Pokus o dvojitou podlahu - HOTOVO!!! :-D

dotazy a rady na vše kolem hudby
Bolthorn - FK

Pokus o dvojitou podlahu - HOTOVO!!! :-D

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Jsem se rozhodl, že musím vyprodukovat nějakou činnost nebo shniju.. Rozhodl jsem se tedy že si vyrobím při dlouhých zimních večerech dvojitou podlahu do kufru.. Představa je ta, že na klasickou podlahu položím sololit, na nem vytvořím uchycení pro zesy a dál vytvořím na něm opěru na vrchní část podlahy, ta bude z mdf položena na tom sololitu.. Do vrchní části vyříznu otvor skrz který bude vidět zes a potáhnu to kobercem.. Na podlahu dám sw a dole ho připevním tak, že k podlaze bude přišroubovaný dlouhý plech nebo nějaký kov do L který bude kopírovat obvod sw, nebude se tak při prudkých zatáčkách posouvat. No tak to je moje vize.. Co si myslíte, šlo by to tak? Máte nějaké tipy? Jo jinak něco takového se dřevem jsem dělal naposledy na ZŠ, tak držte palce..
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 07. led 2009 19:08:48, celkem upraveno 2 x.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Pokus o dvojitou podlahu

Příspěvek od emilio52 »

Nazdar hochu :) Někde jsem to tady viděl ,rámeček z nějakejch hranolků a dekl nevím . Někdo to tu měl v profilu .
Ale to jsem ti asi moc nepomohl ? Alespoň jsem tě nasměroval ,třeba se ten dotyčnej ozve . :)
Já se dřevem dělal naposled před svátkama když jsem musel jednomu kolegoj vysvětlovat jak vyměnit nástroje na kalibrátoru :lol: :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Tak jsem to našel : Trivetova Felda
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... aha#p46012
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Bolthorn - FK

I tak to jde.. U mě je to o to horší, že chci aby ty zesilovače byli vidět...

Jo jinak sháním zes Spectron sp-a4150, bez něj moje dílo nemůže být celé..
host

Příspěvek od host »

Bolthorn píše:I tak to jde.. U mě je to o to horší, že chci aby ty zesilovače byli vidět...

Jo jinak sháním zes Spectron sp-a4150, bez něj moje dílo nemůže být celé..
A co nim budeš živit?
Bolthorn - FK

Zatím kompa Axton cac 2.5 než se rozhodnu konečně pro jiné.. Ale viděl bych to asi na nějaké od DLS.. Potřebuju tento zes z toho důvodu, že mám z této řady monoblok, a chci aby mi to v kufru ladilo.. Jinak vím, že jsou i lepší volby, ale Spectron nepatří k těm nejhorším..
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Tak aby to bylo vidět tak jako dekl použil nějaký plexisklo nebo polykarbonát.
http://plexisklo.eu/
ObrázekObrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Bolthorn - FK

Takže změna, zesilovače budou schované pod. Ozvučnice je docela velká a monoblok tak není malý, tak buď vyříznu otvor pro monoblok a druhý zes zůstane schovaný, nebo budou schované oba.. Koberec kufru mám už doma, poslouží jako šablona a ještě asi dnes pojedu pro sololit, abych připravil základ.. Bohužel u popelnic jsem nic nenašel, vždycky je tam materiálu a když člověk potřebuje tak nic :( ... Chtěl jsem dnes rozebrat skříň v práci, ale kolegové byli jaksi proti :lol:
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

A důkladně to dokumentuj, ať to my další máme o něco jednosušší ;)
Hopity - FK

Příspěvek od Hopity - FK »

http://homer01.rajce.idnes.cz/zastavba_kufru/
Není to teda moje práce, ale našel jsem pro tebe odkaz :mrgreen:
Je to celkem pěkně popsaný
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Bolti - sviatky pred dvermi tak na to hupni keď nebudú v robote. :lol: :lol:
V predošlom zamestnaní likvidovala baba z MTZ skrine z laťovky a odviezli ich na smetisko.Bolo toho za kontajner a potom ich zahrnul ten divoch s tým zubatým kolesom a radlicou.Nedala ani latu.Musel som si zobrať Radepur.Skoro ma položilo. :x :x :x
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

homer01 to má pěkný ;) jen bych měl strach když je tam takhle zesík schovanej, že se neuchladí - je to muj názor. sám mám spectron a při větší zátěži docela topí. Bolte kdyžtak koukni na můj profil, taky sem dělal podlahu dle vzoru admina Lukáše
Bolthorn - FK

Takže zatím tohle, ještě to musím zabrousit do pěkné roviny, řezal jsem to na krabici, podle toho to vypadá, bohužel není dílna..

