teplota motoru v zime..?
-
smazany clen - FK
teplota motoru v zime..?
ahojte, ted co je kolem 0 ci pod nulou, tak auto pri jizde drzi 70C pripadne malinko vic odhadem max 73C... jedu na LPG zajima me zda je to normalni venku je zima a k tomu este zere teplo splynovac.... nebo jestli termostat ko... ?
dik za drobnou radu 
-
Phobos - FK
Re: teplota motoru v zime..?
Já mam nově dělanej termostat a teplo ta sem i drží normálně jako za tepla.
-
smazany clen - FK
zkusim na BA, budeli dobry ttak je jasny ze teplo bere splynovac... jinak topi velmi dobre v tom rozdil neni, ale ani pri stani na miste teplota nejde nahoru. cca 5s10minut...
-
Návštěvník
No a jakou trasu jezdis?? 1km 5 10... ?? a jakym stylem?? Ted kdyz jedu trosku rychlejc tak je videt ze se to i vice chladi tim studenym vzduchem ale ve meste normalne.
-
smazany clen - FK
jezdim 22km, ale stylem klidek na spotrebu, radim na 3tis ot, zpravidla vetsina cesty na 4ku a drzim cca 2500ot.. , vesnie, silnice 3.ti tridy a cca 5km prez kraj prahy.. auto se zahrejva rychle cca za 1-3km mam neco popd 70 , podle toho jestli nekde cekam na semaforech nebo ne..
v zimě leze teplota pomaleji, pokud člověk jede jen 5km třeba do práce, tak se teplota ani nevyšplhá na těch cca 90*C, ale při delší jízdě se teplota drží, nebo měla by se držet jako v létě, to je těch cca 90*C, pokud ani po 30min není nad 80*C, je něco špatně, ukazatel, termostat...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
a1ex - FK
ja se teda pri jizde po dalnici (rychlost 130km/h) na tech 90 nedostanu, ale rekl bych, ze pri teplote kolem nuly je to v poradku
-
zihos - FK
Ja mam podobny problem tiez mi teplota pocas asi hodinovej jazdy nevybehla vyssie nez nejakych 65° Skontroloval som termostat je Ok auto kúri vymenil som aj snimac teploty.Po vymene som skusal sice len na mieste nie za jazdy, ale teplomer sa ani neodlepil od koliku na meraku.Uz to typujem len na vadny merak v pristrojovke, alebo tiez ten LPG.Ak to bude ten merak da sa s tym nieco robit? Dik za kazdy podnet.
-
smazany clen - FK
budu zkouset tez termostat a uvidim, zistuju ze za jizdy kdyz to vic ticim tak to drzi tech 80 ale za klidny jizdy tech cca 72, topi to porad, teplota motoru se nemeni at topim nebo netopim pripadne zmerim teplotu ve vag at mam predstavu jestli je cidlo ok, kdyby bylo spatny tak vymena... zkusim na benzin celou cestu, je ted levnej
tak neni co resit....
tak neni co resit....
-
smazany clen - FK
TAK MAM PROBLÉM, TERMOSTAT OZKOUŠEN A JE OK, PLNĚ OTEVŘE EŠTĚ NEŽ SE VODA VAŘÍ V HRNCI.... ZKUSIM TEDY DNES ZKONTROLOVAT TEPLOTY CO UKAZUJE ŘJ, ale jinak už fakt nemam tušení proč se motor nezahřeje, včera sem si to dal celý na benzín řadil sem na 3-3.3tis ot, a stejně jenom občas sem se dostal na 80 a často ani těch 80 neměl...
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Řešil jsem ten samý problém . . . Při teplotách kolem 0 , motor držel za jízdy cca 70 stupnů . Taky mám v autě LPG . Předevčírem jsem vyměnil termostat a vše je OK . Motor drží teplotu okolo 90 stupnů . Po nastartování se zhruba po 1-2km motor zahreje na 90 , jde aj zpozorovt v kterym okamžiku se otevře termostat . Teplota mírně spadne pod 90 . Ale i při jizdě 90km/h pořád teplota drží na 90 stupních .
Termostat by se měl otvírat až při 90 . Být tebou zkusim vyměnit ten vnitřek termostatu - je to otázka 130,-kč .
Termostat by se měl otvírat až při 90 . Být tebou zkusim vyměnit ten vnitřek termostatu - je to otázka 130,-kč .
-
smazany clen - FK
Mně se termostat otevírá až při 90 stupních. Pak to klesne a a drží se to při klidné jízdě v zimě něco mezi 80 a 90 stupni.
V létě přesně na 90. Ale 70 to bude asi už opravdu málo.
V létě přesně na 90. Ale 70 to bude asi už opravdu málo.
-
Honza9007 - FK
Tak já nevím; mám stejný problém jako je zde popisován a i známý v autorizáku mi řekl, vyměň si termostat - je vadnej. Tak jsem ho dneska vyměnil a žádná změna... Při jízdě stále něco kolem 70°C (ani víc ani míň). Ventilátor zapíná ve chvíli, kdy je ručička cca na 90-95°C (při jízdě nikdy, jen párkrát v koloně v Praze). Osovně mám podezření na čidlo teploty nebo že by to dělal ukazatel teploty???
Fakt nevím... 
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
A maš jistotu že ten novej termostat fungoval, když jsi ho tam daval ? Hodně lidí psalo, že koupili novej a byl nefunkční ! !
Ja osobně jsem ho otestoval v hrnci s vařící vodou na plotně . Je to jen orientační zkouška , ale aspon vím že něco dělal .
viz zde :
Test termostatu : http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =20&t=7524
Ja osobně jsem ho otestoval v hrnci s vařící vodou na plotně . Je to jen orientační zkouška , ale aspon vím že něco dělal .
viz zde :
Test termostatu : http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =20&t=7524
-
Návštěvník
lidi, někde tady na fóru jsem četl něco o tom "krytu" kolem chladiče, kterej zachytává okolní vzduch kolem chladiče a usměrnuje ho na něj...na chladiči ho nemám (1.3 r.v. 97) a chtěl bych ho tam dát, nevíte přesnej název toho dílu? nebo např odkaz na nějakej ehop? díky
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že je to normál.Mi se teplota drží tak kolem 80 v létě a 75 v zimě.Není nic jednoduššího než hodit kus kartonu před chladič.Dřív se ti ti zahřeje a líp to topí.Jinak termostat je ok.Motor zahřátý na 75 za zhruba 6 km.
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Mě se drží teplota trochu nad 90°C. V zimě stejně jako v létě. Jen v zimě to po nastartování trvá malinko déle než se na tu teplotu dostane ale pak se tam drží při jakémkoli stylu jízdy.
( Chladič nezakrývám.)
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Přesně jak píše zdena . Motor drží teplotu 90 stupnů , jak v zimě tak v létě.
To co píše Tomas6 , není určitě normální - to co popisoval je nejspíš nefunkční termostat .
Aspoň mě se to tak projevovalo . Motor držek teplotu okolo 70-80 stupnu , po výměně vše OK.
Motor drží stále 90 a to i s LPG , kde chladící systém chladí navíc splynovač .
To co píše Tomas6 , není určitě normální - to co popisoval je nejspíš nefunkční termostat .
Aspoň mě se to tak projevovalo . Motor držek teplotu okolo 70-80 stupnu , po výměně vše OK.
Motor drží stále 90 a to i s LPG , kde chladící systém chladí navíc splynovač .
Mne to tiež drží rovnako ako v lete, asi 1mm pod 90st, minulu zimu som mal zakryte kartonom,ale nevidim v tom rozdiel,určite to možno menej chladi ,ale nezaregistroval som to,aby bol nejaky rozdiel,myslím si,že ked je termostat v poriadku a tiež čidla,tak to kuri v pohode,akurat tym možeš prehriat motor,ked sa trošku oteplilo musel som do kartona urobit vačšie diery

Felícia is the best !!!JPači sa mi dizajn Felície a preto jej budem verný !!
Felícia 1.3 MPi,40kw,červena,LPG.10.1999
Fabia combi 6Y 1,4MPi 57kw chip Cimbu r.v.10.2002...Model 2003....od 11.3.2010 LPG sekv.Lovato Fast 01..
Moja felícia http://birko2.rajce.idnes.cz/Moja_Felda/
POPRAD http://www.ukazto.com/?id=1584879&klic= ... &overall=1
Felícia 1.3 MPi,40kw,červena,LPG.10.1999
Fabia combi 6Y 1,4MPi 57kw chip Cimbu r.v.10.2002...Model 2003....od 11.3.2010 LPG sekv.Lovato Fast 01..
