? DO té doby jsem jezdil celkem hodně baterka se mi nabíjela a najednu toto?
Dík za odpovědi :-)
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Re: Barterka

Příspěvek od DuDe »

- A jak je ta baterka stará ? Pokud má tak 4 roky , je možny že by udělala tohle .
- Pokud je nová , možná ti něco vybíjí baterku .
- Ještě taky jestli je nová muže to být vadnej kus . Tohle dělala kamošova baterka po třech měsících co ji kouopil (byl to zmetek z obchodaku)
123456

Příspěvek od 123456 »

Je stará cca tak 5 mesicu ale uz je tam nova a zese to udelala :|
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Takže ti to něco vybíjí . . . Změř ve vyplém stavu odběr .
A nebo ti nedobíjí altík - možnost že by ti nefungovala kontrolka na palubovce . Rozsvítí se při startu, po otočení klíčku ? - Je to malá pravděpodobnost ,ale možnost by to byla .
Jajinek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jajinek »

Podívej se jak máš zapojený radio,jestli to nebere furt. Mě to dělalo.
Petan87

Příspěvek od Petan87 »

Nepopsal si ten centrál, jestli na DO nebo na klíč. Jak už tady někdo psal, změř si napřed odběr proudu v klidovém stavu. V každém případě, pokud jde o dobíjení, bývá často na vině regulátor alternátoru, stojí okolo 300kč
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Tedy pokud by to mělo vybít baterku přes noc, musel by to být hodně slušný odběr. Samozřejmě je to ale nejlehčí diagnostika změřit ten odběr. Pokud bude na celé auto více jak 70-80mA, je to problém. Jinak co je to taky za baterku? Jelikož ti odešla po 5. měsících, asi jsi ji byl zreklamovat a dostal novou, ale ten samý typ. Není to nějaký celkový šmejd?
driver. - FK

Re: Barterka!!!!!!

Příspěvek od driver. - FK »

Zdravím všechny.
Mám takový problém s baterkou,vydrží jen cca 7dní nabitá.Nová baterka po 7-mi dnech vybitá,potom jezdila cca 3měsíce v jiným autě vše O.K. i po 3týdnech plánované odstávky a zase je v původním autě a zas to samý.Alternátor je O.K. pro jistotu byl namontován nový orig. stabilizátor napětí - beze změny.Elektronika je v orig. stavu,žádné jiné mimotovární zásahy.Prosím o pomoc...čím to může být?
PS:Motor 1,6 - výbava LaK
Zbysek - FK

Možná kdyby jsi si přečetl o čem se tu píše (i v dalších podobných tématech), došel by jsi k tomu, že ti ji něco v autě vybíjí, což můžeš jednoduše změřit. Tedy změř to a dle toho se zařiď.
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

Hodím to do tohoto tématu: vybral jsem si z těchto 2 AKU, jakou byste mi doporučili. http://www.varta-autobaterie.cz/blue-dy ... ah-18.html nebo http://www.varta-autobaterie.cz/black-d ... 5ah-4.html

A ještě jedna otázečka: AKu je určitě na odpis (3 letý Perion). Chci se zeptat, zda-li popsaný jev může dělat vadná AKu - dám klíček do polohy II (teď nevím ?), počkám, cvakne relé a zároveň zhasne kontrolka airbagu, nastartuji a hned se rozsvítí znova kontrolka airbagu a cca po 3-4 sec opět zhasne. Během jízdy se nerozsvítí. Ale jakmile někam přijedu, vypnu motor a za 5 min. odjíždím, tak vše bezproblémů. Při delším stání 30 min. a opětovném nastartování se airbag znovu rozsvítí.

