palivove cerpadlo-odpojenie
-
yano
palivove cerpadlo-odpojenie
Please,potreboval by som vediet kde a akej farby je kabel veduci od palivoveho cerpadla ktore by som rad prerusil skrytym vypinacom ,diik,felicia BMM 1.3
-
host
Re: palivove cerpadlo-odpojenie
čtyřpinový konektor poblíž čerpadla - modrý, hnědý, žlutý a červeno-žlutý drát. čž napájení čerpadla, hnědý ukostření.
-
Teea - FK
Mam to rozpojene ve svazku co vede v levem prahu. ALe z hlavy to nevim mam to nekde doma zkusim se po tom podivat jakou b arvu ten drat ma.
M.
M.
Ak to presušíš len samotným vypínačom, tak nech je aspon na 10A, inak ti odpáli kontakty.yano píše:Please,potreboval by som vediet kde a akej farby je kabel veduci od palivoveho cerpadla ktore by som rad prerusil skrytym vypinacom ,diik,felicia BMM 1.3
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Já to mám raději přes relátko, abych mohl použít malý spínač.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Souhlas,relé je kulomet.
Jinak čerpadlo můžeš např přerušit pod plastem dole vedle levé nohy řidiče,najdi 10ti pinový konektor,na něm pin č.6,zezadu jde do toho konektoru jako červenožlutý drát,a do pojistkovky už z toho konektoru leze ten drát jako červený.Tak ten když přecvakneš tak odpojíš čerpadlo.
Jinak čerpadlo můžeš např přerušit pod plastem dole vedle levé nohy řidiče,najdi 10ti pinový konektor,na něm pin č.6,zezadu jde do toho konektoru jako červenožlutý drát,a do pojistkovky už z toho konektoru leze ten drát jako červený.Tak ten když přecvakneš tak odpojíš čerpadlo.
-
Josh123456 - FK
tak to taky nějak pořešim, abych to měl pojištěný-přecvaknu a vymyslim vypínání.
Takže stačí přecvaknout ten červenej jo?
Takže stačí přecvaknout ten červenej jo?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jojo...štípni červený. 
-
yano
fajn diky,ja to potrebujem kvoli tomu ze pouzivam lpg a odisiel mi motorcek cerpadla,takze skusimm vyuzit rele ktore prepina plyn/benzin a pri prepnuti vypnut palivove cerpadlo,tak preto potrebujem vediet ktory je to drat,dik .
-
Josh123456 - FK
Teď mě napadlo, jestli by to nešlo udělat nějak přes rozpínací relé a kontrolku to přerušení čerpadla? Když bych chtěl přerušit čerpadlo, tak aby se mi rozsvítila kontrolka při zapnutí klíčku do polohy 1, když pak následně bych chtěl odjet a měl přerušený čerpadlo jen vypínačem a v tu chvíly, kdy bych chtěl nastartovat a odjet, tak aby v poloze 1 klíčku se mi rozsvítila kontrolka, že mám přerušené čerpadlo (obsazení kontrolky třeba ABS to už je jedno), protože, kdybych to nechal bez kontrolky a náhodou na to zapoměl, tak bych asi daleko nedojel a ješty by mi naskočila chyba v registru závad, ale zase je fakt, že člověk, když otočí klíček do polohy 1 čeká až uslyší čerpadlo tlakovat a když by ho neslyšel při startu, tak by ho to zase trklo, takže to možná udělám jen přes ten vypínač...
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
klucí já to zrovna dneska zapojoval protože mám auto na plyn a je mi líto benzínový pumpy která pořád zbytečně talčí a hlavně taky už je asi na odchodu do věčných lovišť.mám tam jen vypínač kterej je na 6A vadí to hodně?co se může stát?jinak jsem našel právě že je to ten červeno žlutej kabel v tom levym sloupku dole tak ten jsem přerušil.jestli je to o držku tak bych doma měl jedno relátko přímo i připravený s kabeláží na to a jen bych to musel dozapojit ale napadlo mě jestli by nestačilo ještě do toho obvodu toho vypínače dát třeba pojistku na já nevím třeba těch 10A.co mi poradíte?já vím že přes relátko je to jistější ale zase to už bych těch relátke v tom autě měl tolik navíc že kdo se v tom pak má vyznat 
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No nevím,nikdy jsem proud čerpadla neměřil a v týhle zimě se mi nechce
ale jestli to máš rozkuchaný a po ruce multimetr tak to zkus změřit.
Já bych dal ale raději to relé.Je to fakt jistota.
A teď mě napadá..ty to chceš vypínat ručně?Já to mám udělaný tak že signálem který při přepnutí na plyn vypíná vstřiky a otevírá ventily na plyn ovládám to relé který vypíná tu pumpu.
Já bych dal ale raději to relé.Je to fakt jistota.
A teď mě napadá..ty to chceš vypínat ručně?Já to mám udělaný tak že signálem který při přepnutí na plyn vypíná vstřiky a otevírá ventily na plyn ovládám to relé který vypíná tu pumpu.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
jj já to chci mít ručně
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 06. úno 2009 13:00:44, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No jak chceš...ale podle mě to čerpadlo si takových 5A vezme,raději bych tam dal to relé.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
ok radši to předělám.přeci jen nechci dopadnout podobně jako pán co si moc přitopil ve feldě viz Nehody 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No ten dopadl... 
Já jsem měl tajný vypínač zapojený přesně tam, na svorkovnici v levém A sloupku. Byl taky na 6A, ale docela se zahříval. Zkoušel jsem jiný typ, ale hřál se taky. Nakonec odešel, a motor se zastavil v nejmíň vhodném místě, kde nešlo stát a opravovat.
To čerpadlo bere docela dost, já jsem tehdy naměřil 7,8 A.
To čerpadlo bere docela dost, já jsem tehdy naměřil 7,8 A.
-
Teea - FK
ja to mam udelany timto spinacem http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=631-217 a nepozoruju ze by se nejak zahrival 
Nehlede na to ze 8A pri 12V neni zadny velky tragicky odber
Nehlede na to ze 8A pri 12V neni zadny velky tragicky odber
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No jo,jenže ten z tvýho odkazu je 16A a on se ptal na 6A.
A jinak 8A je pořád 8A a je jedno při jakým napětí.
A jinak 8A je pořád 8A a je jedno při jakým napětí.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
tak už to mám po dnešku zapojený přes relátko
už můžu bejt klidnej díky 
-
Josh123456 - FK
já to budu taky dělat, ale asi jen přes spínač s pořádnýmy kontakty.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
jinak asi to víš ale kdyžtak pro usnadnění ten přívodní kabel k pumpě je pod tím levým plastem na boku u nohou řiciče a je tam snad dvanácti pinovej konektor.zezadu od pumpy vede jako červeno-žlutej ten kabel a pak do palubky mizí od toho konektoru už jako červenej.je takovej silnější o něco než ostatní tak tam jsem to přerušil
já než ho našel,jsem furt lítal se zkoušečkou a nechtěl sjem tady otravovat se na to ptát. 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 13. úno 2009 14:10:36, celkem upraveno 1 x.
-
Josh123456 - FK
jj já vím, řikal to Ivanek, že je červenožlutej a pak červenej, tak to pak najdu a už si poradim
ale díky za upozornění
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
sakra já jsem trouba dyť on tady o tom víše psal
já jsme vůl a já ho hledám
tak sorry 
Relátko stačí obyčejné spínací že?
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Nebo rozpínací ... záleží jak to budeš ovládat 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná