Výměna převodovky za jinou
-
Pes525
Výměna převodovky za jinou
Ahoj všichni felďáci,chtěl bych se vás zeptat jestli můžu dát do mojí felí prěvodovku z favotita(jestli tam pasuje)?Mám ale feldu 1.6 r.v96.Chtěl bych vědět v čem je jiná a jestli tam vydrží myslím tím jestli naní v 1.6 nějaká bytelnější.Jinak favorit je to rok 90.Moje převodovka je na tom bídně a mám možnost sehnat právě z favoritu která má najeto kolem 50000km.Jsou tam určitě jiný převody a snad asi delší ne?To mi mi vůbec nevadilo zdá se mi tahle krátká.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna převodovky za jinou
No právě na 1,6 je převodovka o něco delší.Myslím jako stálým převodem a myslím že pětka je delší.Jinak převodovka se tam dá dopasovat bez větších problémů.Přehodit vypínání spojky,boční víko a vyřešit uchycení silentbloku na vzpěře.Už si nepamatuju,ale nějak se to vypodkládalo a dávaly se delší šrouby.Jo a musíš tam mít díru na snímač otáček.Jestli teda 1,6 ho má na převodovce.Nejsem si teď jistý.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Favorit 136 v těhle letech měl taky dlouhé převody. Zhruba to odpovídá 1.6ce.
1.6ková převodovka je zesílená. Když tomu ale nebudeš dávat nakládačku, tak i ta favoriťácká by měla sloužit.
1.6ková převodovka je zesílená. Když tomu ale nebudeš dávat nakládačku, tak i ta favoriťácká by měla sloužit.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Zesílená? To jako pevnější obal? To slyším poprvé.No alespoň neumřu úplně blbý.Ne ale fakt.Co je na ní jiného?
Převodovka nezesílená:
Převodovka se zesílením:
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Vím že kamoš dával na 1.6 ku převodovku z fačka . . .A jezdí do dnes . Takže to nejspíš půjde . 
-
smazany clen - FK
Mě zatím maká v poho ale pořád přemýšlím co tam dát, jestli delší (z 1,9) nebo kratší (1,3 BMM) co by bylo lepší.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Do 1.3 se dávala i obdobně dlouhá jako je na 1.6ku. Podívej se do servisní příručky, tam je tabulka s rozpadem značení převodovek. Podle čísla poznáš stálý převod.
Když budeš vědět co hledáš, neměl by jsi mít problém sehnat 1.3kovou převodovku se stálým převodem jako má 1.6ka.
Když seženeš převodovku z Favorita 136 do nějakého roku 92, tak bude taky dlouhá.
Kratší převodovku bych tam nedával. Starší 1.6ky mají kratší pětku a je to docela protivný. Po silnici to ještě jde, ale po dálnici už motor řve jako tur. To co je tam normálně je tak akorát. Dízlová je moc dlouhá. Na pětku to pojede sotva po rovině.
Když budeš vědět co hledáš, neměl by jsi mít problém sehnat 1.3kovou převodovku se stálým převodem jako má 1.6ka.
Když seženeš převodovku z Favorita 136 do nějakého roku 92, tak bude taky dlouhá.
Kratší převodovku bych tam nedával. Starší 1.6ky mají kratší pětku a je to docela protivný. Po silnici to ještě jde, ale po dálnici už motor řve jako tur. To co je tam normálně je tak akorát. Dízlová je moc dlouhá. Na pětku to pojede sotva po rovině.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem blázen.Fakt je zesílená.Máme v práci Funa,ale při výměně spojky jsem si ničeho takového nevšimnul.Připadala mi úplně stejná.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Na první pohled je stejná. Je to jenom to žebrování. To by jsi je musel mít vedle sebe, aby tě to trklo.
-
Pes525
Neuměl by někdo z vás zrepasovat mojí převodovku?Nebo nevíte kde se tím zabívají?Díky za rady.
-
smazany clen - FK
Přijde na to odkud jsi, převodovky dělám i já, rozebrání, výměna špatných věcí, seřízení složení, montáž do auta, prostě cokoliv, záleží na tobě kolik chceš do toho investovat a jak moc ji chceš opravit, jestli opravdu jen to co je špatné nebo zrovna vyházet ložiska a nastrkat nový atd atd.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 04. pro 2011 18:12:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tak to by mne taky zajímalo, na co by to cca přišlo.
Je to převodovka z 1.6ky, nové provedení (kulaté víko).
Studená trochu hučí, ale to mne netrápí. Je asi blbě složená a z toho pramení další problémy.
1. řadící páka není přesně proti trojce, aby šla trojka zařadit, tak se musí trochu doprava a pak dopředu
2. zastudena chroupne dvojka (nic mimořádného, ale když už by se půlila)
3. zatepla nejde řadit, než se zahřeje olej tak jde řadit nic moc, ale po zahřátí to jde fakt blbě (zastavím, dám neutrál a pak tam nemůžu narvat jedničku, rozjedu se a chci tam dát dvojku, ale ona tam nejde, musím trochu povolit a napodruhé tam vleze, to samé trojka i čtyřka, je to ale náhodné, třikrát tam kvalt padne, jednou ne)
Je to převodovka z 1.6ky, nové provedení (kulaté víko).
Studená trochu hučí, ale to mne netrápí. Je asi blbě složená a z toho pramení další problémy.
1. řadící páka není přesně proti trojce, aby šla trojka zařadit, tak se musí trochu doprava a pak dopředu
2. zastudena chroupne dvojka (nic mimořádného, ale když už by se půlila)
3. zatepla nejde řadit, než se zahřeje olej tak jde řadit nic moc, ale po zahřátí to jde fakt blbě (zastavím, dám neutrál a pak tam nemůžu narvat jedničku, rozjedu se a chci tam dát dvojku, ale ona tam nejde, musím trochu povolit a napodruhé tam vleze, to samé trojka i čtyřka, je to ale náhodné, třikrát tam kvalt padne, jednou ne)
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Původně jsem tam měl něco co mi sehnal kamarád se servisu. Říkal, že je to olej co do těhle převodovek dávaji. Pořádně ale ani sám nevěděl co to je. Teď je tam Valvoline 75W-90, ten ale nemá VW normu. Zkusím ještě něco co má přímo VW normu. Pořád ještě doufám, že by to olejem mohlo být. Teď jak je kosa, tak je to daleko lepší, než když bylo horko. V létě fakt nešlo řadit skoro vůbec.
Ve druhé Feldě mám Q8 75W-90 a řadí to jako u Fabie a to nepřeháním. Kvedlačka fakt chodí perfektně
Ve druhé Feldě mám Q8 75W-90 a řadí to jako u Fabie a to nepřeháním. Kvedlačka fakt chodí perfektně
-
smazany clen - FK
Já dávám 75W a nebo 75W80 ale ta 75W90 by neměla až tak vadit. Hlavně že tam nemáš třeba samotnou 90ku i tací se najdou a pak se divěj že ráno v zimě nastartujou a auto jim ujede i na neutrál
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
To že to blbě řadí zahřáté, naznačuje že je olej spíš řídký, než hustý.
-
smazany clen - FK
teď se dost často objevuje zaseknutá zpátečka, prost+ě přijedeš zacouveš a nejde ven, můžeš za to rvát jak chceš, tak se pak na to vyprdneš jdeš domu přijdeš za dvě hoďky a najednou to jde jako by se nechumelilo a třeba měsíc je klid zatím stačí jen koupit zpátečkovou tyčku s vidličkou, seřídit vnitří kulisu a chodí to, začínaj se objevovat i octavie s tímhle problémem.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Kristensen....tak nahoď nějakou cenu aspoň orientačně....demontáž převodovky,rozborka,výměna běžných věcí...synchrony,ložiska a já nevím co se ještě mění nebo co je aspoň doporučeno,zborka a montáž do auta.Kolik za to?A jak dlouho to celé tvá?
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Kupoval jsem synchrony a jen ty vyšly na 1200.Plus sada ložisek,která v skf vyjde na 3500,plus gufera a su na zhruba 6000 kč.A to jsem měnil vážně jen to nejnutnější.Kola,hřídele a řadící mechanismus je ok.Doufám.
