Velká spotřeba 1.6 MPi
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
1.6ka jede, ale chlastá
Tak jsem se konečně dneska dostal k tomu, abych proměřil čidla. Kabel na diagnostiku nemám, tak si musím stačit s voltmetrem.
Čidlo teploty chladící kapaliny ukazuje na jednom výstupu 350 a na druhém 150 Ohmů. To je při zahřátém motoru asi OK.
Lambda sonda ale lítá jako pes u boudy. Standartně ukazuje 0,05V na volnoběh i na zvýšené otáčky. Když motor vytočím a pustím plynový pedál, tak po dobu klesání otáček ukazuje 0,7V. Sem tam se umoudří i na volnoběh za začne ukazovat 0,6V, ale to jí nevydrží dlouho. Obecně mi při jízdě připadá, že to ani neuzavírá dodávku benzínu při brždění motorem. Navíc teda spotřeba 10-12 litrů je šílená.
Je mi jasné, že budu muset po vánocích na diagnostiku. Doufal jsem, že to bude jenom lambda, ale když občas ukazuje to co má, tak se obávám něčeho vážnějšího.
Čidlo teploty chladící kapaliny ukazuje na jednom výstupu 350 a na druhém 150 Ohmů. To je při zahřátém motoru asi OK.
Lambda sonda ale lítá jako pes u boudy. Standartně ukazuje 0,05V na volnoběh i na zvýšené otáčky. Když motor vytočím a pustím plynový pedál, tak po dobu klesání otáček ukazuje 0,7V. Sem tam se umoudří i na volnoběh za začne ukazovat 0,6V, ale to jí nevydrží dlouho. Obecně mi při jízdě připadá, že to ani neuzavírá dodávku benzínu při brždění motorem. Navíc teda spotřeba 10-12 litrů je šílená.
Je mi jasné, že budu muset po vánocích na diagnostiku. Doufal jsem, že to bude jenom lambda, ale když občas ukazuje to co má, tak se obávám něčeho vážnějšího.
Re: 1.6ka jede, ale chlastá
změna napětí na lambdě probíhá tak rychle, že je problém ji změřit. Na multimetru, nenaměříš nic věrohodného, na analogovém záleží na typu, ale taky asi nic moc, jediné rozumné je osciloskop, případě pořádná diagnostika
Základním požadavkem na přístroje, kterými kontrolujeme činnost lambda sondy je malá časová konstanta, aby jsme byli schopni sledovat rychle změny napětí. Analogové (ručičkové) přístroje (multimetry) nejsou na měření dynamických hodnot, jakými je i napětí lambda sondy, použitelné. Nad frekvenci změny měřené veličiny s několika hertzy jsou schopné ukazovat už jen průměrnou (střední) hodnotu měřené veličiny. Důvodem je setrvačnost pohyblivých častí přístroje. Podobná situace je však i u většiny digitálních přístrojů. Kvůli analogově-digitálnímu převodníku ukazují v měřeném frekvenčním pásmu méně hodnověrné krajní hodnoty. Na kontrolu lambda řízení však existuje množství speciálních přístrojů. Na obrazovce měřícího přístroje se pomocí LED diod ukáže po dobu regulace i skutečná krajní hodnota řízení. To umožňuje rychlá odezva systému na změny napětí. Nejpřesnější informace o činnosti lambda sondy však poskytují osciloskopy. Z nich najvíc vvhovují přenosné, kterými můžeme měřit i v jedoucím vozidle. Některé chyby se totiž ukazují jen sporadicky nebo jen v určitých provozních stavech, Na zjištění resp. vyvolání takových poruch je třeba s vozidlem jezdit proto se používají přenosné osciloskopy.
