Výměna rozvodů
-
smazany clen - FK
Rozvody BMM
Nemate link na co nejkvalitnější rozvody na 1.3 BMM?. Mam strach, že koupim šunty, ktere se mi rozpadnou po 2 kilometrech. Popřipadě, s kterými máte nejlepší zkušenosti. Diky
-
smazany clen - FK
Re: Rozvody BMM
http://www.skodashop.cz/?c=popis-produktu&idItem=274 Tak třeba tady. 
-
smazany clen - FK
Diky moc. Je v něčem rozdíl když je tam psáno od 97 a ja mam r.v. 95?? Někde sem četl že bylo více typů tak nevim
-
smazany clen - FK
Tak to bude asi tohle:http://www.skodashop.cz/?c=popis-produktu&idItem=276Vypadá to,že v tom sami nemají moc jasno. 
-
smazany clen - FK
Dalo by se říct, že když vyměním rozvody bude auto tišší ve vyšších rychlostech nebo vyšších otáčkách??
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No řekl bych, že při volnoběhu nebo, když dáš nohu z plynu, ale v autě to nepoznáš. Pokud máš kolem 100 tis najeto, tak doporučuju i vyměnit rozdělovač. Já to na staré feldě dělal při 110 tis. najetých km, vyměnil jsem rozvody, rozdělovač, kabely olej a auto znatelně ožilo.Rammsteinek píše:Dalo by se říct, že když vyměním rozvody bude auto tišší ve vyšších rychlostech nebo vyšších otáčkách??
-
smazany clen - FK
No je tam nalitano 146 ale jsem třeti majitel takže to je docela zavadějící.
-
smazany clen - FK
já mam nalítáno 146, 3. majitel a chrastí to jak sviňa, to je děs, nevíte kolik tak stojí výměna přibližně?
-
smazany clen - FK
Co sem se ptal tak vyměna rozvodu tady u nas na dědině v servise 800. Ale nevim jestli je cena jenom za rozvody nebo i za rozdělovač nebo tak. Samo sebou že je to jen práce. Material vyjde tak na 1000-2000. Rozvody origo 300kč, rozdělovač 500 - 1500, podle toho jestli origo nebo china.
-
smazany clen - FK
volal sem známýmu, ten by to udělal kolem 9 kil, ale řikal ať to prej nechám chrastit, že se tomu nic nestane, mam se toho bát, nebo to ještě může počkat do přístí vejplaty?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Můžeš počkat, není to nic proti ničemu, řetěz ti nepřeskočí, jako řemen, aby se ti motor potkal.jirka01 píše:volal sem známýmu, ten by to udělal kolem 9 kil, ale řikal ať to prej nechám chrastit, že se tomu nic nestane, mam se toho bát, nebo to ještě může počkat do přístí vejplaty?
-
smazany clen - FK
to 103457: oki díky, takže to zas tak nespěchá, sice to je pěkně slyšet jakej to dělá bordel, ale vem to zatim čert
-
smazany clen - FK
Jinak ty potřebuješ rozvody pro klikovku o průměru 32mm a ty novější motory od 7/97 mají klikovku 30mm. Doufám, že to je stejné pro MPI jako BMM. Ale myslím si, že v tomhle to stejné bude.
-
marketa
Výměna rozvodů
Ahojky všem, koupila jsem si felicii..a po nastartování mi něco začne vždy rachotit, je to většinou jen na volnoběh, po přidání plynu to ustane, soused říkal, že mi prej chrastí rozvody nebo co..
tak se vás ptám jestli to je možné.. auto má najeto skoro 150 000, předchozí majitel prý do motoru nadal ani korunu .. měnil jen olej.. chystám se to dát do servisu, tak abych ty rozvody neměnila zbytečně.. když jsme měly favorita, tak tátá vždycky říkal, že mu zvoní nějakej převoďák(rozvoďák) bylo to vždy v kopci u mé feldy to nějak divně rachotí ..drnčí fakt nevím, žádně zvonění ani v kopci
Moc Vám děkuji za každou radu co stím

Moc Vám děkuji za každou radu co stím
Re: asi rozvody
ked sa vymenia rozvody nič sa nepokazi,ja som menil rozvody pri 95 000 km a pri 150 000 určite rachotia...(rozvody rachotia prave na volnobeh )
Felícia is the best !!!JPači sa mi dizajn Felície a preto jej budem verný !!
