Cukání 1.3 BMM

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Luke Pazy

Cukání 1.3 BMM

Příspěvek od Luke Pazy »

Ahoj,chtel sem se zeptat.mam 1.3 BMM naježděno 71 000 Km a občas se mi stane,že mi na 2 a 3 převodový stupeň při prudším sešlápnutí plyn.pedálu začne skákat jak koza.v servise me napichly na kompl a nic nezjistili :) zaplatil sem 300,- :roll: říkali že to můžou bejt svíčky,palivovej filtr a víčko rozdělovače,tak nevim.Co si myslite Vy???zkušenosti,názor....
smazany clen - FK

Re: Cukání 1.3 BMM

Příspěvek od smazany clen - FK »

Luke Pazy píše: říkali že to můžou bejt svíčky,palivovej filtr a víčko rozdělovače,tak nevim.Co si myslite Vy???zkušenosti,názor....
Jestli je to všechno původní,tak naopak tím bych začal jako prvním.Mě to u FavaBMM dělalo víčko rozdělovače.Nestojí to svět.
Zapalovací kabely Tesla taky nestojej svět.Palec rozdělovače kolem stovky.Palivovej filtr je taky lacinej,akorát se to trchu blbě dělá.Prostě tím bych začal.
nemik - FK

Příspěvek od nemik - FK »

Luke Pazy píše:Ahoj,chtel sem se zeptat.mam 1.3 BMM naježděno 71 000 Km a občas se mi stane,že mi na 2 a 3 převodový stupeň při prudším sešlápnutí plyn.pedálu začne skákat jak koza.v servise me napichly na kompl a nic nezjistili :) zaplatil sem 300,- :roll: říkali že to můžou bejt svíčky,palivovej filtr a víčko rozdělovače,tak nevim.Co si myslite Vy???zkušenosti,názor....
Hochu do puntíku mám uplně stejnej problém jako ty:( Všechny vypsané věci jsem vyměnil a nepomomohlo(svíčky,kabely,víčko,palec,filtry). Na diagnostice jsem také byl a nic. Dělá ti to i když je motor studený? Mě se zdá že mě to dělá jen když je zahřátý. Nechám zkontrolovat lambdasondu a dám vědět. Jinak schválně toto téma budu sledovat, kdyby jsi na něco přišel tak to sem nahoď!
Tualatin

Příspěvek od Tualatin »

nemik píše: Hochu do puntíku mám uplně stejnej problém jako ty:( Všechny vypsané věci jsem vyměnil a nepomomohlo(svíčky,kabely,víčko,palec,filtry). Na diagnostice jsem také byl a nic. Dělá ti to i když je motor studený? Mě se zdá že mě to dělá jen když je zahřátý. Nechám zkontrolovat lambdasondu a dám vědět. Jinak schválně toto téma budu sledovat, kdyby jsi na něco přišel tak to sem nahoď!
Mne robi to iste 1.3MPi 50kW. Chystam sa pozicat HALL snimac, ale bude to z 1.3BMM 50kW. Otazka - je rovnaky?
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

1.3BMM - vyměn kabely (tesly jsou good), svíčky, palec rozdělovače (bude prasklej), víčko můžeš také když už. Seřid vyntily, bude rozohzenej 2a3 ventil ;) - pokud budeš mít možnost zvednout auto, vyměn palivovej filtr, a koukni jak je na tom filtr vzduchovej 8-) 8-) 8-)
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Luke Pazy

Příspěvek od Luke Pazy »

TaK UŽ JE TO GOOD.vyměnil sem palivovej filtr,víčko a palec rozdělovačea už to fičí jak das.díky za rady chlapci moji
Luke Pazy

Příspěvek od Luke Pazy »

Jo a ještě svíčky :)
Jarda...