Základním požadavkem na přístroje, kterými kontrolujeme činnost lambda sondy je malá časová konstanta, aby jsme byli schopni sledovat rychle změny napětí. Analogové (ručičkové) přístroje (multimetry) nejsou na měření dynamických hodnot, jakými je i napětí lambda sondy, použitelné. Nad frekvenci změny měřené veličiny s několika hertzy jsou schopné ukazovat už jen průměrnou (střední) hodnotu měřené veličiny. Důvodem je setrvačnost pohyblivých častí přístroje. Podobná situace je však i u většiny digitálních přístrojů. Kvůli analogově-digitálnímu převodníku ukazují v měřeném frekvenčním pásmu méně hodnověrné krajní hodnoty. Na kontrolu lambda řízení však existuje množství speciálních přístrojů. Na obrazovce měřícího přístroje se pomocí LED diod ukáže po dobu regulace i skutečná krajní hodnota řízení. To umožňuje rychlá odezva systému na změny napětí. Nejpřesnější informace o činnosti lambda sondy však poskytují osciloskopy. Z nich najvíc vvhovují přenosné, kterými můžeme měřit i v jedoucím vozidle. Některé chyby se totiž ukazují jen sporadicky nebo jen v určitých provozních stavech, Na zjištění resp. vyvolání takových poruch je třeba s vozidlem jezdit proto se používají přenosné osciloskopy.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Na druhé 1.6ce to drží skálopevně 0,6V a fous. Ta jezdí za 6-7L
Tahle chlastá, tak jsem právě pojal podezření na poruchu lambda sondy. Napětí 0,05 znamená chudou směs a tak je asi logické, že to tam řídící jednotka láduje co to jde a proto ta spotřeba. Je mi ale divné, že sem tam se napětí dostane na úroveň jak má být.
Tahle chlastá, tak jsem právě pojal podezření na poruchu lambda sondy. Napětí 0,05 znamená chudou směs a tak je asi logické, že to tam řídící jednotka láduje co to jde a proto ta spotřeba. Je mi ale divné, že sem tam se napětí dostane na úroveň jak má být.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Souhlas s Alešem..digitálem to kolísání lambdy těžko změříš.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Kolísat by měla teoreticky v rozsahu 0-0,8V. Tak beru když na správně fungujícím motoru naměřím 0,6V. Na tomhle to ale ukazuje 0,05V trvale a sem tam to vylítne a zase spadne. Klidně pár desítek vteřin na volnoběh drží 0,7 a stačí přidat plyn a hned je to na 0,05 a i na volnoběh to tak zůstane.
Nechlastat to tak, tak je mi to jedno, ale je jasný, že je něco blbě.
Nechlastat to tak, tak je mi to jedno, ale je jasný, že je něco blbě.
Nezdá se mi nějak, ta naměřená hodnota odporu na snímači teploty, ale nejsem si jist o kolik velký je rozdíl mezi snímači na 1,3Mpi,
Tak zkus vyměnit lambdy mezi sebou pokud je to možné. Navíc správně regulující lambda mění své výstupní napětí několikrát za vteřinu !!!
spotřeba:
- zvýšený tlak palivového systému proti předepsanému,
- přerušený signál ze snímače teploty chladící kapaliny motoru, resp. porucha samotného snímače,
- magnetický ventil studeného startu zůstává otevřenýi po zahřátí motoru
- poškozené těsnění vstřikvacího ventilu paliva
- netěsnost výfukového systému lambda sonda dostává falešný vzduch)
- přerušený signál od lambda sondy
Tak zkus vyměnit lambdy mezi sebou pokud je to možné. Navíc správně regulující lambda mění své výstupní napětí několikrát za vteřinu !!!
spotřeba:
- zvýšený tlak palivového systému proti předepsanému,
- přerušený signál ze snímače teploty chladící kapaliny motoru, resp. porucha samotného snímače,
- magnetický ventil studeného startu zůstává otevřenýi po zahřátí motoru
- poškozené těsnění vstřikvacího ventilu paliva
- netěsnost výfukového systému lambda sonda dostává falešný vzduch)
- přerušený signál od lambda sondy
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Právě proto, že příčin může být mnoho, budu muset na diagnostiku s vlastní sondou do výfuku.
350 Ohm je správná hodnota. Těch 150 je málo. Nevím bohužel který vývod je pro rafičku na palubce a který pro řídící jednotku. Musel bych to ještě omrknout.
Lambdu se mi z funkčního auta nechce dolovat. Ona tam většinou drží a nechci se vrtat v tom, co funguje.
350 Ohm je správná hodnota. Těch 150 je málo. Nevím bohužel který vývod je pro rafičku na palubce a který pro řídící jednotku. Musel bych to ještě omrknout.
Lambdu se mi z funkčního auta nechce dolovat. Ona tam většinou drží a nechci se vrtat v tom, co funguje.
-
Jaro1
Pripojojim sa aj ja. Mne po minulotyzdnovom prehriati motora, kde mi aj vykypela chladiaca kvapalina zacala felda neskutocne zrat. Na takmer 30 litrov benzinu som presiel priblizne 200 km v kombinovanej prevadzke a to je nieco strasne. Ake cidla sa mohli odpalit, alebo na aku vec sa najskor pozriet? Pozrel som hadicky, ci niekde nevyteka, ale su OK a neviem v com moze byt chyba, ked to az tolko zerie.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tak to bylo na VAGu.
řídící jednotka v nouzáku
lambda sonda bez signálu
zkrat na vstřikovacím ventilu prvního válce
Teď jestli je to fakt tou lambdou a vstřikovačem, nebo řídící jednotkou?
řídící jednotka v nouzáku
lambda sonda bez signálu
zkrat na vstřikovacím ventilu prvního válce
Teď jestli je to fakt tou lambdou a vstřikovačem, nebo řídící jednotkou?
-
smazany clen - FK
zkrat na kostru u prvniho vstriku mi to hlasi obcas taky.. ale sporadicka zavada..
hlasi to i kamosovi..
auto zere normalne, jede normalne, emise jak nove..
vymen lambdu..
hlasi to i kamosovi..
auto zere normalne, jede normalne, emise jak nove..
vymen lambdu..
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tohle bohužel žere jako tank a není teda divu, jestli je lambda v háji. Lambdu budu muset dát novou, ale nevím co s tím vstřikovacím ventilem. Ještě ho proměřím, ale jestli na něm naměřím normální hodnoty, tak asi jebe řídící jednotce. Tu bych nerad kupoval novou.
Prohodit mezi sebou, (třeba 1/4) spíš bych to viděl na nějakou oxidaci, případně problém v konektorech. Chce to dle DP najít konkrétní piny na konektoru řj, a podle toho změřit izolační odpory atd.........případně porovnat s ostatními válci.Atnarfus píše:Tohle bohužel žere jako tank a není teda divu, jestli je lambda v háji. Lambdu budu muset dát novou, ale nevím co s tím vstřikovacím ventilem. Ještě ho proměřím, ale jestli na něm naměřím normální hodnoty, tak asi jebe řídící jednotce. Tu bych nerad kupoval novou.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zítra projedu voltmetrem, jaké je napětí na jednotlivých ventilech. Projedu i uzemění. Proměřím i odpor ventilů samotných. Dle servisky mají mít 15-20 Ohmů.
Jestli nic nenaměřím, tak holt asi hrabe řídící jednotce.
Jestli nic nenaměřím, tak holt asi hrabe řídící jednotce.
Tam žádné napětí nenaměříš,
, máš VAG?, teda naměříš, ale jen při vyplém motoru a zaplém zapalování.
Je tam trvalé + a řj tomu pouští -
Je tam trvalé + a řj tomu pouští -
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Napětí tam naměřit musím. Vstřik je zapojený jedním vývodem na plus a druhým na řídící jednotku. Při zapnutém zapalování je vstřik zavřený a na pinech vstřiku napětí nebude. Při nastartovaném motoru tam napětí bude. Řídící jednotka druhý pin vstřiku uzemňuje a tím ho otevírá. Naměřím samozřejmě nějakou střední hodnotu, ale když porovnám ty čtyři mezi sebou, tak budu vědět jestli je v případě toho prvního nějaký problém.
Lepší by byl osciloskop. Na té diagnostice mi ale tvrdili, že to nemá cenu řešit, že je vstřik kaput a chce to nový. Že je tohle u 1.6tek časté.
