Zimní starty
-
d.j.vlasta - FK
Zimní starty
Zdar zdravím všechny.
Chtěl bych se podělit s majiteli co mají také "ropáka" jaké máte v současných mrazech ranní starty?
Já už jsem měl dvakrát trochu problém,auto chytlo v pohodě a po 5 vteřinách konec a pak už ani ťuk.
Nahřál jsem naftovej filtr chvilku horkým vzduchem a pak motor chytil hned a šlapal jako víno.
Filtr jsem pravda před zimou nekontroloval,takže nevím,jestli je to naftou nebo filtrem.Tankuju většinou u OMV.
Chtěl bych se podělit s majiteli co mají také "ropáka" jaké máte v současných mrazech ranní starty?
Já už jsem měl dvakrát trochu problém,auto chytlo v pohodě a po 5 vteřinách konec a pak už ani ťuk.
Nahřál jsem naftovej filtr chvilku horkým vzduchem a pak motor chytil hned a šlapal jako víno.
Filtr jsem pravda před zimou nekontroloval,takže nevím,jestli je to naftou nebo filtrem.Tankuju většinou u OMV.
-
Zbysek - FK
Re: Start promrzlé 1.9 v -15 stupních
Pokud tam máš filtr dlouho, může být řádně zanesen a těch 5 vteřin chodu motoru je doba, než dojde nafta z trubek a pak už ne,ůže nasát přes promrzlý vodou naplněný filtr. Když to zahřeješ, je klid.
Jinak ranní starty na dieselových motorech jsou v klidu, pokud je vše v pořádku. Já když včera odjížděl z Ostravy, tak jsem zjistil že má jednu žhavičku slabší, nebo mrtvou, protože to zezačátku chytlo jen na tři válce a teprve po nastartování se chytil další.
Jinak ranní starty na dieselových motorech jsou v klidu, pokud je vše v pořádku. Já když včera odjížděl z Ostravy, tak jsem zjistil že má jednu žhavičku slabší, nebo mrtvou, protože to zezačátku chytlo jen na tři válce a teprve po nastartování se chytil další.
-
nebulus - FK
Pokiaľ dávam aditíva do nafty, ukladá so voda do filtra, alebo sa rozpustí?
-
Zbysek - FK
Voda se nikdy z nafty neztratí a tak se při čištění nádrže člověk diví kolik jí tam je. Aditiva jen zabraňují tomu, aby se jí vylučovalo moc a hlavně aby tam zamrzla. Na filtru jde voda vypouštět, ale většinou je lepší vyměnit celý filtr.
-
nebulus - FK
Aký je doporučený interval výmeny palivového filtra?
Pokud vím tak podle výrobce snad 30 000,ale já ho měním vždy s olejem.Páč olej mám zdrama tak mě ty 400 nezabijou.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
- DonSalieri
Tak to nechapu proc menis olej po 15tis km kdyz ho mas zdarma...Jinak ten filtr jsem ted menil na mem Passatu 1.9TD po asi 17tis a zdal se byt uz docela spinavej...Mozna ze je to i tim ze casto nalivam naftu z kanystru...
1.9TD Passat Variant....
-
Zbysek - FK
Ano, přelévání z kanystrů obnáší dost nečistot co filtr zachycuje a špiní se. Interval je u většiny aut těch 30tkm, ale záleží na každém jaké palivo kde bere a jak se k autu chová.
-
Doyle - FK
taky mi to teď chytá jen na tři válce, nehorázně to s autem škube, trošku se to zahřeje a čtvrtý naskočí, pak už dobré.Mám ale asi i silentbloky dost vytahané, že to tak škube.Zbysek píše:Ano, přelévání z kanystrů obnáší dost nečistot co filtr zachycuje a špiní se. Interval je u většiny aut těch 30tkm, ale záleží na každém jaké palivo kde bere a jak se k autu chová.
Chci si právě koupit nějaké lepší svíčky, četl jsem, že jedny z lepších jsou BOSCH DURATERM a v obchodě mi zas doporučili svíčky BERU, používané na meďourech, tak něco vyberu.Co máš za svíčky ty?
-
Zbysek - FK
Já tam mám teď brisky, ale to jen proto, že v dané chvíli nic jiného nebylo po ruce. Jinak BERU bych se vůbec nebál, jsou opravdu super. Boschky trošku lépe hřejí, ale na feldě to nejde moc poznat.
