Rozdíly mezi MPI 40kW a 50kW
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíly mezi MPI 40kW a 50kW
Podívej se na blok motoru pokud je tam 135 je to 40kw pokud je tam 136 je to 50kw.Pak je tam B jako BMM a M jako MPI
-
smazany clen - FK
Re: Jak se dá zjistit, jestli je motor 40/50kw??
136 = 50 kWNeon píše:Motor / převod:
F - 136/0,24
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Co vim, 50kW ma na bloku motoru zlute vybarvene logo skoda.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
smazany clen - FK
Johohó, tak to mám 50kw. Včera jsem ji přivezl, ale ještě nemám přepsaný velký techničák (bude ve středu) a nemám ho u sebe, tak jsem chtěl jenom vědět, jestli mám tu ostřejší, nebo slabší verzi.
Jinak máte tedy v rodině nového člena ( ikdyž jsem zde již nějakou dobu reglý) ...
Včera k nám do roďky přibyla za 1.3MPi LXI (totál soc výbava) r.v. 1999, tmavě zelená metla, najeto poctivých 96tkm, po prvním majiteli za super peníz ... Nějaký věci na ni udělám, ať je v cajku (brzdy, výfuk, patrně rozvody a bvude zapotřebí vyměnit čelní sklo (má ďubky od kamínků)) ale karoserii jsem u feldy takovouhle ještě neviděl.
Jinak máte tedy v rodině nového člena ( ikdyž jsem zde již nějakou dobu reglý) ...
Včera k nám do roďky přibyla za 1.3MPi LXI (totál soc výbava) r.v. 1999, tmavě zelená metla, najeto poctivých 96tkm, po prvním majiteli za super peníz ... Nějaký věci na ni udělám, ať je v cajku (brzdy, výfuk, patrně rozvody a bvude zapotřebí vyměnit čelní sklo (má ďubky od kamínků)) ale karoserii jsem u feldy takovouhle ještě neviděl.
-
hony
O žlutým logu motoru nic nevím,ale pokud je tam ještě origo vodní pumpa a ten šroub co ji drží je přetřenej žlutou barvou je to 40kw.
-
smazany clen - FK
Když jsem letmo prošel motorovej prostor, tak jsem tam taky žádnou žlutou "ťupku" neviděl, ale je to 50kw podle tý VIN informační utility na hlavní sajtě je to 136 motor ...
-
smazany clen - FK
No tak já zkoušel win a tohle mi to ukázalo:
Ale mám tam napsáno na mot.: 781.136M - předpokládám že je to 50KW MPI?
1. Kód výrobce:
2 - Nerozpoznáno
6 - Nerozpoznáno
2 - Nerozpoznáno
2. Typ - model:
1 - Nerozpoznáno
3. Motor / převod:
3 - Nerozpoznáno
4. Emise:
3 - Nerozpoznáno
5. Interní kód:
2 - Nerozpoznáno
6. Typ karoserie:
- Nerozpoznáno
7. Verze:
- Nerozpoznáno
8. Modelový rok:
0 - 1970 ---Já myslel že je to felicie 1998!
9. Výrobní závod:
0 - Mladá Boleslav
10. Výrobní číslo karoserie:
- Nerozpoznáno
Ale mám tam napsáno na mot.: 781.136M - předpokládám že je to 50KW MPI?
1. Kód výrobce:
2 - Nerozpoznáno
6 - Nerozpoznáno
2 - Nerozpoznáno
2. Typ - model:
1 - Nerozpoznáno
3. Motor / převod:
3 - Nerozpoznáno
4. Emise:
3 - Nerozpoznáno
5. Interní kód:
2 - Nerozpoznáno
6. Typ karoserie:
- Nerozpoznáno
7. Verze:
- Nerozpoznáno
8. Modelový rok:
0 - 1970 ---Já myslel že je to felicie 1998!
