Výměna alarmu

smazany clen - FK

Výměna alarmu

Příspěvek od smazany clen - FK »

Chci se zeptat, mám starej alarm s immobilizerem ve feline, u kterýho už ovladače odchází, dá se požít jiný? Jako vím že třeba konektory se do novýho zapojit nedají, ale jestli ty drátky by mohli bejt shodny co kterej ovlada a slo by to zapojit treba do tohoto:
http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoala ... -3702.html
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna alarmu

Příspěvek od Kuladmin »

A co sehnat jen novy ovladace a sparovat to s jednotkou?? A jak odchazeji?? Jako baterky v nich nebo co?? Jaky typ mas ??? vyfot eventuelne ovladac. Jestli vse ostatni funguje tak proc to menit cele??
smazany clen - FK

To je nejak stary, zn. Konaco :), momentálně to vyfotit nemohu :( , no odchazí, pač za ty lééééta už je vojetej ten čudlik, na dálkovým ovládání je jen jedno tlacitko, tak to občas nejde :(
A ono by to šlo jiný dálkáče sparovat s jednotkou?
co toto?
http://www.levnealarmy.cz/eshop/dalkova ... model.html

ale tam je stejnak nejaká jejich jednotka, tak to nechapu :(
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 24. led 2009 12:54:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Jen tak neco nejde sparovavat pac to ma ruzne frekvence atd atd..
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Konektor samozřejmě pasovat nebude, ale dráty přepojíš tak jak budeš potřebovat. Já jsem v autě měl Italský Laserline a dával jsem místo toho dálkové ovládání od Jablotronu.
K alarmu bylo dotažené všechno potřebné, tak jsem jenom připojil dráty.
smazany clen - FK

no mě jde hlavně i o ten centrál jestli to s nim poslape, blby asi bude kdyz zjistim ze alarm a central je v jedne jednotce, je to možne?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 24. led 2009 12:55:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
smazany clen - FK

Tady je par fotek, jedna fotka toho prijimace, pak fotky dalkace. Omluvte zhorsenou kvalitu fotek, je to focený křápem mobilem. :D To je to co ted mam, a chci zjistit zda-li mi tam pujde uplne jinej novej alarm.

http://img407.imageshack.us/my.php?imag ... 392ao3.jpg
http://img124.imageshack.us/my.php?imag ... 394se4.jpg
http://img179.imageshack.us/my.php?imag ... 396pl8.jpg
http://img299.imageshack.us/my.php?imag ... 397yt2.jpg
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Já jsem měl alarm origoš z výroby a i tak je řídící jednotka centrálu samostatná za budíkama. Samotný alarm byl vedle baterky v motorovém prostoru.
Funkčnost centrálu bez alarmu si ověříš snadno. Odpoj konektor od řídící jednotky alarmu a zkus zamknout klíčema.
smazany clen - FK

Tak dnes mi přišel tento alarma rovnou zde přidávám návod:

Kód: Vybrat vše

http://levnealarmy.cz/get_file.php?did=26&lang=cz&download=0
A jsem z toho blbej. Podle schématu v návodu u konektoru X1 mi jasný jak zapojím modro-bílý,2xšedivý konektor, hnědý a šlutý konektor. Bílý a oranžový vodič nevím k čemu připojit, Jak ke které barvě vodiče na vozdile u snímače. Ten zelený bych asi věděl kam připojit. Dále se mi jedna o žluto-zelený, červený vodič to připojím akorát do spínací skřínky zapalování? Jako ty tečky znamenají v nákresu přesně kam to zapojím?. Pak mi není jasné kam patří popisek "kapotový spínač (-)" jestli to patří take ke spínací skřínce nebo k něčemu jinému? a poslední otázka je k čemu je dobré ještě napojovat spínač nožní brzdy?
Pak mě ještě zajímá připojení centrálního zamykání, našel jsem nějakou jednodku na to. Na konci návodu je "Připojení centrálního zamykání", ale nevím jakej typ mám použít, jestli přímou na servomotrky, nebo jestli se to dá nějak zapojit s centralni jednotkou a novým alarmaem. Ještě přikládám pár fotek jak vypadá konektor u jednotky centrálu:

Obrázek
Obrázek

Předem děkuju za rady :)
navstevnik

Příspěvek od navstevnik »

no z návodu není ani jasný který je konektor X1 a modrobílý drát tam nevidím vůbec.
Ale aspoň něco:
zleva podle návodu:
černý - na kostru
červený - na bod s trvalými 12V (třeba na spínací skříňce, nebo na releové desce, ..)
žluto-zelený - na bod kde se objeví 12V po zapnutí zapalování (bude asi souviset s tou brzdou)
zelený - na spínač kapoty, pokud není tak přidělat, jeden konec na kostru a druhý na ten drát
bílý - dveřní spínače (pokud chybí, tak osadit, spínají proti kostře)
oranžový - nezapojovat
modrý - zapojit pokud se chce otvírání kufru (odskok, servo)
žlutý - lze na IMMO relé (vývod 85) ale pak se musí přerušit kabel ke startéru ...viz to velké X
hnědý - připojit sirénu, druhý konec sirény na kostru
šedý - jedna strana směrovek
šedý - druhá strana směrovek
??? (žeby modrobílý) - připojit na spínač brzdy, na drát který vede ke světlu

druhý konektor je na serva a použiješ verzi ovládání jednotky CZ "-" 12V
měl by stačit pouze drát zelený a fialový (to bude záviset na jednotce centrálu)
navstevnik

a ještě k těm dotazům:
kapotový spínač - spínač umístěný pod kapotou, který spíná při otevření kapoty, pokud si tam nějaký alarm měl tak bys ho měl najít
využití brzdového spínače (brzdy) je popsáno hned nahoře v návodu - zapneš zapalování zmačkneš brzdu a sedíš v autě zamčenej, vypneš zapalování odemkneš se, pokud to nechceš, tak kabel k brzdě nezapojuj a předpokládám, že nebude potřeba ani ten žlutozelenej, pokud nebude nějak souviset ještě s immo relé.
Ale pokud v autě nějaký alarm je, tak tam by měla být většina drátů k dispozici.
host

Příspěvek od host »

Pořád to říkám: "Nekupuj složítý alarmy, ale je to marný, je to marný, je to ... marný.
Tohle: http://www.levnealarmy.com/autoalarm-cs-584-p-25.html chodí bezchybně a naprosto to postačuje. Žádné propojky, žádné brzdové pedály, ...
smazany clen - FK

díky za radu, ale mam problem nejvetší s immo, já nevím kde je, jestli je v té jednotce toho alarmu nebo nevim, nejak jsem ho nikde nenasel, to je ted snad jedine co me trapi ze ho nemuzu najit :(
smazany clen - FK

host píše:Pořád to říkám: "Nekupuj složítý alarmy, ale je to marný, je to marný, je to ... marný.
Tohle: http://www.levnealarmy.com/autoalarm-cs-584-p-25.html chodí bezchybně a naprosto to postačuje. Žádné propojky, žádné brzdové pedály, ...
njn, ted mi jde spíše o to najít ten debilní immo :(
navstevnik

Bacha Drazi,
to immo je myšleno, že se ovládá pomocné relé, které si přikoupíš a zapojíš podle schematu ... viz to přerušení vodiče ke startéru)
Originál immo ve feldě nemám a ani jsem ho zatím nezkoumal, ale co jsem tady na fóru četl, je k němu nějaká čtečka atd. a jestli ovládá dál relé startéru a třeba další obvody nevím. Každopádně v jednotce žádné relé nehledej. Ten žlutý drát ovládá pouze pomocné relé, které spíná startér.
host

Příspěvek od host »

Jestli máš něco ke starému alarmu tak to případně nafoť, taky jak to vypadá a kolik drátu do něj vede. Měřákem se dá většina snadno identifikovat.
A jak psal navstevnik, tak máš všechny dráty pohromadě u starého alarmu a nebudeš muset možná nic tahat (snad až na tu brzdu)
smazany clen - FK

mam to nafocene, ten puvodní konektor kde je videt barevnost vodičů, za chvili to tu vlozim.
smazany clen - FK

tak tady přikladam foto toho konektoru, myslíte že by šlo nějak to staré immo vochcat, jako že by se spojili nejaký dva vodiče a bylo by to? Akorat by se udelalo novy immo a bylo by to :) To je ale asi blbej napad, co?

Obrázek
Obrázek
navstevnik

Podle debat na fóru immo na alarmu neřeš. Na spínačce je čtecí cívka, kodová tyčka je někde v klíčku. ŘJ imma se musí spárovat s ECU a blokuje mimo jiné palivové čerpadlo, startér, atd. Klíče neměníš, spínačku, ECU, immo také ne.
Tak žlutý vývod z alarmu nezapojuj. Odpadá zásah do obvodu startéru a montáž pomocného (jak je v návodu uvedeno imobilizačního) relé.
K těm fotkám: jsou na jednotce ještě nějaké další konektory, opiš nějaký typ, nebo číslo.
jinak bych tipoval ty žluté na blinkry (chtělo by to proměřit), černé jsou obvykle kostra, červené jdou většinou na 12V.
pak tam bude drát ke dveřním spínačům, v motoru bys měl mít spínač kapoty, další dráty povedou k servům,...
Při vytažení tohoto konektoru funguje centrál na klíč???
smazany clen - FK

No spínač kapoty je zelenej, ten jsem našel, 2x žlutý vodiče jsem stopoval a končí tak že jsou napojený na nějaký vodiče u tlačítka výstražné znamení(takový ty trojuhelniky). A central funguje po vypojení jednotky alarmu na klíček, ale nenastartuju. Ale když ten žlutej obvod nebudu zapojovat, tak jak se zbavím toho starého immo? Vždyt on zustane pořád aktivní, nebo ne?
navstevnik

takže starý alarm ovládá centrál, který má ŘJ zvlášť, žluté vodiče budou blinkry a napojí se u nového na ty "sivé", je to jedno jestli L nebo P strana. Spínač kapoty je zelený, tak to bude jeden z těch dvou zelených na konektoru, stačí připojit malo 12V žárovičku na 12V (třebárs na baterce) a druhý vývod píchnout do zeleného drátu. Mačkáním kapotového spínače u správného drátu bude žárovička blikat. Podobně najdi kde končí spínače od dveří (mačkáním dveřních spínačů bud žárovička blikat), třeba ten druhý zelený, nebo modrý. Je pravděpodobné, že tam bude ještě spínač na dveřích kufru (je možné, že bude společný s dveřma).
Jestliže při vytaženém konektoru nenastartuješ, tak tam bude možná podobné immo relé někde nainstalováno, koukni po drátech od startéru jestli nejdou přes nějaké relé, pokud ano, tak jeden drát bude končit také v konektoru . Toipoval bych to na oranžový, nebo bílo-červený.
navstevnik

červený bude asi 12V, připoj na něj žárovičku a druhý konec na kostru, jestli ne, tak zkus jestli tam bude napětí při zapnutém zapalování. To samé bych zkusil u oranžového a bílo-červeného vodiče. Barvy na spodní straně nejsou vidět a na té horní vpravo vedle bílého je šedý??
navstevnik

Hele a máš tam vůbec origoš immo?? myslím čtečku na spínačce a čip na klíči??
smazany clen - FK

navstevnik píše:červený bude asi 12V, připoj na něj žárovičku a druhý konec na kostru, jestli ne, tak zkus jestli tam bude napětí při zapnutém zapalování. To samé bych zkusil u oranžového a bílo-červeného vodiče. Barvy na spodní straně nejsou vidět a na té horní vpravo vedle bílého je šedý??
juj to ti nepovím, to jedině zítra, juknu se na ten starter a dám vědět, nebo nemáš Návštěvníku mail? Děkuju z arady
navstevnik

jasně, napiš do mailu ještě tyto věci:
- popiš barvy jednotlivých vodičů pin po pinu 1, 2, 3, ....
- kde je sirénka ( v jednotce nebo mimo, jestli mimo na kterým drátu), je tam nějaké blikátko? jestli ano na kterým drátu
- jsou tam ještě nějaká jiná čidla?? ultrazvuk, nebo otřes??
- máš tam origo IMMO? (řekl bych, že ne a je tam někde přerušovací obvod starteru s immo relé)
- má to nějaké servisní tlačítko, nebo deaktivační spínač??
zatím to pošli na hhydrant@seznam.cz
PaKr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PaKr »

Zdravím,potřebuju poradit. Mám origo centrál a DO Metasystem,a chtěl jsem se zeptat,jestli je při výměně za Laserline ( nebo eventualně něco jiného ) jsou stejné konketory u ŘJ nebo budu stříhat dráty :) sirénu stejně vyhodím,ale dálkové by se hodilo. Abych byl úplný,na ovladači Metasystému mi odpadlo ovládací tlačítko přímo na tištěném spoji,a ani po připájení nefunguje.....
Odpovědět