Obrázek
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...snehulak...pro tento případ se používají zesilovače s aktivním chlazením ;) a ne Spectron...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... fr-Audi-A3
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Bolthorn-tak to chapu,ze se chces pustit do prace s tim novym ruzovym vercajkem. :mrgreen: :mrgreen: Neuraz se,tj sranda.No prace s tim budes mit jak na kostele.Ja kdyz videl toho mazlika v kufru. :roll: Jeste mel neco podobnyho v profilu Nojmis,pokud se nepletu.At se dari chlape. ;) Az budes vyhazovat kompa,tak mi rekni.
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
lukasfa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukasfa »

ahoj tak to ti preju hodne stesti v tom to delat :-)
ja delal take neco podobneho co je tu tech par odkazu ale ez na to ze ja dal zesak na bok
tohle je muj odkaz na to bohuzel mam jen toto foto http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=7323
Bolthorn - FK

ta černá čára je hranice kde to asi uříznu, chci aby po sundání horní desky, šla tahle konstrukce zvednou i s kobercem a dostat se k rezervě.. červeně jsou zobrazeny opěry vrchní desky, zbytek je popsaný

Obrázek
Snehulak - FK

fancarhifi píše:...snehulak...pro tento případ se používají zesilovače s aktivním chlazením ;) a ne Spectron...
njn já vím :( že to není supr, tenkrát na nic lepšího nebylo, přeci už ho mám 2,5 roku asi teda. věřmi mít navíc nějaký františky dal bych tam něco jinýho.
ale psal jsem to proto že má spectrona a dalšího chtěl koupit.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já mám věci od Spectron a Axton 3 roky a pohoda
Bolthorn - FK

fancarhifi píše:...snehulak...pro tento případ se používají zesilovače s aktivním chlazením ;) a ne Spectron...
nemyslím, že by tomu zesu nějak uškodilo, udělám to tak, aby vzduch proudil i do podlahy, jinak ten 4k, který bude úplně schovaný asi bude chtít s aktivním chlazením.. zase to ale nejsou zesy, které potřebují hodně vzduchu, vzhledem k jejich výkonům..
Snehulak - FK

Bolte nevím jestli sem ten tvůj obrázek pochopil. to je spodní deska nebo horní? protože jak k rezervě? vyndavat to celý, to asi ne
Bolthorn - FK

je to spodní sololitová deska, bude položena na původním koberci.. k rezervě se dostanu po sundání vrchní desky.. odklopím tenhle sololit společně s orig kobercem.. nebude to tak těžké, aby to nešlo..
Snehulak - FK

aha ;)
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Bolthorn píše:je to spodní sololitová deska, bude položena na původním koberci.. k rezervě se dostanu po sundání vrchní desky.. odklopím tenhle sololit společně s orig kobercem.. nebude to tak těžké, aby to nešlo..
...než sololit..raději 6-10 mm MDF
Bolthorn - FK

šlo o to aby to bylo lehké a ohebné, kvůli dostání se k rezervě.. mdf půjde na vrch..
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Snehulak - FK

a není snažší udělat otvor na rezervu do toho něž to celý zvedat?
Bolthorn - FK

no a kam pak dám monoblok a 4k, to nejsou malé zesi...
Snehulak - FK

4k by se měl vejít vlevo, ale kam s blokem hmmm, třeba někoho něco napadne
Bolthorn - FK

to neřeš.. nechám to tak.. když tak se to dá vždycky předělat..
smazany clen - FK

....nechci do toho moc kecat,ale nebylo by lepší dát zesíky do boku,tím odlehčí podlaze,ještě je může ukázat,popřípadě i líp chladit,a když už jsme u toho viděl sem ventilátory co když zapnul tak se v místě vrtule psal název skladby :-) ....a k rezervě se dostane protože,tam bude jen reprák,nebo taky nic?
Bolthorn - FK

