Xenony

Tomas 6

Xenony

Příspěvek od Tomas 6 »

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat jaké má kdo zkušenosti s HID xenonovou sadou.Které jsou dobré a hlavně jaké jsou problémy s přestavbou.A jestli se to vůbec může používat.Děkuju.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Re: Xenony

Příspěvek od Zdenda19895 »

Ahoj. Já mám na své Felince Bixenony. Mám je asi dva měsíce a jsem s nima spokojený. Bixenony jen zaměníš výbojky za žárovky, namontuješ ballasty,(trafa) - ke každému světlu jeden a spínací relé. Ještě musíš provrtat víčka světel a dát tam gumové průchodky kvůli kabelům. Od výbojek totiž vedou kabely dozadu. Bixenony jsou napájeny přímo z akumulátoru a ovládány jsou z jedné původní patice pro H4. Druhá - levá patice zůstane nevyužitá. Natáhneš kabeláž a je to. Nejvíce času mi zabralo vymyslet kam umístit ballasty a relátko. Pro jistotu jsem si koupil náhradní víčka světel kdybych musel hodit zpět H4ky, např kvůli STK. To jen vyměníš žárovky zpět za výbojky. Zbytek tam necháš, jen odpojíš od akumulátoru. Jeden šroubek M6. Proto jsem ballasty namontoval tak aby nebyly moc na očích. Montáž H4 zpět zhruba jako běžná výměna žárovek cca 5min.Tady jsou fotky uchycení ballastů. http://zh.rajce.net/Montaz_Bixenonu Kvůli uchycení ballastů jsem vyvrtal dvě dírky průměru 6mm a na relátko jsem si udělal z cca 10cm plocháče držáček. Držáky ballastů jsem pod dírou ohnul do pravého úhlu. Ukostření jsem uchytil na šrouby držáků ballastů. Kabel v průchodkách jsem pro jistotu ještě zatmelil. Toť vše. S Bixenonama je vidět mnohem líp, hlavně na mokré cestě. Výrobce uvádí 3X větší svítivost a já bych tomu i věřil. Navíc teplota světla odpovídá světlu dennímu, kterému se oko lépe přizpůsobí.
Naposledy upravil(a) Zdenda19895 dne čtv 25. pro 2008 10:46:27, celkem upraveno 1 x.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Jo a používat by se asi neměly, protože Felicie prý není schválena pro provoz s Xenonama. Jak jsem ale četl na starém fóru, tak někteří borci s Bixenonama prošli i přes STK. Na cestě si mne za dva měsíce nikdo nevšiml ale na STK to raději vyměním. Důležité je mít správně seřízena světla ať neoslňuješ. Ono to fakt svítí hodně. Proto jsem si také nechal udělat elektrické naklápění světel, protože hydrošmejdy většinou nikomu nefungují. :)
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Já jsem si koupil tyhle. http://www.xenony.in/bixenony-bi-xenon/ V ceně dostaneš ještě jednu náhradní výbojku. Koupil jsem si 6000 K. Jsou jen trochu namodralé. S vyšším číslem sice líp vypadají ale je s nimi hůř vidět, hlavně za zhoršených podmínek.
Eddie - FK

Příspěvek od Eddie - FK »

Ja mam jednu otazku. Isli by dat do feldy xenony s vybojkou D1S aj s cockami z octavie II.
Tomas 6

Příspěvek od Tomas 6 »

No já už to namontované viděl.Koukal jsem se na netu na typy i ceny.Dají se koupit za 3500 ale i za 10 000 korun.Spíš by mne zajímalo jestli někdo nemá zkušenosti s policajtama a s STKáčkem.Co mi říkal známý tak prý to zakázané není,ale musí se splnit určité podmínky.Asi bude nejlepší se zeptat přímo nějakého technika na STK.Tak dík za radu.
Vašek - FK

Příspěvek od Vašek - FK »

Tomas 6 píše:No já už to namontované viděl.Koukal jsem se na netu na typy i ceny.Dají se koupit za 3500 ale i za 10 000 korun.Spíš by mne zajímalo jestli někdo nemá zkušenosti s policajtama a s STKáčkem.Co mi říkal známý tak prý to zakázané není,ale musí se splnit určité podmínky.Asi bude nejlepší se zeptat přímo nějakého technika na STK.Tak dík za radu.
Nejsou ty podmínky náhodou ostříkovač světel a dynamická regulace sklonu?
Eddie - FK

