Převodovka ječí, když je velký mráz
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Převodovka ječí, když je velký mráz
Dělá Vám taky někomu převodovka kravál, když hodně mrzne? Já jsem nikdy neparkoval venku, tak s tím nemám zkušenosti. Manželky auto ale teď stojí venku pořád a když bylo dneska -10, tak po nastartování a puštění spojky převodovka docela řve. Nechrastí, jenom hodně hučí až kvílí. Stačí kousek popojet a už hučí jenom trochu.
Pořád se odhodlávám ke generálce a tohle se mi už teda úplně přestává líbit. Ona trochu hučí trvale, ale v téhle kose je hlučnější než motor.
Pořád se odhodlávám ke generálce a tohle se mi už teda úplně přestává líbit. Ona trochu hučí trvale, ale v téhle kose je hlučnější než motor.
-
Josh123456 - FK
Re: Převodovka ječí, když je velký mráz
nedávno se mi to stalo u Fiata Palio - tam byl ten samý problém, ale jelikož ta převodovka bez problému jinak funguje, tak jsem spíš to typoval na to, že to chtělo nějakou dobu, než se vše promazalo, aby pak následně ztichla. Ony ty převodovky Felicií jsou pořád takový hlučnější oproti jiným skříním - nikdy úplně neztichnou.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Dělá mi to taky asi tak 20 - 30 m, pak je to v normálu. Taky jde ztuha řadit.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to je přesně ono. Kvedlačka jde hodně viskozně.
Svoje auto mám ve vytápěné garáži, tak na tyhle zimní problém čučím trochu vyjeveně.
Svoje auto mám ve vytápěné garáži, tak na tyhle zimní problém čučím trochu vyjeveně.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Mě to ani nehučí,ale kolikrát je tak zatuhlý řazení že nejde skoro vyřadit
Stejně musím řazení asi na jaře opravit.Už je tam vůle jak blázen
-
Josh123456 - FK
hold ty auta už mají svý léta no
, tak to chce trochu zase péče 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
To nesmíš udělat kravinu jako já.
Plně funkční převodovku jsem, jenom proto že zastudena občas zachrastila, vyměnil za špajsku, která zatepla neřadí a zastudena ječí tak že přeřve motor. A to ti ani neřeknu cenu, protože jinak by jsi mne přijel zfackovat
Zase jsem jednou dal na to, že když je to drahé, tak je to kvalitní.
Plně funkční převodovku jsem, jenom proto že zastudena občas zachrastila, vyměnil za špajsku, která zatepla neřadí a zastudena ječí tak že přeřve motor. A to ti ani neřeknu cenu, protože jinak by jsi mne přijel zfackovat
Zase jsem jednou dal na to, že když je to drahé, tak je to kvalitní.
-
Josh123456 - FK
tak to tě upřímně lituju, jelikož se člověk snadno nachytá.. Převodovce se musí rozumět, kdec co, jak, proč a i tak je to někdy sázka do loterie.
Nejlepší je si jí radši sám sobě zrepasovat, protože to je jediné aspoň na 98% plně funkční, ale i tak je někdy problém.
Neboj - já bych tě nezfackoval
Nejlepší je si jí radši sám sobě zrepasovat, protože to je jediné aspoň na 98% plně funkční, ale i tak je někdy problém.
Neboj - já bych tě nezfackoval
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Proto už o další výměně neuvažuju.
Řeším jenom jestli jí zgenerálkovat, nebo se na to vybodnout. Mám pořád cukání si koupit nové auto (jako myslím úplně nové). Během roku se musím rozhodnout a podle toho půjde na GO, nebo už mne to nebude trápit, protože Felda zůstane jenom na hrkání po městě.
Řeším jenom jestli jí zgenerálkovat, nebo se na to vybodnout. Mám pořád cukání si koupit nové auto (jako myslím úplně nové). Během roku se musím rozhodnout a podle toho půjde na GO, nebo už mne to nebude trápit, protože Felda zůstane jenom na hrkání po městě.
-
Josh123456 - FK
áha, tak to potom chápu, ale převodovku zrepásnout neni zase tak složitý...
No nové auto je hold nové auto, ale taky záleží, od kterého výrobce...
No nové auto je hold nové auto, ale taky záleží, od kterého výrobce...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nejde o složitost, jde o to jestli má smysl do toho investovat. Když bych s autem jezdil už jenom rok, tak to nějak přetrpím.
