Zvuk z převodovky ?? HELP!!
-
RadekN70 - FK
Zvuk z převodovky ?? HELP!!
Chci se zeptat jestli nevíte čím to může bejt,že se mi z převodovky ozívá takovej divne zvuk od převodovky jako když by bylo ložisko v prd...
Jenomže je zajímavý to,že jsem spojku měnil,orig. repset SACHS.....
Nenapadá někoho z vás čím to může být...??
Jsem rád za každou radu...
Jenomže je zajímavý to,že jsem spojku měnil,orig. repset SACHS.....
Nenapadá někoho z vás čím to může být...??
Jsem rád za každou radu...
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvuk z převodovky ?? HELP!!
Dost často je v háji ložisko předlohové hřídele v převodovce.Není vídět,musí se půlit převodovka.
- Georgerob
- Kontaktovat uživatele:
Taky mi vychází zvuk - lehký klepání jakoby od převodovky, s mechanikem jsme se shodli...že mám právě to ložisko co píše Ivarek už horší, dělá to hlavně s vyšlápnutou spojkou a za studena...
Grafické studio | www.georgerob-design.cz
▼ BLACK LIST RACEMAN !▼
19.5. odesláno 750,- na elektrickou stahovačku - do teď nemám ani peníze, ani stahovačku.
▼ BLACK LIST RACEMAN !▼
19.5. odesláno 750,- na elektrickou stahovačku - do teď nemám ani peníze, ani stahovačku.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to utichne, když sešlápneš spojku, tak to bude chrastit sama převodovka. Většinou to ale dělá jenom studená a po ujetí pár kilometrů chrastit přestane.
Jestli je to převodovka zjistíš snadno. Zkus na volnoběh v okamžiku kdy to chrastí zkoušet zařadit jednotlivé kvalty bez sešlápnuté spojky. Neboj, zařadit se ti nepodaří a nebude to ani počítat zuby. Jestli to v okamžiku, kdy budeš tlačit páku třeba do polohy páté rychlosti utichne, tak je to stoprocentně převodovka.
Než budeš převodovku vyndavat a půlit, tak se můžeš podívat pod víko na pětkové soukolí. Rádo to chrastí právě tam.
Jestli je to převodovka zjistíš snadno. Zkus na volnoběh v okamžiku kdy to chrastí zkoušet zařadit jednotlivé kvalty bez sešlápnuté spojky. Neboj, zařadit se ti nepodaří a nebude to ani počítat zuby. Jestli to v okamžiku, kdy budeš tlačit páku třeba do polohy páté rychlosti utichne, tak je to stoprocentně převodovka.
Než budeš převodovku vyndavat a půlit, tak se můžeš podívat pod víko na pětkové soukolí. Rádo to chrastí právě tam.
-
RadekN70 - FK
No jo,ale je zajímavý,že to začlo až po montáži spojky...(včera)..
Zkusím to s tím hozením kvaltu,ale nevím...Zejtra to odzkouším a zkusím to..
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Olej jsi tam vrátil, nebo dal nový?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jo,to byl přesně můj případ.Taky mi to začalo dělat až po výměně spojky.A vůbec mi není jasný proč.Nakonec jsem tam nalil olej 75W/90,o dost se to zlepšilo a zatím na to dlabu.Až se to podělá půjde ven.RadekN70 píše:No jo,ale je zajímavý,že to začlo až po montáži spojky...(včera)..
-
RadekN70 - FK
Tak jsem to zkusil a jak tam dávám kvalt bez spojky,tak se to zlepší.....Napadlo mě co by se stalo když bych tam dal trožku tužší olej,teď mám CASTROL TAF-X.
Kolik stojí případná oprava??Nevíte někdo?
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
já mám ten samej problém.nejen že se ozývá tenhle zvuk ale i je už dost hlučná.chtěl bych ty ložiska vyměnit.v létě jak budou peníze tak bych to risknul jen by mě zajímalo jestli když budu měnit jen ložiska tak jestli se musí vymezovat nějaké vůle?
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Když jsem probíral můj problém na různých místech,mj i na oleje.cz tak mi všichni doporučovaly tenhle olej http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=599 který je co do vlastností nejlepší na vzniklý problém nicméně jelikož jsem na to spěchal byl jsem nucenej koupit Mogul 75W/90,který měli v prvním krámě.Jak jsem psal,od dost lepší ale tu Tutelu bych chtěl ještě vyzkoušet.RadekN70 píše:Tak jsem to zkusil a jak tam dávám kvalt bez spojky,tak se to zlepší.....Napadlo mě co by se stalo když bych tam dal trožku tužší olej,teď mám CASTROL TAF-X.