No ja chcem vedet iba ci je realne vymenit H4 za tie vybojky DS1. Ci ta vybojka splna funkcie dialkoveho a aj stretavacieho svetla. potrebujem to surne lebo mi jeden znami ponuka tieto xenony za dost dobru cenu
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

No ty určité podmínky, podle toho co jsem já četl na různých fórech jsou : tlakový ostřikovač světel, což by nebyl takový problém a automatické sklápění světel řízené elektronikou která ti hlídá a koriguje sklon světel podle sklonu auta. Např. při rozjezdu, brzdění, přejezd přes vrchol stoupání a pod. A to už je horší. Pokud by to šlo udělat, tak si myslím že už by se jednalo o deseti tisíce. Možná se mýlím s tou cenou.
Eddie - FK

No ja otrekovač svetiel nema a to naklapanie tych svetiel, to staci vymenit tie mechanicke za elektricke. Nic dalsie k tomu nepotrebujem. Ked som sa pozeral na xenonmanove vytvori tak on ti spravy komplet predelavku na bixenon ale o tom naklapani nehovori nic.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Eddie píše:No ja otrekovač svetiel nema a to naklapanie tych svetiel, to staci vymenit tie mechanicke za elektricke. Nic dalsie k tomu nepotrebujem. Ked som sa pozeral na xenonmanove vytvori tak on ti spravy komplet predelavku na bixenon ale o tom naklapani nehovori nic.
Dynamická regulace sklonu řízená elektronikou je něco jiného než elektrické naklápění světel. To jsou ještě na nápravě, nebo i na obou čidla které ti hlídají sklon auta a světla se korigují samy. Elektrické naklápění světel mám taky, z Oktávky, ale to nestačí.
Vašek - FK

Eddie píše:No ja otrekovač svetiel nema a to naklapanie tych svetiel, to staci vymenit tie mechanicke za elektricke. Nic dalsie k tomu nepotrebujem. Ked som sa pozeral na xenonmanove vytvori tak on ti spravy komplet predelavku na bixenon ale o tom naklapani nehovori nic.
Tak samozřejmě že to udělat jde. A namontovat hid sadu není vůbec problém. (alespoň všichni to tvrdí, sám jsem to nezkoušel)
Já jsem se tu snažil nastínit právní stránku věci. (I když za to taky nedám ruku do ohně, vždyť jsem to psal s otazníkem)
Ale vyčetl jsem že po právní stránce musí mít auto s xenony ostřikovače světel a dynamické seřizování sklonu světel. A dynamické neznamená elektrické!
Tudíš udělat to jde a ani to technicky není problém, ale nikdo to neschválí a na stk či s pčr může být problém.
Ale spousta členů klubu to tak má tak třeba někdo napíše víc.
Eddie - FK

Zdenda19895 píše: Dynamická regulace sklonu řízená elektronikou je něco jiného než elektrické naklápění světel. To jsou ještě na nápravě, nebo i na obou čidla které ti hlídají sklon auta a světla se korigují samy. Elektrické naklápění světel mám taky, z Oktávky, ale to nestačí.
A uz na teba nekdo nadaval ze ho oslnujes? Keby sme tento detail zanedbali tak myslis ze to mozem zobrat?
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Eddie píše: A uz na teba nekdo nadaval ze ho oslnujes? Keby sme tento detail zanedbali tak myslis ze to mozem zobrat?

Já mám Bixenony. To je trochu jiné. Zatím si na mne nikdo nestěžoval kvůli oslnění (neblikají). Světla mám seřízené a pro jistotu jsem je nechal zkontrolovat ještě v jiném servise.
Eddie - FK

Ked su čočky na xenony tak tam asi nemozem dat bixenony?
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Eddie píše:Ked su čočky na xenony tak tam asi nemozem dat bixenony?

Nevím to stopro ale asi ne.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Bixenony co mám já se dávají namísto H4.Je to stejná objímka jako na H4ce. http://www.xenony.in/bixenony-bi-xenon/
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

kámoš ma xenony už nějakej rok a 2x mu už odešlo trafo a myslí si že to může byt teplem od motoru...je nějaký doporucený umístění toho trafa?
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

mr.Freak píše:kámoš ma xenony už nějakej rok a 2x mu už odešlo trafo a myslí si že to může byt teplem od motoru...je nějaký doporucený umístění toho trafa?
V návodu na montáž žádné doporučení ohledně umístění nebylo. Měl jsem problém najít vůbec nějaké místo kam trafa dát aby nepřekážely a nebyly na očích. Nakonec jsem to vyřešil tak jak je to popsané o pár příspěvků výše. Myslím že by trafa tu teplotu měly vydržet bez problémů. Uvidíme.
Krtek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek1 »