Felícia 1.3 MPi,40kw,červena,LPG.10.1999
Fabia combi 6Y 1,4MPi 57kw chip Cimbu r.v.10.2002...Model 2003....od 11.3.2010 LPG sekv.Lovato Fast 01..
Moja felícia http://birko2.rajce.idnes.cz/Moja_Felda/
POPRAD http://www.ukazto.com/?id=1584879&klic= ... &overall=1
Felícia 1.3 MPi,40kw,červena,LPG.10.1999
Fabia combi 6Y 1,4MPi 57kw chip Cimbu r.v.10.2002...Model 2003....od 11.3.2010 LPG sekv.Lovato Fast 01..
Moja felícia http://birko2.rajce.idnes.cz/Moja_Felda/
POPRAD http://www.ukazto.com/?id=1584879&klic= ... &overall=1
-
Bolthorn - FK
Nech je vyměnit co nejdříve... Jestli to má najeto 150tis. a nebyli nikdy měněny, tak potěš pánbůh..
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Asi tak, jak píšou kluci, nech je vyměnit, ale nemusíš se bát s tím zatím jezdit, máš starej motor, to je ještě kovářská práce kluků ze škodovky, ten něco vydrží
Rovněž by ti ovšem mohlo rachotit spojkový ložisko, poznalaby jsi to, že se ten rachot mění na volnoběh, když sešlápneš spojku.
-
smazany clen - FK
já bych se na měnění vyprdl. Stejně to po pár tisících km bude rachotit zase.
-
marketa
Já ročně najedu asi jen 7 tis. km, takže mě snad ty rozvody přežijou ,-- doufám
.. volala jsem do jednoho servisu u nás v Olomouci a prej mi to udělají za 1500 kč materiál i s prací, já se v tom moc nevyznám je to dobrá cena ,???
Jinak moc díky za rady, určitě je nechám vyměnit, ať mám klid v duši
Jinak moc díky za rady, určitě je nechám vyměnit, ať mám klid v duši
-
smazany clen - FK
komplet sada na výměnu (řetěz a kola) stojí asi třistapade. Musí se vypustit olej, shodit vana motoru, sundat kryt, sundat starou sadu, správně nasadit a zase smontovat. Takže navíc ještě nějaký to těsnění. Pokud je v ceně i nový olej, tak budiž.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl, že je to odpovídající cena, materiál vyjde asi na 700,-Kč a práce tak na 2 - 3 hodinky. Nějakej šikovnej kutil by ti to za odpoledne sfouknul za 500,-Kč + materiál, ale zase by jsi neměla záruku. Chce to potom během půl roku, co ti poběží záruka koukat zespodu na auto, jestli není mastná vana = neprosakuje těsněním olej, to je totiž jediné úskalí na výměně rozvodů.
Dále by stálo za zvážení vyměnit i rozdělovač, protože jestli má najeto 150 tis. tak už je také před smrtí. ten stojí cca 700 - 800 Kč, práce tak na 10 minut.
A až sedneš do opravenýho auta, tak poznáš rozdíl
Dále by stálo za zvážení vyměnit i rozdělovač, protože jestli má najeto 150 tis. tak už je také před smrtí. ten stojí cca 700 - 800 Kč, práce tak na 10 minut.
-
smazany clen - FK
jestli u felicie není mastná vana - je někde chyba, třeba že chybí olej
Rozdělovač po 150 tis. není nutné měnit. Nechal bych ho akorát zkontrolovat - stejně bude venku.
Rozdělovač po 150 tis. není nutné měnit. Nechal bych ho akorát zkontrolovat - stejně bude venku.
-
smazany clen - FK
103457 píše:Já bych řekl, že je to odpovídající cena, materiál vyjde asi na 700,-Kč a práce tak na 2 - 3 hodinky. Nějakej šikovnej kutil by ti to za odpoledne sfouknul za 500,-Kč + materiál, ale zase by jsi neměla záruku. Chce to potom během půl roku, co ti poběží záruka koukat zespodu na auto, jestli není mastná vana = neprosakuje těsněním olej, to je totiž jediné úskalí na výměně rozvodů.
