Lanko spojky, rychlá konzultace foto
Lanko spojky, rychlá konzultace foto
Zdar, chlapi potřebuji kdo viděl orginál škoda lanko jhe toto orginál? Prosím potřebuji rychle a 100% vědět.
podle mne to není, nikde není žádná "slepice" ale bylo to koupeno jako orginální díl na škoda-dily. Po montáži do auta nejde spojka skoro vůbec zmáčknout, prostě nepoužitélné.
samotné lanko nemá plast, na konci u pedálu na fotce chybí jedna guma, ta tam byla.
podle mne to není, nikde není žádná "slepice" ale bylo to koupeno jako orginální díl na škoda-dily. Po montáži do auta nejde spojka skoro vůbec zmáčknout, prostě nepoužitélné.
samotné lanko nemá plast, na konci u pedálu na fotce chybí jedna guma, ta tam byla.
Naposledy upravil(a) Aleš dne sob 01. led 2011 19:35:34, celkem upraveno 1 x.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
Re: Lanko spojky, rychlá konzultace foto
to fakt nikdo neví jak vypadá origo lanko koupené ve škodovce? 
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
-
Jurka - FK
Hele zkus pohledat tady na fóru....mám pocit, že už se to tu rozebíralo, že byli asi tři druhy těch lanek a lidi s tím měli taky problémy....
samozřejmě že jsem hledal, já ty problémy mám taky, proto jsou tam ty fotky aby někdo kdo kupoval origo lanko řekl, že je to, nebo není ono, protože to co mi poslali, objednáno jako origo, podle mne není, a navíc to lanko stejně nefunguje.
-
bitmap - FK
Tohle nevypada jako original lanko.
Jezdi to lanko primo v tom bovdenu, nebo je na nem navlecena takova tenka plastova trubicka?
Pokud chces mit jistotu originalniho dilu, tak nakupuj jen v prodejne Skoda. Je to sice drazsi, ale vyplati se to, obzvlaste u techhle dilu.
Co se tyce skoda-dily, tak ti vydavaji za original vsechno co je vyrobeno v cechach, takze neni origo jako origo.
Jezdi to lanko primo v tom bovdenu, nebo je na nem navlecena takova tenka plastova trubicka?
Pokud chces mit jistotu originalniho dilu, tak nakupuj jen v prodejne Skoda. Je to sice drazsi, ale vyplati se to, obzvlaste u techhle dilu.
Co se tyce skoda-dily, tak ti vydavaji za original vsechno co je vyrobeno v cechach, takze neni origo jako origo.
No, je to se škoda-dily, přes e-shop, měli tam dvě, u toho dražšího 160Kč, (to co je na fotce) bylo uvedeno orginální díl, Taky silně pochybuju že je to orginál, holt jsem vyhodil 320Kč,
-
smazany clen - FK
Mně se nezdá, že by spojka s novým lankem nešla sešlápnout. Víš určitě, že jsi to tam dal správně? Všechno by mělo chodit lehce a volně, i to oko lanka na čepu spojkovýho pedálu, všechno bych dobře promazal a mělo by to chodit.
Problém, že nechodí 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 29. lis 2008 13:40:16, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace
-
smazany clen - FK
a čím myslíš, že to je? Nejde lanko bowdenem lehce, nebo proč? Nedře třeba lanko o konce bowdenu?
Tak jsem se vtom pohrabal, mám ještě jednu feldu doma, tak jsem zhodil lanka zkusil jsem spojku vymáčknout v ruce přímo na převodovce. Je tam pozorovatelný rozdíl, takže to vypadá někde na něco ve spojce, co to nemám ponětí. Asi se s těmi lanky pohybuji někde na jejich schopnosti přenést sílu. To co jsem koupil je absolutně nepoužitelné, to bych zlámal pedál, dal jsem tam staré co na autě bylo, to alespoň přestalo vrzat, a jde to jakž takž. to co jsem tam měl doposud chodilo taky celkem dobře (obě jsou poplastované) ale při zahřátí, nebo v létě tak se svině zadrhávalo. Takže zatím jezdím, nevím jak dlouho než ta spojka klekne. Takže příčina je ve zvětšení potřebné síly k vyšlápnutí spojky přímo někde ve spojce, ten čep chodí normálně, má však trochu vůli, a nekvalitní lanka které prostě nejsou tuto sílu přenést a někde v bowdenu se při tahu přidírají.
-
Návštěvník
Zkousel si prostriknout ten samotny cep v prevodovce ? I neoriginal lanko to musi utahnout pokud ve velne poloze nedre neni tam narvane nebo se netrepi tak musi makat pokud by to neutahlo tak musis prdnout. Ty mas spis opravdu veliky problem v ovladani spojky me jde treba spojka ovladat dvemi prsty na ruce (pedal) tudis velmi volne a v pohode.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak.I kdyby to byl nějaký šmejd,tak s tím musí ta spojka vypnout.Aspoň párkrát.
Aleš...můžeš sem dát odkaz - číslo toho dílu který jsi kupoval?Koukal jsem tam a např bowden spojky na 1,3MPi originál měli naposledy skladem 7.10 a cena je 197kč.
Aleš...můžeš sem dát odkaz - číslo toho dílu který jsi kupoval?Koukal jsem tam a např bowden spojky na 1,3MPi originál měli naposledy skladem 7.10 a cena je 197kč.