Příspěvek od Jarda... »

Když jsem vloni na podzim koupil svoji Feldu 1.3 BMM , byl jsem spokojen a jezdila jedna báseň. Jen do té doby, než jsem musel v prosinci vyndat , dolít a trochu dobít baterku . když jsem ji namontoval zpět , tak se auto začalo chovat divně (myslím motor ) a trvá to dodnes .Na netu jsem našel článek, že po odpojení napájení vstřikovací jednotky (baterky ) si tato při startu nastaví nové údaje a ty potom používá , tak že není potřeba nic nastavovat . V dalším článku popisoval jeden znalec : Po odpojení vstřikovací jednotky - nastartovat studený motor , nesešlapovat plyn a nechat zahřát na volnochod až alespoň 2x sepne ventilátor chladiče , potom vypnou a zopakovat vždy asi po pěti minutách a to alespoň 2x !
Vstřikovací jedntka si zapíše tyto hodnoty jeko aktualní a jelikož jsou skutečné (nastavení klapky, lambda sonda, volnochod , teplota chl.kapaliny atd) , bude to OK.
Ale není , pocukává to, jek zde píší často uživatelé ... a co teď ?
Nic jsem neměni, nic jsem nenastavoval , jen jsem odpojil baterku ....mám holt smůlu ....poraďte ...
Jarda
MiMi - FK

Příspěvek od MiMi - FK »

zkus v první řadě koupit novou baterku... to bude asi nejspíš ono.... a pak(není to z mí hlavy) skus vyčisti klapku.....
jarda..

Příspěvek od jarda.. »

Baterka byla dobrá , točila, auto startovalo spolehlivě , ale dva články měly méně vody a potřeboval jsem očistit a nakonzervovat kabely k baterce .
Jinak to prolezu a udělám, co radíš . Ještě dotaz, kde se přesně nachází ten palivový filtr mezi nádrží a motorem ?
A až se oteplí, vezmu to od nádrže, čerpadlo propláchnu potrubí atd až do vstřiku . Nikdo na to nemakal několik let ,tak to neuškodí prolézt a vyčistit.
jarda
MiMi - FK

Příspěvek od MiMi - FK »

jarda.. píše: Baterka byla dobrá , točila, auto startovalo spolehlivě , ale dva články měly méně vody a potřeboval jsem očistit a nakonzervovat kabely k baterce .
Jinak to prolezu a udělám, co radíš . Ještě dotaz, kde se přesně nachází ten palivový filtr mezi nádrží a motorem ?
A až se oteplí, vezmu to od nádrže, čerpadlo propláchnu potrubí atd až do vstřiku . Nikdo na to nemakal několik let ,tak to neuškodí prolézt a vyčistit.
jarda
newím jak ti zo popsat ale najdes to pode dveřna za řidičem pod plechem u výfuku je to takový váleček... nevím jak se ti bude dělat.. ze zdviže je to celkem ok ale ležet pod tím a dělat už není takový příjemný a pak taky záleží na tom jak a kde se s autem jezdilo.....
smazany clen - FK

v prvom rade by som sa pri cukani pozrel na hallov snimac. mne odisiel za par rokov uz niekolkokrat....
DouchaS

Příspěvek od DouchaS »

Dejwis píše:1.3BMM - vyměn kabely (tesly jsou good), svíčky, palec rozdělovače (bude prasklej), víčko můžeš také když už. Seřid vyntily, bude rozohzenej 2a3 ventil ;) - pokud budeš mít možnost zvednout auto, vyměn palivovej filtr, a koukni jak je na tom filtr vzduchovej 8-) 8-) 8-)
Ahoj,prosím,proč 2a3 ventil?Děkuji Douchas
jarda...

Příspěvek od jarda... »

Začít měnit "fše" , to je blbost a nevím proč začít kabelala a rozdělovačem . Jsem elektro a už 30 let dělám okolo elektriky a já to duchařinu , co blbne najdu ... beze smyslu měnit, to si můžu koupit jiné auto a je to bez práce ...
Jarda.

