Topení 1.3 do 1.9
-
smazany clen - FK
Topení 1.3 do 1.9
Zkoušel jste někdo dát topení z 1,3 do 1,9? Nemám rád když mi u 1,9 mrznou nohy protože to místo polohy na nohy má nulu. V 1,3 to nemá chybu.
-
Zbysek - FK
Topení 1.3 do 1.9D
Tak zaprvé u 1,9d je také poloha na nohy a samozřejmě tam teplo normálně jde. Zadruhé pokud ti mrznou nohy v 1,9d, tak tam máš vážný problém, protože s tímhle motorem ve feldě všichni používáme topení max. na polovinu teploty, jinak by jsme se tam usmažili, neboť jak známo, tenhle dieselový motor topí mnohem více proti benzínu. No a za třetí: topení 1,9d a 1,3 je nezáměnné a musel by jsi tak tedy použít komplet vše z topení od benzínu, což by přineslo váce neduhů. Jedinou výhodu má benzínové topení ve větším radiátoru, ale ten je právě u 1,9d zbytečný, protože i ten menší tam topí jako hovado. kdyby se tam dal dát ten z benzínu (a ten právě nejde), tak by z auta už nebyla sauna při topení na max. teplotu, ale přímo gril.
-
nebulus - FK
Re: Topení 1.3 do 1.9
No neviem, saunuje mi to celkom slušne, ale na nohy toho ide dosť symbolicky a nie som moc spokojný...
-
Zbysek - FK
Zkus kouknout kolik bordelu máš ve vedení k nohám, jestli tam nemáš taky úplně ucpané výdechy. Mě se teda ještě nestalo, že by mi někdy v tom autě byla zima na nohy.
-
Lars1 - FK
Když je topení zahřáté a pustím to na nohy tak mne to valí jak čert a musím za chvilku pustit jinam protože je na ně strašné horko
-
smazany clen - FK
Já žádnou polhu jen na nohy (jako má benzinová) nemám. Vedení k nohám jsem měl rozebraný a je to čistý. To topení jako takový, topí krásně, ale všude jinde kromě nohou. Takže celý komplet topení z 1,3 mi tam půjde dát?
-
Zbysek - FK
Komplet z 1,3 tam dát půjde, ale bude to topit blbě. Je to zcela jinak dělané a za tu práci to rozhodně nestojí. Poloha "jenom na nohy" tam samozřejmě není, ale je tam normální poloha na nohy a na okno stejně jako to má většina novějších aut, kde na tuhle polohu nejčastěji jezdím.
-
Zbysek - FK
Protože konstrukce benzínového topení je zcela jiná a vhodnější pro teplo které vyvozuje diesel je výhodnější právě systém, který tam je. Jak už jsem psal, benzínové topení má výhodu jen ve větším a tím pádem výkonějším radiátoru, který tam ale zabudovat bez úprav nejde.
-
nebulus - FK
S benzínovým kúrením si okrem iného predľžiš čas na ohriatie motora v lete, pretože na benzíne cez radiátor stále prúdi voda.
-
smazany clen - FK
To mě netíží. Mám elektrickej ohřev vody a ohřeje se mi to dřív než benzinák i s otevřenym kohoutem. Jen pořád nechápu proč by mi to nemělo topit.
-
smazany clen - FK
ZBYŠKU, proč by mi to nemělo topit když mi tam pujde stejně teplá voda jako v benzináku a stejnym průměrem hadic jako v benzináku a ještě má 1,3 výkonější výměník než 1,9. V čem je ten problém?
-
smazany clen - FK
Docela by mě to zajímalo ale nedaří se mi najít nakreslenej řez od 1,9 našel jsem jen 1,3. Ted nemám čas, zkusim to večer.
-
Zbysek - FK
Celý systém bude asi v manuálech rozkreslen. Rozhodně pokud chceš docílit většího tepla, tak zamontuj raději radiátor z benzínu, ale musíš to upravit. Když dáš do nafťáku benzinové topení, nepomůžeš si, protože je jinak stavěno a nevyhovuje tak teplu, které dělá diesel.
-
nebulus - FK
Mimochodom, ja v tom pikape tiež nemám polohu kúrenia "iba nohy" - miesto toho je tam 0. Na benzíne som ale aj tak stále jazdil v polohe "palubovka+nohy" a keď som potreboval ofukovať predné sklo, tak som iba zavrel stredový prieduch na palubovke.
-
smazany clen - FK
Chci docílit pouze toho aby mi to topilo víc na nohy. Když to mám puštěný na okno a nohy, tak mě skoro pálí obličej hicem ale nohy mi mrznou. Prostě to dolu fouká strašně málo, at to naladim jak to naladim.
-
Chavier - FK
mam naprodej topeni z dieslu, akorad je tam spaleny vetrak 
-
Jojin6
Kde bych našel manuál ve kterém je explozní výkres topení.Mám podezření že předchozí majitel"voperoval"do Felišový topení z benzínu(musím dodat že ta moje je zpětný dovoz z Francie).Když porovnám panel nafta/benzín tak mám benzín,topí to jen v poloze"2 hodiny",ostatní polohy nic moc.Při -10°C stačilo jen cca 1/3 otočení knoflíkem a měl jsem na holeních seškvařené chlupy
.