Moja felícia http://birko2.rajce.idnes.cz/Moja_Felda/
POPRAD http://www.ukazto.com/?id=1584879&klic= ... &overall=1
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Topit to topí v pohodě.Přehřívat se to nepřehřívá.Termostat měněný kvůli tomuto několikrát.Že bych třikrát trefil na špatný kus nevěřím.Budík ukazuje podle vagu dobře.Nepřipadá mi to jako problém.Spíš jako vlastnost.Stodváca a fávo drželo normálně 80.A nikdo se nad tím nepozastavoval.
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Tome jde o to že termostat by měl otevírat pořád při stejné teplotě. Není nastavený na letní a na zimní čas.
A topení určitě hřeje víc při 90°C než při 75°C 
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Ja se tady nechci z nikym hadat . Poud si někdo myslí , že když má na motoru teplotu stále 75 stupnů a je to podle něho OK , tak prosim , at si teda strká ten kartón před chladič .
Podle mě to OK není a je tam nějakej problém.
Podle mě to OK není a je tam nějakej problém.
-
smazany clen - FK
problem nekde je, ale neni mi jasny kde, termostat je ok, motor pali na vsecky 4, jede to jak ma, ale kdyz jezdim s lehkou nohou.. tedy do 3tího stupne řadim do 3000 a az kdyz davam 4ku tak to vyatahnu na 3500 a pak to na 4ce drzim kolem 80kmh... stary silnice, uzky ... tak mam tech 80stupnu max at na lpg nebo na benzin... rj, zadnou chybu nevidim... tak to neresim, dal bych karton.. ale co sem se vic naucil jezdit s feldou tak z 75 je tech 80 tak to neresim... kdyby to bylo s teplotou horsi dam nejakej hadr nebo karton a neni co resit... vic pro auto udelat nemuzu, vse se zda ok...
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Stále dokola. Karton je blbost, to není řešení. Pokud se při více méně konstantní jízdě teplota nedrží kolem 90°C je něco blbě - termostat, čidlo či budík...
Jak jsi dělal ten test termostatu? Pokud pouze takto jak píšeš:
viz toto téma http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =21&t=7603
Ale hlavně, když řešíme takovýto problém je potřeba vědět, jak celý chladící okruh funguje, jinak to nemá cenu řešit. Argumenty jako "topí to" jsou k ničemu...
Jak jsi dělal ten test termostatu? Pokud pouze takto jak píšeš:
tak jsi nic nezjistil. Ten termostat musí otevřít kolem 90°C, to že otevře dřív než se začne vařit voda ti nic neřekne, to dělá každej termostat. Vše se nejlépe pozná až v autě, tento test je silně orientační.aaischa píše:TAK MAM PROBLÉM, TERMOSTAT OZKOUŠEN A JE OK, PLNĚ OTEVŘE EŠTĚ NEŽ SE VODA VAŘÍ V HRNCI....
viz toto téma http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =21&t=7603
Pokud se to chová jinak, zkoumat i čidlo a budík. Ve většině případů je to termostat.Pawlick píše: Vždyť se tu řeší stále dokola to samý. Tohle je úplně typickej příklad nefunkčního termostatu!!! Takže znova:
Aby jsme měli 100% jistotu že to je termostat:
1, nastartuju studený motor
2, sleduju jak se motor ohřívá a kontroluju tlustou hadici, co vede z tělesa termostatu nahoru do chladiče. Když termostat správně funguje, tato hadice se začne znatelně oteplovat, až když teplota na budíku vyleze k 90. Při volnoběhu minimálně 5 minut. Pokud se však budík hejbá minimálně, a přitom je hadice teplá (+ je i teplý chladič), je termostat špatný -> vyměnit.
Feldy od 2-3/96 mají těleso termostatu plastové. Prodává se buď jen půlka tělesa s termostatem (jedině druhovýroba - cca 200Kč), nebo celé těleso včetně čidla teploty (originál Škoda - 900-1200 Kč). Z vlastní zkušenosti silně nedoporučuju druhovýrobu, zejména pak z AutoKelly. Originál je samozřejmě drahý, ale máš tam větší jistotu, že to bude OK. A vyměnit čidlo taky není od věci.
Vše výše uvedené platí pro 1.3 MPI i BMM
Ale hlavně, když řešíme takovýto problém je potřeba vědět, jak celý chladící okruh funguje, jinak to nemá cenu řešit. Argumenty jako "topí to" jsou k ničemu...
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Pawlick: Není co dodat. 
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Jak myslíte.Já vím že je to v pořádku.Pokud má motor 80 stupňů je zahřátý na provozní teplotu.Pokud má 75 tak je asi venku kosa.Že někomu to jde k devadesáti.Budiž.Asi tady nikdo neměl škodovku.Pokud motor drží stálou teplotu je mi to jedno.Karton dávám kvůli rychlejšímu zahřátí.Nejde tolik ledového vzduchu na motor.Tudíž není tak ochlazován.Je asi o 10 cm menší aby to chladilo a problém s tím nemám.Včera jsem stál hodinu v koloně.Pořád natočené,popojížděl a venku kolem 6 stupňů.A jestli někdo z vás myslí že tam mám závadu,klidně mu to dovezu,zaplatím opravu.Su zvědavý na co přijde.A jestli jste fakt takoví borci tak mi poraďte co s ducatem 2,8 tdi.To se po 25 km zahřeje na 65 stupňů a nejde vejš ani bohovi.Přijedu a dám LITR navíc tomu kdo to opraví.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Tomas6 : Ok máš o v cajku ! ! ! To my to máme nakurveny , když nám to drží provozní teplotu danou výrobcem 90 stupnů . . .
Tet jsi to fakt vyřešil .
Tet jsi to fakt vyřešil .
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Nikdo ti neříká že to máš nakurvený.To netvrdím.Když máš tolik rozumu o víkendu su u tebe.Su zvědavý co s tím uděláš když si tak chytrý.A klidně ti dovezu i to ducato.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Tak ty jsi tady začal rozumovat , že to máš v pohodě . Že když tam máš telpotu 80 je to v cajku .
Ostatní řekli svůj názor , jakou teplotu mají oni atd . A to včetně mě .
Ja nejsem mechanik , jen jsem řekl jak se mi to chovalo s posranym termostatem a jak se to chová tet z novým . Podle toho usuzuju , že těch tvojích 80 nebude asi OK .
Ostatní řekli svůj názor , jakou teplotu mají oni atd . A to včetně mě .
Ja nejsem mechanik , jen jsem řekl jak se mi to chovalo s posranym termostatem a jak se to chová tet z novým . Podle toho usuzuju , že těch tvojích 80 nebude asi OK .
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Ty se tu do mne navážíš že kontroluju termostat doma v hrnci.Ale to psal úplně někdo jiný.Jak by se měl kontrolovat termostat na funkčnost vím.Vařit ano.Ale s cejchovaným teploměrem.A otvírat by měl tak nějak kolem těch 75 stupňů.Plného otevření by měl dosáhnout tuším při 88 stupňů.Tak blbý jak si o mne myslíš nejsu.Feldu mám tři roky a tyto auta opravuju asi sedm roků.A budu tvrdit že je to více méně vlastnost.Ne všech.Nikdo nikdy nevysvětlil proč,ale co znám asi 15 felicií ze servisu tak to maj tak půl na půl.Můj názor je ten že u motoru s hliníkovým domkem se termostat prohřeje dřív než se motor prohřeje na tu teplotu,proto když jsou teploty pod nulou drží míň.Navíc je motor poměrně dost ochlazovaný náporem přes chladič,který je víceméně taky studený.Bavím se o teplotách kolem 8 až 10 pod nulou.Několikrát se mi stalo když byl opravdu samec,tak kolem 15 pod nulou se to nezahřálo vůbec.Tak možná na 70.Chladič a hadice byly jak psí čumák.Tak mám to špatný nebo ne?
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem se do tebe nenavážel kůli ničemu , pouze říkám svůj názor . Navíc s tím testem termostatu v hrnci , sám jsem to tak zkoušel určitě jsem se do tebe tímhle nenavážel .
Já ti říkal jen poznatky , mé a některých člnů co se vyjádřili . A podle mě by měli všechny feldy fungovat vícemeně stejně . Nezdá se mi že by jedna měla provozní teplotu 80 a další 90 .
Podle mě prostě není něco v pořádku . Navíc mám termostat z hliníkovým domkem a termostat se otvírá kolem 90 . Jeto znát na rafičce teploty v kterej okamžik se otevře a je to trochu přes 90 .
