prosim pomoc
-
smazany clen - FK
prosim pomoc
zdravim, moch by mi někdo pomoc (zkontrolovat) s výpočtem BS boxu. SW má mít objem 45,2 a nátrubek 100x230mm. dopočítal jsem se tohodle (tloušťku mater. beru 20mm a píši vnější rozměry) v.380mm š.515mm hl.260+100mm zkosení tedy 360mm. teď se ale bojim tohodle četl jsem že za nátrubkem by měl být prostor nejméně 1,5x větší než průměr nátrubku (tedy 150mm) a mě vychází kolem 100mm. ale kde to mám nabrat abych protáhl hl. když výšku už zmenčit nemůžu beru 20mm rezervu a šířku taky nemůžu protože tam je ten SW s pruměrem 315mm pak ten nátrubek to bude nějakejch 140mm a teď ještě rezerva od stěn (asi 20mm) a mezi nátrubkem a SW. snad to po mě nějak pochopíte. jde mi o to jestli bude vadit to menší místo za nátrubkem nebo jestli ho mam radši udělat kratší. diky za každou radu
-
Snehulak - FK
Re: prosim pomoc
když sem si stavěl bednu, tak sem ji dělal dle plánku od výrobce sw. má přesně rozkreslený co kde a kolik
-
smazany clen - FK
nojo to sem koukal ale pro bassreflex bohužel žádne rozměry nemá jen ten objem a nátrubek. jo a nechápu proč mě to dalo v tom prvním textu nějakej nick Hanzic když jsem jako návštěvník.
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...podle uvedených rozměrů to má 24L...takže někde máš krpu...co tam bude za SW... 
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
-
smazany clen - FK
tyjo tak to sem se pěkně sekl.... de tam Helix Dark Blue 12 mužeš mi to prosimtě teda vypočítat s tím že výšku max 410mm a poradit s tím nátrubkem. diky.... u výrobce se na bassrelfex víc neuvádí než ten objem... 
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...výška:410mm; šířka:550mm; spodní hloubka:360mm; horní hloubka:190mm;....objem je 45,9L.Uvedený rozměry jsou venkovní ale je to na 18mm MDF takže když to budeš dělat z 20mm tak se box zmenší na požadovaný objem.
S nátrubkem by neměl být problém pokud bude mít oba konce zaoblený....
S nátrubkem by neměl být problém pokud bude mít oba konce zaoblený....
-
smazany clen - FK
ok tak moc děkuju .. stou tloušťkou ještě nevim co seženu tak uvidim ale i kdyby to byla ta 18 tak těch 45,9 vadit nebude ne ... pár desetinek
. ta zadni stěna je teda pěkně šikmá ale to je tedy asi kvůli té délce nátrubku viď
jinak ještě jednou díky
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...úkos zadní stěny si uprav podle sklonu opěradla...
-
Návštěvník
jo ještě jedna věc k tomu nátrubku dávat ho budu normálně na stěnu k SW do pravýho dolního rohu a je to jedno jak zhruba daleko od bočnice a SW prostě podle oka na střed mezi ně, nemění se nějak projev basů?
-
Návštěvník
počkej když změním ukos tak pohnu s rozměrama a tím pádem i s litráží ne? ale jaks mi to napsal tak asi líp kvuli tý délce nátrubku aspoň za ním bude dost místa
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...nátrubek umístní asi tak nějak...
http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=62
...rozměry nezměníš...dole ubereš...a nahoře přidáš...jen aby jsi přizpůsobil sklon zadní stěny...
http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=62
...rozměry nezměníš...dole ubereš...a nahoře přidáš...jen aby jsi přizpůsobil sklon zadní stěny...
-
Návštěvník
jj přesně tak jsem to myslel akorád na druhou stranu. s tím úkosem mě to potom taky došlo
ale jinak teda dík za pomoc