Lepší by byl osciloskop. Na té diagnostice mi ale tvrdili, že to nemá cenu řešit, že je vstřik kaput a chce to nový. Že je tohle u 1.6tek časté.
JO, něco tam naměříš, ale dopadneš jako s tou lambdou, on ten údaj moc neřekne. Ale určitě to zkus včetně těch proměření odporů, on ten vstřik není zadarmo, a aby jsi potom nezjistil, že bylo někde fláklá, koncovka, nebo prodřený drát....
Jsem právě se ptal jestli nemáš možnost jít někde na VAG, prohodil bych vstřiky mezi sebou a závada se musí objevit v řj jinde, nebo naopak zůstane na stále na tom prvním válci. (asi nejrychlejší kontrola)
Nicméně kdyby byl vstřik nefunkční,(podle tebe a VAGU má zkrat ) tak by to jelo na 3 válce, což bys musel poznat, a spotřeba by se buď zmenšila (nevstřikuje vůbec), nebo maximálně by stříkal jinak ... (nezapálí směs) nebo by mohl podcházet (propouští pořád/někdy) a tam by mohl být problém ve spotřebě. A nebo to má všechno ještě vazbu na tu lambdu....
No však to určitě zvládneš a dej vědět jak to dopadlo.
Jsem právě se ptal jestli nemáš možnost jít někde na VAG, prohodil bych vstřiky mezi sebou a závada se musí objevit v řj jinde, nebo naopak zůstane na stále na tom prvním válci. (asi nejrychlejší kontrola)
Nicméně kdyby byl vstřik nefunkční,(podle tebe a VAGU má zkrat ) tak by to jelo na 3 válce, což bys musel poznat, a spotřeba by se buď zmenšila (nevstřikuje vůbec), nebo maximálně by stříkal jinak ... (nezapálí směs) nebo by mohl podcházet (propouští pořád/někdy) a tam by mohl být problém ve spotřebě. A nebo to má všechno ještě vazbu na tu lambdu....
No však to určitě zvládneš a dej vědět jak to dopadlo.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Měřil jsem:
Vstřiky mají všechny 15Ohmů
Při volnoběhu je na nich napětí 0,4V, při přidání se zvyšuje.
Motor jinak jede normálně, ale řídící jednotka hned po zapnutí nahodí chybu vstřiku a padne do nouzáku. Alespoň to tak říkal ten co mi dělal diagnostiku. On tvrdí, že to je u 1.6tek častý problém a že nový vstřik to vyřeší.
Je mi teda ale divný, že já jsem na vstřiku nic divného nenaměřil.
Motor jinak jede normálně, ale řídící jednotka hned po zapnutí nahodí chybu vstřiku a padne do nouzáku. Alespoň to tak říkal ten co mi dělal diagnostiku. On tvrdí, že to je u 1.6tek častý problém a že nový vstřik to vyřeší.
a prohdils mezi sebou
a změřils?
-
smazany clen - FK
jo ja to panicky taky poprve promeroval /jenom odpor/ .. vsecko norma
takze jsem na to prdel..
a naposledy na diagnoze (cca po pul roce) mi to uz nic neukazalo, ani sporadickou chybu...
no ja nevim, podle me dela mechos machra...
nefungovat vstrik tak to asi poznas hned
zkusil vyndat RJ, nandat zpet /kvuli kontaktum/ a vagem prizpusobit ?
podle me je blba jenom lambda.. ale muzu plest
zvlast kdyz mas jinou prevodovku 
takze jsem na to prdel..
a naposledy na diagnoze (cca po pul roce) mi to uz nic neukazalo, ani sporadickou chybu...
no ja nevim, podle me dela mechos machra...
nefungovat vstrik tak to asi poznas hned
zkusil vyndat RJ, nandat zpet /kvuli kontaktum/ a vagem prizpusobit ?
podle me je blba jenom lambda.. ale muzu plest
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ať si řídící jednotka kafrá co chce, ale když to padá do nouzáku, tak s tím něco dělat musím. Možná by stálo za to zkusit nejdřív tu lambdu a pak teprv vstřik.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak 1,6 ale Simos při poruše vstřiku do žádného nouzáku nepadá.To bych při provozu na lpg jel v nouzáku neustále.Atnarfus píše:Ať si řídící jednotka kafrá co chce, ale když to padá do nouzáku, tak s tím něco dělat musím. Možná by stálo za to zkusit nejdřív tu lambdu a pak teprv vstřik.
