Instalace autoradia

dotazy a rady na vše kolem hudby
smazany clen - FK

Instalace autoradia

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím všechny milovníky Felicii,
tedka se mi dostala do ruky Felda GLXi z 1995 a zjistil jsem, že tam nefunguje audio. Tak jsem si koupil nové (JVC KD-G352), ale nejsem si vůbec jist montáží. Zatím se mi to nikam do servisu moc hazet nechce, ale v tomhle oboru jsem celkem lama :). Pokud jsem pochopil články na netu, tak by se zapojení mělo odbýt zapojením dvou kabelu do sebe?
Potřeboval bych odpovědi na tyto otázky:
1) Jak správně vytahnout staré autoradio? (Blaunkpakt Verona myslim)? Je třeba odpojovat autobaterii ?
2) Má felda z tohohle roku ISO konektor?
3) Jsou u té instalace nějaké zákeřnosti?
4) Debilní otazká, ale sic: nevadí, že jsou nainstalované jen přední reproduktory?

Děkuji moc za odpovědi a rady!
Bolthorn - FK

Re: Instalace autoradia

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Není nic snazšího, než se podívat, jestli tam ten ISO konektor máš.. Ale jestli tam máš blaupunkt tak tam bude. Rádio vytáhneš vypichovákama. Když koukám na tvůj příspěvek, tak raději zájeď někam do servisu, kde ti to za kilo vymění..
drobek - FK

Příspěvek od drobek - FK »

muty odkud jsi?
drv.Astor - FK

Příspěvek od drv.Astor - FK »

Tak ISO konektro tam nejspis budes mit na 100%. Radio vytahnes jednoduse...v kazdem rohu autoradia mas diru, staci do kazde zasunou nejakou kulatinku( ja pouzivam imbusove klice) a pote radio jednoduse vytahnes ven. Jelikoz ma Felicia na radio vyvedene stale napeti, tak na novem radiu nebusdes muset prehazovat draty, proste vytahnes stare a zasunes nove, konektory splest nejdou, protoze kazdy je jiny. Neni co splest ani co pokazit.
drv.Astor - FK

...je jedno kolik mas v aute reproduktoru... kdyz mas 2, tak jsou proste zapojene jen 2...jestli budes pridavat repro do plata, tak pak natahnes kabely dopredu k autoradiu a napojis je na iso konektor. Tu je jeste obrazek na kterem je jasne, k cemu je kazdy drat.
smazany clen - FK

Diky moc za odpovedi.
Jen bych se zeptal, kdyz nemam vidlice ma nekdo ozkousene jak to vytahnout jinak?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Já to dělal silnější jehlou sice nic moc ale šlo to . Nebo malým hodinářským šroubováčkem.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
drv.Astor - FK

jak jsem jiz psal, staci tam strcit neco, co se tam proste vejde....ja to delam malyma imbusovyma klicema, nikdy nebyl problem....
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

... ;) ve vteřině...
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

chtěl bych se zeptat kudy jsou ve feldě (krátká) vedeny kabely k zadním reprům...chtěl bych vyměnit původní (hrozný stav) za novější co byli u repro
Bolthorn - FK

v prazích..
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

mr.Freak píše:chtěl bych se zeptat kudy jsou ve feldě (krátká) vedeny kabely k zadním reprům...chtěl bych vyměnit původní (hrozný stav) za novější co byli u repro
...pořiď si jiný kabely...ty co dávají k repro určitě NE :!:
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

fancarhifi píše: ...pořiď si jiný kabely...ty co dávají k repro určitě NE :!:
tyjo divil by ses ale kdyby někdo viděl tyhle kabelu z hifistů co tam jsou ted tak by se smál jeste tejden...vsude poslepovaný izolačkou atd...tak na jaře bych to chtel vymenit a rozhodne nemam repro, u kterych by kvalita kabelu byla rozhodujicim faktorem pri reprodukci...jen chci tyhle hnusy dát pryc :?
smazany clen - FK

Tak vymontováni radia v mojí feldě proběhlo za chvilku a jenom rukama se to vysunolo :)
a to sem se bal, ze nemam žádné "vidlice" :D
Honza2

Příspěvek od Honza2 »

Ahoj, mám feldu a dostal jsem nové autorádio. Nejdříve jsem radostí chtěl vytáhnout staré, ovšem to jsem se zmohl jen na kabely, ale samotné rádio nejsem schopen vyndat aniž bych vyrval celou palubní desku :D To jest první problém. Další je ten, že po prolistování návodu na nové autorádio Panasonic CQ-RX300N mě málem kleplo, složitější a rozvětvenější návod jsem snad v životě neviděl. Obávám se, že to sám nezvládnu a chtěl bych se zeptat, kam se dá dát bezpečně autorádio, abych měl jistotu že je v dobrých rukou, a v jaké cenové relaci se tento úkon instalace pohybuje? Dík..
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...tak Panasonic je známý svým složitým menu, ale podle manuálu se to dá zvládnout.Neuvedl jsi jakou značku máš rádia, které chceš vytáhnout.U každé značky je to jiné.Můžeš si ale pomocí tím, že vyděláš celý plastový šuplík a to tak, že ze spod odšroubuješ dva šroubky, které ho drží.Tak vytáhneš rádio i se šuplíkem a pak je to otázka chvilky.
Co se týče instalace nového rádia tak samozřejmě musíš uvést kde bydlíš a jen tak se dá doporučit pro tebe nebližší odborník.Nemusíš pak zybývat demontáží starého rádia.
Honza2

Příspěvek od Honza2 »

Tak to staré autorádio je značky Roadstar, 5-10 let staré, nevím přesně, jelikož auto (i s rádiem) bylo z bazaru. No jinak bydlím v Praze :) Právě nevím koho zvolit, jestli domácího kutila, který si chce přivydělat třeba okolo dvou stovek; nebo nějaký autoservis (zde nemám představu ceny, jestli to nejde až do tisíců Korun); a nebo nějakou prodejnu Panasonic.. :roll:
Killboro - FK

Příspěvek od Killboro - FK »

Pokud jde jenom o výměnu radia tak to zvádne kutil ,ale je možný ,že tam budeš potřebovat nějakou úpravu co se týče kabelů a a pak bys potřeboval autoelektrikáře. Mam to zvlastní zkušenosti. ;) ;)
Bolthorn - FK

Honza: odkud jsi???
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Bolt: Zdá se my že poslední dobou nečteš. Píše že je z Prahy.. ;)
Bolthorn - FK

Aha.. moc mě to nebaví :lol: Tak ať napíše na AHC, určo se někdo najde z pražáků kdo by mu pomohl...
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Honza: Pokud by jsi nevěděl tak ahc je autohificlub.cz
Martased - FK

Příspěvek od Martased - FK »

chtěl bych se zeptat jak tam mám napojit ty ISO konektory když je tam nemám stačí to přes obyčejnou svorkovnici nebo máte někdo lepší zkušenosti? Díky za rady
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...žádnou svorkovnici nepoužívej...pokud jsi si zakoupil ISO konektory s kabely...tak spoje pájet a pro izolaci použít smršťovací bužírku.
Ideální je pořídit volné ISO a kabely dávat přímo do nich pomocí ISO pinů...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... 292-25002/
...a reproduktorový...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... 293-25001/
....žádná čokoláda :!:
smazany clen - FK

Určitě při napojování pájet, jak psal fancarhifi. Čokoládu nepoužívat, jelikož v autě jsou licny a když utáhneš šroubek na krev, tak se Ti ta za nějakou dobu uklepe. A kdyby byl někdo z okolí Teplic, tak není problém zapojit.
Odpovědět