Úprava olejové vany

Simos 2P
135M, 136M
Skury
Kontaktovat uživatele:

Úprava olejové vany

Příspěvek od Skury »

Jen mě napadla taková hloupost... Je možné vzít origo olejovou vanu a upravit tak, aby byla nižší? Třeba o centimentr o dva... Někdy pomůže každej milimetr. :)

Říznout šikovně, zavařit plechem, zacínovat...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: Úprava olejové vany

Příspěvek od Skury »

"sportovní" čumák... :D :D :D :D Ale zdá se mi vana zkrátka moc nízko a dávat výš motor se mi nechce kvůli náročnosti a aby motor nešel do chladičový stěny....
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Určitě by to šlo, ale musel by jsi upravit i sací koš vevnitř.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

No koš bývá docela dost dole, ale i tak tam nějaká ta mezírka je, ovšem pokud by jsi to chtěl posunout o centumetr a více, asi by se s ním už muselo hnout. Jinak v tom až takový problém není, pokud by se do toho někomu chtělo to vařit potom. Samozřejmě je nutné počítat s tím, že od výrobce je právě spodní prostor, který není defakto využit, spíše jako odpaďák, kde se mohou usazovat nečistoty a hustší olej. Tohle by v případě úpravy už maličko bral právě sací koš a hlavně už by se tenhle bordýlek vířil více od rotačních částí motoru. Ale když tam člověk leje kvalitní olej, což ty určitě ano, tak ani v tomhle be neměl být problém. Hlavně to nechce příliš měnit geometrii spodku vany, protože je postavena tak jak je, aby mohl olej dobře rotovat a "prohazovat se".
favo

Příspěvek od favo »

A napadlo někoho z Vás že tím že vanu zmenšíte tak zmenšíte i její objem a měrka už nebude ukazovat to co má to znamená že v motoru bude mnohem méně oleje a pokud by jste nedali na měrku a nalili odměřené množství oleje do motoru tak reálně hrozí že kliková hřídel bude narážet na hladinu oleje a to by nebylo dobré :D
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Favo:
Měrka je měrka. A horní max hladina je furt stejná. Jak si modeluješ oil vanu pod měrkou na kolik nmožsví oleje bude,to na měrce nic nemění.
Doufám,že ty jsi počítal s větším zdvihem kliky na tvém motoru 1400ccm a šel jsi s maximem na měrce o něco níž... ;)
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
favo

Příspěvek od favo »

Ano ano Dedlo máš pravdu na tom kolik oleje max mohu nelejt to nic nemění ale pokud ho tam bude málo může docházet k tomu že si občas čerpadlo nasaje jen vzduch , stává se to hlavně v prudkých nebo rychle projetých táhlých zatáčkách. Takhle jsem odepsal svůj první motor. Jinak neboj hladinu si hlídám a navíc klikovka je v mém motoru na obvodu zmenšená a ty 3mm o který je ojnice blíž k vaně snad tolik neudělají, navíc mám ojnice z fábie a ty nemají dole na oku onen nálitek jako felďácké takže to ve finále třeba ani tolik není. ;)
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Jozan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozan »

Neovlivní tato úprava částečně chlazení motoru? Přece i olej odebírá-rozvádí teplo. Motor je konstruovaný na nějaký množství oleje. Je mi jasný, že to nebude mít veliký vliv, ale jen trocha teorie.... :)
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

myslím že po těch třech letech už Škuryho vůbec netrápí vana na 1.3 :))
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

to neznamená že by to nemohlo zajímat i někoho jiného ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Myslím, že to nikoho zajímat moc nebude, jelikož takové extrémní úpravy zde nikdo nedělá. Škury se svojí funkou šel asi nejdál. Navíc, když kouknete pod auto, tak hravě zjistíte, že motor plus převodovka jsou cca ve stejné výši nad vozovkou, takže pokud by někdo snížil vanu motoru, musel by pokračovat i s převodovkou a tam už to tak jednoduché nebude.
Jestli by nebylo jednodušší to vepředu zvednout o cca 1cm na silentblocích. ;)
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

To nesmíš jezdit na 2 dc oleje,janak nelze motor zadřít. Navíc se tam dřív dělaly takové přepážky,které bránily prudkému přelití oleje.
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

Já myslím, že fazol a felda má z osmiventilových škodovek nejlepší tvar vany právě kvůli minimálnímu rozlévání oleje v zatáčkách. Problém je materiál kvůli jiné roztažnosti s blokem, ale považte, co by udělala hliníková vana po relativně běžném nárazu o cestu. Plech se zdeformuje a fachá dál, ale hliník praská, takže i když mi to pořád prolíná kolem těsnění, jsem za tu vanu vesměs rád :-)
Odpovědět