9. Výrobní závod:
0 - Mladá Boleslav
10. Výrobní číslo karoserie:
- Nerozpoznáno
-
smazany clen - FK
1970 mi to piše taky takže nevim kde je problem 
-
smazany clen - FK
nejjednodusi je sundat viko ventilu.135 mpi 40kw melo jednu ventilovou pruzinu 136 mpi 50 kw ma na ventilu dve.duslednejsi kontrola na hlavach pistu.50 kw rovna dna 40 kw mala komurka na dne pistu...dal me nic nenapada......a jenom podle cisla?to se prece zmeni nejjednoduseji.....trocha tmelu s hlinikem ....raznice........duveruj ale proveruj
- TIW
- Kontaktovat uživatele:
Nepletu-li se, 50kW MPI má na hlavě zeleně přetřenou slepici 

- Vici
- Kontaktovat uživatele:
nesmysl. od 7/97 mely vsecky MPi motory jednu ventilovou kuzelovou pruzinumaus píše:nejjednodusi je sundat viko ventilu.135 mpi 40kw melo jednu ventilovou pruzinu 136 mpi 50 kw ma na ventilu dve.duslednejsi kontrola na hlavach pistu.50 kw rovna dna 40 kw mala komurka na dne pistu...dal me nic nenapada......a jenom podle cisla?to se prece zmeni nejjednoduseji.....trocha tmelu s hlinikem ....raznice........duveruj ale proveruj
poznas to tak ze kdyz se podivas na bok bloju motoru smerem od vodni pumpy (leva strana motoru kdyz stojis pred autem) tak tam je vyrazene cislo motoru a pod nim je i typ motoru. 135M = 40kW 136M=50kW. cili pokud umis cist tak to zjistis velice rychle
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
podle tech slepic se prave neda orientovat. videl sem i 40kw hlavy se zelenou slepici a hodne hlav 50kw este se dvema pruzinama melo zlutou slepici. ony se ty barvy menily i podle roku... resp provedeni...TIW píše:Nepletu-li se, 50kW MPI má na hlavě zeleně přetřenou slepici
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- TIW
- Kontaktovat uživatele:
OK, beru svou zelenou slepici z5
člověxe holt šoustavně učí 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 25. říj 2008 17:36:19, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
Důvod: viz. pravidlo č. 4

Slepice/neslepice na hlavě-taková nebo maková....,prostě jeden větší kulatý nálitek v pravo vedle svíčky 4válce je hlava verze 50kW. (Hlava verze 40kW má nálitky dva-větší a menší)
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
-
denisko9999
No kukal som asi vsade nikde som nenasiel cislo 135 alebo 136 , mam 1,3 mpi , v technicaku 136 , 50 kw, ale ci to je aj v aute , nevim to zistit, ziadne cislo som nenasiel, aj pri vodnej pumpe som kukal, ale nic, akurat na tej pravej strane je jeden taky vacsi gulaty vylitek , neviete ako to presne zistit ktosi
-
smazany clen - FK
No to je jednoduché. Jestli to jede blbě a moc to žere tak je to 40 KW. A jestli to jede výborně a žere to okolo 6l tak to je 50 KW MPI.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
stony:Ty máš fakt úvahy 
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Neurážej 40kw,já mám taky 40kw a jede 
-
smazany clen - FK
No jo, ale ty máš upravených a udržovaných 40 KW. On to má jak to běží a leží. No tak 25% 50 KW verzí jsou dneska taky pěkné šunky.
Neon:
Zajeď s tím do servisu, tam ti to řeknou.
Neon:
Zajeď s tím do servisu, tam ti to řeknou.
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je věc kerá se kontroluje při každý technický nebo evidenční prohlídce takže počítám, že si na evidenčce byl když si to kupoval takže to sedí s techničákem.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Hldej nad záslepkou po rozdělovači, vedle vodní pumpy, vyražené znaky pod číslem motoru:
-
jirikj - FK
Zdravím všechny.Mám stejný problém,všude je napsáno že je motor 50kW,ale jede jen sotva jako 40kW(připadá mi jako by vzali už ve fabrice jinej motor,protože s tím určitě nikdo nic nedělal a že by se patlal s vybrušováním typu motoru,zatmelením a znovu vyražením o tom už vůbec pochybuju).
