Voda v oleji

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
JakubP

Voda v oleji

Příspěvek od JakubP »

Zdar draci, zjistil jsem že mám v oleji vodu a dost hodně. :cry: Potřeboval bych vědět kolik taková oprava může stát? Vím že to může být těsnění nebo něco víc. Jsem z toho docela zoufalej, :( jsem začínající řidič. Dneska jsem jí přivezl domu a hned tohle. Jinak je to 1.3 Bmm kombik a jede na lpg. Má poměrně dost nalítáno, už asi 180000 a tak mě napadlo jestli není třeba rovnou lepší koupit jinej motor a jestli je vůbec možné ho jentak vyměnit? Moc děkuju za každou odpověď.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Voda v motoru

Příspěvek od Ivarek »

Nezmatkuj...v první řadě bych sundal hlavu a uvidíš,zřejmě bude opravdu v háji těsnění pod hlavou.Pokud bude hlava ok,max jí necháš srovnat tak by cena měla být tak kolem 1000kč.

A jen taková věcná....jak jsi tam tu vodu poznal?To jsi ten olej vypouštěl?
jakoubek555 - FK

Příspěvek od jakoubek555 - FK »

Nevypouštěl, kouknu na měrku a byla úplně bílá, sundám to červený víčko na hlavě a tam taková bílá kaše. To je voda v oleji ne? ještě že jsem to nikde nezadřel. Byl bych rád kdyby to bylo to těsnění jenom, ale bojim se jestli nemůže být něco prasklýho, nějaká vložka nebo blok. Jinak díky za odpověď.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Bílá emulze na víčku ještě neznamená vodu v oleji,bohužel ta měrka asi ano.No začal bych tou hlavou.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

No hele jako většinou tohle bývá hlavou;)...a jak píšeš kolik má najeto tak by chtělo udělat to těsnění pod hlavou.Ale podle mě budeš muset i nechat srovnat hlavu;)...hele vejdeš se do 2000Kč (těsnění,olej,voda,filtr,srovnání hlavy atd...)..a myslim že to je rozumná investice...a podle mě tamv om nic jinýho nebude;)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
jakoubek555 - FK

Díky za odpovědi, uvidim co se s tim dá dělat, snad nikde seženu prachy. Až budu vědět něco víc, tak dám vědět. Jinak ať vám jezdí ;)
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Když říkáš že jsi to sotva přvezl domů, jak dlouho to auto někde stálo a nejezdilo? Jestli jsi to bral někde z bazaru, kde to za celou zimu ani jednou nenastartovalo, není to nic divného a voda se objeví samozřejmě i přímo v oleji.
jakoubek555 - FK

No to auto nestálo vůbec, mám ho od dědy, koupil si nový, tak mi dal felinu. Olej v ní byl měněnej asi před 14 dni.
jakoubek555 - FK

Tak bohužel to byl blok motoru, :( vůbec nevim jak se to mohlo stát, naštěstí mi sehnal ten týpek ze servisu nějakej novej. Takže je to spravený a zase jede. ;) Akorád mám problém s volnoběhem na plyn, když jedu na benzin, všechno šlape jak má, jakmile jedu na plyn tak to na volnoběh třeba na křižovatce chcípá, nevíte čim by to mohlo bejt? Popřípadě kde se šteluje volnoběh?
Straw - FK

Voda v motoru (v oleji)

Příspěvek od Straw - FK »

Zdravim, mam problem... Pred par dny pritelkyne uvarila motor a od te doby se ztraci voda z chladice, a to tak ze hodne. Po ujeti cca 20km je voda pryc, merak ojele v motoru ukazuje, ze ojele pribiva. Na vicku oleje a v otvoru pod nim se objevilo velke mnozstvi svetle emulze, stejne tak i dnes na samotnem meraku mnozstvi oleje. Takze neni pochyb o tom, ze voda unika do oleje...
Otazkou je, jestli se takove mnozstvi vody dokaze ztratit pres rozpadle tesneni nebo jestli jde o prasklou hlavu? Tech dvacet kilaku, co tam voda je nez se ztrati, tak jede bez problemu, mozna i o neco lip, nez predtim, tak doufam, ze hlava praskla neni:-)
Jak rychle se musi dat toto opravit? Nebo jinak - uskodi nejakym zpusobem motoru voda v olejove casti? Ted pres svatky mi to nikdo nespravi, tak jestli se s tim da popojizdet na kratsi vzdalenosti tech par dni...? Nerad bych zadrel motor, nebo mu jeste nejak ublizil tou vodou...
Diky za info H.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 04. črc 2011 16:29:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
Styx96 - FK

Re: Voda v oleji

Příspěvek od Styx96 - FK »

Ahoj, opravit to nech hned a už s tím hlavně nejezdi ať to někde nezadrež. Ve vetšině případů to bývá těsnění, ale samozřejmně to může být i hlava.
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Re: Voda v oleji

Příspěvek od Honzis »

Ahoj,
ozivim jedno ze starsich temat. Uz delsi dobu resim ubytek vody. Pomalu ale jiste, asi tak tempem z maxima na minimum za nadrz se nekam vytraci voda. Takze klasicky postup. Hadice, termostat na chladici, vodni pumpa, pak hlava, pak znova hlava a spodni tesneni jedne vlozky... a porad tece a porad tece vice mene stejne. A to do oleje. Stiha se to sice odparovat, ze oleje nepribyva, ale jde to tam. Co to jeste muze byt? Ven z motoru to opravdu nikam netece, na olejovym vicku je kase (prvni jizda po poslednim pokusu s cerstvym olejem byla 2x200km, pri navratu kase...). Myslite, ze ma cenu to hledat, nebo radej vymenit komplet? Uz na to prestavam mit nervy...
Odpovědět