má to cenu?
-
smazany clen - FK
má to cenu?
chci se zeptat jestli má cenu dělat pro přední repra 13" (kompa) kroužky z MDF ... vlastně celý to upevnění jak se dělá na zlepšení basů, když sem si teď koupil SW takže stejně budu basy z repráků (jsou jen na rádiu) stahovat aby se tak nezatěžovalo rádio a mohlo hrát trochu víc nahlas než začne zkreslovat.nebo je to i tak to upevnění znát oproti orig. uchycení? ptám se protože my zbyl kus MDF desky ze stavby boxu ale nechce se mi dotoho jestli to bude zbytečný nebo s min. rozdílem. díky
-
smazany clen - FK
Re: má to cenu?
udělej to páč pokud ti pujde kvalitní zvuk jen ze zadu tak je to o ničem, chce to dát do dveří nějaký repro nejlépe bez vejšek a koupit extra vejšky pověsit je někde na čalounění dveří nebo do rohu k čelnímu oknu hlavně je nasměrovat na sebe.
-
smazany clen - FK
Je lepší když repro podložíš. Ne že by se nějak extra změnil zvul, ale nebudte ti tolik vybrovat doorboardy. udělej jim ozvučnici a budeš na tom zase o něco lépe. Kristensen: mužeš mě vysvětlit co to plácáš??
Kristensen: mužeš mě vysvětlit co to plácáš??
Collin..
Kristensen: mužeš mě vysvětlit co to plácáš??
Collin..
-
smazany clen - FK
Vím co řikám, nejdřív musí čistě a pěkně hrát předek potom teprve dodělat zadek, pokud všechno naženeš do zadu tak se to nedá poslouchat, to je pak jak ty dovedové co jezděj v autech a to auto jen a jen duní ale není z toho srozumitelnej žádnej zvuk, ani venku ani v autě. Trvám na tom, nejdřív řádně předek potom vše ostatní. Ale každej má svůj názor a nikomu ho neberu.
-
smazany clen - FK
takže podle tebe colline to bude mít nějakej přínos? chápu že to je určo lepší uložení repra ... no abych řek pravdu spíš se mi do toho nechce protože má teď za sebou box i plato a mám už toho trochu plný zuby ale dam si teda chvíli pauzu a zmáknu ještě tohle když mě zbyl ten matroš byla by ho škoda
kristensen: co to meleš vždyt sem psal že mam kompa tak proč mi vykládáš o samostatnej výškách a kam je mám dát tomu se číka komponentní repro
jestli to teda nevíš a ty teda mam jak jsem psal a hraje mi to pěkně (pro mě dostatečně) zepředu i zezadu jen ted chci posílit basy SW
kristensen: co to meleš vždyt sem psal že mam kompa tak proč mi vykládáš o samostatnej výškách a kam je mám dát tomu se číka komponentní repro
-
smazany clen - FK
No tak je šoupni do dveří, do desky, samotný bych je nenechával. No jde taky o to jestli k nim vejšky vůbec máš, někteří daj samotný repro dolu a na zbytek se vykašlou. Což je chyba.
-
smazany clen - FK
Kristensen: co by jsi kam nedával?? Nejseš trochu mimo??? Vždyt hned na začátku psal že má kompa!! A myslíš aby výšky dal snad do desky? A co myslíš tím že nějdy je tam nedávají?? to mě teda vysvětli co je to pak za kompa.. Myslím že nevíš co píšeš..
Collin..
Collin..
-
smazany clen - FK
prosimtě nechápu co to píšeš. co mám dát do dveří? a na jakou desku? a co bys nenechával samotný? a hned na začátku jsem psal že mam KOMPA takže mam repro i výšky=KOMPA ... jinak bych to nepsal a napsal bych jen repro
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...zbytečný to nebude...jen to prospěje jejich projevu na nižších kmitočtech.Ty by bylo stejně vhodné ořezat tak aby při vyšších hlasitostech nedocházelo k jejich zkreslení.Toto můžeš nastavit buď na rádiu (pokud je vybavené LPF) nebo na jejich přívod napojit dělící kondenzátory.Zesilovač pro SW nastav tak aby nehrával reproduktory a zvuk byl tak vyvážený...já sice vím jak to ve výsledku dopadáHanzic píše:chci se zeptat jestli má cenu dělat pro přední repra 13" (kompa) kroužky z MDF ... vlastně celý to upevnění jak se dělá na zlepšení basů, když sem si teď koupil SW takže stejně budu basy z repráků (jsou jen na rádiu) stahovat aby se tak nezatěžovalo rádio a mohlo hrát trochu víc nahlas než začne zkreslovat.nebo je to i tak to upevnění znát oproti orig. uchycení? ptám se protože my zbyl kus MDF desky ze stavby boxu ale nechce se mi dotoho jestli to bude zbytečný nebo s min. rozdílem. díky
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
-
smazany clen - FK
Madmaik: Každopádně ho dej na 1ohm. Uvidíš jak se ti odvděčí. Bude dostávat přesně kolik potřebuje
Collin..
Collin..
