Řadička z Octavie-půjde?

vybavení a úpravy interiéru atd.
SobiM - FK

Řadička z Octavie-půjde?

Příspěvek od SobiM - FK »

Ahojda..půjde nějak přidělat řadička z O1 do felicie?Vím,že tam je jiný průměr toho závitu.Máte s tím někdo zkušenosti?

Obrázek
Tholis - FK

Re: Řadička z Octavie-půjde?

Příspěvek od Tholis - FK »

Zkrátit tyč řazení u felicie v místě zúžení, u řadičky z octávky ulámat dole ty packy, vyvrtat 15,5mm díru, nasadit...Panel přizpůsobit manžetě nebo manžetu panelu... Něco málo jsem psal u naše/vaše stroje u svého auta...
SobiM - FK

Podívám se
SobiM - FK

Tak jsem koukal..nemas nejaky podrobnejsi popis?
Tholis - FK

Někde to tu je ale aby si neřekl:
:arrow: Vyšroubovat páku
:arrow: Uříznout ten závit¨
:arrow: zmeřit průměr tyče
:arrow: ten vyvrtat do nové řadičky
:arrow: všít rámeček co drží manžetu do nové manžety /vybrousit do středového panelu tvar tak aby tam šla nasadit ta z oktávky
:arrow: nasadit na tyč a pokud jde snadno vytáhnout zalepit dvojsložkovým lepidlem (mě tam drží sama-uložení s přesahem :D )
:arrow: zacvaknout do středového tunelu a hotovo.
SobiM - FK

Vyčerpávjící.. :D
Tholis - FK

SobiM: Je to tady napsaný snad na 2-3 stránce v interiéru a myslím že i ten můjnávod bohatě stačí :oops: Na tom fakt nic není..Není na tom co napsat..
Tholis - FK

Chlape jak jsem slíbil tak plním:

Tady najdeš návod od maila henda si v druhém přízpěvku+popíšu ještě jednou jak jsem na to šel já s ručkou u fabie (mělo by to být stejné)...
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =17&t=6704

Co jsem potřeboval, štípačky na kabely, rašpli, pilku na železo, vrtáky 12, 13, 14.5 a 15mm, tužku, hadr a posuvné měřítku (šupleru)..
První co jsem udělal je odšroubování stávající řadící páky a vyndání manžety..V místě zúžení jsem začal řezat do řadící tyče abych snížil výšku řadičky (protože kdybych to neudělal při zařazení by se manžeta vytrhla ze středového tunelu),navíc to dost ulehčí řazení (mě jde trošku ztuha a i tak se s tím řadí hezky jen občas máchnu do prázdna), když jsem odřízl závit a zúženou část tak jsem šuplerou změřil průměr řadící tyče (šuplera musí být kolmo na tyč). Průměr mě na staré verzy ukazoval 15,5mm. Ze spoda nové řadící páky jsou nějaké packy který drží něco ve fabii-ty já nepotřeboval takjsem je štípačkami uštípal..15kou vrtákem to nešlo protože se vrták zakusoval tak jsem začal od 12ky a postupně jsem průměr zvětšoval..Jde to dost těžce chce to vrtačku vytočit a vrtat až se zasekne vyndat a znova=nejhorší práce na tomhle...Vyndej si tu ozdobnou stříbrnou část aby sis to neprovrtal..Ručku si obal do hadru ať jí nepoškrábeš o špony atd.. Vřele doporučuju stojanovou vrtačku, představa že to budeš dělat ruční je pro mě dost soustrastná...Než budeš vrtat vyšším průměrem bež vyzkoušet do auta jestli už tam náhodou nesedne..Když zjistíš že už na řadící tyč sedne a sedne si dost hluboko je čas řešit rámeček na manžetu..Já neměl větší vrták jak 15ku tak jsem v té ručce vrtákem kvrdlal a pak ho natlačil silou=nemusel jsem použít lepidlo, kdyby se ti řadička po řadící tyči otáčela přilep to k sobě dvojsložkovým lepidlem (ne vteřinové bude blbá volba)...Rámeček na manžetu jsem nechal z fábie. Obkreslil jsem tužkou rámeček na středový panel...Díru ve středovém panelu jsem vybrousil do tužkou nakresleného obrysu (brousil jsem postupně kolem dokola a furt zkoušel rámeček zacvaknout-furt to zkoušej ať nedopadneš tak že ti to tam nebude držet-nevratné!)..Pokud ti tam rámeček zaklapne, tak ho vyklapni, vyluxuj špony, začisti tu díru, zacvakni zpátky rámeček manžety do panelu a ozdobný hliník do vrchu řadičky...Mělo by být hotovo..Pokud nechceš brousit do středového panelu je možné rozpárat manžetu fabie, vyndat z ní rámeček, zašít tam ten stávající z felicie a jen ho zaklapnout do středového panelu...Kdyby cokoliv napiš mi...Snad to není moc zmatené...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
SobiM - FK

Bezva!!!Díky moc chlape!!!
SobiM - FK

No nevím,ale možná to je zásadní věc...Já nemam tunel ale jen řadičku nasazenou v tom plastu a to je všechno....půjde to taky?
Tholis - FK

Jistě když ten plastovej rámeček z felicie všiješ do manžety z octavie.
SobiM - FK

Tys mě nepochopil..já mám v autě jen řadičku z felicie a okolo ní je jen ten šedivej plat co jí drží na středovym plechu...jinak nemam vubec nic na tunelu
Naposledy upravil(a) Maty dne čtv 01. led 2009 21:09:41, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

a ty zase jeho ;) ... manžeta ti teď taky drží v rámečku akorát ten rámeček není na panelu ale na podlaze :)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
SobiM - FK

To myslím..takže tam taky půjde?
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

teď jak tak koukám na ty obrázky co jsou vejš tak to vypadá, že ta manžeta nedošáhne až na zem ...
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Odpovědět