Odrazka na 5-tých dveřích

karoserie, narazniky, skla atd.
raduzo22 - FK

Odrazka na 5-tých dveřích

Příspěvek od raduzo22 - FK »

Zdravím kolegové, koupil sem si nový dveře na felis a než půjdou do laku tak bych se chtěl zeptat jestli někdo neví jak je přichycená ta červená odraska mezi SPZ-tkou,moc se mi to tam nelíbí tak bych to chtěl oddělat,ale radči se zeptám jestli to někdo nesundával abych ty vrata nějak nepoškodil, díky za rady.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Odrazka na 5-tých dveřích

Příspěvek od Kuladmin »

Tak pokud zezadu / zevnitr dveri nevidis maticky tak je lepena. A koukam to nekde zajimave strikal tou zlutou vcetne plastu...
Ravo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ravo »

jejeje, jeslti tyhle dveře jsou nový...tak bych se moc divil.

Ta odrazka je tam přilepená, používá se hojně na zakrytí počátečního stádia koroze kolem černé plastové lišty (která je v tomto případě nahrubo nastříkaná nažluto stejně jako zbytek dveří. Asi to byl velký dobrák, když ani nevyloupnul záslepky-loga FELICIA a přestříkal i je

Takže odrazku odtrhnout a doporučuju tu "zkaženou" žlutou plastovou lištu vymontovat a nasadit tam po antikorozních zásazích původní černou ze tvých starých dveří (nebo nejlépe celý dveře vyvařit a zaslepit, ať to tam nerezne). To bych udělal podle stupně koroze a nutnosti vyvařovat dveře.
Naposledy upravil(a) Ravo dne ned 25. led 2009 11:08:25, celkem upraveno 1 x.
Felicia 1.6 GLX - Old Face Hot Chilli Metalista
Obrázek
raduzo22 - FK

No právě žádnou matku sem tam nenašel, tak to bude asi lepený,zkusím to nahřát a pak sundat, jo tu lištu mám v plánu měnit za černou bez popisku motorizace,u nás v mototechně ji mají za 120,- tak ji tam pak lupnu, ohledně toho vyvaření moc se mi to nelíbí tak si to nechám pořádně ošetřit a budu se modlit, ohledně toho zakrývaní rzi dveře sou dva roky starý tak doufám že to bude v pohodě ( i kdyby za ty prachy co je mám vypadat o dost líp než ty moje ). ;) Dík za rady
raduzo22 - FK

Tak odrazka je sundaná, a zrezlý to pod ní nebylo,akorád trošku pod "černou lištou"ale když se to vezme jemným smirkem tak je to pryč, přikládám foto.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tak tohle vezmi pořádně drátěným kartáčem na vrtačce. Pěkně až na lesklý kov. Jinak to bude za chvílí nad lištou a škoda peněz za lakování
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

No já vám nevim ale ta venkovní koroze je nic proti tomu co je uvnitř těch dveří, taky sem si říkal jak to ošmirgluju jenomže to co je vidět zvenku, je uvnitř asi 30x horší. Pátý dveře z plechu na felicii prostě mission imposible. jedině laminát
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Já mám dvě feldy a obě mají dveře jako nové. Obě ale mají ten spoj totálně zalitý rezistinem.
http://img7.imgup.eu/P8180008.JPG

Jestli s tímhle chceš něco udělat, tak vyškrábej ten tmel co je zvenku, šroubovákem trochu poroztahuj ty plechy od sebe, vyškrabej rez co půjde (když to poklepeš kladívkem, tak se sám bude sypat ven). Zvenku to odrbej fakt až na plech a natři dobrým základem. Zvenku tu spáru důkladně zatmel (např. bitumenovým tmelem), dveře postav a zevnitř to opakovaně stříkačkou zaplavuj rezistinem. Když to rezistinem naplníš, tak už to reznout nebude, nebo alespoň minimální rychlostí.

Já jsem to na obou autech udělal ještě než to reznout začalo a po 11 letech jsou vrata jako nová.
raduzo22 - FK

Jeronimo píše:No já vám nevim ale ta venkovní koroze je nic proti tomu co je uvnitř těch dveří, taky sem si říkal jak to ošmirgluju jenomže to co je vidět zvenku, je uvnitř asi 30x horší. Pátý dveře z plechu na felicii prostě mission imposible. jedině laminát
Co vím tak ve vnitř je to dobrý bylo to něčím vystříkaný, a ohledně té koroze jak je ta lišta tak to je jenom takovej prach nebo co, je to takový mazlavý,šlo to umýt teplou vodou se šamponem,stačilo trošku přitlačit,v na té pravé straně to bylo to stejný jak na té levé,a na té pravé straně jde vidět výrobní číslo nebo co to je.
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

Pokud je to vystříkaný tak asi jedinná záchrana, dneska jsem na parkovišti viděl dokonce bílou feldu která měla ony slavné vyvařené dveře :D a hádejte, byli total sežrané, já jen řeším ty lemy :( musím ho vyměnit, potom asi nejak vystrikat a to asi hodně silnou vrstvou....zvenku i zevnitr, pak nevim esli tam mam dat platove podbehy :( to je dilema, nejlepsi by byl rám a celá kastle z laminátu.
Odpovědět