Tak ten, co prošel technickou, jsem já ;-) Jinak já mám umístěný ballasty vedle nádržky na ostřikovače a na druhý straně pod airboxem, ale směrem k motoru. Jinak tady http://www.xenony-bixenony.cz jsme měli domluvenou slevu.. ale jelikož se vždy pár lidí informovalo a odřeklo, a já byl za blbce, tak to zjišťuji POUZE vážným zájemcům.
"Nemusíte to pochopit. Stačí to přijmout."
"Lepší bejt druhej, než mrtvej."
"Cover the face,fuck the base."
"Když to krvácí,můžem to zabít."
"Když tančíš s ďáblem,ďábel se nikdy nezmění.Ďábel změní tebe."
Eddie - FK

To Krtek a Zdenda
Mohli by ste mi niekde ukazat ako vyzaraju tie bixenony na felde? Hodte sem nejake foto. Dostali sa mi do ruky bixenony z Q7, tak nech vidim ako ich tam napasovat
Vašek - FK

Eddie píše:To Krtek a Zdenda
Mohli by ste mi niekde ukazat ako vyzaraju tie bixenony na felde? Hodte sem nejake foto. Dostali sa mi do ruky bixenony z Q7, tak nech vidim ako ich tam napasovat
Jelikož ani jeden není on-line tak si dovolím tak trochu odpovědět za ně..
Myslím že oba mají "jen" hid sady. Výbojka má patici jako žárovka H4. Žádné bastlení, jen přehodit žárovku za výbojku + někam nainstalovat trafo a tak a napojit na baterku.. Zdenda sem dával i fotky z montáže. http://zh.rajce.idnes.cz/Montaz_Bixenonu/
Eddie - FK

No ako tam pozeram, tak oni tam nemaju tie čočky. Ja si chcem spravit bixenon aj s čočkami.
Vašek - FK

Trochu inspirace můžeš najít i tady: http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=459
Krtek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek1 »

Jojo, přesně tak, já mám HIDky.. je to jednodušší způsob jak dát světla do původního stavu.. kromě toho jsem nemusel řešit, jak udělám obrysovky, když vykuchám parabolu..
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Vašek píše:Trochu inspirace můžeš najít i tady: http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=459
To Vašek. Našel jsi to o pár vteřin dřív než já. Jsi lepší. :lol: :lol: ;)
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Krt€K píše:Jojo, přesně tak, já mám HIDky.. je to jednodušší způsob jak dát světla do původního stavu.. kromě toho jsem nemusel řešit, jak udělám obrysovky, když vykuchám parabolu..
Stejně.
Vašek - FK

Zdenda19895 píše: To Vašek. Našel jsi to o pár vteřin dřív než já. Jsi lepší. :lol: :lol: ;)
Kurz psaní všema deseti. :lol:
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Vašek píše: Kurz psaní všema deseti. :lol:
Aha. U mně je to poškození nervů v rukou z vibrací, (zhoršený cit v prstech) po třiceti šesti letech na šachtě.
Eddie - FK

Jeden dotaz ohladne zastavby do svetel. Cim je toto svetlo upravene tmelom? Moze sa umela hmota spajat s tmelom. Neodpadne to?
Lebo ked si kamos upravoval prednu masku model 98 tak si ju robil s tmelom.
Obrázek
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

mohol by si lepšie popísať ako si to prestavoval a prípadne nejaké dlšie foto dodať
Eddie - FK

Tak v prvej triede na základke ma naučili písať a čítať. Keď si pozorne prečítaš túto tému XENONY tak zistíš, že to nie je ani jedného z nás a práve to riešime ako to ten dotyčný spravil.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 25. pro 2008 11:35:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Ahoj kluci. :) Musím se s vámi podělit o radost. :D :D :D Dnes jsem se byl předběžně informovat na dvou STK ve Frýdku - Místku jakou mám šanci projít z Bixenonama. Na jedné STK se divili proč se vůbec ptám když mám původní světla a jen jsem vyměnil žárovky. Na druhé STK, která se mi víc líbí protože je levnější, mě řekli že pokud jsou světla seřízené a při potkávačkách mají kresbu (šikminu) přibližně jako normální žárovky, tak s tím nemají problém. El. naklápění jim taky nevadí. :D Dovedete si představit jakou mi udělali radost. :D :D :lol: :lol:
Eddie - FK

