Výběr autorádia - rady, návrhy atd.

dotazy a rady na vše kolem hudby
Odpovědět
Snehulak - FK

Re: Srovnání autorádií kolem 3.000 poraďtě plz

Příspěvek od Snehulak - FK »

no tak kdybych měl dát za autorádio skoro 3 tis. tak určitě si nevyberu LG, tuhle značku spíš u lcd. za 3 tis bych šáhnul po pioDEH-4000UB nebo 3000MP nebo kenwood KDC-W4041W

nemám moc rád značky který se s*erou do všeho - televize, mobily, kuch. spotřebiče a teď ještě autorádia. to že tu každej doporučuje kenwood Pio nebo alpine je proto že s tím mají zkušenosti a jsou s tím spokojený, ale pokud se ti to LG líbí tak si ho kup, stejně je to na tobě
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Snehul: Tak to pio proti těm ostatním které jsi dal tak nic moc.. Skok dolu.
Snehulak - FK

collin: to jo ale pak už je to cenově někde jinde, tyhle sem našel do 3 tis nebo max 3200
Collin - FK

Stejně srovnání rádia kolem 3tis nic moc. Ted už všechny mají pomale stejnou výbavu. Rozdíly nejsou až tak závratné.
Snehulak - FK

já tenkrát dával za rádio přes 9 tis a to bylo rok a půl starý od souseda. Kenwood a mp3 v rádiích teprve začínaly. ale tohle je otázka priorit kdo do čeho chce investovat. někdo do rádií, někdo do motoru někdo chodí do hospody ;)
Collin - FK

A za jaké? A kdy?
A podívej kde je Kenwood ted ;) Veliké zlepšení bych řekl.. Ale pokud by nebylo pár lidí tak bych ho asi nevzal.
Snehulak - FK

ty jo, model kdc- M6024 myslím a je to asi tak 5 let.
původně sem měl kazetový 859 s otočným panelem a cd měničem. mám to ještě doma, má to pre-out 4,5 v
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...musíme se bavit o rádiích v určené ceně...já mám taky jiný rádio...Collin ví jaký ;) ale pokud si zvolí značkové tak je to už pouze o designu než o kvalitě zvuku, která je v tomto segmentu dosti vyrovnaná.Pokud by upřednostnil lepší zvuk a výbavu tak by určitě posunul cenový strop.
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Collin - FK

Tak posun dopředu, a rádio parádička.
drobek měl v rukách Pio také několik let starej model a byl z něho unešený :D
Snehulak - FK

to určitě, vypadá skoro jako tohle http://www.aukro.cz/item532331272_kenwo ... v6027.html
pohlížel jsem znova na ten otočnej panel, ale je to moc velká raketa za to.
Snehulak - FK

ten starej kenwood vypadá takhle: http://www.ciao.de/Kenwood_KRC_877R__24629
koukal jsem po takovým: http://www.kenwood.cz/kdc-w707
už moc modelů nedělají s Dmask+
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...kdyby někdo měl zájem...tak mám podobného Kenwooda...ale je jen na CD.Cena 2400,-.Rádio je nové nepoužité.Jen to má jednu podmínku...a to použití 4ch zesilovače.Byl to TOP model a ty neměly ve výbavě (k vůli rušení) interní zesilovače.Ve výbavě je i DO na volant.Jen pro zajímavost...tehdy stál cca 28tis.
Snehulak - FK

takhle přesně vypadá, každej na to koukal jako puk na to jak se to otáčí :D :D
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

No k těm značkám.
Měl jsem v autech značky Pioneer, JVC, SONY, Panasonic. Co se kvality provedení týče tak lepší bylo to Sony a Pioneer. A zvukově se mi zase zdálo lepší Panasonic a Pioneer.
Momentálně mám a autě jeden 12 let starý Pioneer. Je ještě na kazety, ale zloděje aspoň nezajímá. K němu používám MP3/FM transmiter, takže mi nic nechybí. Na to jak je staré hraje dost slušně i ty kazety .-)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 23. led 2009 22:43:53, celkem upraveno 1 x.
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Zajímavý postřeh.. A na jakých jsi to měl reproduktorech? Doufám, že přijedeš na nějaký sraz a pustím ti svojí hudbu, myslím, že změníš názor, ono je to těžký, když člověk neslyšel nikdy nic lepšího.. A to netvrdím, že mám dobrou hudbu, bude to ještě pěkný kus cesty a peněz, abych docílil spokojenosti..
smazany clen - FK

No tak samozřejmě k tomu byly různé repro. Od sériovek až po trochu lepší za rozumnou cenu. Takže asi tak :oops:
Doma má pořádnou sestavu, ale do auta to cpát nechci. Nebudu živit zloděje. Tam stačí starý kazeťák a pod tím hezká výstavka kazet. Počítám, že kvůli tomu mi snad okno nerozbijou :lol:
Collin - FK