Servisák mi řekl že tam mám v převodovce těžkej stálej převod.Je to vůbec možné aby u stejných motorů se stejným výkonem byly různé převodovky?Zatím jsem o tom na netu nic nenašel.Nevíte někdo jak to je?
A jak je to s tím učení ŘJ.Je na tom něco pravdy?Vymažou se korekční údaje odpojením baterky(jak někteří tvrdí)?
Díky
Servisák mi řekl že tam mám v převodovce těžkej stálej převod.Je to vůbec možné aby u stejných motorů se stejným výkonem byly různé převodovky?Zatím jsem o tom na netu nic nenašel.Nevíte někdo jak to je?
A jak je to s tím učení ŘJ.Je na tom něco pravdy?Vymažou se korekční údaje odpojením baterky(jak někteří tvrdí)?
Díky
ŘJ si něco po odpojení opravdz znova nauční a čte prvních pár km jak jedeš. A kolikátý jseš majitel? Pokud předtím někdo jezdil max 100km/h tak motor prostě nepojede více, dokud ho neprojedeš. Co na dálnici? Vzít lepší benzín a jet co to dá. jaký je stav motoru? Měnil jsi věci jako pal. filtr, svíčky apod. ?
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
smazany clen - FK
Jo já jsem taky koupil docela lenivé auto po nějakém dědovi, ale bylo docela ve výborném stavu. Nejdřív jsem na něj šel opatrně, abych si ho omrknul. Pak jsem tam dal nový olej opravil jsem co bylo vadné a začal jsem si občas hrát na závodníka. Základ je mít vše na autě v pořádku. Akceleroval jsem maximálně jak to šlo až do 5000 otáček. Teď to jede dobře při nízkých i vysokých otáčkách a svižnost motoru se výrazně zlepšila. Občas to pořádně protočím, ať to nezleniví. Jinak jezdím normálně spíš na spotřebu.
Takže jak vidno auto se dá pořádně zajet i se stavem 130 tisíc km na tachometru.
Takže jak vidno auto se dá pořádně zajet i se stavem 130 tisíc km na tachometru.
-
Návštěvník
Je tam vše vyměněné.Proto jsem to dával do servisu a myslel že je to jen třeba zanesenou klapkou nebo tak a oprava za 6t nepřinesla žádné zlepšení řekl bych spíš že je to horší.Taky jsem to koupil od jednoho důchodce protože to mělo prokazatelně málo najeto a je to dost horší než to co jsem zkoušel a mělo 250000 a bylo combi.Tohle je krátká.Jakým způsobem to rozjezdit?Už fakt nevím co.Jedině ješťe mi nezměřili kompresi,ale motor má nalítáno 75000 tak snad to tím nebude.
Co ty převodovky?Není to blbost?
Co ty převodovky?Není to blbost?
-
jirikj - FK
Benzín taky nepomohl.Na trojku se to ještě točí jak ďas,ale už čtyřka je jako by měla být poslední rychlostí.Prostě to na mě dělá dojem 40kW,ale nevím jak to jistojistě zjistit.Myslel jsem kouknout endoskopem do válců jestli je tam píst s rovným nebo "promáčklým" povrchem.Jestli si to myslí dobře liší se tak kromě jiného 135 a 136kový motor ne?
-
jirikj - FK
Ještě dotaz,jak dlouho trvá takové zajetí?Kolik km mám najezdit tím "závodnickým" způsobem?Nevrátí se všechno pak zpátky když budu zas dlouho jezdit po městě?
Díky všem
Díky všem
-
smazany clen - FK
Nechci ti kazit radost, ale jeden kamarád koupil feldu s nájezdem cca 80 tisíc. A rozjezdilo se mu to pořádně a okolo 120 tisíc km.