Promiň ale rozdělovač s cenou 700-800 je šmejd nejvyšího kalibru sám s tím mám zkušenosti je to čína co houby vydrží a po pár měsících měl takový vůle jak původní rozdělovač po 130tkm
-
marketa
tady mi poslali nějakou cenovou kalkulaci
rozvody sada 360,- Kč
těsnění vana 50,- Kč
těsnění prsa 15,- Kč
gufero 103,-Kč
těšnění rozdělovače 10,-Kč
spotřební materiál 52,-Kč
práce 3 hod/297,5 --- 892,5 Kč
Celkem 1482,-Kč
vypadá to, že to všechno sedí
olej byl nedávno prý měněn, aspoň to říkal ten pán co mi to prodal, tak uvidíme snad na mě budou v servise hodní a nenamažou si na mně kapsu 
rozvody sada 360,- Kč
těsnění vana 50,- Kč
těsnění prsa 15,- Kč
gufero 103,-Kč
těšnění rozdělovače 10,-Kč
spotřební materiál 52,-Kč
práce 3 hod/297,5 --- 892,5 Kč
Celkem 1482,-Kč
vypadá to, že to všechno sedí
-
smazany clen - FK
hm. A já bych s tou výměnou rozvodů počkal až na výměnu oleje - hezky všechno při jednom.
-
smazany clen - FK
No pán říkal... Je takový nepsaný pravidlo že když koupíš auto, tak vyměníš
Svíčky, filtry ( olejový, palivový, vzduchový), olej, rozvody, klíňák. No a pak pokoukáš kde Ti co teče a to nechat přetěsnit. Cena za ty rozvody je v normě. Běžná cena jen za práci je 1 tis. Protože kdyby to bylo i s olejem tak je to zadarmo.
Svíčky, filtry ( olejový, palivový, vzduchový), olej, rozvody, klíňák. No a pak pokoukáš kde Ti co teče a to nechat přetěsnit. Cena za ty rozvody je v normě. Běžná cena jen za práci je 1 tis. Protože kdyby to bylo i s olejem tak je to zadarmo.
-
smazany clen - FK
tisíc korun za práci za výměnu řetězu je běžná leda u nějakýho zloducha, tři hodiny mi to trvalo, když jsem to dělal poprvý - není to opravdu žádná věda. Při koupi felicie s motorem škoda bych vyměnil určitě olej, dle stavu vzduchový filtr, ještě tak svíčky. Není důvod měnit klíňák, rozvody- proč ? Tam záleží na stavu, který se dá u klíňáku zkontrolovat pouhým okem, rozvodový řetěz pouhým uchem a navíc ještě jsem nezažil přetržený rozvodový řetěz u motoru škoda, čili pokud vyloženě nemlátí do krytu, tak není spěch - ano má to vliv na chod motoru, nejedná se však o něco nebezpečnýho. Pokoukat se kde co teče je samozřejmost, ale vychylovat kvůli vlhký vaně je u felicie poněkud pošetilé, není to nic vyjímečnýho.
-
smazany clen - FK
No to vím že to není vyjímečný, ale já jsem takovej trošku puntičkář, tak si to všechno prolezu a dám do pořádku. Tyhle věci se dělají protože nikdy nevíš kdo s tím jak a kolik najel. Protože tacho není v čechách směrodatný. To snad víš.moony píše:tisíc korun za práci za výměnu řetězu je běžná leda u nějakýho zloducha, tři hodiny mi to trvalo, když jsem to dělal poprvý - není to opravdu žádná věda. Při koupi felicie s motorem škoda bych vyměnil určitě olej, dle stavu vzduchový filtr, ještě tak svíčky. Není důvod měnit klíňák, rozvody- proč ? Tam záleží na stavu, který se dá u klíňáku zkontrolovat pouhým okem, rozvodový řetěz pouhým uchem a navíc ještě jsem nezažil přetržený rozvodový řetěz u motoru škoda, čili pokud vyloženě nemlátí do krytu, tak není spěch - ano má to vliv na chod motoru, nejedná se však o něco nebezpečnýho. Pokoukat se kde co teče je samozřejmost, ale vychylovat kvůli vlhký vaně je u felicie poněkud pošetilé, není to nic vyjímečnýho.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak to promiň zase tyKaliban123 píše:
Promiň ale rozdělovač s cenou 700-800 je šmejd nejvyšího kalibru sám s tím mám zkušenosti je to čína co houby vydrží a po pár měsících měl takový vůle jak původní rozdělovač po 130tkm

Tady máš další, český Pal Magneton: http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 5c4ebbb7a1
-
smazany clen - FK
to matias: já býval taky puntičkář, dneska mi stačí že jedu
. Já jen, že bych s tou výměnou počkal na příští termín výměny oleje . pak se vyřeší vlastně vše najednou - výměna rozvodů, oleje, průsaky atd.. Spíš než na rozvody bych se zatím zaměřil na stav ložisek ZN, stav čepů PN, brzdy - no prostě slabiny modelu žeáno...
