Problém s teplotou motoru..
-
Collin - FK
Problém s teplotou motoru..
Zdravím
Mám nasledný problém.. Ručička teploty motoru stále ukazuje že je motor studený. Termostat jsem měnil 2x i s čidlem. Pokud auto jede tak se ručička nezvedne, pokud mám jen nastartováno tak jde vesele nahoru. Kde muže být problém??
Collin..
Mám nasledný problém.. Ručička teploty motoru stále ukazuje že je motor studený. Termostat jsem měnil 2x i s čidlem. Pokud auto jede tak se ručička nezvedne, pokud mám jen nastartováno tak jde vesele nahoru. Kde muže být problém??
Collin..
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s teplotou motoru..
A motor se skutečně zahřeje, nebo je studený?
-
drobek - FK
No soudím podle toho že dost brzo i v menších teplotách začne topit...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ono je topit a topit. Rafička ukazuje až tak od 60ti stupňů a to už to docela i topí.
Když třeba přijedeš domu, tak nech motor běžet na volnoběh. On se i v téhle kose zahřeje tak, že se sepne větrák na chladiči. Jestli ani v tuhle chvíli rafička nebude ukazovat, tak je chyba ve snímači, vedení, nebo v budíkách.
Jestli se rafička zvedne a doleze až kam má, tak máš problém s termostatem
Snímač se dá normálně přeměřit. Studený bude mít víc než 1000 ohmu, jenom několik set ohmů (cca 300). On má dvě poloviny a jedna část má asi tak poloviční odpor, než ta druhá část.
Když třeba přijedeš domu, tak nech motor běžet na volnoběh. On se i v téhle kose zahřeje tak, že se sepne větrák na chladiči. Jestli ani v tuhle chvíli rafička nebude ukazovat, tak je chyba ve snímači, vedení, nebo v budíkách.
Jestli se rafička zvedne a doleze až kam má, tak máš problém s termostatem
Snímač se dá normálně přeměřit. Studený bude mít víc než 1000 ohmu, jenom několik set ohmů (cca 300). On má dvě poloviny a jedna část má asi tak poloviční odpor, než ta druhá část.
-
smazany clen - FK
jak je to dlouho co jsi měnil termostat? A měnil jsi ho i s nátrubkem? ten termostat má tokové čůro co přijde zastrčit do přepážky v nátrubku, někdy se stane že ta přepážka je ulomená v tu chvíli termostat nemaká a je tam v podstatě na nic. Jinak pokud je motor opravdu na provozní teplotu tak topení docela slušně pálí.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 22. pro 2008 22:13:37, celkem upraveno 1 x.
-
Collin - FK
Počkej když auto stojí na volnoběh tak se ručička zvedne. Ovšem až se rozjedu tak po kratší jízdě klesne uplně dolu. Jinak mužu jet třeba 50km a zustane furt dole.
-
drobek - FK
Termostat sem měnil asi v září,říjen. A Ano měnil sem ho komplet, příruba,čidlo.
-
smazany clen - FK
to je divný a nedal jsi ho obráceně nebo tak něco? Dává se tam blbě furt jako by vypadává, protože tohle jsou pořád příznaky špatnýho termostatu
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle dělalo kámošovi taky a byl to termostat ale když jsi řikal že jsi ho měnil tak to asi nebude no..ale jako nevim čim by to jinak bylo..
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli se to na místě zvedne a po rozjezdu zase sleze, tak je to termostat a nic jiného.
Koupit dneska správně fungující termostat, to je jako výhra v loterii. Origoš je drahý jako prase a druhovýroba funguje fakt jenom náhodně.
Být vylomená přepážka, tak má přesně opačný problém. Rafiky by byla nadoraz a z motoru by se hulilo.
Koupit dneska správně fungující termostat, to je jako výhra v loterii. Origoš je drahý jako prase a druhovýroba funguje fakt jenom náhodně.