Měřil jsi ty vstřiky od řj?Myšleno vyřadit vadu kabeláže a štekru na vstřiku?
Jinak jak píše Aleš,pokud by to jelo na tři hrnky tak to musíš poznat.
Hele a jak jsi to měřil, nemá tam být 15-20 ohmů a ne 7x víc?Atnarfus píše:Měřil jsem:
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
ta chyba se vstrikem 1 valce je casta.. je to sporadicka zavada a uz jsem ji videl na spouste normalne fungujicich aut vcetne meho ... proc vznika nevim - nepatral jsem. vymenil bych lambdu, vymazal adaptace a melo by to fungovat snad normalne. cidlo teploty vody bych vymenil kazdopadne, jsou to smejdy...
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ta chyba možná vzniká tím, že je vstřiky jsou spolu s vyhříváním lambda sondy připojené na relé palivového čerpadla. Když zapneš zapalování, tak sepne i relé. Po krátké chvíli vypne. Lambda a motor čerpadla mají poměrně malý odpor a tak je napájení vstřiků skoro uzeměné.
-
Mato244
Môže byť velka spotreba benzinu spôsobena aj mechanickym poskodenim motora? V servise vraveli, ze mozu byt zapecene, pripadne polamane piestne kruzky, ale auto ide stale rovnako dobre... Bol som na diagnostike a chybu mi neukazalo nikde....cidla, lambda a zvysok OK
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
no me zere 10..... rekl bych ze u tehle litinove svine 10 po meste neni problem... 
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
luke.bean - FK
No,mechanickou závadou bych to viděl že víc žrát nebude. Kdyby byla přidřená,tak asi nepojede jako normálně a když budou prasklý kroužky,tak bude žrát olej a kouřit do modra... Na spotřebu by měli vliv třeba prasklý svody,jak je u 1.6 klasikou,nebo vlnovec pod svodama.
Jinak si myslím že město a 1.6 je tak okolo těch 10ltr/100 normální.
Já jezdím tak okolo 14

Jinak si myslím že město a 1.6 je tak okolo těch 10ltr/100 normální.
Já jezdím tak okolo 14
-
Dave205
10!!!
To né, já jezdim tak 8, ale 10? To nato musíš šlapat ja drak...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tak v téhle kose po městě by mne ta desítka ani nepřekvapovala. Manželka s tím jezdí v šíleném režimu.
ráno
2km do školky
2km ze školky domu
odpoledne
2km do školky
1km do supermarketu
3km domu
Nahrká 10km za den s totálně studeným motorem.
Až to bude opravené, tak to změřím. Zatím jezdí s nefunkční lambdou a řídící jednotkou v nouzáku, tak to tam asi pěkně teče.
ráno
2km do školky
2km ze školky domu
odpoledne
2km do školky
1km do supermarketu
3km domu
Nahrká 10km za den s totálně studeným motorem.
Až to bude opravené, tak to změřím. Zatím jezdí s nefunkční lambdou a řídící jednotkou v nouzáku, tak to tam asi pěkně teče.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Navazuji na začátek tohoto vlákna.
Lambda vyměněna a dle diagnostiky je vše OK. Ještě se tam mám až něco najedu zastavit a koukne na to znovu, ale teď se zatím ani ten vstřik neozval.
Na chodu motoru se to projevilo trochu menší hlučností ve větších otáčkách a hlavně volnoběh už je zase tam kde má být. Před opravou ho to po zahřátí drželo tak na 800 otáčkách, teď už je na 700 jak má být a motor pokopává. Docela mne překvapuje, že se to projevilo i na volnoběžných otáčkách při zapnuté klimě. Před opravou to drželo 1200 a teď tak 900.