Tak to já sem takovej že doma tolik muziku nemusím, stačí mě na poslech 2+1 a ke kinu 5+1.. Momentálně Mám Kennwod na Mohawk a zatím nej co jsem měl..
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já si rád poslechnu hudbu v autě ale i doma.V autě mám Pioneer,Spectron a Axton a doma mám Yamaha a Magnat a spokojenost,jen sousedům se to nelíbí :(
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

vlastní tady někdo tu Alpine iDA-X300? docela se mi zalibila. štve mě, že ma jen jeden Line-out, ale asi bych to překousnul. napište mi pls jak jste s nim spokojeni.
Haja - FK

Příspěvek od Haja - FK »

Já ji nemám ale chci ji už tak půl roku akorát se vždycky našlo něco jinýho kde jsem utratil ty peníze.
Něco o tomhle radiu máš tady
http://forum.skodahome.cz/index.php?sho ... =0&start=0
vyjadřoval se tam k němu i fancarhifi i prohifi takže tady se něco málo dozvíš, akorát nevim jestli ti půjdou obrázky když nejdi zaregistrovanej
smazany clen - FK

Já mám konkrétně v autě Pioneer z řady KEH-1*** (myslím 1700) z roku okolo 1999:
Obrázek
A naprostá spokojenost :lol:
Mishutka

Příspěvek od Mishutka »

Ahojky,může mi někdo prosím poradit,v čem se liší Pioneer DEH-2100ub a 4000UB???Nemůžu se pořád rozhodnout,který model raděi zvolit....Díky ;)
Collin - FK

Mishutka píše:Ahojky,může mi někdo prosím poradit,v čem se liší Pioneer DEH-2100ub a 4000UB???Nemůžu se pořád rozhodnout,který model raděi zvolit....Díky ;)
Ovládat se ti bude lépe 2100ub. Co potřebuješ od rádia? Mají jeden pár RCa,oba USB..
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...DEH-4000UB je už dnes výprodejový model, ale jak píše Collin...ovladač hlasitosti slouží jako joystick pro funkce a není snadné s tím pracovat.DEH-2100UB je v podstatě stejný model i včetně výbavy.
Moje doporučení by bylo si přidat na Alpine CDE-101RM ;)
Mishutka

Příspěvek od Mishutka »

Děkuju,rozhodla jsem se teda pro Pioneer DEH-2100ub. ;) A ještě máte tip na internetový obchod,který je fakt kvalitní,co se týče toho autorádia???
Collin - FK

Mishutka píše:Děkuju,rozhodla jsem se teda pro Pioneer DEH-2100ub. ;) A ještě máte tip na internetový obchod,který je fakt kvalitní,co se týče toho autorádia???
Např. http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... DEH-2100UB
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

mam dobre zkusenosti s www.ahifi.cz
méně znamená někdy více...
Obrázek
Skury
Kontaktovat uživatele:

Radio s BT a MP3

Příspěvek od Skury »

Přemýšlím o novém radiu do "nového" auta...

Mý požadavky jsou jasný. Podpora MP3 a rád bych už s bluetooth handsfree (zvyknul jsem si ze služebního focusu ;) ). A bylo by fajn, kdyby to mělo navigaci a dvd...

A našel jsem si dle sebe úplně skvělý radio...
http://www.soundmaster.cz/Speciální-aut ... _info.html
Obrázek

Ale jinak našel jsem i levnější za 9t (tady akorát nevim, jak se bude hodit do auta a způsob připojení...)
http://www.soundmaster.cz/Speciální-aut ... _info.html

Může mi někdo doporučit něco takového nebo přijít s lepší cenou? Tady u toho je super, že je vše v češtině. Podpora je jasná, záruka taky, z ciziny je problém s jinými jazyky. Nebo mají všechny tyhle rádia možnost volby jazyka přímo v nastavení a je tam už rovnou čeština?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 04. úno 2009 14:00:46, celkem upraveno 1 x.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: Radio s BT a MP3

Příspěvek od Skury »

Ještě mě zaujal tenhle... Má odnímatelnej panel, u těch dvou předchozích jsem si nevšimnul. Ale zas nemá navigaci. Kdybych řešil odnímatelnej panel vs. navigace, vyhrála by navigace.

http://www.soundmaster.cz/2DIN-Multimed ... _info.html
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Bolthorn - FK

Škury: na tohle se zeptej spíš na autohificlubu...
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Jsem byl línej... :-D

