nemuzu nastartovat
-
Petr
nemuzu nastartovat
Ahoj, nemuzu nastartovat, starter toci, ale jakoby netekl benzin, ani tuknuti do plynu nepomuze. Nekdo tu psal, ze to byva teplotnim cidlem, akrat nevim, jaky by to na to mohlo mit vliv, kdyz je motor studeny? Zda se mi, ze slysim cvakani od nejakeho rele, normalne ho slysim cvaknout jednou pri zhaveni, ted ale cvaka jakoby naprazdno. Nebo ze by voda v benzinu?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: nemuzu nastartovat
Klasika, háže to jistkru a jde do toho benzín?
Obojí poznáš na svíčkách. Jestli tam benzín jde, tak budou mokré. Jestli to háže jiskru poznáš taky na svíčce.
Může být v háji zapalovací cívka, palec v rozdělovači a deset dalších věcí.
Jestli je to čerpadlem poznáš snadno. Nalej do škrtící klapky malého panáka benzínu a pak startuj. Jestli to na chvilku chytne a chcípne, tak tam fakt nejde benzín.
Obojí poznáš na svíčkách. Jestli tam benzín jde, tak budou mokré. Jestli to háže jiskru poznáš taky na svíčce.
Může být v háji zapalovací cívka, palec v rozdělovači a deset dalších věcí.
Jestli je to čerpadlem poznáš snadno. Nalej do škrtící klapky malého panáka benzínu a pak startuj. Jestli to na chvilku chytne a chcípne, tak tam fakt nejde benzín.
-
medvidek1103 - FK
ahojik, me neco podobneho zacalo jak prisla ted zima ,za studena odpoj teplotni cidlo od vody jestli chytne tak vis,ale doporucuji ja jsem vracel cidlo 4x bo bylo spatne cena 221 kc a pak zajet pro jistotu na diagnostiku 50-100 kc bez faktury
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Ten samý problém a navíc to dost žere. Na diagnostice na posledním srazu jen závada na 1. vstřikovači. Najeto 158 tis. Svíčky NGK BUR6ET (157 tis.), Olej Total 5W40 (154 tis.), snímač teploty ventilátoru (152 tis.), kabely (150 tis.), komplet diagnostika LPG a benzínu, seřízení předstihu, vymazání adaptačnch hodnost, vyčištění LPG trysek, výměna svodů, nový starter (150 tis.), vzduchový filtr (146 tis.), senzor tlaku vzduchu (145 tis.), diagnostika a ultrazvukové čištění trysek ASNU (145 tis.), palec a víčko rozdělovače, čidlo teploty vody (136 tis.), palivový filtr (130 tis.), čištění klapky (128 tis., ale dělal jsem to i nedávno a nevím přesně kdy, klapka čistá jak zrcadlo).
Mám nachystané komplet rozvody i vodní pumpou a komplet termostat i s čidlem. Tak jsme zvědavý jestli to pomůže. Kolem 151 tis. jak se to zajelo po vymazání dat, to jezdívalo ještě super.
Mám nachystané komplet rozvody i vodní pumpou a komplet termostat i s čidlem. Tak jsme zvědavý jestli to pomůže. Kolem 151 tis. jak se to zajelo po vymazání dat, to jezdívalo ještě super.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
smazany clen - FK
Ahoj, tak bohuzel sem udelal v pondeli velkou kravinu, kdyz sem se pokusil auto roztahnout... Auto chytlo, nicmene jenom na tri valce a rozsvitila se kontrolka mazani. Dotahl sem auto do servisu, kde si ho nechali pres noc v teple, nabili baterii a auto druhy den, kdyz ho zkouseli startovat, tak normalne chytlo, bezi ale jenom na tri...takze mozna rozvody v *****. Takze je mozne, ze vinikem bylo teplotni cidlo za dve kila, ja si svou nevedomosti asi zadelal na pekny maler
(
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby se ti tím roztahováním motor potkal, tak se nebude točit vůbec. Být to jenom přeskočené o nějaký ten zub, tak se bude točit blbě.
-
smazany clen - FK
Tak nevim, co to zpusobilo, v teple garazi felda normalne naskocila, ani v servise nevi, cim to bylo zpusobeno, diag. nic neukazala. Koupim stp na vstrikovani a naleju, plus uvidime, co s autem udela par noci na mraze, pak bych to skutecne videl v tom cidle.
-
kilo
Nazdar neviem ci to pomoze ale mal som ten isty problem. nemohol som nastartovat ked sa mi to konecne podarilo(roztlacenim) tak islo len na tri valce zachvilu zdochlo. Jedine co som spravil vybral rozdelovac vyfukal (bolo to vlhke neviem z coho) a chytilo na prvy krat slape uz tyzden
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Díky za tip.
Sice jsem to taky tušil, ale neřekl bych, že to může mít takový vliv. Vše mám zkontrolované nebo nové (palec, kabely, svíčky, čidla, diagnostika ok) a nechtělo to startovat, cukání, neklidný chod a kouř. Dnes jsem rozdělal všechny spoje (řj, kabely, rozdělovač, čidla) a prostříkl sprejem na kontakty a vyčistil hadrem. Nechal oschnout a hleděl jsem. Start na drc, klidný chod a auto jak vyměněné. Asi to bylo tím, že jsem na přelomu roku s autem skoro nejezdil a vlhlo v garáži. 
ex nebožka 1,6 lpg 

-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
No u mě jsou svíčky ok nové. Starter vydává dost chrastivé zvuky, pak zase chytne nadrc. Prostě záleží zrovna v jaké poloze se vypne. Sám se divím, že startér ještě jde po tom, jak se za jízdy spustil, když se propojil kontakt ve vyšmatlané spínačce. Pak mě elektrikář tam namontoval nový a po pár set metrech to samé, pak udělal ze dvou další a teprve přišel na tu spínačku. 
ex nebožka 1,6 lpg 

-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tak už to startuje jak má ve středu jsem ráno nenastartoval vůbec, tak jsem dotáhl auto ke kamarádovi autoelektrikáři. Vyměnil volnoběžku na starteru, tak původní se točila moc volně bez odporu. Zlepšilo se to, chrčení přestalo, ale na druhý den jsem startoval opět s obtížemi a napětí na palubáku při zapnutém klíčku bylo na 11V a při startování spadlo až na 6,8V. Tak jsem dnes koupil novou baterku a je to jak z praku na otočení klíčku. Mimochodem "pohledové vady" aku za hubičku.
ex nebožka 1,6 lpg