Rozpěrná tyč předních tlumičů
-
Mailo - FK
Re: Rozperna tyc prednich tlumicu...
Já mám stejnou jako Zdenda, kupoval jsme ji přímo ze škodamotorsportu asi cca za 800,- a nemůžu si stěžovat. A co se týče nárazu z boku na kolo, jak říká kolega výše, s takovou by člověk stál s autem v garáži a bál se vyjet na cestu 
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
mezináma při takový ráně na kolo z boky kdy dojde k porušení nosníků na t straně se to podle mého musí zlámat i na druhý straně.přeci jenom něco jako je vzpěra nahoře je i nápravnice dole
která to zaručeně na druhý straně pohne taktéž.je pravda že se vzpěrou se to zkrnoutí víc ale bez ní taky.takže co řešit.stejnak se ten předke musí buď rovnat a nebo dát pomalu celej novej.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
Snehulak - FK
no a při dnešních cenách aut a hlavně filicií není snažší a levněší to dát do jiný kastle? přestavbu. když je větší rána a hne se to tak to podle mě vyjde na stejný prachy jako sehnat jinou feldu, pokud si to člověk nedělá sám v garáži
-
addo77 - FK
zdravim ... nemate niekto presne rozmery alebo lepsie nejaky nakres s rozmermi .... chcem to dat tatkovi vyrobit ... diky
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
to se snad nevyplatí, vždyť stojí pár korun. Já ji koupil na vrakovišti za 100,-Kč a jen jsem jí obrousil od rezu a stříknul 
-
RE5PECT - FK
Já si ji udělal sám vše pečlivě naměřil a za dopoledne nebylo na co šáhnout matrošu mám doma haba kuk,jen sem to nechal pozinkovat (zadarmo) a je!nestálo mě to nic a aspon sem se nenudil ,zejtra sem hodím foto
-
moskvic - FK
Úlně normálně..sundáš dvě matky nahoře ty boční co drží misku zespod...nandáš vzpěru..zase přišroubuješ..operace na 3 minuty..
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem u nás ve městě scháněl orig. (tu hranatou černou) a bylo mi řečeno že se už nevyrábí tak jsem si koupil tu stříbernou za 355,- a pak tady na FK klubu už ani nevim kdo poslal číslo z ETKY tak jsem zašel do škoda prodejny a čuměl na mě jak puk že mam číslo a vím co je ETKA
a kupodívu zjístil že se vyrábí a dokonce má jí na skladu tak jsem vyvalil nějakejch 600,- a šel jsem šťasten domu
A rozdíl mezi tou stříbrnou a tu hlinikovou asi žadný asi jen na vzhled. no možna při nárazu se ta stříbrná zlomí to už netušim... ALe při montovaní jsem musel jednu stranu zvednout heverem dat ty srouby domu a potom pomalu dostavat je do dír tak už mam zborceny tlumice dovnítř
. ALe od te doby felda v zatačkach drží ohodně lepe a i už jsem boural na stranu ve 30 a pohoda s druhou stranou se mi níc nestalo 
A rozdíl mezi tou stříbrnou a tu hlinikovou asi žadný asi jen na vzhled. no možna při nárazu se ta stříbrná zlomí to už netušim... ALe při montovaní jsem musel jednu stranu zvednout heverem dat ty srouby domu a potom pomalu dostavat je do dír tak už mam zborceny tlumice dovnítř
Prvně bych chtěl říct,že nejsem žádnej tuning fanda a když vidím tuning made in lont(vesnice)jako jsou přídavný křídla,mračítka atd. na feldě tak mě to vždy pobaví,ale rozpěrná tyč má oporavdu něco do sebe.
Měl jsem starý Fávo a když jsme ho koupil měl rozpěrnou tyč už od předchozího majitele.Potom jsem si pořídil Feldu a zdalo se mi,že se auto v zatáčkách kroutí o mnoho víc než stařičkej Fanouš.Prostě jsem si cestou nemohl dát svou oblíbenou 180 stupňovou zatáčku v takové rychlosti.Teď jsem si opět do Feldy pořídil hliníkovou rozpěrku za 350,- a je to sakramenskej rozdíl.Všem doporučuji i navzdory riziku naboření z boku pořídít.Už při jízdě po parkovišti jsem to poznal.