Takže ještě jednou.. Podlaha je ze sololitu kvůli lehkosti. Vím, že to není nic pevného, ale jde o to aby se po odendání vrchní části podlahy, dal ten sololit nadzvednout i s origo kobercem a dostat se tak k rezervě.. Zesilovače budou přidělány na sololitu a na ten sololit přijde mdf deska potažená kobercem. Deska bude uprostřed rozpůlená pro snázší odendání v případě potřeby.. Monoblok bude nejspíše schovaný v podlaze, přehřívat se nebude, po poradě s fancarem by to mělo být v pohodě jelikož je to digitál. Ten 4k zatím neřeším protože zatím je to ve fázi shánění.. A upustil jsem od toho, že to musí být Spectron. Zesilovače do boku nechci, chci to mít decentně, nikde předvádět to nechci, ono ani není co.. Dělám to poprvé nemá s tím žádné zkušenosti.. Je to pouze pokus omyl, když něco nebude fungovat správně, tak se to předělá.. Nevím jak rychle mi to půjde, jsem dost nachcípaný a taky nemůžu sehnat všechen materiál..
Bolthorn - FK

Takže podlahu jsem doladil, ale nemám materiál na podstavce vrchní části, v Obi mi doporučili surovou dřevotřísku, tak mi nařezali 6cm vysoké laťky.. Doma jsem však zjistil, že samořezný šroub to provrtá ztěží a když už, tak se to rozštěpí nebo rozdrolí.. mdf jsem nesehnal, v baumaxu i v obi ani nevědí co to je.. Poraďte jaký matroš..
smazany clen - FK

a klasický hranilky si nezkoušel,já to dělal z toho...
Bolthorn - FK

kde se to dá sehnat normálně? v Baumaxu a ni v Obi jsem neviděl.. Už jsem po nich taky koukal..
smazany clen - FK

truhlárna,popř stavebniny
Bolthorn - FK

jj mám to ale blbé otázky :lol:
smazany clen - FK

ani,né :D :D
Bolthorn - FK

Ponman píše:Az budes vyhazovat kompa,tak mi rekni.
Neboj dám vědět.. Snad to už bude brzy.. ;)
Bolthorn - FK

Abdul píše:Bolti - sviatky pred dvermi tak na to hupni keď nebudú v robote. :lol: :lol:
No jo, to by šlo, kdybych se o tom nezmínil, teď by už věděli kdo by to byl :(
Snehulak - FK

Bolthorn píše:samořezný šroub to provrtá ztěží a když už, tak se to rozštěpí nebo rozdrolí..
jak psal škodík klasický hranolky a předvrtat malým vrtákem, nebo přilepit tekutýma hřebíkama v tubě
Bolthorn - FK

Jinak dnes jdu kupovat 1cm tlustou desku jako základnu, sololit je divný.. Hranoly prý mají i v baumaxu, tak uvidime.. Základna bude zakrývat rezervu a na ní deska rozdělená na dvě části aby se líp sundavala.. Možná na tři.. Origo koberec tam nebude vůbec.. Po sundání podlahy se základna pouze nadzvedne a rezerva je k dispozici hned... Sakra už mě to unavuje.. Dělám na tom už tři dny a nic nemám..
smazany clen - FK

já to měl takhle.. a ve finále sem dal na zadní sedačky zrcadla ,aby se ten prostor opticky zvětšil,zvedal sem celý prostřední díl,je totiž fakt,že k rezervě člověk tak často neleze,nechci to zakřiknout
Bolthorn - FK

Máš to pěkný.. Je pravda, že rezervu člověk moc často nepotřebuje.. Já ji asi za pět let použil jen jednou... Jen nevím na kolik části mám nařezat tu vrchní část podlahy.. Jestli na tři nebo dvě.. Kvůli snazší demontáži...
Snehulak - FK

udělal bych to na 2 části
smazany clen - FK

moc děkuju,..jedině na 2 části,ale tehle kufr byl v GII krátký takže sem to měl z jednoho kusu,ale do kombi bych udělal řez jak jdou prkna a na pantíky.celkem to mělo 3 části,dva boky a prostředek
Bolthorn - FK

Pozdě jsou tři..
Bolthorn - FK

Takže dnešní práce...

Podlaha:

Obrázek

Obrázek

Tady mi šukačka ujela, už byla tupá pilka:

Obrázek

Obrázek

Ale v tom nevidím problém, stačí osmirkovat a pak se to stejně potáhne kobercem.. Jsou tam rezervy, takže se to stejně bude zmenšovat, až to budu pokládat na základnu..

A takhle bude vypadat základna, bude nakonec z dřevotřísky, sololit, je opravdu k ho*nu...

Obrázek
Bolthorn - FK

Tak jsem dneska zase pokročil..

Obrázek

Heh, to jsem pracant :lol:

Obrázek

Tady se už něco rýsuje :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

přidělal jsem na spodek protizkluzový potah...

Obrázek
Odpovědět