nová převodovka

vše okolo převodovek
smazany clen - FK

nová převodovka

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím. Mám KO převodovku na Feldě 1.3 40kW, RV 95. Sháním novou, ale potřebuju vědět, jestli mám hledat jen přímo na tuhle, nebo tam bude pasovat i z jiné Feldy. tzn. rok výroby, obsah motoru atd.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: nová převodovka

Příspěvek od Atnarfus »

Pasuje ti tam jakákoli převodovka z Feldy. Důležitý je ale stálý převod. Koukni na číslo převodovky a zjisti si jaký stálý převod máš.
http://pictureup.cz/picture/verejny/539 ... odovka.jpg

1.3ky mají stálý převod 4,1, některé 135ky (40kW) ale 3,8. V zásadě ať tam máš co tam máš, tak bych hledal něco se stálým převodem 4,1. Když je tam 3,8 tak 1.3ka zoufale nejede.
smazany clen - FK

a co znamená to 4,1 a 3,8?? Jaký je mezi tím rozdíl?? Bude to mít nějaký vliv na řazení??
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 24. pro 2008 19:52:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

To je stálý převodový poměr a to znamená jestli je převodovka do rychla nebo do pomala a na řazení to nebude mít vliv ale na tahu auta...alo to si myslim že je zanedbatelný...
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

3.8 je tzv. delší převodovka než 4.1.
Když budeš mít převodovku se stálým převodem 3.8, tak při stejných otáčkách motoru pojedeš rychleji.

Motor ale na delší převodovku musí mít sílu a to není zrovna případ 1.3 40kW. S tou delší převodovkou na pětku pojedeš tak po rovině. Každý kopec znamená podřazování na čtyřku.

4.1 je na kteroukoli 1.3ku vhodnější, alespoň tady u nás v kopcích.
smazany clen - FK

a 3,8 i 4,1 mi tam tedy budou pasovat??
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 24. pro 2008 19:51:00, celkem upraveno 1 x.
smazany clen - FK

Takže by mělo být jedno jestli seženu převodovku třeba z 1.6ky 1997?? Jde tedy jen o to, aby měla stálý převod 4,1 když chci aby to mělo spíš sílu?!?
smazany clen - FK

jo a ještě jeden dotaz bych měl... Kolik tak může stát nějaká starší?? Nová stojí 13 000kč a to se mi fakt do toho vrážet nechce.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

no hele jako dáš tam z 1,6...ale lepší je tam dát z 1,3..a hele na frakáči seženeš tu nejstarší kolem 3000kč a ty novější Mpi seženeš od 4000...když si počkáš po Vánocích tak jednu Mpi budu mít :D ;)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
smazany clen - FK

proč je lepší z 1.3?? V jakým stavu je a kolik za ní budeš chtít?? Mám málo peněz tak kdybys nahodil nějakou rozumnou cenu... :-)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 24. pro 2008 19:51:25, celkem upraveno 1 x.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

No podle mě je zbytečný když máš motor 1.3 dávat 6000 za převodovku z 1.6 když můžeš mít z 1.3 za 4000....no ona neni moje ona je otce a ten za ní chce 4000tis...jako nic jí neni,čistá nehlučí:)...ale jako je problém že jseš z liberce no....
.........
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Standa píše:Takže by mělo být jedno jestli seženu převodovku třeba z 1.6ky 1997?? Jde tedy jen o to, aby měla stálý převod 4,1 když chci aby to mělo spíš sílu?!?
Z 1.6ky bude mít vždy 3,8. Pasovat tam bude, ale já bych tam fakt nic jiného než 4.1 nedával. 3,8 do 1.3 byl takový hloupý vtip od škodovky.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli chceš setřit, tak tam nacpi převodovku z Favorita. Tu seženeš za pakatel. Když to bude z Favorita 135, tak bude krátká. Později, asi tak od roku 92 už se jiná než krátká do Fava nedávala.

Nikdy jsem jí do Feldy nedával, ale údajně stačí přehodit víko a pasuje tam.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Stačí přehodit víko,vypínací páku od spojky,přišroubovat silentblok vzpěry a hlavně musí mít díru na snímač otáček.Ty první to tuším neměly...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Já mám Favo z konce roku 90 a už díru skrz i závit vedle má.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Je možný že to měly všechny.Aleto bychkecal.Tak jsem to radši napsal,ať pak někdo není překvapený a nasr*ný že jsme mu to neřekli.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Já si taky nejsem jistý, jestli to všechny maji, nebo ne.
Uvažoval jsem, od kdy vlastně to čidlo na převodovce u Fava je. Ty co maji BMM to je jasný, ale jak je to u ecotronicu? Ten už to má asi taky co?
Ecotronic začali dělat tak v roce 91. Pak je klidně možný, že Fava do roku 90 díru v převodovce nemaji. Moje je už modelový rok 91.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Dneska jsem koukal do etky,takže spojkový koš se dodává jen jeden.S dírou.Ecotronic jsem nikdy na živo neviděl a co jsem slyšel tak to byl těžký bastl.Navíc pochybuju že by tam byl snímač otáček.Naco taky,protože měl tuším ještě rozdělovač a tyristorové zapalování.Otázka jestli soudruzi,když fávo uváděli do výroby nepočítali v budoucnu s použitím BMM,nebo něčím podobným a tím pádem díru nedělali automaticky u všech.Dneska jsem totiž viděl fávo z 89 roku a díru má.A špajska je tam na tuty origo.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

To že se dnes dodává koš jenom jeden, ještě stoprocentně nezaručuje, že se někdy nevyráběl bez díry. Běžně se dodává jako náhradní díl jen novější provedení, když pasuje i místo staršího.

Rozdělovač má i BMM a snímač má.

Ecotronic byl řízený karburátor - v karburátoru je ještě jedna klapka, kterou ovládá řídící jednotka. Řídící jednotka je za baterkou. Já jsem to ve své době viděl několikrát, ale teď si zaboha nemohu vzpomenout, jestli řídící jednotka kočíruje i zapalování, nebo jestli je to nechané jako u klasického karburátoru. Myslím si ale, že už to snímač má a řídící jednotka ovládá i zapalování.

Ecotronic je licence Pieburgu, tak jako i klasický karburátor ve Favu. Ecotronic je ve Francouzkých autech ze začátku devadesátých let docela běžná věc.
smazany clen - FK

toho slavného Ecotronika sem měl,jak psal Atmarfus byla tam řídící jednotka na ten karbec,zapalování bylo jiný než u klasický karbecovky a rozdělovač to samý, vím to jelikož sem to pak předělával na klasiku karbec,seřídit to nikdo neuměl,dělalo to krávu, v manuálech od škody jen napsáno ,že to dělali a popis byl až v knize Jak na to pro VW Golf II,takže nádhera,zkrácené převodovky se dávaly do verzí pick up a myslím kombi
kdyby to někdo chtěl myslím,že se mi ten,,karbec" někde válí
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Takže ecotronic měl snímač v rozdělovači jako klasický karbec? To já si právě zaboha nemůžu vybavit.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Právě taky ne.Až budu mít večer trochu času tak kouknu do literatury.Jestli tam něco najdu.Jinak se ničeho nedohrabem.
Takže edit.Teď jsem koukal do etky a ecotronic má snímač otáček.Takže díra být musí.Jedině že by ty úúúplně první fáva neměly.Ale to je dost malá pravděpodobnost.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Převodovky z prvních favoritů nemá stejně cenu řešit. V letech 88-89 dělali jenom 136ky s dlouhou převodovkou.
Odpovědět