Nechavani cd v radiu?

dotazy a rady na vše kolem hudby
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Nechavani cd v radiu?

Příspěvek od Mildacaso »

Muj dotaz zni zda poskozuje radio pokud se v nem nechava cd a nepouziva se.. treba kdyz je radio vyple a nebo kdyz se pouzije jiny zdorj zvuku.
West - FK

Re: Nechavani cd v radiu?

Příspěvek od West - FK »

nevidím jediný dôvod prečo by sa malo.
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Taky myslim ze naprosto bezproblemu ;)
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
Phobos - FK

Příspěvek od Phobos - FK »

Kámoš ho nechával přez léto a nevi jestli teplem ale nějak se mu tam šprajclo a nemohl ho vyndat ven, vše vyřešily malý kleštičky
West - FK

Příspěvek od West - FK »

no jasne, roztavilo sa :lol:
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

To je zvláštní , parkuju auto celoročně venku i v nejvetších hycech stojí na slunku , ale problem s cd jsem nikdy neměl , pořád mám nějaky v radiu . Že by se roztavilo nebo tak něco , to se mi nestalo .
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Taky nenapsal co to je za rádio... Tipuju na Sencor, Roadstar, Orava, Medion a podobné kvalitní záležitosti... Já jsem taky neměl nikdy problémy a to tam to cd je pořád...
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Mám tam CD furt a bez problémů
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Ja ho tam mam taky pořád a stále a nic se neděje.
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

jedna se o sony cdx-gt620u. Nechavam v radiu cd porad protoze ho dost pouzivam. A ted zaclo zlobit.. zacne nacitat pisnicku..cca 3s vypne.. a porad dokola.. pokud prepnu na jiny zdroj hudby tak vsechno v poradku. Jeste musim zkusit vymenit cd jestli to bude delat taky.. Jo a nekdy hraje normalne a nekdy to takhle zlobi
Ravo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ravo »

Mechanicky nevidím u kvalitnějších rádií a spolehlivých médií problém.

Jediný problém může být pak s problémy se čtením, přecejenom o médium uvnitř rádia je vystaveno celkem extrémním změnám teplot a vlhkosti, co doma běžně nemáte (auto stojí v mrazu -10C, pak se zahřeje na cca 20C, kondenzace vlhkosti atd...). Sám jsem zpozoroval, že mi v autě odejde CD dřív než doma (výdrž vidím tak rok dva). Taky se k tomu mediu jinak chovám (když řídím a měním placku, tak se holt nevyhnu tomu, že si šáhnu na povrch, navíc je různě pohazuju pak po sedačce a do pořadače dávám až když třeba zastavím - nechci celý proces výměny zbytečně komplikovat na úkor bezpečnosti řízení)

Proto taky v autě mám jen přepálené kopie, originály jsou doma. A když začne blbnout, vyhodím a za cca 5-10kč vypálím nový ;-)
Felicia 1.6 GLX - Old Face Hot Chilli Metalista
Obrázek
spiderwc40 - FK

Příspěvek od spiderwc40 - FK »

taky nevidim problem mam autoradio na CD uz 4 rokem a parkuju taky venku a ze by mi neslo vyndat CD se mi nikdy nestalo! Navic nemivam problemy ani s tim kdyz vyndavam panel pri zapnutem radiu(nikdo ho predem nevypinam) a nikdy zadnej problem!
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

No... Já než bych vznesl dotaz na fórum, tak bych nejdřív zkusil jiný RWčko, jiný normální CD a potom i originál... Chvilku s tím jezdil a i kdyby toto dělalo, tak bych vznesl dotaz, nebo to zanesl rovnou do servisu...
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Ravo píše:Jediný problém může být pak s problémy se čtením, přecejenom o médium uvnitř rádia je vystaveno celkem extrémním změnám teplot a vlhkosti, co doma běžně nemáte (auto stojí v mrazu -10C, pak se zahřeje na cca 20C, kondenzace vlhkosti atd...).
souhlasím s Ravem, jednou jsem spozoroval, že když jsem CD vyndal chvíli po vyjetí, tak bylo celé omlžené a orosené. Prostě jako když se vám zamlží okna. Řekl bych, že to může vadilo při čtení z CD.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Ale podle mě se CD orosí až když ho vytáhneš ven . Takže pokud je v rádiu tak by neměl být problém . Ja neměl nikdy problém se čtením i při hodně nízkých teplotách , kdy bylo promrzli cely auto .
Haja - FK