Alternátor necelý rok fungl nový, přes léto v pohodě. Baterka před 14 dni nabitá. S autem jsem 1 den nejel a byl problém nastartovat, i když je celý den v garáži.
Poraďte. Díky
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
Zbysek - FK

To s tím bagem by mohlo být podpětím po stratu, ale častěji to pak už svítí pořád.
Jinak z těchto dvou baterek ber Blue Dynamic (má lepší zkraťák), takže spíše tu. Lepší mít více startovacího proudu než Ah. Jen koukám že ta varta je teda solidně drahá, jelikož za podobné peníze (tedy o maličko více) teď budu brát třeba já baterku 75Ah/760A. Ale asi ji stejně budeš brát odjinud, kde bude za rozumnou cenu a tohle je jen ukázka.
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

Díky, baterku budu brát od jinud za 1400 + nějaký drobný.
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Já bych se spíš poohlédl po nějaké 55 Ah.
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

Ale ta 44Ah snad nebude ničemu vadit nebo ano? V autě je jen CZ s DO,rádio, tažný jesli to s tím souvisí. A v plánu jsou přední okna v el. a parkovací senzory. Nic víc z elektriky.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Danis : Vadit to určitě nebude , ale taky bych doporučil tak 50 nebo tech 55 . Jde tam spíš o starty , než o ty spotřebyče co jsi výjmenoval . Cenově už to není takovej rozdíl .
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

AKU jsem ještě nekoupil, nejdřív jsem nechal změřit dobíjení. Kontakty od voltmetru se daly na póly AKu a výsledky: po nastartování (vše vypnuto) cca 14V, po zapnutí spotřebičů (přední světla, přední mlhovky, rádio, zadní mlhovky a vyhřívání okna, vnitřní světlo) 12V. A teď nevím jestli to bylo na volnoběh nebo při 2000 ot.
Když budu zvedat otáčky motoru, tak napětí poroste nebo bude klesat? Hlavně se mi nesmějte, elektrika je můj úhlavní nepřítel :lol:
Jak se zdá vám to dobíjení. Málo či hodně. ALternátor fungl nový od ledna.Přečetl jsme všech 24 stran a jsem z toho jelen.
driver. - FK

Příspěvek od driver. - FK »

Nevíš kde se dá sehnat takový měřák který ti ukáže co jaký má odběr???
Dík
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Třeba tady http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=723-058
nebo nějaká prodejna elektro.Ceny tak od 200 Kč a výše podle funkcí.Jsou digitální nebo ručičkový .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

Taky si koupím nějaký ten multimetr, ale nic drahýho, protože pro mě to nemá jinak význam. Až ho budu mít, tak vás poprosím o rady - na co přetočit knoflík, co dát do kterých zdířek atd. Boj s elektrikou nevzdávám.

Co říkáte na to mé dobíjení? Díky
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Danis : Tak ty hodnoty co jsi nameřil jsou v pořadku .

Napětí by mělo být pořád stejny nezávisle na otáčkách . . .
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

Díky, to jsem potřeboval vědět.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Danis píše:Taky si koupím nějaký ten multimetr, ale nic drahýho, protože pro mě to nemá jinak význam. Až ho budu mít, tak vás poprosím o rady - na co přetočit knoflík, co dát do kterých zdířek atd. Boj s elektrikou nevzdávám.

Co říkáte na to mé dobíjení? Díky
Vše budeš mít popsáno v návodu stačí pozorně přečíst :lol: :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
mikka

Příspěvek od mikka »

Těch 12V, co jsi naměřil při zapnutých spotřebičích, bylo zřejmě při volnoběhu.
Když zvedneš otáčky na ca 2000/min., napětí by mělo být vyšší (ca 13 až 14V), protože alternátor tak bude vyrábět víc elektřiny, než je odběr sapotřebičů a přebytek bude dobíjet baterku.
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

Tak jak to teda je: na volnoběh je určité napětí a při 2000 ot bude stejné nebo jiné? Jsou tady dva názory a každý jiný.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Napětí na volnoběh zas tak zajímavý není,jelikož na volnoběh se nejezdí.Důležitý je provozní stav tzn zapnuté spořebiče (běžné) a nějaké průměrné otáčky..2000 až 3000 rpm.
mikka

Příspěvek od mikka »