Tak pro lepší chápání, olej mám sice zdarma,ale strýc,jež mi olej dává,ho odstává ve svý firmě na příděl,tudíž můžu být rád ,že dostanu každých patnáct kilo olej zdarma (cca každý 4 měsíc).Páč kupovat Fuchse za vlast ní tak buď budu muset míň jezdit nebo si dát trvalý bydliště do práce. Fuchs totiž není žádná sračka,takže si ho nechají zaplatit,bohužel někdy až moc. ALe zas mám jistotu,že to těch 15K vydrží bez újmy. Kapiš?DonSalieri píše:Tak to nechapu proc menis olej po 15tis km kdyz ho mas zdarma...Jinak ten filtr jsem ted menil na mem Passatu 1.9TD po asi 17tis a zdal se byt uz docela spinavej...Mozna ze je to i tim ze casto nalivam naftu z kanystru...
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
- DonSalieri
Souhlasim Fuchs je kvalitni znacka, kterou i VW pouziva jako prvonapln...Asi pomerne dost jezdis kdyz najedes 15tis. za 4 mesice coz nejspis nebudou kratke trasy se studenym motorem,ale i tak mi prijde 15 hodne, predepsanych je 7500km.Pri tomhle stylu jizdy by se dalo nejspis i 10tis..Mozna jsem jen ja takovej blbec,ale vetsinou menim olej spis driv nez dyl a myslim ze motor slape dobre i pres 300tis km,ktery doufam najede jeste jednou..
1.9TD Passat Variant....
To máš pravdu, najezdím toho poměrně dost a z 85 procent jsou to jízdy dálkové s prohřátým motorem. Těch zbylých 15 jsou jízdy do práce a nákupy,což mě sere motor není dostatečně prohřátý,ale jsem holt líná lemra a autobus znám jen z obrázků. Kdybych měl love tak si koupim nějakou nákupní tašku na tyhle popojížděčky. Každej trvdí něco jiného,ale já ho měním takhle celou dobu a motor jede líp než předtím. Předemnou to měla ženská,tak bylo potřeba to trochu rozhýbat a taky co jsem z toho vypustil vypadalo jak vazelína. Použil jsme ty čistící sráče aby to dostal ven,ale vím že ideální by bylo rozebrat vyčist (vyměnit) a složit ale jak říkám potřebuju jezdit. Kdybych si tam nalil nějakou chujovinu od Starline apod, tak to nastartuju a radši hned vypustim aby se to nezadřelo!!!! Na Fuchse se plně spoléhám věřím, ž motoru dá co potřebuje a je chopen se o něj postarat i na těch 15K.
-
Zbysek - FK
Jak už jsme mnohokrát probérali, interval výměny oleje na tomto motoru je shozen jen kvůli tomu, že trysky lucas rozstřikují naftu trochu nestandardně a ta se tak dostává do oleje více než u jiných dieselů. Tohle jde ale poznat především při studeném motoru, kdy nejsou stěny válce natolik ohřáty, aby se dokázala nafta využívat řádně a hlavně je posunutý předvstřik. Za tepla už to není tak drastické, takže se s tím u člověka co jezdí dost dálky dá najet mnohem více.
Ostatně sám znám spoustu lidí s tímhle motorem, kteří mění po 15tkm, protože jsou na to zvyklí od jiných aut a nikdy je ani nenapdalo, že to má poloviční kilometry. A právě mezi těmito auty je několik feld, které mají přes půl milionu najeto a klapou krásně. Jak je ale každému jasné, jsou to právě ty feldy, které jezdí velké vzdálenosti, tedy s teplým motorem. Pokud si někdo pořídí diesela a pak s tím popojíždí třeba jen 10 nebo 20 km a zase to zhasne, tak je samozřejmě na místě měnit olej častěji, ale při těchto režimech ten motor stejně odejde mnohem dříve i tak.
Ostatně sám znám spoustu lidí s tímhle motorem, kteří mění po 15tkm, protože jsou na to zvyklí od jiných aut a nikdy je ani nenapdalo, že to má poloviční kilometry. A právě mezi těmito auty je několik feld, které mají přes půl milionu najeto a klapou krásně. Jak je ale každému jasné, jsou to právě ty feldy, které jezdí velké vzdálenosti, tedy s teplým motorem. Pokud si někdo pořídí diesela a pak s tím popojíždí třeba jen 10 nebo 20 km a zase to zhasne, tak je samozřejmě na místě měnit olej častěji, ale při těchto režimech ten motor stejně odejde mnohem dříve i tak.