Být vylomená přepážka, tak má přesně opačný problém. Rafiky by byla nadoraz a z motoru by se hulilo.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
termostat (byt bude v poradku-wahler-test v hrnci) a priruba nemusi sedet = nefunguje to jak ma a propousti to. stalo se mi to nekolikrat. proto menim uz vzdy jen cely celek, original, 1650kč. a je klid a hned napoprve. krom toho pokud se dvakrat trikrat u 1,6 termostat vynda tak se opotrebi ty super zavity a za jizdy vyleti priruba i s termostatem... (je treba davat bacha aby clovek presne trefil zavit, ale stejne...)
ted sem menil na naftaku, wahler za 250, a vse ok napoprve. jenze tam je to aspon kovove a neni tam co by se mohlo po....
ted sem menil na naftaku, wahler za 250, a vse ok napoprve. jenze tam je to aspon kovove a neni tam co by se mohlo po....
Naposledy upravil(a) Vici dne pon 22. pro 2008 23:00:33, celkem upraveno 1 x.
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
smazany clen - FK
Jo to máš pravdu ty samořezky do plastu to je věc, bych za to někoho nakopal někam 
-
Collin - FK
A ještě teda když to topí tak se motor zahřívá ne!? Když sem měnil poprvé termostat tak to bylo vše v pohodě asi měsíc. Pak se ručička zvedla asi do pulky a po jízdě začala zase klesat. Další termostat už byl teda asi na nic, páč tam už se ručička nezvedla vubec, kromě volnoběhu..
Collin..
Collin..
-
smazany clen - FK
asi ti nezbejvá než holt zkusit jinej, já se zlobil se Seatem Alhambrou, 1,9 TDi že netopí teploměr lezl skoro do půlky ale netopilo to, nakonec na diagnostice to házelo po oůl hodinovej jízdě 63 stupňů, takže bylo rozhodnuto, přivezl jsem novej, hodil ho do hrnce se starým a čuměl, no starej byl za chvilku otevřenej naplno a novej teprve začínal otevírat, dal jsem to do auta topí to.
-
drobek - FK
Počkej ten test s hrncem neznám. Jakej je postup??
Collin..
Collin..
-
smazany clen - FK
Naleješ do něj vodu tak aby termostat byl celej ponořenej, postavíš to na sporák a díváš se co to dělá. měl by se ten termostat otevřít. Jo málem bych zapoměl musíš ten sporák zapnout aby ti to ohřálo vodu 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
U termostatů co jsou vcelku s pružinou i sedlem je to paráda. Hned vidíš jak otevírá a při jaké teplotě.
U 1.6ky jenom víš, že vyleze kolík. Jak to funguje v sestavě ale bohužel nezjistíš.
U 1.6ky jenom víš, že vyleze kolík. Jak to funguje v sestavě ale bohužel nezjistíš.
-
smazany clen - FK
No právě vyleze kolík, v soustavě se opírá o přepážku v nátrubku takže nevyleze ale otevře a právě na tom záleží kdy ten kolík začne vyjíždět, pokud brzo, tak v soustavě otevře dřív a netopí to pokud pozdě nebo vůbec přehřeje se
-
smazany clen - FK
termoregulátor motor AEE 1,6 kontrola: ohřát ve vodní lázni, počátek otvírání 85-89 stupňů, otevřen naplno 103 stupňů, zdvih 8mm
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jednou jsem prohlížel vedle sebe asi čtyři termostaty. Každý měl zastudena jinak vylezlý kolík. V hrnci sice vyleze o předepsaných 8mm, ale když nevíš kolik to má koukat zastudena, tak je to pořád nejisté. Když kouká málo, tak otevře později a málo. Když kouká moc, tak to třeba vůbec nedosedne.
-
smazany clen - FK
správně kouká ven ten kterej když posadíš do nátrubku s přepážkou tak ten kolík se nesmí opřít dřív než samotnej termostat dosedne na ten svůj O kroužek kterej na něm je, jakmile by kolík koukal víc tak už ho nedotlačíš až na O kroužek a v tu chvíli to bude pootevřené.
-
Collin - FK
Tak díky moc borci! Zkusím kupit opět novej..
Collin..
Collin..
