Jak na znak?
-
Jurka - FK
Jak na znak?
Dneska sem se snažil oddělat přední znak na feldě (old face), ale prostě mi to nešlo...jak se to dělá?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak na znak?
Je přilepený na plastu a ten plast je přišroubovaný zezadu skrz mřížku masky. Jde odšroubovat jen při sundané masce
-
Jurka - FK
To si děláš srandu ne? To musím demontovat masku? No to je úchvatný teda... jak se to dělá?
-
Frank
- Kontaktovat uživatele:
Vyndaš přední blikače a ze strany maš šroubky a nahoře jsou taká 2 ks
- GeorgeWWW
- Kontaktovat uživatele:
A já ještě měl další dva mezi světly - k jednomu se dostaneš z motorové části, ale ten druhý kryje chladič a tam nemáš šanci se dostat. Já to udělal tak, že jsem nadzdvihl tu část masky pod světlem, demontoval levé světlo a pak teprve šel demontovat ten poslední šroub. Zpátky jsem ho už nedával...
Jestli máš motor 1,3 tak se k těm matkám vedle chladiče dostaneš. Jsou v takových oválných výřezech v horní třetině výšky chladiče. Pro přístup k nim se u 1,3 nic demontovat nemusí.
-
Jurka - FK
Jo mám 1.6ku, ale peču na to venku kosa nechce se mi tam rozdělávat světla chladič atd.... nechám to na léto. Jinak díky za vysvětlení..
-
smazany clen - FK
Já nechci nic říkat, ale mně šel ten znak (kuláté, sříbrný okraj) normálně vylomit šroubovákem z toho černého držáčku. Na tom černém podkladu to skoro nedrželo. Nový jsem tam už raději přilepil sekundovym.
-
Jurka - FK
No jo...to mě nenapadlo ani.... taky to zkusím vyloupnout a nalepit novej
-
Jurka - FK
No já ho mám ten znak takovej fakt jetej a hnusnej a je asi zbytečný kvůli tomu demontovat masku atd... koupím novej ten znak vyloupnu a nalepím na auto... nebo de koupit jen ten znak to kolečko? Protože s tím plastem to je docelas drahý
-
Useph
Já mám taky "old face", měl jsem na tom plastu nalepený znak o menším průměru, pravděpodobně z nové tváře, nebo z Octavky, co tam asi dal předchozí majitel. Chtěl jsem tam dát původní velikost, nechtělo se mi to celý demontovat, tak jsem to serval násilím, šroubek zatlačil dovnitř, propadl až na zem a koupil komplet i s plastem. Silikonem jsem to tam připevnil a jezdím, drží furt a není to poznat.
-
Jurka - FK
Jak to myslíš s tím silikonem? Starej znak i s plastem si urval a novej znak i s tím plastem si tam nějak přilepil? Jak aby to drželo?
-
navstevnik
Host: Nestačilo by jenom povolit a odklopit chladič?? (2 šrouby).
Jsou nahoře, dole chladič leží na gumových silentblokách. Jde to odklopit i s hadicema.
Nemám to ze svý hlavy, poradili mi to v servise, když jsem potřeboval sundat přední masku. Mám 1,6 a jedna matice co drží masku je za chladičem.
Po odklopení chladiče směrem k motoru je tam dost místa na nářadí.
Jsou nahoře, dole chladič leží na gumových silentblokách. Jde to odklopit i s hadicema.
Nemám to ze svý hlavy, poradili mi to v servise, když jsem potřeboval sundat přední masku. Mám 1,6 a jedna matice co drží masku je za chladičem.
Po odklopení chladiče směrem k motoru je tam dost místa na nářadí.
-
U-Seph - FK
Starej znak (plast a na něm znak s malým průměrem z nové tváře, jedničkový Octavky, Fabie a Superba) jsem normálně serval. Pomohl jsem si i šroubovákem, jako páčidlem, ale opatrně, aby mi nesjela ruka, to bych mohl škrábnout lak kolem. Na nový plast a na něm původní znak jsem nanesl trochu silikonu normálně z kartuše (pistole na silikon apod.) a přilepil na původní místo. Tuším, že jsem tak přilepil i znáček k tomu plastu, protože mi vypadl. Ale drží to, nechá se to chvíli zaschnout a to, co ti připlácnutím vyteče spod znaku (způsob slisované marmelády
) po uschnutí normálně ořízneš. To dá asi největší práci, protože si musíš dávat opět pozor na lak, ale jde to. Mě to dělal táta, ten se silikonem dělá furt. Je to ale pořád jednodušší práce, než demontovat všechno kolem 
Potvrzuji, že u 1.6ky je to PEKLO, navíc v mém případě mám výbavu GLX= ostřiky předních světel = maska zaboha nejde vytáhnout jednodušše ven, protože tam překáží ty ostřiky. Musel jsem HODNĚ HRUBĚ kroutit jak plasty nárazníku, tak i samotnou maskou a bylo to tak tak, abych něco neulomil.