-
RadekN70 - FK
No uvidím co s tím...Zejtra tam zkusím dát nějaký jiný olej,ale moc s tím nepočítám,že se to zlepší...
Nebo jestli mám dát na opravu tu převodovku...Vše se odvíjí od ceny....
Nebo jestli mám dát na opravu tu převodovku...Vše se odvíjí od ceny....
-
Zbysek - FK
Já tutelu mám v převodovce a oddálila problém tak o půl roku. Když jsem ji tam nalil, tak se převodovka nádherně ztišila a vypadalo to že je po problému. Ale teď se stejně zase ozývá a bude nejspíš potřeba stejně brzo repas.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jo,souhlas.Pokud je převodovka v háji tak jí nezachrání nic.Je to spíš takový poslední pokus před akcí s názvem "Převodovka ven,jde na generálku".
-
mr.Freak - FK
při cca 2500 do 2700 ot. ve zrychlování nebo při sundání nohy z plynu v přibližně stejných otáčkách se ozývá z motoru takovej divnej hlubokej zvuk jako když je někde něco volnýho co se točí...při vyšších otáčkách se to neozývá....je to teda spíš hlavně při brždění motorem v tomhle spektru otáček..už mě fakt nenapadá čím to je
felda 1.3 MPI
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Může tam cokoli rezonovat. Mě přesně ve třech tisících otáčkách vibroval plastový kryt na motoru a klepal hranou do krytu hlavy motoru. Vypodložil jsem ho v místě jednoho šroubu gumovou podložkou a je ticho.
Druhé auto mi vydává asi podobný zvuk jako tobě a i ve stejných otáčkách. Za ta dlouhá léta co ho mám se to nezměnilo a dodnes jsem nic nevykoumal. Už podezírám jenom převodovku.
Druhé auto mi vydává asi podobný zvuk jako tobě a i ve stejných otáčkách. Za ta dlouhá léta co ho mám se to nezměnilo a dodnes jsem nic nevykoumal. Už podezírám jenom převodovku.
-
mr.Freak - FK
mě se to právě na převodovku moc nezdá
někdy to prostě děla a někdy zase ne...je to nejvíc znát když člověk pustí plyn v těhle otáčkách a jede z menší kopce kde se to pořád drží tomhle v rozmezí...takovej vyklavej hlubokej zvuk jako když je volný kolo ale volný prostě není a ten zvuk jde sto pro z motoru...občas to jde i trochu do klepání tak zkusím dneska trochu hejbnout s motorem a převodovkou jestli nebudou pryč silentbloky a zkusím tu krytku jak radíš...kdyby to ten zvuk aspon dělalo pořád, ale pod 2500 to slyšet nění a nad 3 už vůbec...se prostě ve 2500 sejdou všchny pohyby a začne to rezonovat
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 01. pro 2008 20:51:48, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Mě to dělá v otáčkách 2600-2800. Najednou se prostě zvětší hlučnost motoru a pak to zase utichne. Je to takový tupý huhlavý klepotavý zvuk. Jestli to dělá motor, převodovka, nebo něco rezonuje kolem netuším.
Nedělá to ale při vyšlápnuté spojce, a dokonce ani při neutrálu. Sám fakt nevím co to je. Autu už bude v dubnu jedenáct let a dělá to celá léta stejně, už to neřeším.
Nedělá to ale při vyšlápnuté spojce, a dokonce ani při neutrálu. Sám fakt nevím co to je. Autu už bude v dubnu jedenáct let a dělá to celá léta stejně, už to neřeším.
-
Návštěvník
to sem zapomnel rict...kdyz vyslapnu spojku tak to nedela a neutral taky ne...ze by spojky? ale to by delala porad ne? ne jen v těhle otáčkách 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 01. pro 2008 20:52:36, celkem upraveno 1 x.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Fakt nevím a půl auta proto rozebírat nebudu. Až na spojku dojde, tak se uvidí. Mám najeto 120k km a spojka zatím funguje jak má. Je už trochu vláčnější, ale pořád to předníma kolama hrabe i na suchu.
Mě to delá když je motor studený i zahřátý. Dělá to na všechny kvalty. Závislé je to opravdu jenom na otáčkách, ne na rychlosti jízdy.