Já ti říkal jen poznatky , mé a některých člnů co se vyjádřili . A podle mě by měli všechny feldy fungovat vícemeně stejně . Nezdá se mi že by jedna měla provozní teplotu 80 a další 90 .
Podle mě prostě není něco v pořádku . Navíc mám termostat z hliníkovým domkem a termostat se otvírá kolem 90 . Jeto znát na rafičce teploty v kterej okamžik se otevře a je to trochu přes 90 .
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Taky píšu poznatky.Nemám sebemenší úmysl se tu s někým hádat.Prostě drží 80,někdy i míň.Vyzkoušeno úplně vše.Proto usuzuju že je to vlastnost.A vůbec mi nevadí že mi tu stále dokola opakujete že to mám pokažený.Já to opravil kartonem.Jinak končím a jdu na pivo.Tak kdo jdete taky přeju hezkého předvánočního dráčka a zítra pevné nervy při vytahování kostí z krku...
Hezké vánoce.
Jinak sorry za OT
Jinak sorry za OT
-
smazany clen - FK
s tim hrncem sem psal já... to měření teploty sem neřešil to máte pravdu... spíš sem byl z puvodniho auta zvyklej že se tam termostaty zasekly bud plne zavreny nebo otevreny, ale ze by zavirali/otvirali na spatny teplotě to né, umim co se naučim sám, nebo nastuduju, takže se dycky rád poučim
do hrnce s teplomerem pude ale az najare, teplomer na zavarovani je nachatě zazimovanej
ted ta mam kolem tech 80°C jezdilo to takhles minulou majitelkou tak do jara přežije... bude muset...
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Termostat je tam právě na to, aby udržoval stabilní teplotu bez ohledu na to jestli je teplo nebo zima.
Pokud tam není správná teplota, neměl by otevřít. A provozní teplota u felicie je + - 90°C Nikde jsem se nedočetl že by byly nějaké vijímky. Já mám šesté auto, najeto na nich mám kolem milionu Km a žádné z nich se mě nikdy v zimě nezahřívalo méně než v létě.
Jedině když se zkazil termostat. Je ovšem pravda že jsem nikdy nepoužil jiný termostat, než originál. 
-
Rex - FK
hele co to furt je za problémy???? jaro/léto/podzim/zima felda furt 90
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
To nevysvětluj mě , ale jiným . . . 
-
Rex - FK
nj, ale jak to tu čtu tak některým to nejde vysvětlit
už mě napadá ještě to, že měnili podbarvení budíků a nasadili blbě ručičky, bo když všechno opravili a ukazuje to blbě tak je špatně něco na budíku
už mě napadá ještě to, že měnili podbarvení budíků a nasadili blbě ručičky, bo když všechno opravili a ukazuje to blbě tak je špatně něco na budíku
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem na to myslel . Když se začne rýpat do ručiček na budíkach a pak se to blbě nasadí , tak to pak může ukazovat stále těch 80 .
-
smazany clen - FK
nezbejvá nic jinýho než to skusit změřit VAG, udělal bych to už dávno, jenže baterka v notesu je tak 10minut, tak to nějak budu muset vykoumat...
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Já mám teplotu podle vagu 80 a podsvícení jsem neměnil.Kdyby jsem měl tohle jen já,tak usuzuju že mám problém.Ze začátku jsemto řešil.Viz výměna snad všeho co s tím souvisí.Ale setkal jsem se s několika feldami co se zahřály na 80 a vejš ani hni.Pokud by byl termostat jakkoliv špatný tak se to neohřeje na 5km na teplotu 80 stupňů.Teda nestudoval jsem při kolika dosáhne plného otevření,ale otevírat se začíná při nějakých 73 stupních.A jestli to má při hodně velkém mrazu teplotu pod 80,tak se ten termostat asi neotvírá.Chladič a hadice jsou studené.
Řekl bych, že tvůj termostat otvírá moc brzo. Chtělo by to lepší termostat, co otevírá až o těch ca 10 stupňů později.
Není ale jisté, že každý nový termostat bude takhle fungovat. Někdy je nutné jich koupit a vyzkoušet víc.
Já jsem měl kliku, když jsem kupoval nový termostat, byl takhle dobrý hned ten první.
Vyšší provozní teplota není na škodu, mimo jiné to podstatně líp topí při 90, než při 80 stupních.