Jinak potvrzuji, že je potřeba povolit chladič (u 1.6 je větší a zakrývá ty vnitří šrouby masky) ale stačí ho naklonit, nemusí celej ven = není třeba rozpojovat chladící okruh. Nicméně v mojí výbavě GLX je i servo řízení = překáží tam nádobka oleje serva
Proto pokud chcete naklonit chladič, musíte odmontovat nádobku oleje serva (ale není třeba rozpojovat okruh oleje serva)
A TO VŠE KVŮLI BLBÝMU ZNAKU, kterej snad upadl úplně všem. Chtěl jsem to řešit nálepkou, ale není tak pěkná. Ale příště to už udělám...nervy mám jen jedny
Jinak potvrzuji, že je potřeba povolit chladič (u 1.6 je větší a zakrývá ty vnitří šrouby masky) ale stačí ho naklonit, nemusí celej ven = není třeba rozpojovat chladící okruh. Nicméně v mojí výbavě GLX je i servo řízení = překáží tam nádobka oleje serva
Proto pokud chcete naklonit chladič, musíte odmontovat nádobku oleje serva (ale není třeba rozpojovat okruh oleje serva)
A TO VŠE KVŮLI BLBÝMU ZNAKU, kterej snad upadl úplně všem. Chtěl jsem to řešit nálepkou, ale není tak pěkná. Ale příště to už udělám...nervy mám jen jedny
-
Jurka - FK
Ono nejjednodišší bude asi koupit novej ten znak starej z toho plastu vyloupnout pak vyloupnout ten novej z toho plastu a nalepit an starej plast.... To bude asi nejjednodušší:)
No asi jo 
Ale já na to neměl "koule", protože se znám a novej znak bych při vylamování určitě zničil
) A to mi připadne jako hodně drahá sranda, takhle si doma přelamovat 300 Kč 
Je krásně vidět, jak naše 1,6ky GLX vznikly nabalováním krávovinek do původní feldy. Motor je komplet z VW Polo, Golf (naše popraskaný svody ,který musely být kvůli tomu udělaný hodně nestandardně, by mohly povídat ságy), tím pádem chladič musí být větší než na 1,3ku. Servo se taky přidávalo a kam dáme doplňovací nádobku? ...prostě ji nahulváta přišroubujem krásně za chladič, co na tom, že nepůjde jen tak vyndat. Stejně by se nám nevešla na bok, protože tam už je KRAVSKÁ nádobka na ostřiky, přecejenom ty nadstandardní ostřiky světel něco sežerou.... člověk se celý život učí
Ale neberete to jako kritiku, spíš jen jako povzdechnutí
Moji "nadstandardní" 1.6ku (po vyřešení všech těchto drobností) bych za defaultní 1.3 nevyměnil ani za nic 
Ale já na to neměl "koule", protože se znám a novej znak bych při vylamování určitě zničil
Je krásně vidět, jak naše 1,6ky GLX vznikly nabalováním krávovinek do původní feldy. Motor je komplet z VW Polo, Golf (naše popraskaný svody ,který musely být kvůli tomu udělaný hodně nestandardně, by mohly povídat ságy), tím pádem chladič musí být větší než na 1,3ku. Servo se taky přidávalo a kam dáme doplňovací nádobku? ...prostě ji nahulváta přišroubujem krásně za chladič, co na tom, že nepůjde jen tak vyndat. Stejně by se nám nevešla na bok, protože tam už je KRAVSKÁ nádobka na ostřiky, přecejenom ty nadstandardní ostřiky světel něco sežerou.... člověk se celý život učí
Ale neberete to jako kritiku, spíš jen jako povzdechnutí
-
smazany clen - FK
Jsou feldy, u kterých je tam ten znak do toho černého plastu jen zastrčený. Čili jde vyndat malým nožíkem. Normálně vyndat, nikoli vylámat.