Záleží to na každém autě.
Mně to trvalo cca 5000 km. Prostě rozjezdy jsem dával na maximální akceleraci, pak už normálně a brzdil jsem motorem.
Záleží to na každém autě.
Mně to trvalo cca 5000 km. Prostě rozjezdy jsem dával na maximální akceleraci, pak už normálně a brzdil jsem motorem.
-
jirikj - FK
Hm
tak to mě opravdu nepotěšilo(člověk do toho nacpe takový prachy a myslí že to bude lepší
).Je pravda že všechny ostatní co jsem zkoušel měli přes 100t km.Myslíte že by pomohl čip Cimbu?Ty prodlevy při přidání a ubrání plynu mě taky docela štvou.4000 otáček tam vysí ještě dvě vteřiny po tom co sundám nohu z plynu(samozřejmě mám vyřazeno).A ty korekční hodnoty v ŘJ se smažou odpojením baterky nebo nějak jinak bez použití PC to jde?
-
jirikj - FK
Ještě jednou bych poprosil všechny kteří tomu rozumějí jestli by mi neporadili s tou převodovkou-zda je možné aby na 1.3MPI/50kW byl různá stálý převod abych měl nějaký argument pro servisáka,ten si na tom stojí jak skála,že to má těžší převod páč je to dělaný na spotřebu
Přijde mi to ujetý.Prý se to dá nějak zjistit podle čísla převodovky.Nevíte kde ho najdu?A kde pak najít co je to zač?
Díky
Díky
-
andy - FK
Nesmazou, uz je to tu napsany milionkrat. Jedine VAGem. Udelaji to v servisu - kdyz pozdas. Jinak jen vymazou pamet zavad, ale ne adaptacni hodnoty.
-
jirikj - FK
Tak to jsem si myslel.Takže je musím přepsat jiným způsobem jízdy než můj předchůdce.Je to tak?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Uhád
je to přesně tak .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Máš otáčkoměr? jestli jo napiš kolik to točí na 5ku ve 100km/h. zjistíme podle toho jakou tam máš převodovku.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
Jack - FK
Pozri sa na str.40 v knihe M.R. Cedrych: Automobily Škoda Felícia (3.vydanie) a podľa toho si to zistíš veľmi rýchlo. Pokiaľ nemáš tu knihu, tak niekde tu na fóre je link na stiahnutie kníh v pdf.Neon píše:Ahoy,
můžete mi prosím helfnout, jak zjistim, jestli je motor v 1.3MPi 40, nebo 50kw. Dá se to například zjistit z VINka? A jak?
Díky za tipy
-
jirikj - FK
Na 5tku mám při 100km/h něco málo pod 3000ot(na 3t něco mezi 105 a 110 tak teď podle těch grafů převodovek nevím jestli je to těch 110 pro 40kW nebo 102 pro 50kW,ale tachometr většinou asi ukazuje víc než je skutečná rychlost).Ale dostat se nad tu stovku není jednoduchý.Zatím max 120
Zkoušel jsem to rozjezdit zatím na 70km trase.Žádný výsledek kromě prázdné nádrže.Zdá se mi že to má takový chvilkový vápdky výkonu zvlášť mezi 4 a 5t ot.To by taky mohla dělat ta ŘJ?Nebo spíš čerpadlo nebo regulátor tlaku?
Nevíte pls o nějakým opravdu dobrým servisákovi(kterej jenom nemění díly a výsledek žádnej,ale hledá až najde problém) z Plzně nebo okolí?
Díky
Zkoušel jsem to rozjezdit zatím na 70km trase.Žádný výsledek kromě prázdné nádrže.Zdá se mi že to má takový chvilkový vápdky výkonu zvlášť mezi 4 a 5t ot.To by taky mohla dělat ta ŘJ?Nebo spíš čerpadlo nebo regulátor tlaku?
Nevíte pls o nějakým opravdu dobrým servisákovi(kterej jenom nemění díly a výsledek žádnej,ale hledá až najde problém) z Plzně nebo okolí?
Díky
-
smazany clen - FK
No tak 120 je teda žalostně málo, to tam mám během chvilky na trojku...
Podle mě to bude taky chtít hlavně rozjezdit, jezdit teď hlavně trasy po klikatých okreskách, kde se pětka a v tvém případě asi ani čtyřka nedostanou ke slovu
Nebo mě ještě napadl ucpaný výfuk, který dokáže udělat hodně, u mé feldy stačilo najet 400km bez vytáčení (otáčky kolem 2000) a už jsem měl zanesenej vejfuk, že lambda přestala skoro pracovat, natož potom když se takovým stylem najedou desítky tisíc km...
Podle mě to bude taky chtít hlavně rozjezdit, jezdit teď hlavně trasy po klikatých okreskách, kde se pětka a v tvém případě asi ani čtyřka nedostanou ke slovu
-
jirikj - FK
Dík za tip.No opravdu to vypadá že budu jezdit jen na trojku
Zkusím se zeptat jestli kontroloval v servisu taky výfuk.Koukal prý na kat a byl ok tak jestli třeba někde dál to není ucpaný.Jak by se to poznalo bez rozebrání?Asi těžko že
Někoho kolem Plzně neporadíte prosím?
Někoho kolem Plzně neporadíte prosím?
-
smazany clen - FK
Mám takovej pocit, že na volnoběh by mělo být cítit po přiložení ruky k výfuku pulsování, ikdyž jestli nebude totálně ucpanej tak to budeš cítit asi stejně, takže nvm no...
-
smazany clen - FK
Tak som vcera pozoroval, pri 100km/h som mal presne 2700otacok/min , pri 110km/h som mal 3000ot/min. Mam pickup 1,3mpi pocet kw neznamy
, som prekvapeny ale ako sa da v pohode rozbehnut z dvojky
-
smazany clen - FK
NA RADIACEJ JEDNOTKE MAS TO NAPISANE
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Jeste k tomu resetu RJ u MPi jedine s Vagem to odpojeni baterie funguje pouze u BMM.
Jinak k te lenosti. Vymenit svicky a hlavne vsechny filtry vcetne palivoveho!! pripadne skusit zda pumpa dava spravne mnozstvi. Nekde tu jsou hodnoty kolik ma precerpat za urcity cas. Ten vyfuk zkontrolovat zda neni ucpanej. Prjistotu zvednout auto a zkontrolovat i zda nekde silene nepribrzduje apod!! nezda se to ale i to dost ubere na vykonu. Pak reset te RJ. A naucit ji znovu od zacatku pak to netrva tak dlouho.
Jinak k te lenosti. Vymenit svicky a hlavne vsechny filtry vcetne palivoveho!! pripadne skusit zda pumpa dava spravne mnozstvi. Nekde tu jsou hodnoty kolik ma precerpat za urcity cas. Ten vyfuk zkontrolovat zda neni ucpanej. Prjistotu zvednout auto a zkontrolovat i zda nekde silene nepribrzduje apod!! nezda se to ale i to dost ubere na vykonu. Pak reset te RJ. A naucit ji znovu od zacatku pak to netrva tak dlouho.
-
smazany clen - FK
Jedine na VAG, jinak to nema moc cenu.
-
Návštěvník
omlouvám se za OT ale nechci kvůli tomu zakládat nový téma...čím mohu sundat ten plastový kryt "MPI"? vím že to drží na jednom sroubu ale ten má zvláštní hlavičku
jo a nesundaval někdo ten plechovej sběrač vzduchu od svodů do sání? ten co vzdycky rezonuje...utahoval jsem ho a praskly mi dva srouby vejpůl tak ho chci sundat...bohuzel jedna matka je dost deb*lne umistena mezi svodama ze se tam asi nedostanu ani po odmontovani toho plastovyho krytu, neporadi nekdo jak na to?
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
No mě hlavička pro imbus nepřipadá až tak zvláštní