Zdravim hosi, noo po dlhsom case sa ukazali ake chybicky su na motore, a neviem si s tym rady...
1. Je pretoceny zavit na motore, kde sa prikruca olejovy filter.
2. Je pretoceny zavit na hlave, posledna sviecka (neda sa dotiahnut, skratka je tam volna)
3. Pravdepodobne smyka spojka (prudsie pridam plyn, otacky vyletia, tah neprichadza, ked pritlacim plyn jemne auto taha normalne)
4. Prasknute zvody (Rozmyslal som to zavarit ale bojim sa ze to vypali vacsiu dieru ako je)
Auto som chcel predat ale kedze sa mi to tu nakopilo asi to budem musiet najskor vyriesit. Poradte please ....
Viac chyb na motore ?!?
-
Veduci
Re: Viac chyb na motore ?!?
Vie niekto poradit nejaku dobru alternativu ? Kludne by som kupil aj motor ale trosku blizise ku SLovenskym hraniciam ...
-
moskvic - FK
Tak ten závit na motoru je asi ztracený...co se týče svíček...dá se opravit..ale nevím jestli to má smysl když máš urvaný závit na filtru..pokud spojka prokluzuje tak buď seštelovat nebo vyměnit...a svody jednoduse zavarit..ale evim co bude lepší..dle me asi plynem než elektrikou
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je stržený jenom ten vnější závit na který se přímo šroubuje filtr, tak to by se mělo nechat vyměnit. Ta trubka je do litinového bloku snad jenom našroubovaná. Prodává se jako "hrdlo se zavitem" pod číslem 059 115 721 za nějakých 250Kč. Jestli je to vyrvané z bloku, tak to by jsi to musel převrtat na větší a vyvložkovat díru v bloku.
Stržený závit pro svíčku jde vyvložkovat (demontáž hlavy je nutná), nebo by jsi musel dát novou hlavu.
Prokluzující spojka je běžná závada. Demontovat převodovku a zjistit důvod - spojka je sjetá, proniká do ní olej...
O prasknutých svodech se tu napsalo dost, stačí jenom hledat. Někdo to svařil úspěšně, někdo ne. Nové jsou jistota.
Stržený závit pro svíčku jde vyvložkovat (demontáž hlavy je nutná), nebo by jsi musel dát novou hlavu.
Prokluzující spojka je běžná závada. Demontovat převodovku a zjistit důvod - spojka je sjetá, proniká do ní olej...
O prasknutých svodech se tu napsalo dost, stačí jenom hledat. Někdo to svařil úspěšně, někdo ne. Nové jsou jistota.
-
Veduci
Noo priznam sa ten zavit na olej filtry som asi pretiahol ja (zdalo sa mi ze je este vola). S tym zavitom na sviecke to uz bolo a zistili sme to asi az po roku, pac pri jazdeni som vobec nepocitoval zeby auto netahalo alebo zeby slo na 3 valce, skratka slo dobre. Prasknute zvody tj to je klasika u 1.6 a uz sa mi zhanaju z druhej Feldy no a co sa tyka spojky, ked som auto kupil vsetko slo dobre, uz minuly rok sa mi ale zdalo ze sem tam preklzne ale teraz uz je to katastrofa takze asi zainvestujem do novych lamiel,tanieru a noveho loziska (cca 3000Sk tusim to stalo dokopy). No a co sa tyka toho olej filtra, aj foter mi vravel ze by tam mal byt este nejaky medzikus a malo by to byt dostat za par korun. Skocim do obchodaku co na to tam povedia ...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
A jak to máš u toho filtru stržené? Jestli jsi serval fakt jenom ten závit na té trubce co kouká ven, tak si jí kup podle toho čísla co jsem ti psal výše.
-
Veduci
To teda neviem, olej odtial vyteka ale nieje to take strasne na zem neodkvapkava, no predtym netieklo vobec 
-
Veduci
Dalsiu vymenu oleja mam za 4000km takze sa na to pozriem dokladnejsie ... Dufam ze je to tak ako pises to by ma potesilo a spojku by som teda kupil komplet novu