Klucí, chci se zeptat co je ještě potřeba koupit když se mění rozvody na 1.3BMM - a jak to asi dlouho trvá atd....
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jak dlouho? to záleží, jak je mechanik šikovný, cca od 3 - 4 hodin vejš, potřebuješ rozvody pro BMM, gufero na kliku, těsnění na prsa, pod vanu, pod komínek rozdělovače a popřípadě olej a olejový filtr, pokud budeš měnit při jednom. Zapomněl jsem na něco
opravte mi. 
Díky 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 13. črc 2009 9:21:41, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Tak jdu také na rozvody. 3/96 - zesílené kastle, 1.3BMM 50kW. Budu je dělat s mechanikem, ale protože je nedělá každý den, rád bych byl 100% připraven. Proto Vás poprosím o jakékoliv postřehy a tipy.
Stručně postup výměny dle chytrých knížek:
- demontovat olejovou vanu
- demontovat alternátor
- nastavit 1. píst do HÚ
- odmontovat rozdělovač (je to nutné?)
- odmontovat víko olejového čerpadla a vyjmout ozubená kola
- vyměnit gufero klikovky
- stáhnout řemenici z klikové hřídele
- sejmout kryt rozvodového řetězu
- odjistit a vyšroubovat šroub před šroubovým kolem
- šroubové kolo sejmout z vačkového hřídele
- stáhnout rozvodová kola
- nandat nová rozvodová kola (dle seřizovacích značek)
- nandat zpět šroubové kolo
- nandat kryt rozvodového řetězu
- nasadit řemenici
- namontovat víko olejového čerpadla (je zde potřeba nové těsnění?)
- namontovat olejovou vanu
- namontovat alternátor, rozdělovač
Můžete mi, prosím, napsat jakákoliv úskalí, popřípadě tipy k jednotlivým krokům? Chybí mi tam něco?
Nakoupeno mám (vše origo):
- rozvody
- gufero na kliku
- těsnění pod prsa
- těsnění pod vanu
- olej + filtr
Mám pro jistotu těsnění pod prsa a kliku ještě podmáznout?
Asi se nevyhneme nějaké manipulaci s motorem, když je to zesílená kastle?
Díky moc za jakékoliv komentáře.
Stručně postup výměny dle chytrých knížek:
- demontovat olejovou vanu
- demontovat alternátor
- nastavit 1. píst do HÚ
- odmontovat rozdělovač (je to nutné?)
- odmontovat víko olejového čerpadla a vyjmout ozubená kola
- vyměnit gufero klikovky
- stáhnout řemenici z klikové hřídele
- sejmout kryt rozvodového řetězu
- odjistit a vyšroubovat šroub před šroubovým kolem
- šroubové kolo sejmout z vačkového hřídele
- stáhnout rozvodová kola
- nandat nová rozvodová kola (dle seřizovacích značek)
- nandat zpět šroubové kolo
- nandat kryt rozvodového řetězu
- nasadit řemenici
- namontovat víko olejového čerpadla (je zde potřeba nové těsnění?)
- namontovat olejovou vanu
- namontovat alternátor, rozdělovač
Můžete mi, prosím, napsat jakákoliv úskalí, popřípadě tipy k jednotlivým krokům? Chybí mi tam něco?
Nakoupeno mám (vše origo):
- rozvody
- gufero na kliku
- těsnění pod prsa
- těsnění pod vanu
- olej + filtr
Mám pro jistotu těsnění pod prsa a kliku ještě podmáznout?
Asi se nevyhneme nějaké manipulaci s motorem, když je to zesílená kastle?
Díky moc za jakékoliv komentáře.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
smazany clen - FK
žádná manipulace s motorem. Já jsem taky s ničím nehýbal. Těsnění pod olejovým čerpadlem myslím žádné není. A jestli myslíš těsnění pod kryt rozvodů z boku, tak jsemtam dal nové papírové těsnění, stojí pár kaček a zase jsem dal pro jistotu silikon na motory. Těsnění na prsa bych máznul silikonem, dělal jsem to a byl klid. Auto už nemám, ale myslím že by se ten člověk ozval. Rozdělovač se musí sundat, ale na těch dvou šroubkách jak jsou na krytu rozvodů. Já tam měl záslepku. MPI. Protože byjsi pak špatně sundaval ten kryt protože tam jsou ozubený kolečka.
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
No s tím hejbáním s motorem jsem zvědavej, plno lidí psalo že to dělat muselo. A vůbec tam asi bude nádhernej přístup...