Měl jsem starý Fávo a když jsme ho koupil měl rozpěrnou tyč už od předchozího majitele.Potom jsem si pořídil Feldu a zdalo se mi,že se auto v zatáčkách kroutí o mnoho víc než stařičkej Fanouš.Prostě jsem si cestou nemohl dát svou oblíbenou 180 stupňovou zatáčku v takové rychlosti.Teď jsem si opět do Feldy pořídil hliníkovou rozpěrku za 350,- a je to sakramenskej rozdíl.Všem doporučuji i navzdory riziku naboření z boku pořídít.Už při jízdě po parkovišti jsem to poznal.
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!
MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
přesně co jsem psla já.taky mi přišlo že se felda kroutí v zatáčkách a kort ten kombík,přeci jenom jsem byl zvyklej na jinej podvozek(bmw) a po tom co jsem tam dal vzpěru tak najednoiu změna jako prase.v létě půjde i dozadu a auto půjde snížit. 
Naposledy upravil(a) Maty dne pát 23. led 2009 22:44:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
vanplus - FK
tak rozpěrná tyč má opravdu nějaký ten ůčinek,když si vzpomenu přestavbu š130 na LA mebo závody do vrchu(více na skoda.panda.cz nebo tak nejak)tak to tam bylo taky,na obou nápravách...ale to je jen zlomek ůprav,je to jedna z nejzákladnějších věcí a takový ty kecy že se to při nárazu ohne celý je naprostá pravda(stačí se zeptat klempíře... takže bych neřešil jestli se to zmuchlá páč při ceně feldy a dílů bych na nějakou deformaci nekoukal páč je to směšná položka i za výměnu celýho předku...
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
tak za prvy nevim jak muzes srovnavat napravu a podvozek Felicie a nejaky Skodovky...
za druhy, jak muzes srovnavat auto ktery jezdi kopce a auto se kterym jezdis normalne
klempire se nemusim ptat ptze dela vedle me tak to vidim a prave to rikal on...
za druhy, jak muzes srovnavat auto ktery jezdi kopce a auto se kterym jezdis normalne
klempire se nemusim ptat ptze dela vedle me tak to vidim a prave to rikal on...
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Nechápu do tady pořád píšete o ohnutí předku při nárazu z boku.
Jak často se vám to stává? Jak jsem už psal, mě za 40 let ani jednou, takže riziko opravdu minimální. A ta jízda s rozpěrkou je nesrovnatelně lepší. Tak že je zbytečné se o tom bavit. 
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
nesrovnatelne lepsi? kdyz mas zesilenou kastly,stabilizator ve predu a vzadu a HP tak si to poznal? opravdu? v normalnim provozu? Myslim ze kdybych ti ji v noci vyndal z auta a ty jel rano do prace bez ni,tak bych poznal velky kulovy
jestli jo,tak asi jezdis stylem jako Luka na zavodech ne? to bys mel ale neco i udelat s tema galuskama na kolech,kdyz to tak rezes

jestli jo,tak asi jezdis stylem jako Luka na zavodech ne? to bys mel ale neco i udelat s tema galuskama na kolech,kdyz to tak rezes
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
No asi bych opravdu neměl problém se bez ní udržet na cestě,
jako většina z vás když musí nasadit o centimetr užší kola

edit: Stabilizátor nemám a HP mám půl roku.
edit: Stabilizátor nemám a HP mám půl roku.
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
no vidis a kdyz mas HP tak tos pro to auto udelal 1000krat vic nez tyc v motoru
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem Feldu skoro před jedenácti lety kupoval, o HPčkách jsem neměl ani ponětí. Ale rozpěrnou tyč jsem si vyzkoušel na Favoritu i na zeťově Feldě.
Jízdu bez i s rozpěrkou. Jenže na té Feldě už byl dost velký problém tam tyč dostat. Podběhy byly tak stlačené k sobě, že jsme je museli roztahovat heverem. I proto jsem si tyč nechal namontovat hned v prodejně při koupi auta.