Ale asi máš pravdu. Díky. ;)
Collin - FK

Bolthorn píše:Škury: na tohle se zeptej spíš na autohificlubu...
Proč?
Já stímto zkušenosti nemám, ale fancar v pohodě poradí..
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Tak se ale v podstatě můžu zeptat na vícero frontách... :)
Bolthorn - FK

Collin: protože na AHC je těch lidí co mu v tomhle poradí 100x víc jak tu
Collin - FK

Stačí jeden ;)
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...předně...do čeho to bude... :?: za tu cenu Rockdale chceš kvalitu nebo šunku... :?: Za stejnou cenu...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... IVA-W202R/
...ujišťuji tě, že ten Rockdale na IVA-W202R nemá ani zvukově...ani obrazově.NAVI jde připojit a udělá ti to stejnou službu.Jde taky o to co preferuješ, ale požadavek na BT to bohužel splňuje je po dokoupení BT modulu.
Vestavěný BT má toto...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... -Beat-600/
...ale pokud bych byl rozhodnutý utratit cca 19tis. tak moje volba by byla jasná.Takový koncert rockové legendy Deep Purple.... ;) zvukově skoro bez rozdílu od rádia bezmála ve stejné ceně.Na to u komponentů od Soundmaster se dá zcela určitě zapomenout.
Musíš mít jasno co je pro tebe prioritou...jestli funkce...nebo solidnost a záruka quality :!:
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Do mýho auta. :)

A jinak mi samozřejmě jde o kvalitu. Výstupům z radia rozumim asi jako šminkám, takže tak... Už jsem s Collinem načnul vybavení pickupa hudbou, ale ještě jsme to pořádně neřešili, protože jsem se nedostal pořádně domů k icq. A v práci zas na diskuzi po SZ není čas. Aspoň moje představa byla kompa + kickabassy do dveří, výšky do trojúhelníčků. Co mi pak třeba doporučuje kámoš bylo zas kompa do dveří + 2x 8" woofery do posuvný stěny. Zesík by v obou případech byl asi pod sedačkou spolujezdce.

No a k tomu bych chtěl nějaký pěkný radio. Tak jsem přemýšlel o 2DINu s těmahle možnostma. Ale nechci tam zahučet za x desítek tisíc. Jako za těch 19t je to pěkný, ale zas tolik se mi za to dávat nechce... jsem ochotnej ještě nějakých 15t, ale to je fakt asi strop... A BT kvůli HF bych rád. Klasický pevný HF nechci, nelíbí se mi to, proto to chci mít rovnou v radiu. Případně kolik stojí dokoupení modulu v rámci rádia?
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...tak pokud chceš 2DIN s vestavěným BT by mohl být ten Beat600.Nebo je teď v doprodeji Panasonic CQ-VW100N a u něj je cena okolo 10tis. ale zase bohužel není vybavený integrovaným modulem BT.S tou HF jsi mi nerozměl...u toho Alpine se sice jedná o externí modul, ale funguje to jako vestavěný tzn. že modul se napojí na rádio a ukryje někde v palubovce a s telefonem se spáruje klasicky přes BT telefonu takže nehrozí žádná konzole přišroubovaná na palubovku.
Pokud jde o volbu reproduktorů tak toto je myslím jasné...předek kompa a basy by šly samozřejmě řešit pomocí malých SW nebo jednoho slim popřípadě aktiv pod sedačku.
...ale tento SW se tam při hloubce 85mm vejde v pohodě...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... -WPS1000F/
...nebo 95mm...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... t-RSH-302/
...je to 12" SW takže by určitě neměl problém vytvořit dobré basy v tak malém prostoru.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Neboj, ten modul chápu, ale spíš se mi tam jde o to, že to jsou další peníze navíc, takže to máš třeba 19+3t... ;) Když se vejdu do 15t se vším, tak ok, ale jinak radši kompakt. To samý nechci DVD + monitor + BT modul + GPS modul... I kdyby to vyšlo na 5t... Stále se bavíme o 2DIN radiu s integrovanými věcmi. Eventuelně s přídavným BT modulem. :)

S těma woofery nějak pořád nejsem rozhodnutej... Chápu, že je lepší dát subwoofer do bedny, ale tu ve Funce není kam dát. Chtěl jsem posuvný stěny, ale zas bude problém, když někoho povezu. To samé tam přivést kabely... Co dát woofery do B-sloupku někam dolů? Je tam cca. 25cm místa na šířku, hloubka by se nějak pořešila. Akorát by to bylo v místě nohou.