-
kubula - FK
Starty v minus 15
Ahoj, felda 1,9D rocnik 1997, ofiko 160.000km, realne buh vi (jsem treti majitel).
Jak spadne teplota pod -10, -15, blbe startuje. Necham zhasnout zhaveni, jeste 2-3s pockam, otocim klickem, a kona se neco jako pokus o start, kontrolky na palubce se tvarej jak kdyby je napajela tuzkova baterka (jak tu uz nekdo jinde vtipne napsal). Motor neco zkousi, ale nenastartuje. Nemam odvahu to takto trapit dyl jak 5-10s, otacim klickem zpet.
Toto opakuju stale dokola, pricemz tak od 2.-3. pokusu uz nesviti kontrolka mazani, ale celkove se to postupne zlepsuje, az tak na 3.-5. kolo (podle venkovni teploty) to nadlabne. Jakmile se to jen trosku ohreje, tak pak uz starty uplne v pohode, na prvni tuknuti.
Jednou jsem udelal chybu, ze po startu na cca 2.-3. kolo jsem to po nabehnuti nepodporil mirnym plynem a ono to zdechlo, a pak to nastartovalo az tak na 8. pokus
Zhavici svicky jsou meneny loni (tedy 1 rok / 13.000 km stary), baterka je neznamyho stari, za dva roky co auto mam jednou jedinkrat loni v zime po vikendu v -20C odmitla nastartovat a muselo se kabelama, ale jinak funguje dobre, a podle toho kolik ustoji tech pokusu podle me v ni chyba taky neni...
Diky za rady co muze byt v haji a co zkusit, popr. za info jak jste na tom v minus 15C s dieslovou felinou vy.
Jak spadne teplota pod -10, -15, blbe startuje. Necham zhasnout zhaveni, jeste 2-3s pockam, otocim klickem, a kona se neco jako pokus o start, kontrolky na palubce se tvarej jak kdyby je napajela tuzkova baterka (jak tu uz nekdo jinde vtipne napsal). Motor neco zkousi, ale nenastartuje. Nemam odvahu to takto trapit dyl jak 5-10s, otacim klickem zpet.
Toto opakuju stale dokola, pricemz tak od 2.-3. pokusu uz nesviti kontrolka mazani, ale celkove se to postupne zlepsuje, az tak na 3.-5. kolo (podle venkovni teploty) to nadlabne. Jakmile se to jen trosku ohreje, tak pak uz starty uplne v pohode, na prvni tuknuti.
Jednou jsem udelal chybu, ze po startu na cca 2.-3. kolo jsem to po nabehnuti nepodporil mirnym plynem a ono to zdechlo, a pak to nastartovalo az tak na 8. pokus
Zhavici svicky jsou meneny loni (tedy 1 rok / 13.000 km stary), baterka je neznamyho stari, za dva roky co auto mam jednou jedinkrat loni v zime po vikendu v -20C odmitla nastartovat a muselo se kabelama, ale jinak funguje dobre, a podle toho kolik ustoji tech pokusu podle me v ni chyba taky neni...
Diky za rady co muze byt v haji a co zkusit, popr. za info jak jste na tom v minus 15C s dieslovou felinou vy.
- Luka$
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Starty v minus 15
v prvni rade bych pred kazdou zimou baterku nabil!
Pak bych zkusil startovat ihned po zhasnuti zhav.kontrolek.
Ted otazka zda ty tve pokusy jsou o tom ze starter toci nebo zda nema na to silu. V prvnim pripade bych zkusil jinou benzinku v druhem tu baterku. Ale to jsou jen zakladni veci ktere nevyzaduji se do toho moc vrtat ostatni tu nekdo taky popise.
Pak bych zkusil startovat ihned po zhasnuti zhav.kontrolek.
Ted otazka zda ty tve pokusy jsou o tom ze starter toci nebo zda nema na to silu. V prvnim pripade bych zkusil jinou benzinku v druhem tu baterku. Ale to jsou jen zakladni veci ktere nevyzaduji se do toho moc vrtat ostatni tu nekdo taky popise.
Luka$
administrátor
http://www.feliciaklub.cz
Ty znáš mé cesty a silnice a víš, že mnoho lidí jezdí nerozumně a lehkomyslně. Dej, ať mezi ně nepatřím, ale ať jsem ke každému zdvořilý a laskavý. Dej, ať se nestanu vrahem, a pomáhej mi, abych se vrátil zdráv a beze škody pro druhé i pro mne.
administrátor
Ty znáš mé cesty a silnice a víš, že mnoho lidí jezdí nerozumně a lehkomyslně. Dej, ať mezi ně nepatřím, ale ať jsem ke každému zdvořilý a laskavý. Dej, ať se nestanu vrahem, a pomáhej mi, abych se vrátil zdráv a beze škody pro druhé i pro mne.