-
Návštěvník
fancarhifi: no přesně tohle mylsím že to stejně ořežu na basech možná i výškách no dam to na nulu a LPF mylsim mam(Alpine 9870) tak si s tím pohraju s tím počítám právě proto aby mi to nezačlo zkreslovat tak brzo jako ted (volume asi na 14) ale až při třeba 17 18 nevim no, takže závěrem ty kroužky teda udělat... na tlumení už ale asi nezůstanou love...
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Hosi muzete mi vysvetlit, proc vsichni cpete do aut sw?? Prirovnal bych to k sestavam *.1 k pc, ty proste kvalitne muziku nikdy nezahrajou (nerikam filmy, hry). Jako pokud chcete oslnovat skolacky pokurujici na zastavce MHD svym TUC TUC, tak to jo. Ale na hudbu???
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
host
proč hážeš všechny SW do jednoho koše? očivydně nikdy neslyšels kvalitní zástavbu... to není jen TUC TUC někdo to sice tak dělá že tam nacpe pořádný SW a všechny repra převe hlavně aby byl slyšet ale prostě ty opravdu důrazný a silný basy bez nějakýho zkreslení ti obyč repra nikdy nedaj ... samozřejmě že taky basujou ale to bys musel slyšet ten rozdíl když se vše nastaví tak jak má aby to bylo vše vyvážené a dopře se vše doplnovalo tak to je lahoda tak to nezatracuj s nějakým TUC TUC a lidma co to maj jen na jedno... ale jestli seš tak proti tomu tak to nema cenu ti to vysvětlovat. to máš jak domáci kino u TV jen repra ti taky basujou ale se SW to je prostě o něčem jínem ... jako v kině 
-
Návštěvník
Jak už sem tu někde psal perly se tu stále fakt najdou. Inferno jde vidět že moc nevíš oco jde.. Ano jsou lidé kteří chtějí oslnovat, pár jich znám.
Myslím že tu nemá absolutně smysl tady stebou něco rozebírat páč si pojedeš tu svoji. Myslím že znáš jen tuc tuc a víc k tomu nevíš a nevidíš do toho.. Mohl bych tu napsat na to slohovku ale jak říkám...
Collin..
Myslím že tu nemá absolutně smysl tady stebou něco rozebírat páč si pojedeš tu svoji. Myslím že znáš jen tuc tuc a víc k tomu nevíš a nevidíš do toho.. Mohl bych tu napsat na to slohovku ale jak říkám...
Collin..
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Prave ze nikdy neslysel, vzdycky jen domaci bastl s reprakama z polska, sw v kufru, zesik u toho drzel jen na dratech a za jizdy lital jak hadr na holi.A co vidim tady, tak tu taky hodne lidi resi jen "poradne basy".
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
-
smazany clen - FK
Tak buď nevíš co máš nebo nejsme schopní pochopit jeden druhýho, Kompa=kompaktní=středobasový reproduktor s ODDĚLENOU výškou zapojenou přes vyhýbku. Koaxiální=středobas který má uprostřed výšku. a stím do desky jsem myslel udělat ty kroužky z MDFka. Takže pokud máš opravdu kompa tak jak píšeš tak si je dej přes mdfkovej kroužek a výšky někam nejlépe na palubku jak jsem už psal, pokud ti jde o kvalitní zvuk, pokud chceš jen dunění, tak ani výšky nezapojuj zapoj si vzadu SW a je to.host píše:prosimtě nechápu co to píšeš. co mám dát do dveří? a na jakou desku? a co bys nenechával samotný? a hned na začátku jsem psal že mam KOMPA takže mam repro i výšky=KOMPA ... jinak bych to nepsal a napsal bych jen repro
-
Návštěvník
Tak tak jako host... Nevíš ,neslyšel jsi. Takže tu nedělej ukvapené závěry.!
Collin..
Collin..
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
pro host: nepodepsany = nebavim
pro collin: ja sem zaver vyvodil z toho co vidim kolem sebe, zkus mi to teda vysvetlit, treba pres sz nebo mail, at to tady nezasirame
pro collin: ja sem zaver vyvodil z toho co vidim kolem sebe, zkus mi to teda vysvetlit, treba pres sz nebo mail, at to tady nezasirame
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
inferno: zkus se nekdy zajet podivat na tuning sraz a hned pochopis. ono to neni jen o tom narvat do auta sub se zesikem dohromady maximalne za 5000 a napojit to na nakej dratek. a dostat z toho co nejivc ruc duc na oslnovani skolacek. ja sam posledni dobou zjistutuju ze udelat dobrou muziku neni sranda a az mi pride novej zesik,tak sam nevim moc jak to budu nastavovat
:D:D tak doufam ze hodni lide z FK (oni vedi
) mi s tim pomuzou 
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Jeee, tak na srazu sem uz nejakej patek nebyl, ale asi budu muset nekam zajet. Ze udelat slusnou zastavbu neni jednoduche, je mi jasne. Tim bych to asi ukoncil 
-
Návštěvník
madmaik: to proberem néní problém...
Inferno pokud máš zájem se něco dozvědět tak mě klidně písni na 215548546. Sz tady nemám a mail mě nebaví.
