Diagnostika

Vše okolo diagnostiky
michael89

Re: diagnostyka rj

Příspěvek od michael89 »

Zdravím. Mám Feliciu 1.9 D, r.v. 1996. Zašiel som ku známemu, ktorý má prístroje na diagnostiku. Zapojili sme kábel vpravo dolu, vedľa poistkovej skrinky. No počítač nechcel RJ načítať. Vravel, že jeho kábel je OK, takže chyba je niekde u mňa. Neviete, čo to môže byť ?
Haja - FK

Příspěvek od Haja - FK »

A měli jste zapnutý zapalování???Pokud ne tak se nejde spojit s ŘJ
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Na 1.9D sa treba spojiť na adresu 41, nemá totiž RJ v pravom slova zmysle.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Nejčastější chyba je právě ve špatném adresování, kdy se "odborníci" spletou v tom, že adresují 01, tedy motor diagnostiku a ne 41, tedy diesel čerpadlo diagnostiku, přes kterou je to nutné dělat na tomto motoru. Pokud by to ani přesto nešlo, setkal jsem se u více dieselových feld s chybami v zásuvce, takže případně zkontrolovat i tu.
michael89

Příspěvek od michael89 »

Zbysek, vďaka. S najväčšou pravdepodobnosťou to bude tým, že sme dávali 1-Diagnostika motoru... Vďaka
miro - FK

Příspěvek od miro - FK »

Zbysek píše:Nejčastější chyba je právě ve špatném adresování, kdy se "odborníci" spletou v tom, že adresují 01, tedy motor diagnostiku a ne 41, tedy diesel čerpadlo diagnostiku, přes kterou je to nutné dělat na tomto motoru. Pokud by to ani přesto nešlo, setkal jsem se u více dieselových feld s chybami v zásuvce, takže případně zkontrolovat i tu.

Zbyšku porad. Na 2 roznych pristrojoch RJ motora neodpoveda, ABS a airbag odpovedaju v pohode,kde je chyba? Co by mohlo byt zle v zasuvke? Aku ju vyberiem z palubovky???? Nemas nahodou schemu zasuvky?
Zbysek - FK

Vyndat jde jednoduše, drží tam jen na dvou šroubcích, které jdou pěkně oddělat. Pokud ti ale komunikuje zbytek a jen motorová jednotka ne, tak pravděpodobně nebude chyba v zásuvce. Jinak schéma najdu, někde bych ho měl mít. Jdou do ní tři dráty +12V, kostra a K-line - ta dává info o všech jednotkách.

A připojujete se na diesel diagnostiku teda jo?
miro - FK

Příspěvek od miro - FK »

Tie srobiky su ale nejak z boku,vadi mi tam ten interierivy plast,ten treba dat dolu? Jasne,pripajali sme sa cez adresu 41 diagnostika cerpadla a bol zapnuty kluc,potom aj nastartovany motor :( Akurat by som chcel premerat prisalusny kabel veduci z pinu v zasuvke po konektor RJ,mozno je len kabel preruseny. Inak zasuvka sa mi dost v drziaku kyve :x
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 14. led 2009 22:03:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Zbysek - FK

Ano, ty šroubky jsou nějak z boku. Já to normálně povoluju vždy malým šroubováčkem nějak. Nikdy nebylo třeba nějak manipulovat s ničím jiným okolo. Zásuvka se dost kýve, protože je tak konstrukčně stavěná, ničemu to nevadí. Kvůli přeměření ani nemusíš vydělávat zásuvku, a stačí jen mrknout které piny jsou obsazeny.
miro - FK

Příspěvek od miro - FK »

schemu hladat nemusis,nasiel som na internete. :arrow:
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 12. úno 2009 15:30:13, celkem upraveno 3 x.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

a co pojistky máš všechny OK?
miro - FK

Příspěvek od miro - FK »

Ktore poistky myslis?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 12. úno 2009 15:30:34, celkem upraveno 2 x.
Zbysek - FK

Pokud jde do zásuvky napětí, tak jsou pojistky v pořádku, takže to bych neřešil. Ale těch 8V je blbost, pokud jsi to nějak špatně neměřil. Má tam být normálně 12 proti kostře. Nevím teď vůbec který pin je který, ale možná jsi to měřil právě proti K-line a ne kostře, proto ta blbá hodnota.
miro - FK

Příspěvek od miro - FK »

8,8 V ukazalo na pinoch 4 a 7 pri zapnutom kluciku. Na pine 16 a 4 ukazalo normalnych 12,8V. Dnes este skusim 2 ludi s diagnotikou, pokial to nenacita,vykaslem sa na to.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 16. led 2009 11:11:28, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
drv.Astor - FK

Příspěvek od drv.Astor - FK »

Presne tak...1.9D nema jednotku 01...ma 41... jinak postup: Napojit baterku na nabijecku, pripojit diag.kabel, zapnout zapalovani, diagnostika...

Kabely se prodavaj uz okolo 700,- ale ze sve zkusenosti muzu doporucit produkty z motordiag.cz ... Nejhorsi diagnostika byla asi od firmy eurocomputer-byly tam problemy s datovou komunikaci, cena byla taky nic moc, navic firma sve produkty vychvaluje a stoji za ho*no...
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Já mám na běžnou diagnostiku tento: http://www.mtaplus.cz/?stred=zbozi_info ... zit=&mena=
a zatím jsem neměl jedinej problem, na diagnostiku felicie octavie1 fabie1 VW Audi Seat plně dostačující, funkční bez jakýho koliv problému
miro - FK

Příspěvek od miro - FK »

Zbysek píše:Pokud jde do zásuvky napětí, tak jsou pojistky v pořádku, takže to bych neřešil. Ale těch 8V je blbost, pokud jsi to nějak špatně neměřil. Má tam být normálně 12 proti kostře. Nevím teď vůbec který pin je který, ale možná jsi to měřil právě proti K-line a ne kostře, proto ta blbá hodnota.
Nakoniec sa nam podarilo diagnostiku pripojit. :ugeek:
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 12. úno 2009 15:31:02, celkem upraveno 1 x.
Zbysek - FK

Na téhle řídící jednotce nejde nic nastavovat. Jdou jen číst a mazat chyby a sledovat hodnoty, ale nejde nic nastavit. Vše se nastavuje manuálně, nebo jinak přímo na akčních členech a čidlech a zkoumá se to přes jednotku.
Odpovědět