Až pojedu někam dál, tak ještě změřím spotřebu a ta potvrdí jestli se podařilo.
Lambda vyměněna a dle diagnostiky je vše OK. Ještě se tam mám až něco najedu zastavit a koukne na to znovu, ale teď se zatím ani ten vstřik neozval.
Na chodu motoru se to projevilo trochu menší hlučností ve větších otáčkách a hlavně volnoběh už je zase tam kde má být. Před opravou ho to po zahřátí drželo tak na 800 otáčkách, teď už je na 700 jak má být a motor pokopává. Docela mne překvapuje, že se to projevilo i na volnoběžných otáčkách při zapnuté klimě. Před opravou to drželo 1200 a teď tak 900.
Až pojedu někam dál, tak ještě změřím spotřebu a ta potvrdí jestli se podařilo.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem voltmetrem prověřil funkci lambdy. Na diagnostiku zajedu ještě později abych ověřil co ten vstřik.
Na lambdě lítá napětí 0,2-0,8V, tedy přesně v rozsahu jak má. I obyčejným voltmetrem se funkce lamdy zjevně dá ověřit.
Na lambdě lítá napětí 0,2-0,8V, tedy přesně v rozsahu jak má. I obyčejným voltmetrem se funkce lamdy zjevně dá ověřit.
-
Mates17 - FK
Může někdo juknout na obr.jestli čidlo na vodu ukazuje dobře?A ta lambda je asi taky v pr........
Předem děkuji za odpověď.
Předem děkuji za odpověď.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Jak to tak čtu, tak jsem na tom podobně, akorám mě to špatně startuje, chlastá a cuká.
Hodně ohledně diagnostiky těchto závad je zde:
http://www.hetcl.cz/index.php?id1=3&id2=1#7
http://www.hetcl.cz/index.php?id1=3&id2=1#27
Hodně ohledně diagnostiky těchto závad je zde:
http://www.hetcl.cz/index.php?id1=3&id2=1#7
http://www.hetcl.cz/index.php?id1=3&id2=1#27
ex nebožka 1,6 lpg 

-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Prasklé svody mimo tah i ovlivňují složení výfukových plynů na lambdě, takže bych se tomu nedivil.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Jalan-Aajav - FK
mam taky problem so spotrebou...
1.6 mpi combi zerie okolo 9 medzimesto, okolo 11 v meste - tankujem Shell V-Power
mechanik mi tvrdil, ze to je preto, lebo mam dieru na kolene vyfuku a na lambda sondu mi ide falosny kyslik...
koleno vymenil, ale spotreba neklesla
tusi niekto z vas o co moze ist?
1.6 mpi combi zerie okolo 9 medzimesto, okolo 11 v meste - tankujem Shell V-Power
mechanik mi tvrdil, ze to je preto, lebo mam dieru na kolene vyfuku a na lambda sondu mi ide falosny kyslik...
koleno vymenil, ale spotreba neklesla
tusi niekto z vas o co moze ist?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Já mám po městě 10-12. Manželka zvládne i 14.
To jsou ale fakt jízdy 1-2km se studeným motorem přes spoustu křižovatek.
Jestli ti to mimo město žere 9, tak je to hodně. Díra ve výfuku na to může mít vliv.
To jsou ale fakt jízdy 1-2km se studeným motorem přes spoustu křižovatek.
Jestli ti to mimo město žere 9, tak je to hodně. Díra ve výfuku na to může mít vliv.
-
nebulus - FK
Keď som mal služobnú 1.6, tak kombinovaná spotreba bola 7.5, čisto mesto v zime 9 ( krátke trasy ). Extrém bol keď bolo -15 stupňov, tak som v meste mal 9.5l na 100km.