-
IUA - FK
Tak sem jen chtěla napsat, že moje fifuka taky v -15 není nějak přesvětčivá při startování.....ale zkusili sme vyměnit baterku, pač sme nevěděli jak je tato stará, a kupodivu v -13 nastartovala na brnk......takže u mě je to baterkou......
- Luka$
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
IUA ja mel treba dobrou baterku takze auto tocilo ale nechytlo. Problem byl ze jsem tankoval u Hypernovy a "zamrznul" mi benzin
Takze uz nikdy jsem tam netankoval a od te doby se to nikdy neopakovalo.
Luka$
administrátor
administrátor
-
IUA - FK
No já tankuju jen na shellu takže já naftu myslím mám dobrou...
ale kamoš taky tankoval někde v nějakým zapadákově a ráno už neodjel....
Tak mě to v takový zimě po celodenní šichtě a staní venku nenastaruje.
Mám auto na léto. Ale u mě je na vině malá baterka a malé dobíjení. Tak to jistí ještě jedna pomacná baterka a start. kabely v kufru.
Ale jak už tady padlo, zkusil bych se zaměřit na tu baterku a dobíjení, jestli tam něco nehapruje.
Ale jak už tady padlo, zkusil bych se zaměřit na tu baterku a dobíjení, jestli tam něco nehapruje.
HÜBNERMotorsportrally
SHERLOGRacing
SHERLOGRacing
- Luka$
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Ja protoze mam slevu u Benziny tak tam
A nemam problem.
Luka$
administrátor
administrátor
-
Zbysek - FK
V -15 musí diesel felda po řádném nažhavení chytnout na drbnutí, ale u tebe je to baterka jak už se tu psalo.
A pokud to není baterka, tak bych zkontoloval ukostření baterie a promazal kontakty jak na baterce, tak na startéru. Mě se třeba stalo, že jsem měl dva dny koupenou baterku z mototechny 74 Ah. Chci startovat, kontrolky skoro zhasly a startér udělal jen takový blééé ble a byl konec. Říkám si :do hajzlu to snad ne?! Otevřel sem kapotu a napadlo mě jestli nejsou právě ty kontakty blbě dotažený. Zahýbal jsem s tím , vlezu do auta, tam už to zářilo jak na vánoce. Znova nažhavit, a ani to nebylo vteřina a motor se rozběhnul .Zkusil jsem to ještě znovu a startér jak krásně točil...Takže ve velkých mrazech i na toto pozor.
-
mjamriska - FK
no neviem, kamarat tankoval na shell a toyota avensis verso pri - 18 stupnov nenastartovala ponevac zamrzla nafta a nebol vraj jediny !!!IUA píše:No já tankuju jen na shellu takže já naftu myslím mám dobrou...ale kamoš taky tankoval někde v nějakým zapadákově a ráno už neodjel....
-
lesek - FK
dělaj to taky hlavně "pomalý" startéry i když je baterka nová... já kuchnul startér, vyměnil pouzdra apod. ptákoviny, uhlíky byly ok (jako nový) i kolektor... složim a zase pomalej, nakonec jsem to zase rozdělal a vyměnil uhlíky. okem se to nezdá ale byly vyhřátý. Od tý doby to s tim motá jak na nějaký jednatrojce. Jinak taky dost záleží u tohodle motoru na správnym základnim nastavení a poloze čerpadla. dobrá Baterka+startér+zákl. nastavení=v -15 na drb. Lešek
-
nebulus - FK
U mňa je prvá otáčka štartéra vždy taká pomalá a potom to už točí rýchlo.
-
IUA - FK
tak sme nějak nevěděli co s tím tak mě napadlo vyměnit žhaviče......sice sem je měnila nedávno, ale nedalo nám to a zase sme to rozmontovali....a jeden žhavič byl v pr.....a druhej načnutej.....tak sme to vyměnili a fifukastartuje opět na brnk kočenka moje...