-
Jack - FK
.Atnarfus píše:Jo, to je přesně ono. Kvedlačka jde hodně viskozně.
Skontroluj množstvo oleja alebo ešte lepšie vymeň olej za 75W-90.
Mal som ten istý problém od chvíle, keď som si nechal vymeniť aj prevodový olej v servise keď mi menili spojku. Debily tam naliali BP 80W-90 a ešte o cca 4 dcl menej. Po výmene za 75W-90 Shell mám už pokoj.
-
Josh123456 - FK
Atnarfus: já jsem to špatně napsal-pro tebe to složitý nebude, ale já bych být tebou to do toho ještě dal-třeba nebudeš tam dávat toho moc no, ale zase je fakt, že tam toho zase můžeš taky dát, aby to bylo ok toho dost, takže uvážení je na tobě... V tom ti asi neporadim, ale já bych to asi udělal, abych si byl jistej, že se mi to někde na cestě nepo....
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
O tom oleji ještě uvažuju. Jenom fakt nevím co tam koupit. Ve druhé Feldě mám Q8 75W-90 GL4+ a řadí to naprosto dokonale. Řeším jestli tam nacpat cokoli 75W-90 GL4, nebo hledat něco s normou VW 501 50. Tahle norma je předepsaná do všech aut s převodovkama od VW. V dokumentaci k feldě jsem ji nikde neviděl.
Myslíš, že fakt čtvrt litru může mít vliv? Určitě tam maji projektovanou pořádnou rezervu. Kola olej rozhazují i když je ho tam polovina.
Myslíš, že fakt čtvrt litru může mít vliv? Určitě tam maji projektovanou pořádnou rezervu. Kola olej rozhazují i když je ho tam polovina.
-
Jack - FK
Vplyv to podľa mňa má, lebo keď som naštartoval studený motor, tak asi 1-2 minúty bolo počuť z prevodovky také divné akoby pískanie. Potom to už prestávalo - hlavne keď som sa s autom pohol (prevodové kolesá a ložiská sa začali mazať rozstrekom). A rýchlostná páka mi išla veľmi stuha (veľmi hustý olej). Po výmene oleja a naliatí cca 2,4 l oleja 75W-90 namiesto 80W-90 je prevodovka tichá, radenie rýchlostí jedna báseň. Aj v odb. literatúre aj čo som sa pýtal dvoch fachmanov od aut, tak sa zhodli vtom, že feliciacké prevodovky sú vraj dosť chúlostivé na množstvo oleja hlavne keď je ho v prevodovke málo - zvyknú odchádzať synchróny na päťke a niekedy aj ložiská na predlohovom hriadeli.
-
Josh123456 - FK
u jiných převodovek to vliv nějak nemá menší množství oleje - možná jen v zimě, když je tam míń oleje přes léto, tak se nic neděje, ale je fakt, že převodovka u fel. je asi na to citlivější a kord v zimě.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Převodovka dostane poslední šanci. Zkusím ještě jeden olej a to Castrol TAF-X
http://www.ioleje.cz/oleje/eshop/0/3/5/ ... -TAF-X-1lt
Když to nezabere, tak začnu řešit generálku.
Jenom mne trochu udivuje, že sám Castrol podle mazacího plánu doporučuje olej Castrol Syntrax Universal
http://www.ioleje.cz/oleje/eshop/0/3/5/ ... 75W-90-1lt
http://www.ioleje.cz/oleje/eshop/0/3/5/ ... -TAF-X-1lt
Když to nezabere, tak začnu řešit generálku.
Jenom mne trochu udivuje, že sám Castrol podle mazacího plánu doporučuje olej Castrol Syntrax Universal
http://www.ioleje.cz/oleje/eshop/0/3/5/ ... 75W-90-1lt
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ještě mne zaujalo tohle
http://www.ioleje.cz/oleje/eshop/11-BP- ... 5W-90-1lt/
BP patří pod Castrol a je to skoro na polovinu.
