Nový akumulátor

IvoR - FK

Nový akumulátor

Příspěvek od IvoR - FK »

Mám auto (Feldu) necelý rok. Když jsem ji kupoval, už od pohledu bylo jasné, že akumulátor není nejnovější. Což mi i potvrdil předchozí majitel, prý byl tak tři čtyři roky starý. Nevěnoval jsem mu tedy příliš pozornosti (měl bych se stydět) s tím, že budu jezdit, a až odejde koupím stejně nový.
Teď když jsou dny chladné, bylo při startování poznat, že startér točí pomaleji. Včera jsem ráno auto zaparkoval, a když jsem chtěl dnes nastartovat, startér se jen párkrát líně převalil, a byl konec. Chci poznamenat, že jsem nenechal žádný spotřebič zapnutý. Ještě že mám kabely, díky kolegově autu jsem nastartoval a dojel domů.
Takže o víkendu bude první cesta pro nový akumulátor. Chci se zeptat, v jakém stavu se prodávají akumulátory třeba v Globusu či jiném hypermarketu. Předpokládám že jsou s elektrolytem, ale jak je to s jejich nabitím? Myslím, že jsou asi nenabité, ale je tomu opravdu tak?
Za odpověď děkuji předem i zadem, a přeji krásný nejen dnešní den.

Ivo v.r.n.k.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový akumulátor

Příspěvek od Atnarfus »

Baterku bych si v supermarketu raději nekoupil. Kdo ví jak dlouho to tam leží a nikdo se o to nestará.
Zastav se někam, kde se specializují na prodej akumulátorů. Obzvlášť teď máš jistotu, že nekoupíš žádný ležák.

Baterka může v suchém stavu ležet klidně několik let. Jak se ale naplní, tak musí být v provozu.
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Já bych v hypermarketu klidně baterku koupil....v jednom pracuju na brigádě už docela dlouho a moc se to tam neohřeje....sou o dost levnější než jinde nebo značkové baterky. Jinak já koupil v Hypernově Filson 55Ah za 899Kč!!! a už 4 roky bez problémů... Ale zase jezdím skoro každej den 12km a odpoledne 12 km zpět nebo do školy 6km tam a zpět a ted v zimě vždycky v poho...je ale pravda, že se o ni starám a 1 nebo 2krát si ji dycky vemu dom a nabiju a udělám údržbu
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ona ta baterie muze byt ko a asi taky bude, ale taky muze byt jen vybita - kdys ji naposled nabijel pokud vubec?
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

V hypermarketu bych nekoupil baterku nebo pneu apod. jo, tobě fungovat může, ale už když vidím prostě že ta baterka nemá výrobce, leží tam delší dobu, tak to se mi hnusí. A raději místo 900kč za neznačkovou, dám 1500kč za kvalitu ne?
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

V supermarketech a u benzínek se vždy prodávají akumulátory nabité a nalité, takže je okamžitě můžeš dát do auta a jet. Pokud nemáš diesla nebo nějakou velikou aparaturu v autě, tak bych vzal aku i neznačkovou. 2 roky je záruka, někde i 3, tak v tom problém nevidím a jestli vydrží o rok méně než značková, tak za ty peníze není co řešit. U baterky máš stejně jistotu jenom cca 4 roky, potom už je to sázka do loterie.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

no, oni se prodávaj nabité už i jinde, např u baterie Banner je to standart a než jí pořídíš tak před tebou udělaj test baterie. Ano je záruka dva roky, ale čekat pak měsíc na Tesco než mi vymění baterku?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Musíš koupit tam, kde mění ihned, třeba Kaufland, Baumax
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

jak píšu, raději kvalitu za o něco vyšší peníze, ale já kupuji Banner za nákupku, takže neřešim :)
IvoR - FK

Re: Nový akumulátor - výhodná koupě

Příspěvek od IvoR - FK »

Ukázalo se, že mi stará baterie skutečně odešla do věčných lovišť, takže jsem dnes vyrazil pro novou do Globusu. Krom nějakých "nounejmek" byly v nabídce Bannerky. Vybral jsem si Starting Bull 55 Ah, cenovka na regálu říkala že stojí 1590 Kč. O kus dál na paletě byly ty samé s cenou 2590 Kč. Domnívám se, že zapomněli odstranit štítek s akční cenou, která již neplatila. A tak jsem vyrazil k obsluhujícímu personálu že chci tu levnější, když tam mají onu cenovku. Dotyčný člověk okamžitě chybný štítek stopil do kapsy, ale nezbylo mu než mi vypsal průvodku, a já vyrazil k pokladně. Po asi čtvrthodinovém extempore u kasy jsem si odnášel baterii s dobrým pocitem, že jsem ušetřil tisícovku. Náš zákazník náš pán, anebo přesněji co je psáno to je dáno... :-)