-
smazany clen - FK
No tak v podstatě se Tomas6 trefil, pokud vemeš ložiska SKF + sadu synchronů + gufera + náplň tak je to cca 5000 + demontáž montáž z vozu což je cca 600-800 podle toho jestli máš obyč 1,3 nebo třeba 1,6 s ABS, Klimou, stabikem, no a pak práce na samotnej převodovce to je zhruba od 200 (za pouhé kompletní přetěsnění - i s výměnou gufer) až 1500,- za kompletní rozebrání hřídelí kol, diferáku, výměny ložisek, no prostě kompletní rozbuch převodovky.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Takže na 1.6ku s ABS a klimou by to bylo cca 5000+800+1500?
V mém případě je ještě v háji pružina v úhlové páce, když to blbě centruje řadičku.
V mém případě je ještě v háji pružina v úhlové páce, když to blbě centruje řadičku.
-
smazany clen - FK
zhruba tak, když to pujde rychle a nebude žádnej problem tak by se ta cena mohla dostat níž.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zkusím ještě jeden olej a pak se uvidí.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A jak dlouho to trvá?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Trvá to rok bez pozorovatelné změny. Začalo to hned jak jsem jí namontoval do auta 
-
smazany clen - FK
Ivarek píše:A jak dlouho to trvá?
No a pokud myslíš jak dlouho to trvá u mě tak pokud bude vše na skladě tak je to otázka jednoho dne, jinak většinou max do tří dnů.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Dobře...takže když mám 1,3ku rv 99 MPi s abs a servem tak sakumprdum,včetně práce a materiálu se vejdu do 8000kč?
-
smazany clen - FK
v podstatě ano, pokud se ta převodovka točí a nejsou nikde vylámaný zuby (jako že nejspíš ne) tak těch 8000 je reálná cena, samozřejmě pokud by stála spojka za prt nebo gufero na klice, spojkový ložisko, tak se to pak po domluvě řeší a to jsou další věci navíc. Já ti prostě absolutně pevnou a přesnou cenu říct nedokážu protože s každou převodovkou je něco jinýho, ale jinak pokud by se jednalo o tyhle věci tak ta cenovka tam je, samozřejmě pokud by jsi chtěl třeba lepší ložiška, lepší gufera nebo jen lepší olej, určitě to víš sám že na výslednej ceně závisí spousta faktorů, a abych to dělal jak nějaký vyčuránci, že maj jednu špajsku navíc maj na ní hozenou cenu třeba 12 000 a že je po komplet GO a přitom vyměněj jen to nejnutnější, kolikrát ani ložiska ne, jen gufera, přetěsnit, maximálně jedničkovej nebo dvojkovej synch. utáhnout hřídele a hurá do světa 12 je doma, tak na to se můžu vyprdnout a proto taky nejsem uplně schopnej říct jasnou pevnou cenu, opravdu až se rozdělá, není klidně problem nafotit a poslat co je v háji, pokud někdo chce starý věci tak jsou jeho.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Spojka je rok stará,asi 6000km.Problém mám nejspíš s ložiskem na předlohové hřídeli (rachtání) a 3 tam nejde tak lehce jako ostatní kvalty.To jsou všechny mé problémy.Nejsem ovšem takovej ten typ...jezdit dokud se to nerozpadne takže bych to chtěl někdy v létě řešit raději preventivně.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
To Atnarfus.Ta úhlová páka stojí něco kolem 2000,tak s tím taky trochu počítej.Jinak ložiska jedině SKF.Jiné nemá smysl dávat.Životnost je pak dost o ničem.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Podle ETOSu 840 bez DPH, ale i to je hnus.
Ceny některých dílů mne nepřestávají překvapovat.
Ceny některých dílů mne nepřestávají překvapovat.
-
smazany clen - FK
Já jakmile budu dělat špajsku tak taky něco nafotím, ale nebude to tak rychle, teď tam mám potkanej motor a ještě ke všemu to není Škoda.