http://www.ioleje.cz/oleje/eshop/11-BP- ... 5W-90-1lt/
BP patří pod Castrol a je to skoro na polovinu.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
A prodejce mi nakonec jako nejvhodnější nabídnul tohle
http://www.ioleje.cz/oleje/eshop/2-Shel ... 75W-90-1lt
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Může mít olej vliv za studena na dořazování kvaltů?Hlavně jednička nejde kolikrát ani na podruhé.Po zahřátí dalo by se říct že ok.Už několik let používám Madit PP80.Jak ve fáčku tak ve feldě.Dělá to až teď po opravě skříně.Synchrony,ložiska.6e je ráno trošku hlučnější neřeším.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Olej má samozřejmě vliv na funkci synchronizace. Převodovka jinak funguje na cokoli co maže, ale jde hlavně o ty synchrony.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
jako jo.Na synchronizaci jo.To je mi jasný.Ale spíš mi to připadá jako zub proti zubu.Normálně když stojím,šlápnu spojku a chcu zařadit.Když je auto v pohybu tak ok i za studena všechny kvalty.jaký dát olej?Syntetiku?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zuby kol se v převodovce neřadí. Přesouvají se pouze ozubené kroužky s náběhama. Synchronizační spojka má za úkol srovnat rychlost otáčení těch kroužků, aby je šlo zasunout do sebe. Když to chroupne jako přes zuby, tak je problém právě se synchronizací.
Jestli ti chroupe dvojka, nebo trojka, tak to je u všech převodovek běžné opotřebení. Tyhle kvalty dostávají nejvíc zabrat a časem to začne dělat.
Zpátečka jde u našich převodovek řadit blbě normálně.
Jednička když stojíš by měla jít dobře. Jde blbě jenom v okamžiku, kdy stojíš dlouho na spojce a převodovka se komplet zastaví. Pak to tam někdy nechce vlézt. Stačí na moment pustit spojku a zkusit to znovu. Nejlepší je ale nestát se sešlápnutou spojkou na neutrál. Já si tam tu jedničku vždycky strčím ještě než se převodovka po vyšlápnutí spojky úplně dotočí.
A jestli ti tam nejde jednička dát za jízdy, tak to se nediv. Musíš jet opravdu krokem, aby se tam dala nacpat. Případně se naučit podřazovat s meziplynem. Pak tam jedničku loupneš i při slušné rychlosti jízdy.
Olej zrovna řeším, tak neporadím, ale poreferuju příští týden jestli ten Shell pomohl.
Jestli ti chroupe dvojka, nebo trojka, tak to je u všech převodovek běžné opotřebení. Tyhle kvalty dostávají nejvíc zabrat a časem to začne dělat.
Zpátečka jde u našich převodovek řadit blbě normálně.
Jednička když stojíš by měla jít dobře. Jde blbě jenom v okamžiku, kdy stojíš dlouho na spojce a převodovka se komplet zastaví. Pak to tam někdy nechce vlézt. Stačí na moment pustit spojku a zkusit to znovu. Nejlepší je ale nestát se sešlápnutou spojkou na neutrál. Já si tam tu jedničku vždycky strčím ještě než se převodovka po vyšlápnutí spojky úplně dotočí.
A jestli ti tam nejde jednička dát za jízdy, tak to se nediv. Musíš jet opravdu krokem, aby se tam dala nacpat. Případně se naučit podřazovat s meziplynem. Pak tam jedničku loupneš i při slušné rychlosti jízdy.
Olej zrovna řeším, tak neporadím, ale poreferuju příští týden jestli ten Shell pomohl.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak funguje převodovka vím.Jak vypadá vevnitř taky.Měnil jsem synchrony a ložiska.ono to fakt vypadá že se ty dva zuby potkají.jak na kole tak na přesuvníku.na spojce nestojím,protože se mi ji nechce měnit každých 30 000km.Spíš mi jde o to jaký olej použít.Bo mi připadá že se hnací hřídel vlivem hustého oleje rychle zastaví.A řadit s meziplynem?Já jezdil tři roky s PV3S.A teď občas s Liazem a T815.Já snad ani jinak podřazovat neumím. 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zuby se potkat museji, ale nemělo by to řechat přes několik zubů. Synchron musí sjednotit otáčky a pak už se jenom zuby díky náběhům zasunou do sebe.
Olej je doporučený GL4 a nejlepší je asi 75W-90, tedy syntetický. Jakou značku, to sám netuším. Ve své Feldě mám Q8 a řadí to fakt super. Manželky Feldu řeším už rok a výsledek bude asi generálka. Poslední pokus je ten Shell (odkaz je výše).
Olej je doporučený GL4 a nejlepší je asi 75W-90, tedy syntetický. Jakou značku, to sám netuším. Ve své Feldě mám Q8 a řadí to fakt super. Manželky Feldu řeším už rok a výsledek bude asi generálka. Poslední pokus je ten Shell (odkaz je výše).
