Co bude potřeba?
1.brzdiče Ford Mondeo + nějakou stlačenou tmu v podání destiček,jsou z typu na obrázku,motorizaci nevím,nějaký jsem vybrali a pasovaly. Dělal jsem to asi na 4 auta a vždycky to bylo úspěšný. Ale třeba snb-driver koupil nějaký a nešli mu tam..

2.kotouče Renault Clio buď starší model 2.0 16V williams nebo model novější okolo roku 2000 a motorizace 1.5dCi 74kW. Průměr u jednoho 259mm a u druhýho 260mm,je to jedno jaký.. V kotouči musíme upravit středovou díru zvětšením o cca 1mm. Doměříme si to podle náboje na feldě a musíme to udělat úplně přesně,protože jinak kotouče nebudou vystředěný a budou kmitat s volantem.
3. šrouby 12mm normální závit,ale asi nejlepší s hlavičkou na imbus-4ks a 4ks 12-ka podložka - na obrázku číslo 1
4.úprava děr v těhlici z stávajících 10mm na 12mm - na obrázku číslo3. Další úprava těhlice spočívá ve zmenšení krycího plechu kotouče v oblasti brzdiče. Vše zjistíme při dopasovávání..

Pro montáž je také třeba trochu upravit obroušením třmen-držák brzdče. Na obrázku žlutě čárkované s číslem 2.
Důležitým krokem je umístění dvou a dvou podložek 12 mezi těhlici a třmen. Na obrázku v kroužku. Důvodem je,aby byl brzdič přesně ve středu osy kotouče.

Snad jsem na nic nezapoměl a kdyby jo,doplním.. Takhle to vypadá na autě..

Jinak k brzdám a jejich výrobě a vymyšlení se hlásím já a můj kamarád se kterým jsme na tom nechali spousty času,ale stálo to za to.
A úplně první tyhle brzdy který vznikli jsem měl na KITovi a dneska brázdí závodní tratě na týhle feldě

Toť asi vše a prosím bez zbytečných OT a věci jen k tématu.. Díky..