Auto som nejako nešetril a rád som si vychutnal zrýchlenie na 2. a 3
. Auto malo 200 000km a tú chybu vstrekovača som tiež mal občas zapísanú, ale nič to nespôsobovalo. Zato som si užil svoje so škrtiacou klapkou a po 210 000km aj s vysokou spotrebou oleja ( 0.5l na 10OOkm ).
Auto som nejako nešetril a rád som si vychutnal zrýchlenie na 2. a 3
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to tu párkrát psal, ale dnes jsem znovu měřil.
Ráno jsem jel do školky a pak do práce. Celkem 4km. Trvalo mi to 10,5 minuty.
Průměrná rychlost je 22,86 km/h. Motor se sotva lehce zahřeje.
100km najedu za 4,37 hodiny.
Za hodinu jízdy spotřebuju 2.75 litru benzínu. Mít takovou spotřebu i na dálnici
I když by auto stálo 4.37 hodiny jenom na volnoběh na místě, při nějaké spotřebě studeného motoru 1,5 litru za hodinu, tak to sežere 6,5 litru.
To mě pak 12litrů nějak neděsí.
Ráno jsem jel do školky a pak do práce. Celkem 4km. Trvalo mi to 10,5 minuty.
Průměrná rychlost je 22,86 km/h. Motor se sotva lehce zahřeje.
100km najedu za 4,37 hodiny.
Za hodinu jízdy spotřebuju 2.75 litru benzínu. Mít takovou spotřebu i na dálnici
I když by auto stálo 4.37 hodiny jenom na volnoběh na místě, při nějaké spotřebě studeného motoru 1,5 litru za hodinu, tak to sežere 6,5 litru.
To mě pak 12litrů nějak neděsí.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem jel na skok z kanceláře domu, tak jsem na služební Fabce TDi vynuloval počítač. (jel jsem s prominutím jako posraný)
po půl kilometru ukazovala 23 litrů
po kilometru 16
doma před barákem (2km) 13.2
po návratu do firmy 10.5 (měl jsem kliku a trefil dvě křižovatky na zelenou)
Může se pak někdo divit, že stařičký atmosferický benzín při courání po městě žere 12, když moderní TDi PD mu v tom v pohodě stačí?
po půl kilometru ukazovala 23 litrů
po kilometru 16
doma před barákem (2km) 13.2
po návratu do firmy 10.5 (měl jsem kliku a trefil dvě křižovatky na zelenou)
Může se pak někdo divit, že stařičký atmosferický benzín při courání po městě žere 12, když moderní TDi PD mu v tom v pohodě stačí?
-
martin.mazec - FK
Velká spotřeba 1.6 MPi
Minulý týden jak byly ty strašné mrazy tak se mi zvedla strašným způsobem spotřeba cca na 15l/100km.Jezdím sice do práce cca 4km tam a 4km zpět a ještě k tomu po dálnici.Takže bych se ani nedivil že se ta spotřeba v těch mrazech zvedla,ale až o tolik.Průměrnou jsem měl 9,7l/100km mam 1,6Mpi kombika.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Šíleně velká spotřeba
Já bych řekl, že i 9,7 je dost vysoká
nedáváš ji moc za uši za studena

-
martin.mazec - FK
No prave ze ne,jezdim opatrne a nejak nato neslapu.Ta spotreba je stejna jak v lete tak v zime.Je fakt ze vlete jezdim na 14kach 185/55 a v zime na 13kach 165/70.Ale myslim ze je to tim ze vyjedu od baraku cca 400m na dalnici a pak jedu 3km po dalnici a pak zase cca 400m mesto.To auto se za tu dobu nestci ani ohrat a jede na sitic.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Na 4km jízdu je desetilitrová spotřeba skoro zázrak. Jestli je to ale po dálnici bez zastavování a pořád na pětku tak snad jo.
Za 12-13 litrů jezdí manželka po městě 1.5km dlouhé jízdy přískokem od semaforů k semaforům.
Za 12-13 litrů jezdí manželka po městě 1.5km dlouhé jízdy přískokem od semaforů k semaforům.
