Solární ochrana autobaterie
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Solární ochrana autobaterie
Taky myslím, že jestli jedeš jednou za týden, tak bych to neřešil, to bohatě stačí... 
-
ThomasHK - FK
-
smazany clen - FK
Takhle by mělo být to ISO správně, já teď čumím do schématu a ten zelenej konektor v pojistkovce má snad jen 1,6
-
smazany clen - FK
Ha, tak už asi vím v čem je problem, nejspíš jsi od výroby neměl přípravu pro montáž autorádia a někdo to tam dodělával, přepejovat origo konektory jak jsem psal já se musí proto že v autě je to připraveno na origo autorádio škoda který je ještě zapojený přes světla, je to kvůli tomu že se nějak se světlama zapínalo osvětlení rádia nebo tak nějak. Jinak by to mělo být ve všech feldách do roku 97 stejný od výroby, pokud tam ta příprava na autorádio byla.
-
ThomasHK - FK
jo tak, no bylo to LX, tak to 100% je dodelavany.,.. cervenej kabel pichnu pres rele dennich svetel, to se spousti az s klickem...tak by to asi jit melo...
-
smazany clen - FK
Rok prevadzkujem podobnu solarnu ochranu baterie. Kupil som ale priamo od Conradu kanadsky vyrobok. Mam ho vzadu na plato. Maximalna spokojnost.zdenal26 píše:Co na to říkáte: http://internetovy-obchod.msbox.cz/sola ... dp-115325/
Má to cenu kupovat? Jezdím s autem tak 1 x za týden.
Robil som aj nejake merania. Obecne sa da povedat, ze priamy dopad sl. svetla nieje nevyhnutny. Na dobijanie staci aj rozptylene denne svetlo.
Pri priamom dopade slnka na panel je napatie naprazdno az 20V.
Vyrobok je precizne vyhotoveny. Conrad ho dodava v blistrovom baleni. Doporucujem vsetkym, ktori nejazdia denne.
-
sisin - FK
Nevím jak tahle,ale po půl roce jsem se dokopal k tomu,abych napojil ten můj panel.Zatím vše funguje a při měření soláru jsem naměřil +- 19,55V. Na minisrazu v Bohumíně jsem se o tom bavil se Zdendou 19895,který má podobný už tři roky na zadním platě a říkal,že v pohodě.Prdnul jsem ho teda podle něho na to plato a zatím vše funguje jak má a baterka taky drží.V minulosti mi alarm,centrál a rádio vybíjelo za dva dny stání baterku.Teď pojedu na dovolenou a auto bude nějaký den stát tak teprve zjistím jestli to tu baterku udrží.zdenal26 píše:Co na to říkáte: http://internetovy-obchod.msbox.cz/sola ... dp-115325/
Má to cenu kupovat? Jezdím s autem tak 1 x za týden.
-
martin.mazec - FK
Zdravim vsechny,
Mel jsem ten samej problem s vybijenim baterie.Tak jsem to dal k autolelektrikari aby se nato podival.Zjistil ze se straci proud od baterie ke starteru,Jelikoz jsem jezdil do prace cca4km tak se to nestacilo dobijet.Napojil mi pridavnej kabel od baterky ke starteru a a jeste pridal kabel na kostru.Pro jistotu jsem si nechal napichnout autoradio pres spinacku a od te doby mam klid.Vse me to stalo s materialůem a s praci 1700kc.Furt lepsi nez kupovat novou baterii za 2500kc.Jinak baterie je stra 8let .
Mel jsem ten samej problem s vybijenim baterie.Tak jsem to dal k autolelektrikari aby se nato podival.Zjistil ze se straci proud od baterie ke starteru,Jelikoz jsem jezdil do prace cca4km tak se to nestacilo dobijet.Napojil mi pridavnej kabel od baterky ke starteru a a jeste pridal kabel na kostru.Pro jistotu jsem si nechal napichnout autoradio pres spinacku a od te doby mam klid.Vse me to stalo s materialůem a s praci 1700kc.Furt lepsi nez kupovat novou baterii za 2500kc.Jinak baterie je stra 8let .
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Má někdo solar ve střešním okně? Umístění tam mě připadne nejlepší. Divím se, že to výrobci nedělají u aut sériově.
ex nebožka 1,6 lpg 

- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem o tom uvažoval. Ale sklo střešního okna nemám čiré. Je stíněné nějakým potiskem. Takže by to zbytečně ubíralo světlo. Další problém, nějaké estetické uchycení. 