6U0.721.335 BOWDEN SPOJKY FELICIA 1 ks
cena bez DPH 165Kč+120 poštovné
http://www.skoda-dily.cz/index.php?acti ... U0.721.335
Jinak pánové nejsem blbý a trochu jsem i technicky zdatný
, pedaly jsou OK, spojka jak jsem psal níže jde sice o trochu tíž jak na druhém voze, mám tři lanka jedno původní, jedno od léta, a toto nové, ty dvě jsou polastované to poslední "orginální" není a to není schopno spojku "normálně" vypnout, protože bych urval konzolu pedálů. Jde tedy pochopitelně vymáčknout, ale je to
"brutální násilí". čep spojky na převodovce po sundání lanka a středící pružiny chodí "malíčkem" dokud se chodem nedostanu na začátek vypínání, takže přidřené to taky není, má to však trochu už vůli těžko říct co to udělá když to jde přes lanko do záběru. Jinak je to navíc preventivně X krát
namazáno.
Problém začal v létě kdy celkem zničeho nic začala jít pedál nějak divně, tak jsem to vyměnil za lanko s auto kelly 120Kč, poplastované, chodilo to podstatně lepé , problém byl že v létě a i v zimě když se topilo, se lanko začlo přidrhávat, jak slyšitelné ušima tak zvětšením síly na pedál, tak jsem teď chtěl koupit orginální lanko-viz důvod tohoto a dalšího příspěvku. To nové lanko je opravdu nepoužitelné, vrátil jsem tam tedy to co tam bylo a ejhle, už se to nepodařilo namontovat jako předtím, dřelo to už když auto bylo studené, tak jsem zkusil dat to úplně původní lanko co tam bylo v létě a to se teď chová celkem OK, jde to "rozumně" a nemá to žádnou teplotní závislost.Holt je to alchymie.
cena bez DPH 165Kč+120 poštovné
http://www.skoda-dily.cz/index.php?acti ... U0.721.335
Jinak pánové nejsem blbý a trochu jsem i technicky zdatný
"brutální násilí". čep spojky na převodovce po sundání lanka a středící pružiny chodí "malíčkem" dokud se chodem nedostanu na začátek vypínání, takže přidřené to taky není, má to však trochu už vůli těžko říct co to udělá když to jde přes lanko do záběru. Jinak je to navíc preventivně X krát
namazáno.
Problém začal v létě kdy celkem zničeho nic začala jít pedál nějak divně, tak jsem to vyměnil za lanko s auto kelly 120Kč, poplastované, chodilo to podstatně lepé , problém byl že v létě a i v zimě když se topilo, se lanko začlo přidrhávat, jak slyšitelné ušima tak zvětšením síly na pedál, tak jsem teď chtěl koupit orginální lanko-viz důvod tohoto a dalšího příspěvku. To nové lanko je opravdu nepoužitelné, vrátil jsem tam tedy to co tam bylo a ejhle, už se to nepodařilo namontovat jako předtím, dřelo to už když auto bylo studené, tak jsem zkusil dat to úplně původní lanko co tam bylo v létě a to se teď chová celkem OK, jde to "rozumně" a nemá to žádnou teplotní závislost.Holt je to alchymie.
-
Radek1
- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl, že se bude přidírat spojkový ložisko na tom komínku.
No já osobně si to myslím taky, že bude problém někde ve spojce samotné, ale ta chodí jinak naprosto bez problémů, rozjezdy, řazení....
Mne by ale strašně zajímalo jak vypadá opravdu origo lanko ze škodovky, kupované v současné době, jestli ho někdo může popsat nafotit ...porovnat. Už to mi nějak nepasuje že stojí cca 350Kč to moje cca 190, to má škodovka takový šílený rabat?
Mne by ale strašně zajímalo jak vypadá opravdu origo lanko ze škodovky, kupované v současné době, jestli ho někdo může popsat nafotit ...porovnat. Už to mi nějak nepasuje že stojí cca 350Kč to moje cca 190, to má škodovka takový šílený rabat?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 30. lis 2008 14:01:09, celkem upraveno 2 x.
-
smazany clen - FK
No zase ale když to samý lanko jednou jde a jednou nejde, podle toho jak se povede nasadit, tak bude něco špatně i tady.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Fakt je,že nevím jak s BMM (teda myslím že ho máš) ale já objednával od nich tohle http://www.skoda-dily.cz/index.php?acti ... U1.721.335 na MPi a mělo na sobě zelenou slepici,kod a ještě nějaký čísla.
Koukal jsem i do Etky a tam je to pro mě nějaký nesrozumitelný.
cena je sice stejná, ale liší se 6U0 a 6U1, slepice ani náhodou. ani kody a číslaIvarek píše:Fakt je,že nevím jak s BMM (teda myslím že ho máš) ale já objednával od nich tohle http://www.skoda-dily.cz/index.php?acti ... U1.721.335 na MPi a mělo na sobě zelenou slepici,kod a ještě nějaký čísla.
Mělo to tvoje lanko na lanku plast ?, tohle moje nemá, když jsem ještě prohlížel obrázky na autodilý krč, tak to lanko co mám má takový jeden pulkulatý plech oproti těm ostatním a tam píši že je to na 1,9, takže mne s toho poser
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... c03d4bf5e4
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 824ef1e3e5
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... c44f77e338
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hmm,tak to jsem si nevšiml jestli má plast.Je fakt že já mám taky v těch lankách hokej.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Já kupoval lanko přímo ve škodovce a stálo tuším 300 kč...Byly na něm čísla a slepice.A je pravda že rozdíl mezi nějakýma jinýma a tímhle je obrovský...