Příspěvek od Jarda. »

Zdravím, akce se mi podařila , moje Felinka je Ok .
A jak ? Jelikož jsem mimo odpojení baterky na autě vůbec nic nedělal , mohlo by se stát , že opětovným připojením něco odešlo na elektrice . Ale to by musela být náhoda . tak jsem udělal ještě několikrát ten RESET řídící jednotky , co jsem tady již popisoval .A s většími prodlevami , asi 12 minut a 4x za sebou .
V pátek jsem vezl za Felinkou vozejk naloženej šrotem (celkem asi 650 Kg ) a při přidání do kopce a ubrání a přidání - vše OK . Jenklepnutí v difercialu, kdy tlačil vozejk auto a zase tah motoru . Potom jsem byl ve Škoda servisu na kontrole řídící jednotky : žádné chyby vše OK , i dobíjení v pořádku , tak snad bude pokoj - už je na čase , začíná se nám probouzet jaro .

Jarda.
Zifer

Příspěvek od Zifer »

Nazdar mam tiez podobny problem z mojou feliciou 1,3 BMM 40kW.cukanie vsak zacina az po prejazdeny priblizne 50 km a cuka to skoro stale na kazdom prevodovom stupni.ked motor vychladne ide zase bez problemov.filtre a sviecky su nove.pocitac vyhodil jedinu chybu a to hallov snimac len sa mi to nezda keby bol zli tak by to malo robit stale. vcom moze byt problem?
Zifer

Příspěvek od Zifer »

Hallov snimac som skusil vcera vymenit a ako som si myslel ziadne zmena cuka to dalej. :? prosim o nejaku radu.
smazany clen - FK

Zifer píše:Hallov snimac som skusil vcera vymenit a ako som si myslel ziadne zmena cuka to dalej. :? prosim o nejaku radu.
Nejhorsi je ze tady ty auta jsou jak z AKT X nikdy nevis kde je problem a kdyz na nej prijdes vetsinou je to neco jinyho ale zkusil bych ten palivovej filtr ten muze delat hodne obzvlast u tech co jezdi do dna nadrze .
zifer

Příspěvek od zifer »

no tak to je moj pripad jazdim aj z vyparov dakedy ked niesu financie.no ale palivovy filter je 3 mesiace stary .
Zifer

Příspěvek od Zifer »

huraa moja felicia uz fici zase ako ma.nakoniec bol problem len v kabloch co idu od rozdelovaca k svieckam.mechanik na nich kukol a jeden bol uplne rozsipany.takze tak.vdaka :D
petosiso - FK

VN kabely

Příspěvek od petosiso - FK »

Neviem či som trafil spravnu tému, ale nedavno ked som sa pri naštartovanom motore chytil kabelu, ktory vedie ku sviečkam tak som dostal taku ranu ze 230 V moze ist do prdele :D Može to mat nejaky vliv na chod motoru????? A stači vymenit len tie 4 kabely ku sviečkam??? btw, ako sa da zistit či motor beži na vsetky 4 válce alebo len na 3??
Dik za odpovedi...mam 1,3 MPI 1995 ;)
mause
Kontaktovat uživatele:

Re: VN kabely

Příspěvek od mause »

MPI nemáš bo se v roce 95 nedělali a MPI nemá kabely tudíš máš BMM

ano je to mšpatně a můžou začít svíčky vynechávat tudíš kup nové a vyměn hlavně je nepopřehazuj... a bude to v poho..

a že ti neběží válec poznáš tak .. že takové zvuky jsi ještě z motoru neslyšel :-) a vůbec to netáhne.. :cat:
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
petosiso - FK

ouviii, no to auto už mam pol roka a stale som bol v tom ze to je MPI :D
BMM je asi menej vykonne že???
aaa na kolko približne vyjdu tie kabely?? staci hruby odhad, lebo ja nemam predstavu :)
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

záleží co máš psané v techničáku...

kabely:

http://www.atsservis.eu/1374-vyber-ceno ... bely-sada/

ale nevim v životě jsem to nekupoval :-) :cat:
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Taky mam 1,3 rv 95 a taky jsem mel s kabely minuly tyden problem (topic par radku pod tvym). Kabely me vysly na 130 Kč a ver mi,ze to poznas pokud ti auto nebezi na 4 valce jak ma :king: me to cukalo neskutecne,aspon jsem poucen pro priste a nebudu plasit jako ted ;)
A pokud to chces opravdu zjistit jak to beha na 3 valce,tak nastartuj a za chodu vyndej jeden kabel ke svicce a uvidis jak se motor zacne chovat :salut:
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

140KČ za sadu - také káble by som sa bál kúpiť.