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
-
sisin - FK
Jestli máš možnost to dát tam tak neuvažuj a ať se tak stane.Lepší místo nenajdeš.Když jsem to řešil s majitelem servisu,že bych to dal do střešního okna tak mi řekl,že to je asi to nejspolehlivější místo kde bude panel dávat nejvíc.Jenomže střešní okno nemám,takže s toho zatím sešlo a mám to zatím na zadním platě jako Zdenda.Říkal,že neví jak jiní výrobci,ale u Audi a BMW to dávají jako střešní okno takové od výroby,možná je to i u jiných aut.Prostě střešní okno je solární panel,ale dál jsem po tom nepátral,takže nemůžu potvrdit.Tmavé sklo jaké má Zdenda bude asi panelu na funkci ubírat,ale to by chtělo vyzkoušet a na střešní okno to dát nemůžeš....spadne kaštan a máš po soláru
Další věc je jak píše Zdenda,jak to nějak esteticky uchytit,aby to taky trochu vypadalo ikdyž by uchycení bylo vidět jenom když vlezeš do auta.
-
Bren - FK
Ještě bych se vrátil k problému zapojení rádia přes klíč. Problém z vybíjením baterie platí i u mě. Tak chci přehodit napájení přes klíč. Vymontoval jsem rádio a mám spojený červený a žlutý drát ( jsou sletované ) a jeden vede na pin ISO konektoru na 4 (žlutý) a 7 (červený). Žlutý odpájím a prodloužím ho do pojistkové skříňky na PIN 15? Jinak nechám vše jak je. Porádí mi nějaký odpborník. Díky
-
vanplus - FK
tento potisk se dá ošmirglovatZdenda19895 píše:Taky jsem o tom uvažoval. Ale sklo střešního okna nemám čiré. Je stíněné nějakým potiskem. Takže by to zbytečně ubíralo světlo. Další problém, nějaké estetické uchycení.
-
sisin - FK
Bren.....třeba tu najdeš co hledáš,já jsem to nakonec prdnul na samostatný vypínač s podsvícením,takže po vypnutí rádia se rozsvítí vypínač červěně a upozorní mě,že to nemám vyplé.
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 31&t=10872
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 31&t=10872
-
Bren - FK
Sisin - to už je asi pro mě dost náročná operace. Četl jsem ten příspěvek nahoře o tom propojení rádia s pojistkovou skříňkou...v podstatě jsem všechno (asi ) pochopil. Jen bych se chtěl ujistit, že je to tak. A ještě bych se rád zeptal jak se "vypýchne" pin z těchto konektorů. Myslíš že by jsi mi poradil i s tím klíčem.
-
sisin - FK
Tak to ti moc neporadím,i pro mě bylo jednodušší to rozpojit za rádiem a udělat externí vypínač.Napiš Ivárkovi ten ti určitě poradí a určitě bude mít i schéma,ale to schéma bys tu našel taky,někde jsem to tady četl.
Ivárkovi jsem napsal tak se ti snad ozve a nějak to dáte dohromady.
Ivárkovi jsem napsal tak se ti snad ozve a nějak to dáte dohromady.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No což o to ..já bych poradil ale nějak sem to nepobral.
.."mám spojený červený a žlutý drát ( jsou sletované ) a jeden vede na pin ISO konektoru na 4 (žlutý) a 7 (červený)"....
Když jsou sletovaný v jeden tak jak můžou vést na pin č.4 a i pin č.7?
Nemáš fotku toho jak je to tam podrátovaný?
.."mám spojený červený a žlutý drát ( jsou sletované ) a jeden vede na pin ISO konektoru na 4 (žlutý) a 7 (červený)"....
Když jsou sletovaný v jeden tak jak můžou vést na pin č.4 a i pin č.7?
Nemáš fotku toho jak je to tam podrátovaný?
-
Bren - FK
Děkuju, že jsi zareagoval. Fotku sice nemám, ale vyfotím to. Zkusím to ještě jednou popsat...jde mi červený drát a 10 cm před ISO konektorem je odizolovaný a na něm připájený drát žlutý a jde taky do ISO konektoru. Červený je na 7pinu a ten žlutý na 4pinu ISO konektoru. Takže těch +12V jde na oba piny...a teď moje vydedukovaná myšlenka - rozpojit žlutý a červený drát, nechat je připojené na těch pinech jak jsou a žlutý prodloužit do pojistkové skříňky na kektor 15. Dokonce jsem se díval na konektor 15 a jeden hnědý drát je ustřižen, nevím jestli z výroby nebo to udělal někdo jiný. Já tedy ne. MYslíš, že jsem to vysvětlil srozumitelněji nebo to zítra mám vyfotit.