AEE Felicia/Octavia - rozdílné bloky

MPi 1AV
AEE
Dedla
Kontaktovat uživatele:

AEE Felicia/Octavia - rozdílné bloky

Příspěvek od Dedla »

Tak jsem se rozhodl poslat foto pro všechny lidi,který na mě vždy čuměj jako na blázna,když jim řeknu,že blok motoru Felicia AEE je naprosto odlišnej od bloku AEE Octavia...

!!!Jsou nezáměnný!!!

Obrázek
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: AEE Felicia/Octavia - rozdílné bloky

Příspěvek od Atnarfus »

Tak to teda čučím.
Co motor třeba z Cordoby, ten je stejný jako v O1, nebo jako ve Feldě? nebo je pro jistotu zase úplně jiný?
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

To je přesně ono, proč vlastně nikdo neumí říct, jestli sedí svody z Pola 1.6 8V AEE na motoru z feldy 1.6 8V AEE... Protože nikdo neví, jestli bloky jsou stejný...

Atnarfus: Podle mě ne, protože i motor 1.6 z golfa III je jinej než ve feldě... Spíš mi přijde stejný cordoba vs. golf..
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Dedlo můžeš to nafotit i z více stran. Zajímala by mě strana svodů - rozteče.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

No co k tomu víc dodat...
Bloky se liší pouze touto stranou příruby na převodovku.
Octavia má jinou ,nižší hliníkovou olejovou vanu,nižší sací koš olejového čerpadla. Dále: Jiné litinové svody,jiný 1 díl výfuku s vlnovci,plastový dekl na rozvody apod...
Hlava motoru je stejná a záměnná s Feldou.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
luke.bean - FK

Příspěvek od luke.bean - FK »

Záměný svody nesjou,ale když je stejná hlava,tak tam budou pasovat oboje. Akorát ti poak nebudou sedět někde pod autem jak mají.

stejná hlava = stejná příruba na svod..
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Škury píše:To je přesně ono, proč vlastně nikdo neumí říct, jestli sedí svody z Pola 1.6 8V AEE na motoru z feldy 1.6 8V AEE... Protože nikdo neví, jestli bloky jsou stejný...

Atnarfus: Podle mě ne, protože i motor 1.6 z golfa III je jinej než ve feldě... Spíš mi přijde stejný cordoba vs. golf..

přesně tak scháněj jsem jinej motor do má 1,6 a z golfa je jinej, má i jiný příruby na šrouby na silentblok motoru na levý straně.. nevim proč to takjle inžové komplikovali no..
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Jenom mi nekdo reknete,jestli jsou oba,resp. vsechny tri typy 1,6 z octavie stejny a lisi se jen ve vstikovani a sani,nebo jestli to jsou uplne jiny motory.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

1,6 55kW a 1,6 74/75kW jsou uplne jine motory
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Wenca - FK

octavia vs felicia

Příspěvek od Wenca - FK »

zdravim, nevim jestli se to tu uz nekde resilo, ale nemohl sem nic najit, zajmalo by me, jestli je nejakej rozdil mezi motorem 1.6 ve felde a 1.6 v oktavce (nemel sem nikdy moznost se s takovou octou projet)..a jestli octa jede lip a nebo hur (osobne podle my dedukce by asi mela jet lip felda ne kdyz je lehci?) a jeste jak jede oprotim nim ta silnejsi 1.6 (tusim 74kw) ? diky, W.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: octavia vs felicia

Příspěvek od Atnarfus »

1.6 AEE (55kW) je v Oktávce zoufalost. Měl jsem tu čest s tím něco najezdit a nechápal jsem, že je to proti Felicii taková lemra.
1.6 AKL (74kW) jede docela slušně. Zrychlení poměrně přijatelné, po dálnici to drží 150 kopec nekopec bez velkého přemlouvání... Jediné co mi vadí, je hlučnost motoru při dálničních rychlostech. Ale pozor, s tímhle motorem dávali převodovky s kódem DUU. Bez opravy problémů s nýtováním věnce diferáku je tahle převodovka časovaná bomba.
Martin_Happy - FK

Příspěvek od Martin_Happy - FK »

Taky smě Octavii 55kW měli a lenoch co se rychlosti týče to byl. Ale tunovej karavan tahala a nestěžovala si. Jen kopce neměla ráda, když byly dlouhý, tak se muselo jet na dvojku
DonSalieri

Příspěvek od DonSalieri »

Mam moznost srovnani s Feldou 1.6 combi a Octavkou 1.6 75KW kombi a Felda jede urcite lip...Rozhodne jde Felda lip odspodu, zatimco Oktavce se moc nechce ta zacne tahnout az z vyssich otacek...Kdyz nebudu resit komfort a stabilitu v zatackach tak Felda 1.6 jede lip...Na dalnici by ji Octa ujela diky prevodovce..
1.9TD Passat Variant....
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Okta 1.6 74kW by feldě ujela kdykoli, když se jí řidič nebojí točit. Máme jednu služební a musí se to držet nad 2500 otáček aby to jelo. Vytáčí se ale mnohem ochotněji než Felda a na zrychlení je to hodně znát.
Jenky - FK

Příspěvek od Jenky - FK »

Tak moje zkusenosti sou trochu jiny,Oct.I 55kW je oproti Felicii ohodne lip zprevodovana,volnobeh je nastavenej o nejakou stovku vejs a pokud sem jel v Oct. sam,nemela nakrouceno 300tis.,ale nejak rozumne do 100tis.,delal na me motor v tomhle aute o hodne lepsi dojem nez ve Felicii,ovsem jet ve 4 lidech a snad i neco malo v kufru,uz je velikej problem....1.6 74/75kW,tyhle motory nemam rad,sou spolehlivy,tak nejak to jede,ale nema to kroutici moment v malejch otackach,s Felicii to na rozjezd do tech 100-120km/h spraskam s Feldou jako nic...kdyz sem delal predprodejni servisy na techhle novejch,syrovejch motorech,bylo utrpeni s nima popojizdet po arealu,v nizkejch otackach se to proste chova uplne nemozne.
mako
Kontaktovat uživatele:

golf 3 vs felda

Příspěvek od mako »

nenašel jsem nic podobného tak proto novej topic
je v golfu 3 motor 1,6 55kw stejný jak ten ve feldě? když jo tak má stejný kroutící moment? někde jsem našel že felda má 135Nm a golf 125Nm.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 10. říj 2011 14:59:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: porušení pravidla č. 3 - příspěvek sloučen
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
p@vel

Příspěvek od p@vel »

No jo ale to není 1,6 AEE ale 1,6 AEA nebo ABU a u těch je sice výkon stejný ale mají myslím jen 1-bodové vstřikování... Tak snad až na přípravu směsi by to mohlo být stejný.
Úplně stejný motor jako AEE je ještě s kódem ALM - třeba moje cordoba nebo ibiza a polo.

Dál byla ještě 1,6 1F 55kW ale to je úplně jinej motor. Má objem 1595ccm (oproti 1598ccm u AEE,ALM,ABU,AEA), byl většinou v seatech. A pokud se nepletu, tak právě z tohoto motoru vznikly motory 1,6 74kW > 75kW
autocross - FK

Příspěvek od autocross - FK »

Zdravím, zajímalo by mě, zda-li jde zaměnit motor AEE za AEA? O vstřikování ani elektriku mi nejde, zajímá mě spojka, převodovka a držák motoru.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

AEA mal GIII a bola to 1,6 55kW BMM s 124Nm, ak si dobre pamatam...AK je motor z golfa, tak nema drziak na silentblok, ako ma felicia, ale mozno by to slo prehodit, nerobil som to, neviem :|
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
autocross - FK

Tak o ten držák mi právě jde.
RadimCep - FK

Příspěvek od RadimCep - FK »

Nevite nekdo zda jsou zamenne startery z Felicie 1.6 a Octavie 1.6?

Diky!
RadimCep - FK

Příspěvek od RadimCep - FK »

Nikdo?
autocross - FK

Tak startery pasovat nebudou, Octavia má převodovku VW.
error - FK

Příspěvek od error - FK »

Starter - nejmensi problem.
Nebude pasovat uchyceni motoroveho bloku z boku prevodovky. V podstate da se udelat redukci, ta ale musi mit naprosto silenou presnost, nebo spojka vydrzi max. 1000 km.
honzablablabla

Příspěvek od honzablablabla »

[quote="Dedla"] No co k tomu víc dodat...
Bloky se liší pouze touto stranou příruby na převodovku.
Octavia má jinou ,nižší hliníkovou olejovou vanu,nižší sací koš olejového čerpadla. Dále: Jiné litinové svody,jiný 1 díl výfuku s vlnovci,plastový dekl na rozvody apod...
Hlava motoru je stejná a záměnná s Feldou.[/quote]

Takže když vytáhnu motor s převodovkou z octavie tak ho normálně nahodím do felicie?
rosster - FK

Příspěvek od rosster - FK »

Ne. Jiný držáky, jiný poloosy...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jiný mechanizmus řazení, jiný způsob pohonu tachometru.
Benda - FK

Příspěvek od Benda - FK »

Škoda že jsem si tenhle článek nepřečetl před týdnem, přivezl jsem do feldy jiný motor, dnes jsem ten starej vyndal a nesedí mi na převodovku, je to ten z oktávky. Co teď s tim?
rosster - FK

Že by třeba prodat a koupit správnej? :roll:
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Za prve: skus zobrat medzikus zo stareho motora, ci ti bude pasovat, to je ten, ktory ide medzi prevodovku a blok motora...
Dalej blok z octavie nema drziak na silentblok pri rozvodoch, ak sa nemylim, viem, ze to tak to ma Golf aj Seat, neviem ci aj octavia...
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
rosster - FK

Lukydm: Což je docela zásadní problém, když nemá držák, nemyslíš? Je zbytečný tady něco vymejšlet, když ten motor nesedí... Těch motorů je k sehnání dost.
Odpovědět