Příspěvek od Haja - FK »

Já taky nechávám CD vždy v rádiu za každých teplot a nikdy žádnej problém nebyl ;)
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

mne ani neslo tak o radu co stim ale spis o nazor lidi.. a jak to resi oni.. Bylo mi receno ze se radio tim nici a ze si za to mohu sam.. coz je dle meho nazoru blbost tak proto jsem se ptal jak jsou na tom ostatni.. Zkusil jsem jiny cd udelalo to same.. vyplo zaplo.. a pak zaclo bezet.. tak zatim ok..
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Nečetl jsem ostatní, ale u mě nikdy žádnej problém. Ani u kamošu..
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

jj, u mě také ne... ;) Nikdy cd nevytahuji, když jo, tak proto že tam dám jiné :D
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

většinou se nic nestane, ale je to jako u mechanik na PC, pokud uživatel nechá v mechanice CD/DVD a vypne PC, pak zase zapne, což dělají často hráči her, kteří potřebují pro spuštění origo hry cd, tak mechanika má menší životnost, neříkám že odejde za dva roky, ale nemůže pak chtít bezproblémový provoz. Mysím si , že netrvá dlouho vyndat jedno cd z rádia a mít jistotu že se nic nestane..... :geek:
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Stepi - FK

Příspěvek od Stepi - FK »

U rádia co mám já je přímo v manuálu napsaný že nesmím nechávat cd v mechanice. Důvod neuvádí :-)
Rádio Alpine 9882Ri
Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

Dejwis: můžeš trošku vysvětlit proč se tak snižuje ta životnost mechaniky když je tam po vypnutí CD?
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

protože hned po zapnutí se mechanika roztočí.Zbytečně.U rádia to nehrozí.Buď hned hraje a posloucháš ho,nebo máš zapnuté rádio a cd se netočí...
Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

Menší oprava ;) ta mechanika se stejně roztočí a laser stejně rozsvítí aby zjistila jestli má vloženej disk. Těch pár otoček navrch než přejde do spánku je uplně jedno...
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Když nechceš, tak ho tam nenechávej a pokaždý ho vyndej a při zapnutí ho zase dej zpátky... Uvidíš, jak to po několikátý začne být otravný a stejně ho tam necháš... :) :D
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Já bych jen dodal k tomu co napsal Deywis, že mechanika pc se roztočí opravdu zbytečně s vloženým cd při zapnutí, ale pouze v případě, kdy je na pc nastaveno bootování z cd po startu (to snad žádný rozumný člověk nemá). Jinak se cd roztočí až poté, co si potřebuje na něj opravdu sáhnout, tedy až se chcete podívat co v ní je. Liší se to částečně výrobcem mechaniky, protože třeba asus, či lg neprovádí žádné zkoušky provozu po zapnutí bez bootu, ale třeba liteony ano, tedy tak jako tak protočí prázdnou i plnou mechaniku.
U autorádií je to velice podobné, u některých značek to opravdu projede jestli to v sobě má cd i když je zapnuté třeba rádio, nebo jiný vstup, u většiny dobrých značek to na cd sáhne až po přepnutí na hraní z cd. Jediná újma pak tedy nastává v opotřebování cd, které se samozřejmě koná vzhledem k teplotám. Ale právě proto snad žádný hifík nevozí v autě originály, ale kvalitně přepálené zálohy, protože v autě to jde zničit velmi lehce (většinou hlavně když to někdo nechává povalovat na slunku).
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Já bych tohle vůbec neřešil . Nikdy jsem neslišel o rádiu co by nefungovalu z důvodu nechávání cd vevnitř . Osobně mám jendno rádio už pět let . Cd jsem vytahnul jen když jsem je vyměnoval . A rádio jede pořád .
Abych vytahoal cd pokaždé když sednu a vysednu z auta , tak to by me mohlo .
A jevíc co takhle vím lidi se stejně po dvou třech letech kupují nová radia ,tak co . ;)
Odpovědět