-
Pali - FK
Ahoj,tak já jsme ted měl také problémy se startem,vymněnil jsem žhavičky a když je nechám tak 5x nažhavit,tak se motor pootočí a naskočí,ale ještě jsem sehnal ořev bloku motoru,vyhodil mrazivku a nechát to ráno tak hodku nahřát a pohoda,nažhavím jednou brnknu o klíček a běží,teplota motoru tak 50 stupnů,i když bylo -25 tak na první nažhavení,tak že bezkonkurenční.Zdravím P 
-
Tild - FK
Problém so štartovaním keď je mínus – 5 a viac stupňov a je studený motor.Jedná sa len o prvý štart, nevládze toči a pri štarovani zhasnú aj kontrolky. A keď naštartuje, potom pri ďalšom štartovani to už nerobi štartuje bez problémov.Je to 1,3 BMM gelová baterka (je vidiet zelené oko).
-
stony - FK
No já nabíjím a dolívám baterku vždy na podzim a nějak koncem ledna ji nabiju zase. Obzvláště starší baterka dost zimou trpí.Luka$ píše:v prvni rade bych pred kazdou zimou baterku nabil!
-
Standa3
Zimní starty
Chtěl bych se zeptat těch, co mají Felicii 1,9D jaké jsou zimní starty?Myslím při vyšších mrazech, např. -20 stupňů, co byly letošní zimu.Dále by mě zajímalo, jakou naftu tankujete v zimních měsících a zda do ní přidáváte přísady proti zamrznutí.
Když necháte Felicii 1,9D delší dobu stát, třeba týden, stane se, že vám spadne nafta a musíte ji znovu pumpovat?Díky za odpovědi
Když necháte Felicii 1,9D delší dobu stát, třeba týden, stane se, že vám spadne nafta a musíte ji znovu pumpovat?Díky za odpovědi
-
nebulus - FK
Re: Zimní starty
Mám skúsenosti iba s -15 stupňami, prišlo mi to také isté ako pri -5 ( 3x lenivá otočka štartéra a ideme ). Ináč nafta Slovnaft, ale dávam Castrol TDA. Do Kangaa nedávam nič a nafta nezamrzla ( ale štart vo veľkých mrazoch bol horší a raz som skoro nenaštartoval, výmena žhavičov trochu pomohla, ale felda chytá lepšie ). Nafta mi nepadne ani za dva týždne.
-
d.j.vlasta - FK
COLD START DIESEL Feldy kdesi v Srbsku -15°C
http://www.youtube.com/watch?v=FP2ZdQV5KLM
Hlavně ten jackpot na tacháči 495401km
http://www.youtube.com/watch?v=FP2ZdQV5KLM
Hlavně ten jackpot na tacháči 495401km
-
nebulus - FK
Sa mi zdá, že mu to dosť krátko žhavilo. Ale štartér mu točí ako ďas
.
-
Standa3
mě se zdá, že na tom videu Feldy ze Srbska to musel startovat delší dobu, než mu motor naskočil.Jiné diesely startujou kratší dobu i při vyšších mrazech.Třeba kámoš má Octavii 1,9 TDI a ta mu během 2 vteřin naskočila i při - 22 °C a také nebyla vůbec garážovaná
Jenže tdi je trochu o něčem jiném. Zapoměl jsi na důležitý fakt. A tím je přímovstřik. Tedy nafta se vřikuje na rozpálenou žhavičku , nikoliv do předkomůrky.
-
nebulus - FK
Mne Kangoo už pri -15 nenaštartovalo, napriek zimnej nafte a zimnému Vifu. Absolútne žiadna snaha chytiť, ani ťuk. Ale štartér celkom statočne točil.
-
nebulus - FK
Ale keď som pikapa štartoval pri -15, tak sa to 2-3 krát lenivo pretočilo a chytil.
-
RadekH - FK
Tak jak se vám dnes startovalo?
U nás ráno -17C auto naposledy jelo v pondělí (3 dny stálo na mrazu) tak sem měl docela strach zada odjedu do práce. Kupodivu auto naskočilo na první nažhavení a otočení startéru. Z počátku sem měl pocit, že motor z toho auta vyskočí, ale po chvilce se zklidnil.
U nás ráno -17C auto naposledy jelo v pondělí (3 dny stálo na mrazu) tak sem měl docela strach zada odjedu do práce. Kupodivu auto naskočilo na první nažhavení a otočení startéru. Z počátku sem měl pocit, že motor z toho auta vyskočí, ale po chvilce se zklidnil.