- stef99
- Kontaktovat uživatele:
jo na favoritu to jo,tam znat (kor se seriovym podvozkem) byla...ale tak favo je desne mekky, nova felda s pevnejsi kastli (a kor kdyz ma stabilizatory.HP,podlozky pod kola...atd) si myslim ze to uz tolik znatelne jizdni vlastnosti nevylepsi
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Asi jako o centimetr širší kola.

-
Peca - FK
Rozpěrná tyč -matroš
zdravím chtěl sem se zeptat z jakého materiálu je rozpěrná tyč (Ta černá originál)?je ze železa nebo hliník díky.sem slyšel že náhražka je hliník

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozpěrná tyč -matroš
origo je řeleznej jekl, ten hliník je asi jen na parádu, možná pro zlepšení jízdních vlastností to může mít vliv, ale v případě nehody to bude k ničemu
-
smazany clen - FK
Rozpěrná tyč.Instalace ?
Zdravím chci se zeptat.Chci koupit rozpěrnou tyč ale nevím jak se instaluje vím kam ale nevím jak.Jsou tam přední tlumiče a na nich jsou matky mám odmontovat ty matky ? (mít auto na heveru či stačí ho mít jen tak? nebat se když odmontuju ty matky že se něco stane?) a kam se přesně nebo mezi co ta rozpěra dává? dikes
-
smazany clen - FK
Re: Rozpěrná tyč.Instalace ?
No právě že to auto nesmíš dávat na hever. Kola musí být na zemi. Pak stačí prostě odmontovat ty matky, pak na napasovat tu tyč a zašroubovat.
Někdy to nemusí pasovat, takže to dá víc práce to tam napasovat.
Někdy to nemusí pasovat, takže to dá víc práce to tam napasovat.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ja jen dodam ze on to neni hlinik alespon to co jsme dodatecne koupil za necele 4 kila kruhovy prurez barva stribrna tak je magneticka = tudis neni hlinik alespon ne samotny takze i tak tam je solidni pevnost.
-
SobiM - FK
Že bych si jí koupil???Stony píše:Tak právě že v případě nárazu z boku se ta hliníková zlomí (ohne) a nepřenese tolik škody na druhou stranu vozu![]()
Jizdní vlastnosti i ta hliníková zlepšuje dostatečně, ale hlavně na felicii 1,3 bez stabilizátoru.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A k čemu ti bude, že se nepřenese náraz na druhou stranu, když budeš mít nohy vprd...Stony píše:Tak právě že v případě nárazu z boku se ta hliníková zlomí (ohne) a nepřenese tolik škody na druhou stranu vozu![]()
Jizdní vlastnosti i ta hliníková zlepšuje dostatečně, ale hlavně na felicii 1,3 bez stabilizátoru.
Já především koukám na tu tyč, jako na bezpečnostní prvek, kdy se zpevní skelet a je lépe zabezpečený prostor pro osádku. V případě nehody na auto kašlu, jde mi o lidi.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš že ten jeklík s milimetrovou stěnou přišroubovaný na osmičky šroubky z tvarohového materiálu má na bezpečnost nějaký extra vliv? Já bych si od toho moc neslyboval.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
6.12.1991 jsem seděl na sedadle spolujezdce ve favoritu, když jsme se čelně srazily s dvanácetrojkou. 1203 na sra..., favorit měl motor zaraženej pod boudou a ta tyč byla na svém místě, jen i s podběhama posunutá až pod stěračema.
Felda má tu tyč ještě robustnější než fávo, tak není důvod jí nevěřit.
Felda má tu tyč ještě robustnější než fávo, tak není důvod jí nevěřit.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Super. Taky jí tam mám. Na jízdních vlastnostech nepozoruju rozdíl, tak alespoň na něco tam je.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Např....Návštěvník píše:a kdes ji sehnal za necelé 4 kila![]()
http://www.odklepnuto.cz/aukce1936275-s ... ni-podbehy
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
Ja myslim ze i tak se to vyplati 
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
http://picasaweb.google.com/info.michelin
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A tak každej doma nemá svářečku a matroš že....
....ale jinak těch vzpěr se válí po netu plno,ceny se pohybujou tak do těch max 400kč,stačí jen hledat.A určitě bych šel do té origo ocelové.