No to je fakt dobra sprava, tak potom ti mozu policajti iba lizat zadok. Lebo to mas schvalene STK. Mas niekde fotky ako to svieti v noci? Ty tam nemas cocky, mas tam len tu HID sadu bez cociek ze?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 25. pro 2008 11:34:53, celkem upraveno 1 x.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Někde na starém fóru jsem měl jen fotky z auta dělané mobilem. Budu to muset vyfotit foťákem a hodit to sem. Myslím že to svítí stejně jako s čočkami možná jen víc do široka, což se mi líbí. :)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Eddie píše: No to je fakt dobra sprava, tak potom ti mozu policajti iba lizat zadok. Lebo to mas schvalene STK.....
Tak to se velmi krutě mýlíš....
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Ivarek píše: Tak to se velmi krutě mýlíš....
Taky si myslím že pokud trefím na vola poldu, tak na něho nebude platit že jsem prošel přes STK. :( Jde mi jen o to že nemusím kvůli STK pokaždé přehazovat zpět žárovky. :D
Krtek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek1 »

To bys teoreticky neměl... :-)
Eddie - FK

Chalani ja mam jeden napad. Neviem ci to tu bolo este na starom fore ale myslim ze nie. Ked si niekto chce dat na feldu predne cire kryty svetiel tal bude kazdeho oslnovat nie. Zoberme si ze stara octavka ma tiez cire skla a ma tiez H4 a ona neoslnuje, lebo tam ma taku krytku
Obrázek
Co keby som zobral z tej octavky tie krytky a dal ich do feldy, co by sa stalo? Teoreticky by nemali potom oslnovat.
Krtek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek1 »

Jenže to není krytkou...to je tvarem vnitřních světlometů, podle kterých se láme světlo..
Eddie - FK

Moze byt, ale skusim to vyskusat, co to spravi, myslim ze ked tam dam bixenony tak to nebude tak oslnovat stym cirym krytom
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 25. pro 2008 11:33:46, celkem upraveno 1 x.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Věř Krtkovi. Bixenony už krytku která brání oslnění, mají přímo na sobě. Ostatní dělá tvar paraboly nebo skla. Navíc, ale to si jen myslím, když dáš čiré skla na původní paraboly, tak ti při potkávačkách chybí ta kresba se šikminou na pravé straně. A to byla podmínka na STK aby mi Bixenony prošly.
Naposledy upravil(a) Zdenda19895 dne sob 19. led 2008 22:57:14, celkem upraveno 1 x.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Jenže stará felda má tvarované sklo světla .Čirá skla mají všechna auta nebo znáš auto s matným sklem na reflektoru?Já zatím ne!A aby auto neoslňovalo tak je naklopeno tak ,aby světlá plocha byla nejdále 40 metrů před autem.Četl jsem někde 115 ,ale to je nějaký blaf.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Název čirá skla se všeobecně vžil pro skla bez vzorování. Myslím že každého napadne že ostatní nejsou matná.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 25. pro 2008 11:33:00, celkem upraveno 1 x.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Nojo musím se zase učit.
Xenonak

Příspěvek od Xenonak »

Jen doplnim - montoval jsem xenony na svoji feldu a mel jsem moznost od jednoho tunera zkusit dat na test svetlo s cirym sklem - v obou parabolach byly bixenony z shopu http://www.xenony.in - pri testu byla kresba a celkove lomeni svetla klasicke paraboly prece jen lepsi nez pres cire sklo. Cire sklo tedy dobre vypada na zhasnutem aute ale prakticky vyznam to moc nema :-(
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem konečně vyfotil ty svoje světla, jak mi to teď svítí. :) Tady jsou. :D http://zh.rajce.idnes.cz/Moje_Bi-xenony/#album
Vašek - FK

Zdenda19895 píše:Tak jsem konečně vyfotil ty svoje světla, jak mi to teď svítí. :) Tady jsou. :D http://zh.rajce.idnes.cz/Moje_Bi-xenony/#album
Wow. :-) Když člověk překlikává mezi tou fotkou z halogenama a s tou s xenonama tak je fakt vidět mrtě rozdíl. :shock:
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Vašek píše: Wow. :-) Když člověk překlikává mezi tou fotkou z halogenama a s tou s xenonama tak je fakt vidět mrtě rozdíl. :shock:
Jojo,souhlas pěkné,ale potkat v noci bych ho nechtěl.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Přísahám že to neoslňuje. Je to seřízené. Mám to vyzkoušené a ještě na mně nikdo nebliknul. To jsi neviděl kolik mne dnes oslnilo na 150Km neseřízených halogenů.
Odpovědět