-
Honza9007 - FK
Já ve čtvrtek nenastartoval - zamrzla nafta...
ale odpoledne už to pak šlo. Sice to bylo jako startování traktoru a s plynem, ale nakonec se podařilo. A páteční ráno bylo obdobné: 4x nažhavení a pak točení cca. 8s než postupně naskočily jednotlivý válce. Vidím to tak, že tohle je stejnak poslední zima Feldy
-
nebulus - FK
Ja som pikapa teraz nepotreboval, ale zákazník mi popisoval štart naftovej feldy pri -15 tiež slovamy že chytila dobre, ale mal pocit že mu vyskočí motor 
-
Alpinet
- Kontaktovat uživatele:
Já dnes při cca - 16 celsia 1x žhavil, první otočení hoooodně pomalý a druhý už krásně chytnul na ráz všechny válce.(golf III 1.9 tdi)
postřehy z práce:
bobíka jsem čtvrtek-pátek nenatočil ani na kabely,jelikož mi nefunguje žhavení,dnes jsem tomu musel dát perdu 24v z tatry a do sání ether,nejprv bouchnul ven a pak naskočil
,po hodině klapání sem rozhýbal hydrauliku pak že to projedu a začalo mi to chcípat,vinnou zimy se z nafty uvolnuje parafín kterej se mi začal usazovat ve skleničce a ucpává jemný filtr,to samé se stalo bagrákovi,museli mu vyměnit filtr a přimíchat aditivum (šetřílkové do minulé várky nafty dali aditiva běžnou dávku a ne dávku na silné mrazy).Mého bobika odvezli na udržbu (olej+filtry) a že spravej žhavení,tak jsem zkusil druhého bobajze,pomocí kabelů (tentokrát už na 12v) a etheru naskočil ,do nafty jsem přimíchal aditivum a díky tomu už nemam bílou naftu a stroj běží v poho,jsem zvědavej na zítřek,kdyžtak kabel a ether to jistí
používam aditivum VIF,dávkuju dle návodu,při tuhých mrazech až 3 odměrky na 20l nafty
postřehy z práce:
bobíka jsem čtvrtek-pátek nenatočil ani na kabely,jelikož mi nefunguje žhavení,dnes jsem tomu musel dát perdu 24v z tatry a do sání ether,nejprv bouchnul ven a pak naskočil
používam aditivum VIF,dávkuju dle návodu,při tuhých mrazech až 3 odměrky na 20l nafty
Bývalo: Felicia kombi LX 1.9D Egr-Off,Kat-Off
Pořízeno: VW Golf III Variant 1.9 TDI Egr-Off , Kat -Off, P764=95kw??
http://vw-cult.cz/
Dehet-Power
Dehet-Power
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Poměr u VIFka je myslím 1ml na 1l a odměrka nějak vychází na 25l. To jako ve velikých mrazech předávkováváš více než 3x? Se mi to zdá nějak dost, nemůže to spíše nějak uškodit motoru?
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
- už taky vše pryč 
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
-
Alpinet
- Kontaktovat uživatele:
Si přečti návod.normální dávka je 1 odměrka na 20l, při silných mrazech se může dávka ztrojnásobit,předávkování neškodí.Do -5 dávam jednu odměrku a pak to stupnuju,když je ráno -15-20 tak dávam 3 odměrky 
Dehet-Power
Dehet-Power
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Se mi nechtělo do auta to hledat, zase jsem to tam zapoměl, takže mi to opět nepoteče 
Ale když jsi to napsal, tak si vzpomínám, že se tam něco takového vlastně psalo
Ale když jsi to napsal, tak si vzpomínám, že se tam něco takového vlastně psalo
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
- už taky vše pryč 
-
Alpinet
- Kontaktovat uživatele:
v poho.Tatka taky nechával VIF v autě,po sobotní zkušenosti už ne 
Dehet-Power
Dehet-Power
-
nebulus - FK
Ten zimný Vif je naprd, tak ako stuhne v plechovke, stuhne aj potom nafta. Minulý rok som poctivo dával, -15 stupňov jeden deň Kangoo išlo, na druhý zamrzlo. Teraz nedávam nič a jazdím takisto a bolo aj -16.
-
Alpinet
- Kontaktovat uživatele:
On je rozdíl vif syrovej a vif v naftě.jak jsem psal dnes v mrazu jsem měl v bobiku naftu celou bílou -kalnou,přidal jsem vif,nechal klapat a ve skleničce jsem pozoroval jak s nafta odkaluje je zas čirá.Mysslim že instituv pro maziva dělal testy aditiv a vif vyšel jako nejjj
Dehet-Power
Dehet-Power