-
martin.mazec - FK
no prave vlete se dostanu nekam na 8,5l ale min ani tuk,jo kdyz jedu dalku tak je to neco kolem 6,8-7l mereno palubnim PC.Zkusil jsem dat decku pred chladic tak jsem zvedavej jestli to trochu pomuze.Pritelkine ma kratkou 1.6mpi a ta jezdi taky skoro 5km do prace ale mesto a vse do kopce takze motor je v zaberu a jezdi vlete kolem 6,2l a zimu presne nevim ,ale pocitam neco kolem 8,5l
-
Stefi74 - FK
toje tou kratkou trasou segra jezdí kilak do prace a zpět a ma u Golfa Tdi spotřebu 11.5 litru 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Krátké trasy jsou na spotřebu vražda. Že někdo jezdí kilometrové jízdy za sedm litrů, tomu nevěřím ani z leknutí.
I služební 1.4TDi píše na palubním počítači po kilometru jízdy 13-14 litrů. Po dvou kilometrech po městě je to pořád přes desítku.
Dečka před chladič nic neřeší. Jestli se ti do chladiče dostává teplá voda dřív, než se motor zahřeje na pracovní teplotu, tak vyměň termostat. Já jsem nedávno zkoušel jak maká termostat a ještě po 10km byla hadice k chladiči studená. Musel jsem vypnout topení, aby se motor vůbec dokázal zahřát tak, aby to pustilo vodu do chladiče. S topením na trojku jsem dokázal vodu držet pořád fous pod 90st a termostat neměl důvod otevřít.
Lidem co jezdí s papírem před chladičem se každou zimu posmívám. Buď jsou líní vyměnit termostat, nebo vůbec nepochopili jak chladící soustava funguje.
I služební 1.4TDi píše na palubním počítači po kilometru jízdy 13-14 litrů. Po dvou kilometrech po městě je to pořád přes desítku.
Dečka před chladič nic neřeší. Jestli se ti do chladiče dostává teplá voda dřív, než se motor zahřeje na pracovní teplotu, tak vyměň termostat. Já jsem nedávno zkoušel jak maká termostat a ještě po 10km byla hadice k chladiči studená. Musel jsem vypnout topení, aby se motor vůbec dokázal zahřát tak, aby to pustilo vodu do chladiče. S topením na trojku jsem dokázal vodu držet pořád fous pod 90st a termostat neměl důvod otevřít.
Lidem co jezdí s papírem před chladičem se každou zimu posmívám. Buď jsou líní vyměnit termostat, nebo vůbec nepochopili jak chladící soustava funguje.
-
martin.mazec - FK
Termostat jsem menil minulej rok,takze ten je OK alespon doufam
.Po ujesti cca 5km a s topenim na 3stupni je motor zahratej,Decka pred chladic uz je jen z nouze.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když je motor vymrzlý na -10, tak to nějaká papír před chladičem nezachrání. Olej sotva teče. Benzín se sráží ve spalovacím prostoru na všem studeném. Převodovka je zatuhlá. Větší odpory a větší ztráty si vybírají svou daň. Kus kartonu před chladičem motor ani převodovku nepředehřeje.
-
martin.mazec - FK
V zime dejme tomu,ze je vse ztuhle.Ale ted pres leto to opravdu nechapu jezdim stim jen do prace jak jsem psal na zacatku prispevku a potreba je kolem 9,7l.
Nevim jak poznam ze je spatna lambda nebo jestli neni malej tlak v palivove soustave.Jedine co mam v rj je chyba na vstrikovacim ventilu na 1 valci sporadicky.Zkousel jsem ho prehodit za jiny a chyba tam je stale.No mozna to je treba tim ze ten motor podtacim jezdim stim po meste na 5st cca 50km/h jinak uz nevim.
Nevim jak poznam ze je spatna lambda nebo jestli neni malej tlak v palivove soustave.Jedine co mam v rj je chyba na vstrikovacim ventilu na 1 valci sporadicky.Zkousel jsem ho prehodit za jiny a chyba tam je stale.No mozna to je treba tim ze ten motor podtacim jezdim stim po meste na 5st cca 50km/h jinak uz nevim.