....ale jinak těch vzpěr se válí po netu plno,ceny se pohybujou tak do těch max 400kč,stačí jen hledat.A určitě bych šel do té origo ocelové.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Zakoupil jsme ji normal v obchode se skodovackymi dily a i treba v autokelly ji maji za 411,-Kc. A ma tu vyhodu ze se da bez jeji demontaze protahnout i baterii - 55Ah v mem pripade - mama pocit nevim zda se musis ale kolega ji tu origo kovovou cernou musel vzdy odmontovat kdyz chctel vytahnout baterii.
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozpěrná tyč.Instalace ?
Ja to tam montoval gumovou palici 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Standartní baterka se kolem seriové tyče protáhne. Nevím jak je velká ta 55Ah. Jestli je delší, tak projde, jestli je širší, tak ne, protože už i normální baterka je tam jen tak tak.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tak ta 55 je jen delsi tak by mela taky proklouznout - tak nevim proc ji vzdycky sundaval vim ze mem snad jen 44 klasickou malou - asi neprisel na to jak to vytahnout 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Je to na hranici násilí, většinou při tahání baterky trochu přizvednu ten černý plast mezi sklem a kapotou a sundám z něj tu těsnící gumu, ale projde to.
Po namontování baterky zase plast zatlačím zpět, nasadím ten kus gumy co slezl a je to.
Po namontování baterky zase plast zatlačím zpět, nasadím ten kus gumy co slezl a je to.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Kluci zase ruku na srdce...kolikrát do roka vytahujete baterku ven?
A i kdyby se tam kvůli té tyči nevešla tak jsou to jen 4 šrouby.S golou práce na max 2 minuty.
A i kdyby se tam kvůli té tyči nevešla tak jsou to jen 4 šrouby.S golou práce na max 2 minuty.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jenom to nesmíš při utahování urvat
ty štefty jsou snad z tvarohu
ty štefty jsou snad z tvarohu
-
gerrik - FK
Zajimavý ale je, že ta hliníková kdysi byla prodávaná jako origo příslušenství pro felicie FDA 071003. Já mám teda tu ocelovou z 1,6 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tak u te jak vy pisete hlinikove - i kdyz hlinikova neni
ta baterka projde v pohode bez nasily takze v tom asi naky ten milimetr rozdil bude. A je pravda ona se opravdu prodava jako originalni nahradni dil. A stim neustaly m i kdyz jen treba 2x do roka odsroubovanim terozperne tyce to obcas neni tak jednoduchy kdyz uz ta kastle trosku nedrzi po odsroubovani nebo clovek nestoji na rovine tak je to docela pakarna nasadit tak aby na tech sroubech zustal naky zavit a nevyklepl si je clovek dolu.
-
octavan - FK
Čau kluci, nenapadlo někoho z vás dát rozpěrnou tyč i dozadu (jako to má octavia rs)?Myslím že se neprodává,ale myslím si že by nebyl problém jí udělat.Známej dělá mříže do oken a udělal by jí.Co vy na to?
Rozpera vzadu medzi tlmiče je pre feldu blbosť. Radšej sa pozri zozadu na kolesá, určite budú aspon čiastočne do A. Skôr je problém v tuhosti zadnej torznej nápravy (konkretne v tom uhle kde je náboj), než zadku kasne...
Možno v závodnej felde to význam má.
Možno v závodnej felde to význam má.
Naposledy upravil(a) Maty dne stř 28. led 2009 10:48:54, celkem upraveno 1 x.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
S ohledem na konstrukci zadní nápravy to fakt nemá smysl. Sice tam taky nahoru čučí tlumiče jako vepředu, ale nenesou žádné boční síly. Ty kompletně nesou vlečná ramena.
-
Michal71717 - FK
no zkoušeli jsme vzadu rozpěru dávat a rozdil tam je poznat, když vletíš ostře do zatáčky, ale zase tam zavazí
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
luka tu kdysy psal, ze je vlete dobra na suseni rucniku 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zadní náprava je pověšená za konce prahů. Pružiny s tlumičem jsou sice zapřené nahoru do karoserie, ale nenesou žádné jiné síly, než hmotnost auta.
Na předku je to trochu něco jiného, když tlumič nese i boční síly.
Na předku je to trochu něco jiného, když tlumič nese i boční síly.