Není ale jisté, že každý nový termostat bude takhle fungovat. Někdy je nutné jich koupit a vyzkoušet víc.
Já jsem měl kliku, když jsem kupoval nový termostat, byl takhle dobrý hned ten první.
Vyšší provozní teplota není na škodu, mimo jiné to podstatně líp topí při 90, než při 80 stupních.
-
mr.Freak - FK
včera když bylo cca -2 stupnu tak se stejne nikdy motor neohreje presne na 90 stupnu...vzdycky se to drzi tak na 80ti a to mám termostat v pohodě...ohreje se to jen pri popojizdeni na semaforech 
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem jel 100km vzdálenost , teplota -2 průměrnou rychlostí 100km/h , teplota motoru stále 90 stupnů !!!!!! (a do toho ještě sněžilo) .
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak souhlas s DuDe : ve čtvrtek jsem jel 120 Km tam a v pátek 120 Km zpět a teplota se držela na 90.
Bylo taky -2. Cesta Hradec Králové Praha . jel jsem po starý pražský ne po dálnici .
Bylo sucho.
Bylo taky -2. Cesta Hradec Králové Praha . jel jsem po starý pražský ne po dálnici .
Bylo sucho.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

mám na vás otazečku, existuje něco, jako zimní clona před chladič i pro stare verze masky? jediny co jsem videl je na nove-je z plastu.
Nebo je jediny reseni tam dat kus jekoru apod.?
Chci to mit trochu profi a ne jak na 120 s "izolačka tuningem"
Dik
Nebo je jediny reseni tam dat kus jekoru apod.?
Chci to mit trochu profi a ne jak na 120 s "izolačka tuningem"
Dik
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Existuje ale asi to je zbytečný .Jezdím bez toho a motor si drží svou teplotu v pohodě .Pokud na tom trváš tak pod masku vlož nějaký karton ,službu to udělá stejnou a ještě ušetříš .Ale je to fakt zbytečnost už se to tu taky někde řešilo .
http://www.aukro.cz/item502112027_zimni ... ml#gallery
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =18&t=7755
http://www.aukro.cz/item502112027_zimni ... ml#gallery
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =18&t=7755
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
smazany clen - FK
Zdravím, ať koukám jak koukám, bavíte se tady jenom o termostatech. V dobách kdy jsem se šťoural ve všem co šlo, jsem odpojil klapku na přisávání teplého vzduchu od svodů. V létě to bylo bez problémů ale jak přišla zima, motor se pořád nechtěl ohřívat někdy ve větší zimě ani když se mu šlapalo na krk. Docela stoupla i spotřeba díky tomu že byl motor pořád studený. Výměny termostatů a podobných hovadin nezabíraly, nakonec to spravil karton před chladič. Jenže se vyskytly zase problémy, když se trochu oteplilo, motor se hřál ale spotřeba stejně byla dost velká....
Příčinou toho všeho byla odpojená klapka na přisávání onoho vzduchu od svodů, motor ssál ledový vzduch a tudíž i čidlo teploty nasávaného vzduchu měřilo nízké hodnoty. Důsledkem toho bylo obohacování směsi (nezávisle na teplotě motoru) a proto ta spotřeba. Po opětném připojení klapky jsem ještě pomocí termoventilu u vzd. filtru nastavil regulovanou teplotu vduchu do motoru na 20°C
Příčinou toho všeho byla odpojená klapka na přisávání onoho vzduchu od svodů, motor ssál ledový vzduch a tudíž i čidlo teploty nasávaného vzduchu měřilo nízké hodnoty. Důsledkem toho bylo obohacování směsi (nezávisle na teplotě motoru) a proto ta spotřeba. Po opětném připojení klapky jsem ještě pomocí termoventilu u vzd. filtru nastavil regulovanou teplotu vduchu do motoru na 20°C
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
PavoL: Na to jsem taky přišel. V létě jsem odpojil klapku přisávání teplého vzduchu. Bez problémů.
Ale jakmile se ochladilo, přestože se mi motor zahříval nad 90 stupňů i když to trvalo trochu déle než normálně, dost stoupla spotřeba oproti předešlým rokům kdy jsem klapku neodpojoval. Po zprovoznění klapky se spotřeba upravila. Teplota se ale i se zavřenou klapkou držela nad 90°C. Jen to trvalo trochu déle než tam vylezla.