-
Jarda55 - FK
Ahoj mě to taky dělalo s novym termostatem tak jsem trochu ubrosil ten količek co z něho leze a od te doby to funguje jak ma a není problem.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem před pár lety vařil a chyba byla klasicky v propíchnuté přírubě. Koupil jsem nový termostat a přírubu (originál) a od té doby to funguje jak má. Motor se zahřeje po pár kilometrech a rafička se "zabetonuje" na vodorovné čárce.
-
smazany clen - FK
přímo origo je drahá čoveče já mám snad dojem jestli to nestojí 300,-
-
Návštěvník
Tak 300,- to je nic, já jenom za termostat dával něco přes 400,- a za termostat i s přírubou sem dal 890,-
Collin..
Collin..
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Před pár lety to bylo 1200 za přírubu s termostatem.
-
salik - FK
Měl jsem to samé, po výměně čidla, příruby termostatu a 2ks termostatů (vše nové),problém stále trval a celé se to vyřešilo tím že na studeném motoru po namontování hadice příruby protékala voda uplně normálně tzn. termostat měl vůly i při dotažení příruby. Po odsoustružení příruby(zapadla hlouběji) o cca 1,5mm se vše vyřešilo.
Takže pokud problém stále potrvá zkus sundat na studeném motoru tu hadici co vede na přírubu a pokud bude kapalina vytékat, hledal bych problém v přírubě.Ať se daří.
Šalik
Takže pokud problém stále potrvá zkus sundat na studeném motoru tu hadici co vede na přírubu a pokud bude kapalina vytékat, hledal bych problém v přírubě.Ať se daří.
Šalik
-
Návštěvník
salik: Tak po svátkách na to mrknu. díky.
Collin..
Collin..
- Hanzz
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem měnil termostat a až třetí byl ok.Kupoval jsem origo i přírubu a teď to šlape bezvadně.Měl jsem ten samej problém.Při stání se zahřál a ručička šla nahoru, ale jak jsem jel nedejbože z kopce tak spadla úplně dolů.a nakonec jsem musel dát vetší samořezky, protože se mi samozřejmě strhl závit 
-
lui333
- Kontaktovat uživatele:
ahojte,ja mam tiez ten isty problem,menil som kompletne teleso termostatu asi pred rokom a po asi 10 mesiacoch sa mi objavil ten problem,ze sa mi tiez nemôze pocas jazdy zohriat motor,zohreje sa iba na volnobehu,rucicka sa pocas jazdy pohne tak maximalne 2 mm od 0,avsak v mestskych kolonach uz ide aj vyssie,avsak zase po dalsej plynulej jazde sa vrati skoro na 0..........co sa tyka chladenia tak menene tam uz bolo vsetko..............ale tiez to vidim na termostat,aj napriek tomu,ze som menil pred rokom kompletne teleso termostatu,takze uz sa len rozhodnut kupit alebo nekupit new termostat?
- Drahoš
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem před dvěma lety to samé jak píšeš. Až třetí termostat fungoval správněNávštěvník píše:... když auto stojí na volnoběh tak se ručička zvedne. Ovšem až se rozjedu tak po kratší jízdě klesne uplně dolu. Jinak mužu jet třeba 50km a zustane furt dole.
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
-
lui333
- Kontaktovat uživatele:
tak bol som ho objednat,mal v ponuke termostat znacky "VERNET"(made in France),cena: 451sk.....tak uvidim,ci pomôze jeho vymena
-
lui333
- Kontaktovat uživatele:
no tak termostat som uz vymenil,ked som ale vyberal stary termostat,tak mi zostal zapichnuty vo vicku termostatu,zrejme to bol ten problem,preco mi ho nechcelo zatvorit,preco bol stale otvoreny,proste zostal zaseknuty-zalepeny v tom vicku,takze som nemusel ani novy termostat kupovat,no newa,tento novy zatial vyzera,ze pracuje ako ma a ten stary si necham do zasoby keby nieco,takze uz mi feldicka pekne hreje 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
V přírubě je pro tyčku termostatu normálně dirka, ve které ta tyčka lehce drží. Ta dirka ale nesmí být skrz.