Z knížky Opravy automobilů Škoda Felicia jsem je ještě dozvěděl, že se musí dát pozor při manipulaci kolem klikovky na její osový pohyb, tj, vhodně zajistit. V servisní příručce se o tom nezmiňují. Musím tedy na to dávat pozor?
V servisní příručce se ještě zmiňují o souběžnosti rozvodových kol, a její případné korekci pomocí vymezovacích podložek. Mám něco takového očekávat? (najeto 105tis. km, rozvody dělány poprvé).
S těsněním pod olejovým čerpadlem jsem se dočetl, že se tam dává jen tehdy, pokud je axiální vůle ozubených kol čerpadla neznatelná. Pokud je vůle kolem 0,1mm, těsnění se nedává. Je to tedy takto? Jsem zvědavý, jak to bude. Teoreticky by tam to těsnění mohlo být, když s tím od výroby nikdo nic nedělal...
Prosím, ujistěte mě, zda jsou všechny výše uvedené postupy v pořádku, případně na co vše si ještě dát pozor... Díky
Z knížky Opravy automobilů Škoda Felicia jsem je ještě dozvěděl, že se musí dát pozor při manipulaci kolem klikovky na její osový pohyb, tj, vhodně zajistit. V servisní příručce se o tom nezmiňují. Musím tedy na to dávat pozor?
V servisní příručce se ještě zmiňují o souběžnosti rozvodových kol, a její případné korekci pomocí vymezovacích podložek. Mám něco takového očekávat? (najeto 105tis. km, rozvody dělány poprvé).
S těsněním pod olejovým čerpadlem jsem se dočetl, že se tam dává jen tehdy, pokud je axiální vůle ozubených kol čerpadla neznatelná. Pokud je vůle kolem 0,1mm, těsnění se nedává. Je to tedy takto? Jsem zvědavý, jak to bude. Teoreticky by tam to těsnění mohlo být, když s tím od výroby nikdo nic nedělal...
Prosím, ujistěte mě, zda jsou všechny výše uvedené postupy v pořádku, případně na co vše si ještě dát pozor... Díky
smazany clen - FK
Tak zajistit kliku je bezpodmínečně třeba, nejideálnější způsob (a asi i nejrychlejší) je najít někde klacek a sešlápnout spojkovej pedál a zajistit ho v sešlápnuté pozici po celou dobu výměny rozvodů tím se zabrání vypadnutí axiálního kroužku a přitom si můžeš v případě potřeby jakkoliv otáčet motorem. Dorovnání kol do vzájemné souběžnosti je další + pro prodloužení životnosti rozvodu. A s tím těsněním, pokud tam není tak ho tam ani nedávej, protože když ho tam dáš tak zvětšíš vůli a s největší pravděpodobností ti bude na volnoběh svítit mazání při ohřátým motoru na provozní teplotu.
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Jako se zajištěním kliky proti otočení počítám, ale zde bylo zmiňováno zajištění vůči osovému posunu, kvůli nějakému opěrnému kroužku axiálního ložiska...
Takže se mám ještě pro jistotu vybavit nějakými vymezovacími podložkami pod rozvodová kola?
Takže se mám ještě pro jistotu vybavit nějakými vymezovacími podložkami pod rozvodová kola?
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.netRe: Rozvody BMM
Já jsem motorem hýbat musel, protože bych jinak nesundal řemenici. U zesílené kastle je to prý nutné. Z podběhu vyndat gumovou záslepku, vytáhnout tudy čep silentbloku na vodní pumpě a motor na této straně spustit trošku níž.
Rozvodová kola nasouvat pomocí šroubů do hřídelí, při narážení by se mohla vyrazit zátka u vačkové hřídele u setrváku. Na klikovce by mohly při jejím posunu dozadu vypadnout vodicí kroužky u prvního ložiska.
U olejového čerpadla těsnění nedávat, pokud tam nebylo. Někdy tam těsnění je (záleží na boční vůli koleček čerpadla), pak bych tam to těsnění dal zpátky.
Rozvodová kola nasouvat pomocí šroubů do hřídelí, při narážení by se mohla vyrazit zátka u vačkové hřídele u setrváku. Na klikovce by mohly při jejím posunu dozadu vypadnout vodicí kroužky u prvního ložiska.
U olejového čerpadla těsnění nedávat, pokud tam nebylo. Někdy tam těsnění je (záleží na boční vůli koleček čerpadla), pak bych tam to těsnění dal zpátky.