Kdyby něco rezonovalo, tak to bude dělat i když auto stojí na místě. Zrovna tak by to hrčelo i na místě, když by to byl alternátor, nebo čerpadlo. Tohle je prostě jenom za jízdy. Nezkoušel jsem to ještě na heveru, až budu mít auto zvednuté, tak to vyzkouším.
Mě to delá když je motor studený i zahřátý. Dělá to na všechny kvalty. Závislé je to opravdu jenom na otáčkách, ne na rychlosti jízdy.
Kdyby něco rezonovalo, tak to bude dělat i když auto stojí na místě. Zrovna tak by to hrčelo i na místě, když by to byl alternátor, nebo čerpadlo. Tohle je prostě jenom za jízdy. Nezkoušel jsem to ještě na heveru, až budu mít auto zvednuté, tak to vyzkouším.
-
Návštěvník
byl bych ti vdecnej kdybys to zkusil a pak sem napsal co to je jestli na to přijdeš
uz me to fakt stve...najeto mam 136 a zacalo to az nedavno...spojka zabira jak má a myslim ze je stara tak max 13t km...s těma vsema kvaltama souhlasim, je to zavisly na tech par set otackach...ze by tohle delali MPIčka? mám defakto všechno nový, absolutně mě nic nenapadá 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 01. pro 2008 20:53:45, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4 citace.
Důvod: viz. pravidlo č. 4 citace.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zkusím, ale nebude to asi hned.
Dneska ráno mi v tom vepředu při přejezdu retarderu něco břinklo, tak musím kouknout, jestli neprdla pružina. Při té příležitosti to vyzkouším.
Dneska ráno mi v tom vepředu při přejezdu retarderu něco břinklo, tak musím kouknout, jestli neprdla pružina. Při té příležitosti to vyzkouším.
-
mr.Freak - FK
tak sem zkoušel černý kryt s nápisem MPI a ten volný není a nikde to ničemu nevadí..ještě mě napadlo olejový víčko, docela se protáčí lehce v ruce...ale tím to určo nebude...zkoušel jsem schválně jet při těch otáčkách jestli to dělá jen chvíli nebo pořád...když udržuju rychlost na trojku tak přesně v týhle rychlosti to dělá pořád bez přestání...přestane to jen vymáčknutím spojky, vyřazením nebo změnou otáček (nahoru či dolů)...co může být na 2600 otáčkách tak zásadního v motoru
dřív to nedělalo to vím určitě...začalo to tak měsíc a něco zpátky
-
mr.Freak - FK
Atnarfus: prosel jsem tady jeste forum a narazil sem na tohle:
"no, ješte na Favoritu jsem měl podobný problém s rezonancí "něčeho" kolem těch 2600ot./min. Po čase bádání jsem zjistil, že to byl plechový sběrač horkého vzduchu pro sání, co je nad parohama výfuku. Byly, myslím, prorezlé díry kolem šroubů, takže to spravily větší podložky a fest dotažení... nevím, jestli to pomůže, ale zkuste na to mrknout "
"ale s tím plechem na výfukovém potrubí to bude asi pravda protože tam jsou tři díry a jsou větší než je matice takže je tam volný i po dotažení ale stačí podložky a je to"
"no, ješte na Favoritu jsem měl podobný problém s rezonancí "něčeho" kolem těch 2600ot./min. Po čase bádání jsem zjistil, že to byl plechový sběrač horkého vzduchu pro sání, co je nad parohama výfuku. Byly, myslím, prorezlé díry kolem šroubů, takže to spravily větší podložky a fest dotažení... nevím, jestli to pomůže, ale zkuste na to mrknout "
"ale s tím plechem na výfukovém potrubí to bude asi pravda protože tam jsou tři díry a jsou větší než je matice takže je tam volný i po dotažení ale stačí podložky a je to"
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Já mám 1.6ku, tak ta je oplechovaná trochu jinak.
Navíc, když něco rezonuje, tak to dělá i když stojíš na místě a šlapeš na plyn. Když mi rezonoval ten kryt nad motorem, tak to řvalo i na místě.
Ještě trochu podezírám poloosu. Závaží tam mám, ale když jsem ho sundal, tak se to zhoršilo. Tím ale netvrdím, že je to ono. Mohla se ke stávajícímu hluku přidat ještě poloosa. Sice je divný, že by na místě nerezonovala, ale když se točí tak se klouby a poloosa mohou chovat trochu jinak.
Když jsem kdysi přidal závaží na poloosu na Favorita, tak se auto ztišilo právě asi tak v těchto otáčkách.
