tvrde ulozeni motoru
-
ja
tvrde ulozeni motoru
zdravim,mam takový dotaz,co znamena presne tvrde ulozeni motoru? nekteri z vas to maji a ja porad nemuzu prijit k cemu je to dobre??diky
-
luke.bean - FK
Re: tvrde ulozeni motoru
motor drží na svém místě a nemá nežádoucí pohyby. především jde o to,zamezit pohyb motoru dopředu-dozadu. a znamená to to,že se dávají tvrdší silentbloky na uložení..
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Luku, nemáš tvrdý silenbloky na 1.6ku? Nebo kde koupit? Viděl jsem jen na 1.3ku.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
smazany clen - FK
U 1,6 je silentblok motoru jinej,než u 1,3 a už jako takovej je tvrdej jako prase.Jestli ti to nestačí,tak si tam dej silentblok z 1,9,ten je ještě tvrdší.Pak se ale nediv,že budeš muset mít traktoristický sluchátka na hlavě.Budeš vypadat trochu jako Otík ve vesničce..............
Možná by sis měl koupit rohlík.

-
gtiw12 - FK
taky je shanim.ale za nejakou normalni cenu.mrkni na http://www.silentbloky.czŠkury píše:Luku, nemáš tvrdý silenbloky na 1.6ku? Nebo kde koupit? Viděl jsem jen na 1.3ku.
-
gtiw12 - FK
pokud je budes obednavat tak bych do toho sel asi taky.mohla by bejt zajimava cena.
-
smazany clen - FK
No, když se dají motor na tvrdé silentbloky, nebude to mít negativní stránku v tom, že ten motor bude např. na volnoběh více lomcovat autem?
To výš že bude ale pamatuj si že pro krásu se musí trpětprodotto píše:No, když se dají motor na tvrdé silentbloky, nebude to mít negativní stránku v tom, že ten motor bude např. na volnoběh více lomcovat autem?
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
-
smazany clen - FK
Potřeboval bych taky vyřešit tvrdší uložení motoru, protože se mi zdá, že zbytečně moc lítá zepředu dozadu. Na vině je jasně spodní silentblok převodovky (spermie), protože to lítá v ní. Všechny silentbloky mám nové, jenže i ty nový jsou tak podivně dělané, že to stejně může pořád lítat. Tedy hlavně ta spermie, ostatní jsou v pořádku.
Tady vidíte jak ten silentblok s uchycením vypadá

A tady je znázorněno jak to lítá ve směru šipek. Dělá to proto, že je v tom silentbloku vždy jak je to označeno mezera a tedy nemá to tam jak držet napevno ale lítá to až co ta guma a mezera dovolí

Takže kdyby byl nějaký silentblok plný, nebo teda aspoň s menšími těmi mezerami, tak by to nemělo tak běhat a auto by celkově méně vibrovalo od motoru když by tolik nelítal. Jaké s tím máte zkušenosti, případně kde něco takového sehnat?
Tady vidíte jak ten silentblok s uchycením vypadá

A tady je znázorněno jak to lítá ve směru šipek. Dělá to proto, že je v tom silentbloku vždy jak je to označeno mezera a tedy nemá to tam jak držet napevno ale lítá to až co ta guma a mezera dovolí

Takže kdyby byl nějaký silentblok plný, nebo teda aspoň s menšími těmi mezerami, tak by to nemělo tak běhat a auto by celkově méně vibrovalo od motoru když by tolik nelítal. Jaké s tím máte zkušenosti, případně kde něco takového sehnat?
Zbysek:
Docela prima finta,která pomůže je nalisovat sériový silentblok do držáku pootočený o 90°.
A nebo se rozhodnout pro uložení do plného,jako jsem měl já na Feldě. Viz foto.
Je to slast,motor nikam necestuje a je přesnější řazení.
Tento plný silentblok do reakce 1.3,nebo 1.6 už bohužel sehnat neumím. Ale snad má stále nějaký tip Luke-Bean kde sehnat,nebo zadat výrobu.

Docela prima finta,která pomůže je nalisovat sériový silentblok do držáku pootočený o 90°.
A nebo se rozhodnout pro uložení do plného,jako jsem měl já na Feldě. Viz foto.
Je to slast,motor nikam necestuje a je přesnější řazení.
Tento plný silentblok do reakce 1.3,nebo 1.6 už bohužel sehnat neumím. Ale snad má stále nějaký tip Luke-Bean kde sehnat,nebo zadat výrobu.

Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Také bych chtěl měnit tento silent., takže pokud někdo ví kde sehnat něco kvalitního, dejte vědět pls 
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
smazany clen - FK
Dedla píše:Zbysek:
O tom pootočení jsem přemýšlel jako první hned, ale říkal jsem si aby pak motor nelítal v té části nahoru a dolů moc. Ale kdo ví. Asi nejlepší by byl ten plnej, snad se někdo podělí o zkušenosti kde to sehnat.
-
smazany clen - FK
Tak co, ví někdo o těch plných silentblokách kde je sehnat? Přinejhorším ho fakt jenom pootočím, ale lepší by byl asi ten plnější.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
jen pridam svoji zkusenost jako nazor k diskuzi. kdysi jsem tenhle tvrdy silentblok zkusil na facko (sel tam - byla tam benteler napravnice z feldy). na volnobeh se auto tak trepalo ze mi malem cvakaly zuby a prevodovka o ktere sem predtim ani nevedel dostala za jizdy drsny zvuk skoro jako zavodni prevodovka s rovnym zubem. takze mily silentblok sel druhy den zas ven 
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
smazany clen - FK
Já ho pootočil a paráda, nic se ani nehne. Ale chce to mít OK i ostatní silentbloky.Zbysek píše:Tak co, ví někdo o těch plných silentblokách kde je sehnat? Přinejhorším ho fakt jenom pootočím, ale lepší by byl asi ten plnější.
-
smazany clen - FK
No, tak ho asi zkusím taky vylisovat, otočit a nalisovat zpět. Maximálně to pak zase vrátím zpět když to nebude ono.
-
smazany clen - FK
Hlavně pak dej vědět,jak se to chová.Zbysek píše:No, tak ho asi zkusím taky vylisovat, otočit a nalisovat zpět. Maximálně to pak zase vrátím zpět když to nebude ono.
našel sem jakejsi článek o tvrzení silentbloků, působí to trochu amatérsky, ale třeba na tom něco bude...
http://tech.mirage-performance.com/enginemounts.html
sice je to v angličtině, ale myslím že podle obrázků každý pochopí
http://tech.mirage-performance.com/enginemounts.html
sice je to v angličtině, ale myslím že podle obrázků každý pochopí
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen