Startér

nc44 - FK

Startér

Příspěvek od nc44 - FK »

Dobrý den
Mám problém ze startérem. Netočí při pokusu o nastartovaní kontrolky normálně pohasínají. Potřebu ji změřit zda tam jde proud ale nevím jestli má jít při startování na tom slabím drátu (co asi vede ze spínací skřínky) +12V nebo -12V?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Startér

Příspěvek od emilio52 »

nejdřív bych změřil baterku jestli to náhodou už nemá za sebou.
Koukni ještě sem
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 9r#p117963
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
nc44 - FK

Startér

Příspěvek od nc44 - FK »

Dobrý den
Potřebuji zjistit zda mi jde na startér proud. Vím že na tom silném drátu je plus 12V ale nevím co je na tom slabém plus nebo mínus?
moskvic - FK

Příspěvek od moskvic - FK »

Mínus je na kostře auta tudíž na motoru...pokud se nepletu..tenký drát je spínání cívky...pokud se pletu tak mě opravtte
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Ak pri štarte pohasínajú aj kontrolky, tak batéria je vybitá, alebo to už má za sebou. Tenký drát pri zopnutom klúči na II.polohu - to jest ako pri štartovaní - mal by mať +12V. Ako radil emilio najprv pozri baterku.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli zhasínají kontrolky, tak je v háji baterka, nebo špatně vede jedna ze svorek na baterce.
nc44 - FK

Příspěvek od nc44 - FK »

Ano byla to svorka ale přesto že jsem ji vyměnil tak na startéru nemůžu naměřit při startování proud ale kontrolky jsou o.k. Mam podezření na že je to zcela určitě elektrika protože se startér před 14 dni ze stejného důvodu rozebral zkontroloval a nic se nenašlo. Dal se zpět a fungoval.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 13. led 2009 11:37:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

A není nějakej ten kabel zlomenej a tudíž skrz něj neprochází proud.? (Prozvonit kabely)!! Kontrola !!
Víc nevím radím jen jako laik co bych dělal já.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Skus nastartovat priamo na starteri. Pouzi na to mohutnejsi skrutkovak, alebo iny kovovy nastroj, lebo startovaci prud moze byt 150A aj viac. Zapalovanie musi byt zapnute. Ked to nastartuje, mas na 99,99% vadnu spinaciu skrinku-elektricku cast. Original PAL stoji cca 350Sk. Pred startovanim nezabudni zaradit neutral!! Zelam uspech. ;)
mikka

Příspěvek od mikka »

Jestli je baterka OK, svorky na ní mají dobrý kontakt, je dobrý kontakt plusového kabelu na velké svorce startéru a jsou dobré kontakty mínusového kabelu na ukostření karoserie a na motoru, bude chyba ve startéru nebo ve spínací skříňce.
Odpoj ze startéru ten slabší žlutý drát a kusem drátu spoj tu malou svorku po žlutém drátu na startéru s +12V svorkou na baterii. Pokud teď bude startér bez problémů fungovat, je chyba ve spínací skříňce, nebo je ten žlutý drát někde přerušený.
Pokud startér fungovat nebude ani při přímém propojení plusového pólu baterky s malou svorkou na startéru, je chyba ve startéru.
V tom případě můžeš vyzkoušet propojit na startéru ty dvě silné svorky šroubovákem, jak píše dusano53. Lepší je to bez zapnutého zapalování, pokud nepotřebuješ, aby při té zkoušce motor chytil. Jestli se teď startér roztočí, je chyba v zapínací cívce startéru, případně v kontaktech hlavního přívodu proudu do startéru, které by mělo spínat jádro té cívky.
Když se ani tak startér neroztočí, je chyba ve vlastním motoru startéru - uhlíky, komutátor, nebo vinutí. Mrkni taky na dobrou isolaci přívodu proudu z velké svorky dovnitř do startéru, jestli se v průchodce vodič nedotýká těla startéru.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Hele nemáš tam dodělávanej nějakej alárm nebo immobilizér?
nc44 - FK

Příspěvek od nc44 - FK »

mikka píše:Jestli je baterka OK, svorky na ní mají dobrý kontakt, je dobrý kontakt plusového kabelu na velké svorce startéru a jsou dobré kontakty mínusového kabelu na ukostření karoserie a na motoru, bude chyba ve startéru nebo ve spínací skříňce.
Odpoj ze startéru ten slabší žlutý drát a kusem drátu spoj tu malou svorku po žlutém drátu na startéru s +12V svorkou na baterii. Pokud teď bude startér bez problémů fungovat, je chyba ve spínací skříňce, nebo je ten žlutý drát někde přerušený.
Pokud startér fungovat nebude ani při přímém propojení plusového pólu baterky s malou svorkou na startéru, je chyba ve startéru.
V tom případě můžeš vyzkoušet propojit na startéru ty dvě silné svorky šroubovákem, jak píše dusano53. Lepší je to bez zapnutého zapalování, pokud nepotřebuješ, aby při té zkoušce motor chytil. Jestli se teď startér roztočí, je chyba v zapínací cívce startéru, případně v kontaktech hlavního přívodu proudu do startéru, které by mělo spínat jádro té cívky.
Když se ani tak startér neroztočí, je chyba ve vlastním motoru startéru - uhlíky, komutátor, nebo vinutí. Mrkni taky na dobrou isolaci přívodu proudu z velké svorky dovnitř do startéru, jestli se v průchodce vodič nedotýká těla startéru.
Díky.
Podle tvé rady jsem to zkusil a startér fungoval z 10 pokusů jen 4x takže je problém ve startéru. Naštěstí mám blízko firmu na repasování kde fungují výměnným systémem hned zítra jsi ho zajedu vyměnit.

Ještě jedno díky.
Odpovědět