Navíc, když něco rezonuje, tak to dělá i když stojíš na místě a šlapeš na plyn. Když mi rezonoval ten kryt nad motorem, tak to řvalo i na místě.
Ještě trochu podezírám poloosu. Závaží tam mám, ale když jsem ho sundal, tak se to zhoršilo. Tím ale netvrdím, že je to ono. Mohla se ke stávajícímu hluku přidat ještě poloosa. Sice je divný, že by na místě nerezonovala, ale když se točí tak se klouby a poloosa mohou chovat trochu jinak.
Když jsem kdysi přidal závaží na poloosu na Favorita, tak se auto ztišilo právě asi tak v těchto otáčkách.
-
mr.Freak - FK
no tak když to děla jak 1.3 tak 1.6 tak to asi teda moc s motorem mít společnýho nebude...ale zas kdyby to bylo tím sběračem pro sání tak to dělá ikdyž prošlapuju plyn na místě ne? určitě to bude nějaká kravina 
-
RE5PECT - FK
To já když zařadím čtverku někdy 3 tak se ozývá takový přeruškovaný vrčení (vrr vrr vrr vrr vrr)
, potom se aji malinko třepe radička,nevíte čím to?díky
-
Návštěvník
tak nový poznatek...ráno byl mráz a když sem vyjel tak to nedělalo...nechci dělat chytrýho a psát tu definicie okopčený z gůglu ale myslím, že to bude mít spojitost s teplotní roztažností materiálu...tedy že bude někde něco volnýho..
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nebo viskozitou oleje.
-
Návštěvník
nenapadá mě nic v souvislosti s teplým olejem + 2600 otáček...že by se dostal někam kam nemá? 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 30. pro 2008 14:53:33, celkem upraveno 1 x.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
To jsem reagoval jenom na to, že to vymrzlé auto nedělá a ohřáté jo. Když je olej ještě hustý, tak to někde něco vymezí a nedělá to kravál.
-
slegrusik - FK
Tohle přesně pozoruju taky. 1.6MPi. Kolem 2.500 otáček se motor více rozeřve a při poklesu či zvýšení otáček to utichá. Při stejných otáčkách mi tohle dělal i Favorit. Je nás hodně kdo tohle pozoruje tak si tak myslím, že to asi bude normální ikdyž zvláštní jev... 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Manželky 1.6ka nic takového nedělá a služební 1.6ka mi taky nic takového nedělala.
-
Návštěvník
naše BMM taky nic takovýho nedělá a v mým okolí tenhle problém nikdo nemá tak sem myslel že sem zase zvláštní případ...ale koukám že víc lidí má stejnej problém...dneska sem se díval se servisákem na ten sběrač teplýho vzduchu a drží jak židovská víra...říkal sem mu o tom tam mi auto projede a uvidíme co mi za pár dní řekne
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 30. pro 2008 14:51:36, celkem upraveno 1 x.
-
mr.Freak - FK
tak dneska jsem se konecne pustil do předjarního úklidu auta a ty rezonance mi opravdu nedaly spát...tak sem vzal do ruky klíče, poutahoval všechny matky co šly (hlavně nádržky s vodou a ten sběrač horkýho vzduchu pro sání)..a ejhle, ono se to opravdu ztišilo!!! minimálně o polovinu a snížilo se rozmezí otáček kdy to dělá...teď už je to jen asi 200 otáček, předtím to bylo aspon 500...zítra to dotáhnu ještě poradne "na krev" a myslim ze uz to nebude delat...jsem ted pri jizde mnohem stastnejsi 
-
Michalholej
Ahoj mam problem taky z převodovkou příšerně mi v ni piska či hučí ale jenom kdyz tam dam patou rychlost u jinejch to nedela co stim muže bejt diky za odpoved
-
stifler1 - FK
Je to normalne ked idem na dvojke a prudko pustim plyn tak mi motor zacne prudko hamat a vydavat take zvlastny zvuk?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ač slovensky rozumím velice dobře, tak hamat nevím co je.
Při prudkém ubrání plynu je normální, že to cukne a začne to silně brzdit motorem. Při brždění motor vydává jiný zvuk.
Při prudkém ubrání plynu je normální, že to cukne a začne to silně brzdit motorem. Při brždění motor vydává jiný zvuk.
-
RedmeX - FK
mne prevodovka tiež vydáva čudné zvuky.
je to iba za studena, ak zošliapnem spojku, preradím a následne púšťam spojku do záberu, tak to vydáva hrkotavý zvuk.