V případě aktivního wooferu, jakjá je jeho výška? Aby se vešel pod sedačku. Asi pod ní moc místa nebude....
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Bolt: No vidíš, a na AHC neporadil nikdo. Takže zlatý FKčko a fancarhifi. :-D
Collin - FK

No neříkal jsem to... :)
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...s tím rádiem bude problém...s požadovanými funkcemi asi budeš muset jít do někého noname ,ale určitě to bude na úkor něčeho.S tím aktivním SW by to bylo snazší.Měl by jsi na výběr dvě varianty.Jeden jakoby nastojačku...když uvádíš prostor s cca 25cm a to konkrétně Pioneer TS-WX22a (7990,-) nebo pod sedačku Pioneer TS-WX11a (6490,-) jeho rozměry:280x200 a výška je 80mm.Takže pod sedák v pohodě.
Výhoda těchto subwooferů spočívá v jednoduchosti zapojení.
Pak by se daly třeba použít i dva tyto SW kdyby jsi trpěl nedostatkem basů.V tom případě ale vybírej kompa, které budou hrát pouze z rádia a tak by jsi využil ušetřený prostor pro druhý SW.
Bolthorn - FK

Škury: až se dostanu ke kompu, tak Ti písnu, měl bych tip na jedno multimediální autorádio.. Dnes budu mít info jak na tom je a i s cenou budeš spokojený...

Na AHC jsem docela koukal, že Ti nikdo nic kloudného neporadil, docela se i divým.. Ale jak říkáš na fancara je vždy spoleh..
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Fancarhifi: Místo pod sedačkou zjistím až po umístění sedaček. Snad tam bude tolik místa.Ale asi ano. Jinak dva aktivní wooferymě nenapadlo zapojit. A zesík bych mohl použít nějaký menší namontovaný v podstatě do středního tunelu (asi budu řešit napojení felda tunelu na passat palubku laminátem)... Aktivní woofery můžou být napojeny na zesíky jen kvůli signálu nebo jim stačí signál pouze z radia?
Tak bych dal na tvé doporučení a asi vzal toho Beata. :)

Bolthorn: Asi to není zajímavý téma. :-D
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...aktivní SW se zapojí jen na RCA z rádia...je to v podstatě stejné jako u běžného zesilovače.
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

ahifi.cz můžu taky jen plně dopuručit a nebo autodax.cz
Collin - FK

autodax je na nic, špatné jednání a ani pořádně nevědí co mají a co mají odpovídat! Borec mě jednou připadal že nemá vubec přehled!
kybrex
Kontaktovat uživatele:

Rádio + repro (bez přípravy)

Příspěvek od kybrex »

Zdravím,
rozmýšlím se, co pořídit do mojí felis za hrací skříňku. Mám rád kvalitní poslech (aspon v rámci možností). Doma jsem zvyklej ze svých beden slyšet hudbu a ne rámus, takže bych nerad v autě příliš slevoval. :P Uvažoval jsem o více variantách, ale nevím, co zvolit. Do předních dveří je to jasné, tam se nic jiného než 13cm nevejdou. Nenapadlo mě , jak a hlavně kam dát do feldy vejšky, takže asi koupím koaxiály (pokud máte tip, kam výšky, radši bych komponentní http://www.alza.cz/alpine-sxe-1350s-d110044.htm ).

Teď nevím, jestli spíš nějaký SW do kufru (mám rád silné basy, ale zase nepotřebuju být slyšet 2km dopředu a aby mi to otvíralo kufr) nebo spíš pěkné dvacítky na plato (třeba tyhle koaxiály http://www.korunka.cz/reproduktory/jbl-gt5-803 ). Radši bych možná ty 20cm na plato, ale to budu muset ještě to plato nějak přizpůsobit, nebo spíš vyměnit, protože ten papundekl, ze kterýho to je bude podle mě akorát rezonovat a bude to hrát příšerně. Máte někdo zkušenost s výrobou plata nebo s nějakou jeho úpravou pro audio?

Na tohle se myslím obejdu bez zesilovače a rádio bych rád tak kolem 2000Kč s CD (aby umělo mp3) a stačí.

Předem díky za názory a tipy.
smazany clen - FK

Re: Rádio + repro (bez přípravy)

No tak do předních dveří dostaneš i 16cm, návod na to je tu na foru, mě se to nechtělo dělat tak jsem si pořídil tyhle 13cm http://levnymarket.cz/blaupunkt-gtx-542-175151/ a taky to hraje ale až se mi to nebude líbit tak určitě půjdu do těch větších. já v zadním platě mám http://www.vltava2000.cz/101010/goodsde ... odsID=1248 hrajeto dobře a plato neskáče :-) jen spz drnčí :(
Moltician - FK

Re: Rádio + repro (bez přípravy)

Příspěvek od Moltician - FK »

plato udelat z mdf....a staci klidne nejake ovaly 6x9....do dveri muzes dat i 16cm repro po uprave...musis koupit krouzky z mdf mel bys i vytlumit dvere....a radio v tehle cenove relaci asi kenwood....
Odpovědět