-
smazany clen - FK
Pawlick: Přečti si ještě jednou co jsem napsal, když zaaretuješ sešlápnutou spojku tak přes přítlačnej kotouč tlačíš v podélném sněru na kliku, čímž ji máž zaaretovanou proti osovému posunu, chápeš? Takže když to takhle zajistíš tak si s ní MŮŽEŠ v případě potřeby otáčet bez jakých koliv starostí že ti někde něco vypadne. Ruzumíme? 
K těm podložkám většinou jsou přihozený v krabici s rozvodama, jeden nebo dva kroužky
K těm podložkám většinou jsou přihozený v krabici s rozvodama, jeden nebo dva kroužky
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych se mohl naučit pořádně číst
Teď už tomu rozumím, děkuji za vysvětlení.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Mno tak ty podložky mi tedy k rozvodům ve škodovce nepřibalili, tak nevím...
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem koukal do ETKy, ta vymezovací podložka stojí asi 14Kč, tak ji skočím pro jistotu koupit. Jedna by měla stačit, ne?
A předpokládám správně, že ta nesouosost těch kol vzniká opotřebováváním motoru, a nebo vznikne při prvotním sesazování a pak je takto korigována - tj. třeba tam tu podložku už najdu?
A předpokládám správně, že ta nesouosost těch kol vzniká opotřebováváním motoru, a nebo vznikne při prvotním sesazování a pak je takto korigována - tj. třeba tam tu podložku už najdu?
smazany clen - FK
Pawlick: Tu podložku už tam klidně najít můžeš, musíš honit souosost ozubení aby to prostě bylo v lajně, ta nesouosost tam může vzniknout nějakým opotřebením ale i použitím axiálních kroužků nebo i možná trochu odchylnou druhovýrobou rozvodu i když to asi nebude moc pravděpodobné. Zatím se mě nestalo že by to bylo naopak, že by to kolo čumělo moc ven jako že by bylo moc široké, vždycky to je buď akorát nebo na podložku.
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
No tak jsem byl na Jarově a tu podložku tam neměli. Prý jen na objednávku a nebo vůbec. Tak uvidím, snad ji zítra nebudu muset shánět...
Jinak mě příjemně překvapili, orientačně jsem se ptal na vzduchový filtr (kulatý), a stál jen 130Kč, tak jsem ho hned vzal. Je to s logem škodovky, tak to snad bude lepší než čína za 80...
Jinak mě příjemně překvapili, orientačně jsem se ptal na vzduchový filtr (kulatý), a stál jen 130Kč, tak jsem ho hned vzal. Je to s logem škodovky, tak to snad bude lepší než čína za 80...
Dexter - FK
taky se chystam na rozvody, budu si je nechávat dělat u známého, ale nevim kolik chechtáků si mám tak připravit nevíte někdo jak se pohybujou ceny v autoservisech?
-
Piskot
Ja na to mám "spešl" šestku šroubek s koncem do konusu. Našroubuju ho místo snímače otáček a bez problémů to podrží když povoluju řemenici. Jinak jsem nikdy nemusel spouštět motor níž ( jen pokud byl špatně usazen. Třeba s fávo převodovkou tak jsem ho jen posunul abych tu řemenici mohl vyndat ). Až budeš sundavat vanu a dávat ji zpět tak pozor na šroubky u vnitřního kloubu. Je to tam těsné. Víko stačí šikovně nakroutit a je venku. Je fakt že jsem to měl vždy na heveru. Když to máš správně nastavený tak klínek na řemenici je kolmo nahoru a na vačce asi 45 stupňů a značky na kolech ( 12 čepů ) směrují do auta.Ty kola ti tam pujdou ztuha tak s citem. Kdyžtak si nasaď vačkové kolo na klínek a na klice to pero dáš až pak.Jinak je to +- jak píšeš. Až budeš dávat zpět rozdělovač tak si ohlídej mazací otvor aby směřoval k řemenici ( ono to snad ani jinak nejde ). Pak ho jen nastavit do základní polohy. Ty vymezovací podložky jsou tuším u nových modelů. U staré tváře je nedodávají.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hmm,tak u feldy teda nevím ale u Fáčka sem motor spouštět musel.Nemohl jsem povolit a sundat víko rozvodů.Anebo jsem neměl ten správnej grif.
Jinak tu řemenici jsem povoloval tak že jsem dal mezi kliku a blok motoru po sundání vany kousek špalíku.
Jinak tu řemenici jsem povoloval tak že jsem dal mezi kliku a blok motoru po sundání vany kousek špalíku.