Okrem zvuku to nič nerobí, felda ide ako má.
Pôvodne som podozrieval čapy alebo spojku, ale felda mala po predchádzajúcej majiteľke nabehané 14 000 km a robí to odkedy ju mám ja (už 6000 km). Najviac je to citeľné v zime, keď motoru trvá kým sa ohreje...
Po zohriatí a v lete je pekné ticho
je to iba za studena, ak zošliapnem spojku, preradím a následne púšťam spojku do záberu, tak to vydáva hrkotavý zvuk.
Pôvodne som podozrieval čapy alebo spojku, ale felda mala po predchádzajúcej majiteľke nabehané 14 000 km a robí to odkedy ju mám ja (už 6000 km). Najviac je to citeľné v zime, keď motoru trvá kým sa ohreje...
Po zohriatí a v lete je pekné ticho
-
RedmeX - FK
už som si náhodou na to našiel odpoveď: http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =26&t=8521
-
tramvaj - FK
Me zacala 1.6 cvakat zese malinko jinak. Pri razeni jekehokoliv kvaltu v ni, teda doufam ze je to prevodovka, po seslapnuti spojky cvakne. Vzdy jen jedno cvaknuti pri seslapnuti spojky a zase cvaknuti po pusteni spojky. Stejne to cvakne kdyz pridam, nebo uberu plyn se zarazenym kvaltem. Dela to jen za studena. Najeto mam necelych 70t km. Myslite ze je to vaznej problem?
V lete se s ni chystam na dovolenou a to tak ze objet Skandinavii proti smeru hodinovych rucicek a spadnout az na Makarskou. Tzn nakych 10.000km tahem, tak bych nerad aby se mi klekla za polarnim kruhem...
P.S.: Prispevek vyse je samo taky muj, ale zapomnel sem se podepsat(prihlasit). Prosim tedy admina aby ho smazl. Omluva od mne.
V lete se s ni chystam na dovolenou a to tak ze objet Skandinavii proti smeru hodinovych rucicek a spadnout az na Makarskou. Tzn nakych 10.000km tahem, tak bych nerad aby se mi klekla za polarnim kruhem...
P.S.: Prispevek vyse je samo taky muj, ale zapomnel sem se podepsat(prihlasit). Prosim tedy admina aby ho smazl. Omluva od mne.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Cvakání při vyšlápnutí/puštění spojky je většinou nějaký silentblok, nebo povolený šroub. Jak se motor při sešlápnutí spojky pohne, tak to cvakne.
Já jsem měl povolený jeden šroub na rameni přední nápravy a klaplo to taky při každém použití spojky.
Musíš hledat.
Já jsem měl povolený jeden šroub na rameni přední nápravy a klaplo to taky při každém použití spojky.
Musíš hledat.
-
tramvaj - FK
Mno, tak sem delal zbeznou kontrolu co ze silnice jde (bez zvednuti auta) a mam praskly obe manzety..., ze by poloosy?
-
smazany clen - FK
Dela mi felda to sami, akorat spis pri brzdeni motorem, vypada to jako nejake vybrace tocici se hridele. Hluk je nepravidelny jako takovy hu..huu...huuuu...huuuuu....mr.Freak píše:při cca 2500 do 2700 ot. ve zrychlování nebo při sundání nohy z plynu v přibližně stejných otáčkách se ozývá z motoru takovej divnej hlubokej zvuk jako když je někde něco volnýho co se točí...při vyšších otáčkách se to neozývá....je to teda spíš hlavně při brždění motorem v tomhle spektru otáček..už mě fakt nenapadá čím to jefelda 1.3 MPI
Jinak dalsi vec je, ze jak feline nalozim asi na trojku mozna i na ctyrku tak v urcitym spektru otacek se vyskytnou takovy vybrace ze se mi az rozvybruje zrcadko na prednim skle, ale je to opravdu uzke spektrum otacek.. rek bych asi dalsi z vlastnosti felicie
-
smazany clen - FK
Podívej se,jestli je tam dost oleje,jestli třeba nevytéká guferem řadícího táhla.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Ten castrol je to nej co tam můžeš dát, jiným si nepomůžeš. Max ještě zkusit nějaké zázračné přípravky třeba od Liqui Moly.RadekN70 píše:Tak jsem to zkusil a jak tam dávám kvalt bez spojky,tak se to zlepší.....Napadlo mě co by se stalo když bych tam dal trožku tužší olej,teď mám CASTROL TAF-X.
ex nebožka 1,6 lpg