Prednedávnom som tiež menil. Kupoval som tieto: http://www.tesla-blatna.cz/cs/zapalovac ... 8,4640,469
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

robin1 píše:140KČ za sadu - také káble by som sa bál kúpiť.
a duvod?
petosiso - FK

no 700 korun za ne moc dat nechcem, skor sa priklonim k tym lacnejšim :D ale uvidim, najprv pozriem ceny :)
a13sh píše: A pokud to chces opravdu zjistit jak to beha na 3 valce,tak nastartuj a za chodu vyndej jeden kabel ke svicce a uvidis jak se motor zacne chovat :salut:
...no ja sa tych kablov uz bojim dotknut, odvtedy co som dostal tu ranu :D Ale asi sa nato dam......so štyrmi rukavicami :cyclops: :D
robin1 - FK

a13sh píše:a duvod?
Je to len môj názor, ale myslím si, že na to, aby sa dosiahla taká nízka cena tam budú použité materiály o ktorých kvalite, spoľahlivosti, životnosti nie som veľmi presvedčený. To isté sa týka kvality vyhotovenia kábla ako celku.
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

No jde o to,ze me prodavac ani drazsi nenabidl :) (pritom svicky jsem si u nej koupil ty podle nej nejkvalitnejsi) a kdyz zase nejaky kabel odejde (a urcite to nejaky ten mesic/rok vydrzi) tak si za 130 koupim celou sadu znovu ;) Ale to je zase muj nazor :) Proti gustu... ;)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

BACHA porovnavate kabely pro 1,3 s 1,6 kde sou JINY !!! Proto taky tak veliky rozdily v cene.
Vubec bych se jich nebal pokud budou fungovat hned od zacatku tak ok pohoda.
Samozdrejme ideal kdyz jsou cz vyroby zadna cina polsko turecko apod.
robin1 - FK

Kuladmin: To je fakt... Pre 1,3 je cena priaznivejšia http://www.tesla-blatna.cz/cs/skoda-fel ... ,auto,4629
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Kuladmin píše: Vubec bych se jich nebal pokud budou fungovat hned od zacatku tak ok pohoda.
Samozdrejme ideal kdyz jsou cz vyroby zadna cina polsko turecko apod.
Zatim najeto cca 50km a bez problemu... vyrobce jsem na krabici necetl :oops: ale muzu zkusit najit na webu prodejny...

tak zadny puvod tam neni :( http://www.autotypautodily.cz/cz-detail ... -1-3i.html
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.s. »

robin1 píše:140KČ za sadu - také káble by som sa bál kúpiť.

Prednedávnom som tiež menil. Kupoval som tieto: http://www.tesla-blatna.cz/cs/zapalovac ... 8,4640,469
já koupil v kelly obávanou značku starline a přítelkyně na ně jezdí zatim asi rok bez problémů ;)
Kaphi

Cukání -> tříválec - vyřešeno: zapalovací kabely

Příspěvek od Kaphi »

Mám feldu 1.3 BMM 40kW a někdy v létě mi začala občas cukat (jako spoustě lidí tady). Vždy stačilo vyčistit víčko rozdělovače a byl zase na chvíli klid. Cukání se však stále zhoršovalo, víčko už bylo úplně vyleštěné, ale stále se cukání zhoršovalo. Cukání se časem začalo projevovat i při volnoběhu a zhoršovalo se to stále víc až nakonec začla felda jet na volnoběh jen na tři válce a ten jeden (myslím, že je to první) si jenom občas poskočí.
Tak jsem začal měnit jednotlivé komponenty. První šel rozdělovač, pak vzduchový filtr, svíčky, cívka, ale problém stále není vyřešen.
Můžete mi prosím nějak pomoct?
Dík za odpověď
Hans - FK

Re: Cukání -> tříválec

Příspěvek od Hans - FK »

Zkus ještě zapalovací kabely. Palivem to zřejmě nebude, problém bude v elektrice
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Pripadne zmer tlaky ve valcich ;)
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

zkusil bych vyměnit sací těsnění
Kaphi

Příspěvek od Kaphi »

Kabely jsem zkoušel, prohlížel a vypadají v pořádku (ale na ně možná taky dojde)
Na přeměření tlaku nemám vybavení.
A který těsnění konkrétně myslíš?
burdik

Příspěvek od burdik »

snímač otáček :-)
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

těsnění mezi sáním a hlavou
robin1 - FK

Kaphi píše:...až nakonec začla felda jet na volnoběh jen na tři válce a ten jeden (myslím, že je to první) si jenom občas poskočí.
Vyskúšaj počas voľnobehu vytiahnuť vn kábel z toho prvého valca. Pokiaľ sa chod motora nezmení, bude chyba naozaj v okruhu prvého valca. Na overenie, či je chyba vo vn kábli, vymeň ho s káblom z iného valca, či sa chyba presťahuje.
Aleš

Příspěvek od Aleš »

seřídit ventilové vůle
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
JoS

Příspěvek od JoS »

Časem se odpaří odporová vrstva z odrušovacích odporů,které jsou ve fajfkách zapalovacích kabelů.Zvenku to není vidět.Měl jsem to u 1,6-ky.Měly hodně najeto.Zkus kabely změřit ohmetrem.Stejný problém vznikne časem u odporu v palci rozdělovače.Někdy je evidentně vidět,že praskne,někdy to vizuálně nepoznáš.Po 100 000 km už je to nutné všechno měnit.Někdy to odejde i v 50 000km.Jestli to nemáš měřák,tak alespoň zkus nahrazovat postupně kabely obyčejným drátem a uvidíš,který to je.Ale sada kabelů Tesla stojí na 1,3 BMM Favo +Felda asi 200-300Kč.
Kaphi

Příspěvek od Kaphi »

Díky za pomoc, problém vyřešen. Nakonec pomohlo opravdu vyměnit ty kabely. Teď šlape jak hodinky.
selle - FK

motor v tahu cuka

Příspěvek od selle - FK »

čau kluci.už nevím čím to je.když jedu za studena nebo i zahřátej,třeba do kopce,nebo akceleruji na křižovatce,hrozně mi to škube.na neutral mi otáčky drží normálně.kontroloval jsem svíčky ,cívku,kabeli, palec rozdělovaš,uhlíky rozděl,ale vše je OK.napadá vas ještě něco?
selle - FK

Re: Cukání -> tříválec - vyřešeno: zapalovací kabely

kabeli to nebude.skoušel jsem nasadit kámošovo z feldy,a problém je pořád stejnej.když to začne cukat,tak jsem skoušel vyřadit na neutrál a sešlápnout plnej plyn.tak si střelí.ted mě napadlo,jestli to třeba nebude halovím snímačem.ten vlastně udává předctih ze setrváku.
selle - FK

Re: Cukání -> tříválec - vyřešeno: zapalovací kabely

TAK JSEM VČERA VYČISTIL TEN HALOVEJ SP. BYL PĚKNĚ ZAPRASENEJ.A JE PO PROBLÉMU.UŽ NEŠKUBE.
saliman - FK

Zapalovací kabely...jaké?poradťe pls

Příspěvek od saliman - FK »

zdarec,chtěl bych se zeptat,které zapalovací kabely,z níže uvedené stránky jsou lepší?jsou tam dva druhy,ale nevím,který je včem lepší,nebo horší....auto má najeto 108 000,tak jsem se rozhodl vyměnit

http://www.tesla-blatna.cz/cs/skoda-fel ... ,auto,4631

moc díkya za rady
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 08. čer 2011 18:03:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: slouceno, viz pravidlo c. 3 - fakt je potreba pro kazdeho nove tema?
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

A četl jsi popis těch kabelů? Krom toho teda že se liší o 7 korun v ceně tak jedinej rozdíl je materiál pláště (silikon vs. EVA) a 20°C u max. použitelné teploty
Odpovědět