Ivo v.r.n.k.
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Lidi neblbněte,jak můžete koupit baterii v hyper-super??Stejně jako třeba stěrače nebo další podobný věci.
Jakmile se vám s tou baterkou něco stane (nemusí), ale pokud ano, co tam zmůžete??
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

možná víc než v nějakém servisu. Prostě ti vymění kus za kus nebo vrátí peníze.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Přesně tak. Když donsu baterku na reklamaci do prodejny, kde se jimi zabývají, je jasné, že se budou snažit z toho vyvléct a nějak prokázat že jsem s ní něco udělal blbě, protože se v tom přece jen dost vyznají. Naopka když baterku přijdu vrátit do super-hyper, tak mi dají automaticky zpět peníze, nebo novou baterku (dle toho co si vyberu a jestli bude nějaká alternativa skladem) a je to bez jakýchkoli keců, protože oni tam vůbec netuší co by s tím měli dělat.
Právě proto znám spoustu lidí, kteří kupují obyčejné baterky v marketech a když náhodou do záruky odejdou, tak si hold zajdou vyměnit za novou. A je tedy pravda že se tam většina baterek moc dlouho neohřeje pokud jde o nějaké běžné typy. Akorát se občas moc neštvou s nějakým zacházením s nimi.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový akumulátor - výhodná koupě

Příspěvek od Ivarek »

IvoR píše:Ukázalo se, že mi stará baterie skutečně odešla do věčných lovišť, takže jsem dnes vyrazil pro novou do Globusu. Krom nějakých "nounejmek" byly v nabídce Bannerky. Vybral jsem si Starting Bull 55 Ah, cenovka na regálu říkala že stojí 1590 Kč. O kus dál na paletě byly ty samé s cenou 2590 Kč. Domnívám se, že zapomněli odstranit štítek s akční cenou, která již neplatila. A tak jsem vyrazil k obsluhujícímu personálu že chci tu levnější, když tam mají onu cenovku. Dotyčný člověk okamžitě chybný štítek stopil do kapsy, ale nezbylo mu než mi vypsal průvodku, a já vyrazil k pokladně. Po asi čtvrthodinovém extempore u kasy jsem si odnášel baterii s dobrým pocitem, že jsem ušetřil tisícovku. Náš zákazník náš pán, anebo přesněji co je psáno to je dáno... :-)

Ivo v.r.n.k.
To je celkem super cena těch 1590kč,to jsi měl kliku.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Podobně taky kupuji v hypermarketech. Loni jsem v Baumaxu tak koupil úsporky. Ty svině měli velký kontejner uprostřed uličky a tam nápis 1 ks za 99,- a bylo tam pár krabic nějaký levných šmejdů, ale přímo pod tím nápisem skoro celý kontejner kvalitních 21W Philips co stojí běžně kolem 300. Tak jsem zašel na informace, vytáhl průkazku SOS (sdružení obrany spotřebitele) a že je to tak na ČOI, že schválně klamou lidi nízkou cenou a pak účtují na pokladně za původní. Ženská zavolala šéfku a ta hned přede mnou začala zpucovávat nějakou podržtašku, že co tam má za bordel se popisky a že samozřejmě, že za tu cenu si je můžu koupit. Tak jsem vzal hned tři a už tam valili ty cedule přemístit.

Prostě chce to se s nima nesrat a nenechat dělat z lidí voly. Dělají to tak schválně. Mezi akce hodí drahé zboží a lidí hned naletí. Nebo dají ceduli s akční cenou mezi regaly, že to není jednoznačné atd. ČOI se bojí jak čert kříže.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Tak co vás to ještě nevitrápilo,tak tam asi ještě nakupujete, já osobně bych tam nekoupil z jejich sortimentu ani floka..
Baterie zn. SCHNEIDER apod. stojí uplně za . . . . . !-odpovídá tomu i ta cena...
Na baterku musí bejt spolehnutí.
mjamriska - FK

Příspěvek od mjamriska - FK »

RadekN70 píše:Lidi neblbněte,jak můžete koupit baterii v hyper-super??Stejně jako třeba stěrače nebo další podobný věci.
Jakmile se vám s tou baterkou něco stane (nemusí), ale pokud ano, co tam zmůžete??
s tymto by som nesuhlasil, dostal som od svagra stierace valeo, raz som bol v hypernove a tam bol za 30 sk nejaky vypredajovy stierac tusim brisk, alebo tak nejak sa volal, tak som si 1 na skusku zobral, vlani pred zimou som vymenil stierace na mojej felde a dal som valeo pred sofera a ten z hypernovy pred spolujazdca, ale hned po prvej jazde som ich vymenil medzi sebou lebo uz zanova stieral lepsie ten 30 korunovy, ten 30 korunovy stiera este aj dnes super, bez smuhov a ten valeo som pred asi tyzdnom vymenil - manzelka sa stazovala ze nic nevidi
Odpovědět