Když nebudeš mít žádný odběr elektřiny (jenom to, co je nutné pro chod motoru), tak bude napětí víceméně stejné při volnoběhu i při maximálních otáčkách, a to kolem 14V. O to se postará regulátor na alternátoru.
Při zapnutí všeho, co na autě máš, bude při volnoběhu odběr vyšší, než kolik vyrobí alternátor. Proud se tedy bude odebírat i z baterie a napětí bude někde kolem 12V.
Když se budou zvyšovat otáčky motoru, výkon alternátoru se zvýší. Od momentu, kdy bude výroba elektřiny vyšší, než odběr spotřebičů, napětí v síti stoupne nad napětí baterie a baterie se začne dobíjet. Maximální napětí v síti opět bude hlídat regulátor na alternátoru.
U výkonnějších alternátorů (třeba Bosch 90A) je výkon alternátoru vyšší i při volnoběhu a napětí i při zapnutých spotřebičích bude poblíž 14V.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

kódy výroby Akuma

Příspěvek od ka-spel »

Nemá někdo link na kódy výroby baterek Akuma? Dnes jsem vytáhl už KO Akumu (asi origo, bílou s logy VW a Škoda) a zajímalo by mě jak mohla být stará. Kupoval jsem jí s autem před třemi lety a už tehdy určitě nebyla mladice.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tak jsem se ptal kamáráda autoelektrikáře a asi jsem měl baterku 6 let. Na baterce bylo vyraženo 2103222, což mělo být 21 týden 2003.
Tequilla-888 - FK

Příspěvek od Tequilla-888 - FK »

Zdravím včera mi vypovedala baterka AKUMA Comfort 12V, 44 Ah, 390 A (má 4-roky). Chcem sa spýtať, nejazdím často a zriedkavo sa pritrafí veľká vzdialenosť. Preto neviem či sa mi oplatí investovať do rovnakej značky a typu, alebo mam porozmýšlať nad niečím iným. Zatiaľ som do auta nekupoval novú batériu a táto pôvodná je tam ešte od predošlej majiteľky.
PS: Aké skúsenosti máte napríklad s značkami Energizer, a Varta?
Za odpoveď vopred Ďakujem.
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

hlavne kup 55Ah. Z tych lepších BOSCH/FIAMM/AKUMA.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 22. kvě 2009 19:21:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Tequilla-888 - FK

Příspěvek od Tequilla-888 - FK »

Ešte mam jednu otázku čo si myslíte / aký máte názor / skúsenosti so značkami VARTA a BANNER akumulátorov.
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

VARTA je ok. BANNER tiez nie je zla bateria.

pozri ono je to aj tak relativne. 2 rovnake baterie ti v 2 feldach vydrzia rozdielne, pretože jednak záleží - frekvencia jázd a ich dlžka, a jednak v akom stave je dobíjacia sústava auta. Je jasné, že ak dobíjanie pokulháva, baterka vydrží kratšie. Niekedy len 3 roky a už je tendencia povedať "bosch je šmejd lebo mi vydržal len 3R". Takže to máš tak.

Olovený aku všeobecne nemá moc rád vybíjanie. Ideálny stav je vybiť do max cca 75% kapacity a znova dobiť na cca 95% - čiže to máš pomerne malý rozsah. Tiež záleží aký štart.prúd musí natlačiť do štartra pri štartovaní. atd.. atd..............
- preto zastávam názor, že je dobré dať o triedu silnejšiu kapacitu baterky než odporúča výrobca (čiže do feldy 1.3 odporúčam 55Ah). A to či VARTA, BOSCH alebo FIAMM, to by som rozhodoval snád jedine podľa ceny. Samo ešte je rozdiel u tried AKU, tá vzššia u BOSCHu je BOSCH silver, u VARTY je to tuším BLUE, u AKUMY KOMFORT. Tieto aku by mali byť očosi odolnejšie všeobecne.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 22. kvě 2009 19:22:44, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Odpovědět