-
smazany clen - FK
skus tesnenie pod hlavov robilo to aj mne a uz to ide
-
Jurka - FK
Jak Vám teď drží ručička na 1.6kách v zimě? Mě takhle při zapnutém topení a ventilátoru na dvojku nebo trojku: 
Co myslíte je to v pohodě? Jak zastavím, tak po chvilce teplota vystoupá k té tlustší čárce (90 stupňů) a asi 1-2mm nad ní sepne větrák. V létě to drželo o něco výš malinko pod 90 stupňů, ale měnil sem chladič a kapalinu a v zimě ted se to drží takto...

Co myslíte je to v pohodě? Jak zastavím, tak po chvilce teplota vystoupá k té tlustší čárce (90 stupňů) a asi 1-2mm nad ní sepne větrák. V létě to drželo o něco výš malinko pod 90 stupňů, ale měnil sem chladič a kapalinu a v zimě ted se to drží takto...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl, že je to málo, mě to drží kousíček pod rovinou a při delší jízdě, vyleze na rovinu i v těchto mrazech. Ale mám 14 dní novej termostat. Ten starej nechával malou škvírku, nezavřel úplně a při delší jízdě jsem to měl, jako ty.
-
Jurka - FK
Tak snad jo... drží to furt na těch 80ti no.... jezdím krátký trasy, ale i po delší to drží furt stejně a je jedno jestli topím nebo ne. Tak snad těch 80 stupňů tomu nemůže ublížit
-
Jurka - FK
No já mám taky podezření, že malilinko propouští pořád, ale tak snad to nevadí...v létě to přijde jedině vhod...103457 píše:Já bych řekl, že je to málo, mě to drží kousíček pod rovinou a při delší jízdě, vyleze na rovinu i v těchto mrazech. Ale mám 14 dní novej termostat. Ten starej nechával malou škvírku, nezavřel úplně a při delší jízdě jsem to měl, jako ty.
-
smazany clen - FK
Já mám taky novej chladič a bylo to hnedka znát už jen když se pustil ventilátor, dřív běžel minutu a jak se dal novej chladič tak běží tak 20-30 vteřin, o hodně víc se to chladí (a ne jen teď v zimě ale celkově)
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nedávno jsem stál před supermarketem a s dětma jsme čekali na manželku. I když bylo asi deset pod nulou, tak se auto ohřálo že se sepnul větrák. Běžel tak deset vteřin 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud stojím na místě, tak se mivětrák spíná i teď v těch mrazech, ale třeba jen na 5 vteřin a za půl minuty zase.
-
smazany clen - FK
Já to mám u 1.6 přesně jako ty, čili kolem +/- 80 C, v létě pak o něco malinko víc, ale stále ještě těsně pod 90 C prostřední čárkou. 1 - 2 mm nad prostřední čárkou mi také už spíná ventilátor. 80 C považuji za normální provozní teplotu motoru a pokud ručička neklesne k 70 C čárce, tak není co řešit. Názory většiny chlapů zde na tomto fóru jsou odvislé od venkovní teploty a roční doby. V parném létě co by za to dali, kdyby měli těch 80 C. Při milimetrovém překročení 90 C už je každý nervózní a sotva se rok sejde s rokem a máme zase zimu, tak 80 C považují za podchlazený motor. Navíc na teploměru felicie 2-3 mm sem nebo tam vůbec nic neznamenají.Jurka píše:Jak Vám teď drží ručička na 1.6kách v zimě? Mě takhle při zapnutém topení a ventilátoru na dvojku nebo trojku:
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak tenhle blud je starej, ten už jsem tu četl, zkus přijít s něčím novým.
-
Coudy15
Jestli je tvoje paní jako moje (v nákupním centru) tak to se nedivím, že se Felda zahřála a dokonce sepnul větrák. Při čekání na ty baby by se zahřál i Tráboš...Atnarfus píše:Nedávno jsem stál před supermarketem a s dětma jsme čekali na manželku. I když bylo asi deset pod nulou, tak se auto ohřálo že se sepnul větrák. Běžel tak deset vteřin
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Naštěstí nějakou nákupní mánií netrpí. Když se ale couráš přes celé budějice a pak to necháš štěkat na parkovišti, tak si to zafoukalo i v té hrozné kose.