Po vyzkoušení několika olejů jsem dal do převodovky dle doporučení Škoda servisu MOGUL TRANS 75W GL4 a absolutní spokojenost už nejdou žádné zvuky ze studené převodovky i ta cena oleje je super oproti jiným. Měl jsem tam 75W 90 GL4 za studena to kvílelo i po výměně ložisek litr stál 250Kč.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
tak tak já jsme vzal ve škodovce taky tento olej protože mi ho doporučili a jsem spokojenej.ikdyž mojí převodovku nic už asi nezachrání.kyž jsem auto koupil tak mi bylo divný proč po najetí nějakejch 1000km se začíná zhoršovat řazení a ejhle on tam vůbec nebyl olej
olej jsem tam teda dal a mnohem se to zlepšilo ale stejně to bude chtít v létě generálku páč to odnesly asi sinchrony na jedničce,dvojce a trojce a hlavně převodovka je strašně hlučná v záběru takže to asi pěkně odsrali ložiska
čtyřka s pětkou jdou docela vpohodě řadit takže ty dělat nebudu.
měl jsem asi smůlu a bůh ví kolik km s tím najezdil takhle předchozí majitel.
měl jsem asi smůlu a bůh ví kolik km s tím najezdil takhle předchozí majitel.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 28. led 2009 13:17:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
Josh123456 - FK
trans 75W je dobrý olej- taky běhá v mojí převodovce a ona chodí, tak jak má.
vlada320. na pětku se taky zaměř, protože ta dokáže taky zlobit-vzal bych to z gruntu, protože převodovka se jinak nedělá, než kompletně.
vlada320. na pětku se taky zaměř, protože ta dokáže taky zlobit-vzal bych to z gruntu, protože převodovka se jinak nedělá, než kompletně.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
jj to já vím když já teď nemám možnost kde to udělat.sice bych to udělal před barákem jako ostatně skoro všechno ale ona je taková zima, ale asi mi nic jinýho nezbyde.nechci aby mě to pak nechalo na horách až pojedu. 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 28. led 2009 13:18:23, celkem upraveno 1 x.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
Josh123456 - FK
jo jo to chápu-taky si to nedokážu představit to dělat před barákem někde 
Mna by ale zaujímalo, ako sa pri tomto oleji prejaví "tesnosť" týchto škodováckych prevodoviek.... a za 2. - čo v lete ked je aj cca 40st C... nie je potom ten olej moc riedky? Ako sa prejaví hlučnosť prevodovky v zime / v lete? Zaujímal by ma názor niekoho kto ten olej v prevodovke má.Haward píše:Po vyzkoušení několika olejů jsem dal do převodovky dle doporučení Škoda servisu MOGUL TRANS 75W GL4 a absolutní spokojenost už nejdou žádné zvuky ze studené převodovky i ta cena oleje je super oproti jiným. Měl jsem tam 75W 90 GL4 za studena to kvílelo i po výměně ložisek litr stál 250Kč.
-
Josh123456 - FK
Tomy: no je to asi tak-netěsnot u starších převodovek nějaká bude mezi velkými kartery převodovky, ale z mé zkušenosti, jelikož mám skříń cca dva roky udělanou a přetěsněnou docela dobrou pastou a ani kapka a ani někde žádný náznak-taky aby né že.
Jinak čím je větší teplota, tak ten se ten olejch chová líp, takže se to čím víc zahřejvá, tak to i tim líp se řadí. Můj pocit.
Jinak čím je větší teplota, tak ten se ten olejch chová líp, takže se to čím víc zahřejvá, tak to i tim líp se řadí. Můj pocit.
A čo hlučnosť?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 28. led 2009 13:19:33, celkem upraveno 1 x.
-
Josh123456 - FK
hlučnost je úměrná teplotě-čím menší teplota, tak to víc hlučí, ale mě se dá říct neptarně hlučí, ale je jedno v jaké teplotě-je to fůrt stejný, ale u více vyběhaných převodovek je to tak, jak jsem řikal. Čím studenější tím hlučnější.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tak pánové. Zrovna jsem dokončil výměnu gufera na převodovce + leštění těsnící plochy vnitřního kloubu. I když tam je od jara nové gufero, tak to trochu propouštělo. Auto už zase stojí na kolech.
Poobědvám a pak tam neleju nový olej. Jestli už to konečně nezačne řadit jak má, tak to asi u lesa podpálim.