Collin..
Inferno pokud máš zájem se něco dozvědět tak mě klidně písni na 215548546. Sz tady nemám a mail mě nebaví.
Collin..
-
Bolt
Kristensen: No to koukám, ještě před týdnem jsme ti na škoda tech webu, museli vysvětlovat co je to příkon reproduktoru, co je to impendance apod. a teď tady budeš někomu radit, ještě k tomu ani nevíš co píšeš.. Jsou to samé nesmysli, nevím jestli se mám smát, nebo brečet, dřív mě to bavilo tohle číst, ale dnes to ve mě spíš vyvoláva vztek.. Dej si třeba kompaktní repro do dřeva, ale hlavně tu nikoho nekrm blbostma.. Ty nejsi v pozici rádce, ale spíš v pozici tázajícího se..
Nešlo nezareagovat..
Bolt
Nešlo nezareagovat..
Bolt
-
Návštěvník
Botl: Tak zřejmě si myslí že za týden se naučí vše... Hlavně bude mít naposloucháno..
)
Collin..
)
Collin..
-
Zbysek - FK
No myslím že někteří by měli pomlčet o tom jak se kdo co naučí a co mele za hlouposti a sami se zamyslet nad tím jak málo toho o daném oboru vědí a uvědomit si, že ptát se neustále na základní věci zkušenějších taky zrovna nenaznačuje, že by toho moc věděli, o čemž jsme se tu mohli už mnohokrát přesvědčit (tedy nejen zde)
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
..no no chlapci...myslím, že by to chtělo se vrátit k tématu
nevím proč, ale vždy to zklouzne do těchto invektiv...ale to není jen tady.Přínosem je psát k dotazu a dobrat se tak k ideálnímu řešení, které tazateli něco přinese.Faktem sice je, že se tu někdy objeví i názory, že bych napsal pár ostrých slov, ale to není řešení 
-
host
tak se vrátim trochu k tématu.... je možný že když jsem teď udělal plato z MDF ale nezakrývá celý kufr že ty ovály teď míň basujou domyslel jsem si to že už nemaj kufr asi jako uzavřenou ozvučnici ... je to možný nebo se mi to jen zdá... ale vcelku mi to je jedno když tam de ten SW já jen jestli je to tak..
-
Návštěvník
No já nikdy v tomto rozdíl nějak nepostřehl. Ale pokud chceš aby zahráli tak jim dej uzavřenku. Já ted testoval repro do uzavřenek(kyblík) a zvuk se posune dobředu..
Collin..
Collin..
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...pokud tam bude SW tak bych dal do plata tyto koaxiály...
http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=97
...mají malou montážní hloubku a upravené plato by tak nezasahovalo do kufru...a jejich zvuk se nebude ztrácet v otevřeném prostoru
http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=97
...mají malou montážní hloubku a upravené plato by tak nezasahovalo do kufru...a jejich zvuk se nebude ztrácet v otevřeném prostoru
-
host
no ovály už mám delší dobu jak jsem psal a do nových se mi už nechce investovat ta stavba boxu, plata, čalounění, neony no komplet kufr a všechno s tím spojené mě už dost vydudala ale souhlasím že kdybych to plato zespoda jakoby uzavřel že by to mělo hrát líp...
-
smazany clen - FK
Však já taky neradím jakýho výrobce a podle čeho si má koupit ale jak ho má usadit.Bolt píše:Kristensen: No to koukám, ještě před týdnem jsme ti na škoda tech webu, museli vysvětlovat co je to příkon reproduktoru, co je to impendance apod. a teď tady budeš někomu radit, ještě k tomu ani nevíš co píšeš.. Jsou to samé nesmysli, nevím jestli se mám smát, nebo brečet, dřív mě to bavilo tohle číst, ale dnes to ve mě spíš vyvoláva vztek.. Dej si třeba kompaktní repro do dřeva, ale hlavně tu nikoho nekrm blbostma.. Ty nejsi v pozici rádce, ale spíš v pozici tázajícího se..
Nešlo nezareagovat..
Bolt
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
Tuc Tuc Tuc no ja radši mac radit nebudu.. nejsem až tak zběhlej jak kluci. Ovšem muj subik je k poslechu. A jestli si myslíš že si lidi dávají SW do kufru proto aby jim masíroval záda.. Tak si asi ještě neslyšel kvalitní autoozvučení... Bo za to dokreslení to stojí..
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Jawinka 350/638 -> 639
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
čuste chtěl bych jen poradit. Mám tubu raveland 120W max... nebyla nová.. reálný výkon neznám. Kámoš prodává auto a nabýdl mi že to klidně se mnou vymění za dexona. Je to box 500W max. více nevím.. z bláta do louže že
Dexon není zrovna moje značka ale když se to naskytlo... tak co šli by ste do toho?? Jo krní mi to zesik 2 x 100W RMS do můstku. Díky
Jawinka 350/638 -> 639
Jawinka 350/638 -> 639
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...asi bych si ponechal box byť s reproduktorem Dexon.Reveland je to nejhorší co by jsi si dal do auta...
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
děkuji...
Jawinka 350/638 -> 639