Poobědvám a pak tam neleju nový olej. Jestli už to konečně nezačne řadit jak má, tak to asi u lesa podpálim.
-
Josh123456 - FK
Tak držím palce, ať je olej nápomocnej 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
První projížďka se docela zdařila. Řadí to o třídu lépe, než ještě včera. Nepřesnost řazení samozřejmě zůstala, ale síla potřebná na zasunutí kvaltu je tak poloviční.
Hlavně se dá třeba jednička zařadit i na pomalujedoucím autě. To dřív nehrozilo. Meziplyn jako prase a stejně to tam nevlezlo.
Dvojka se dá při spomalení před retarderem zařadit bez použít násilí. Prostě tam hopne.
Zatím nehci chválit dne před večerem. Uvidím jak to bude řadit ráno vymrzlé a jak to bude řadit až se převodovka prohřeje. To u ní byl největší problém.
Hučení až kvílení bohužel zůstalo, ale na to už fakt bodám.
Hlavně se dá třeba jednička zařadit i na pomalujedoucím autě. To dřív nehrozilo. Meziplyn jako prase a stejně to tam nevlezlo.
Dvojka se dá při spomalení před retarderem zařadit bez použít násilí. Prostě tam hopne.
Zatím nehci chválit dne před večerem. Uvidím jak to bude řadit ráno vymrzlé a jak to bude řadit až se převodovka prohřeje. To u ní byl největší problém.
Hučení až kvílení bohužel zůstalo, ale na to už fakt bodám.
-
Josh123456 - FK
Podle mne se to ještě o poznání zlepší nějakýma ujetýma kilometrama. Zkus to, ale hlavně, že to pomohlo
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nejvíc mne točilo to řazení. Když v půlce křižovatky musíš přibrzdit a pak nemůžeš podřadit, tak vypadáš jako začátečník. Předjíždět jsem už ani nezkoušel, nebo jsem předjížděl tak, abych neřadil.
-
Josh123456 - FK
tak to už stojí teda za prd
to jo
moje ségra měla problém s dvjkou - synchron a pokus taky byl nejdříve nový olej a ze začátku nic moc, ale pak najednou je asi krapet očistil (drážky) a teď dvojka řadí už třetím rokem celkem bez problémů, když na ní člověk zrovna nějak extra nespěchá a chová se k tomu trochu slušně, tak ani by člověk neřekl, že dřív to bylo docela ko.
moje ségra měla problém s dvjkou - synchron a pokus taky byl nejdříve nový olej a ze začátku nic moc, ale pak najednou je asi krapet očistil (drážky) a teď dvojka řadí už třetím rokem celkem bez problémů, když na ní člověk zrovna nějak extra nespěchá a chová se k tomu trochu slušně, tak ani by člověk neřekl, že dřív to bylo docela ko.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to, že ten olej generálku odložil. I vymrzlé to řadí docela dobře. Jenom dvojka si trochu chroupne, ale s tím už se tak nějak počítá. Po pár kilometrech to ani není znát.
Jestli to bude fungovat i v létě, až se převodovka rozpálí, tak to s ní už nějak doklepu.
Jestli to bude fungovat i v létě, až se převodovka rozpálí, tak to s ní už nějak doklepu.
-
Josh123456 - FK
Já myslim, že v létě to bude lepší, než teď.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Po několika kratších jízdách s autem po výměně oleje v převodovce, konečně celkově sesumíruju.
Původní stav byl:
převodovka hučela, za mrazu až ječela
špatně pracovala synchronizace
-zastudena při řazení zacvakala dvojka a trojka také nešla bez cvaknutí
-zastudena bylo obtížné podřadit na dvojku, podřazení na jedničku bylo nemožné i při zanedbatelné rychlosti auta
-prohřátá převodovka řadila celkově špatně (rychlost bylo možné zařadit až na druhý pokus a pod.)
Olej jsem použil
Shell GETRIEBEÖL EP 75W-90 1lt
API GL-4, VW 501 50
Syntetický vysokotlaký převodový olej určený především pro manuální převodovky, některé diferenciály a další převodová soukolí vozů koncernu VW.
255Kč za litr
Stav po výměně oleje:
převodovka hučí o trochu méně, mráz ještě nebyl, ale věřím že i to bude lepší
synchronizace pracuje jako vyměněná - převodovka řadí o třídu lépe
-zastudena sice dvojka lehce cvakne, ale to není u ojeté převodovky nic zvláštního, trojka pracuje bezvadně
-řazení a podřazování za studena je jako vyměněné, podřazování na dvojku pracuje naprosto dokonale a bez zaváhání, jedničku jde zařadit při pomalé jízdě naprosto spolehlivě, síla potřebná na ovládání převodovky je mnohem menší.
-prohřátou převodovku jsem s ohledem na současné teploty ještě neměl příležitost vyzkoušet
Závěr:
Převodovka se studená a mírně zahřátá chová skoro normálně. Hlučnost a zhoršená funkčnost dvojkového synchronu řekněme že odpovídá najetým kilometrům.
Jestliže převodovka bude i v létě pracovat jak má, olej splnil moje požadavky.
Mechanická nepřesnost řazení samozřejmě zůstala, ale na tom olej nemůže nic změnit.
Původní stav byl:
převodovka hučela, za mrazu až ječela
špatně pracovala synchronizace
-zastudena při řazení zacvakala dvojka a trojka také nešla bez cvaknutí
-zastudena bylo obtížné podřadit na dvojku, podřazení na jedničku bylo nemožné i při zanedbatelné rychlosti auta
-prohřátá převodovka řadila celkově špatně (rychlost bylo možné zařadit až na druhý pokus a pod.)
Olej jsem použil
Shell GETRIEBEÖL EP 75W-90 1lt
API GL-4, VW 501 50
Syntetický vysokotlaký převodový olej určený především pro manuální převodovky, některé diferenciály a další převodová soukolí vozů koncernu VW.
255Kč za litr
Stav po výměně oleje:
převodovka hučí o trochu méně, mráz ještě nebyl, ale věřím že i to bude lepší
synchronizace pracuje jako vyměněná - převodovka řadí o třídu lépe
-zastudena sice dvojka lehce cvakne, ale to není u ojeté převodovky nic zvláštního, trojka pracuje bezvadně
-řazení a podřazování za studena je jako vyměněné, podřazování na dvojku pracuje naprosto dokonale a bez zaváhání, jedničku jde zařadit při pomalé jízdě naprosto spolehlivě, síla potřebná na ovládání převodovky je mnohem menší.
-prohřátou převodovku jsem s ohledem na současné teploty ještě neměl příležitost vyzkoušet
Závěr:
Převodovka se studená a mírně zahřátá chová skoro normálně. Hlučnost a zhoršená funkčnost dvojkového synchronu řekněme že odpovídá najetým kilometrům.
Jestliže převodovka bude i v létě pracovat jak má, olej splnil moje požadavky.
Mechanická nepřesnost řazení samozřejmě zůstala, ale na tom olej nemůže nic změnit.
Tak som sa odhodlal aj ja k výmene, ale som na vážkach ktorý tam naliať, či mogul trans 75W, alebo syntrans 75W-90. Ktorý je lepší/vhodnejší. Je tam dost podstatny rozdiel v cene, kým 75W viem kupit za 130sk, 75W-90 za 300 
-
Josh123456 - FK
trans 75W ti bude splňovat dobou funkci
-
Josh123456 - FK
Atnarfus: tak hlavně, že ti to pomohlo. Kupodivu ani jsem v to moc nedoufal, ale opak je pravdou 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Taky už jsem tomu nevěřil.
V neděli jsem s tím skoro v jednom tahu najel 70km a řadilo to bez zaváhání. Jel jsem v té sněhové srač... co tu padala, tak se převodovka stejně moc nezahřála.
V neděli jsem s tím skoro v jednom tahu najel 70km a řadilo to bez zaváhání. Jel jsem v té sněhové srač... co tu padala, tak se převodovka stejně moc nezahřála.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
skaryš já ten olej snad taky koupím než začnu tu převodovku rozdělávat. 
V zime určite, ale čo v lete. Trans 75W nie je syntetika, podľa tabuľky je viskozita 75W pri 100stC 6,5 zatiaľčo 75W-90 má 18,4. 80W ma pri 100stC 8,4. Ten rozdiel môže byť v lete citeľný. Z tabuľkových hodnôt by som povedal, že ideálny by bol ten 75W-90, teda syntetika.Josh123456 píše:trans 75W ti bude splňovat dobou funkci
Takže je na debatu, čo je lepšie. Najlepšie by boli empiricke skúsenosti
-
Josh123456 - FK
já mám zkušenost s tím, že čím větší teplota nebo delší trasa v létě, tak to řadí líp a líp. Čím studenější je olej tím je to horší.... Můj pocit a i zkušenost.