Proč musím často měnit žárovky?

trivet
Kontaktovat uživatele:

Proč musím často měnit žárovky?

Příspěvek od trivet »

Chtěl bych se vás zeptat, jak často vám praskají žárovky??? Mě tam nevydrží víc jak 6 měsícu a to se mě moc nelíbí když kupuju ty dražší. Mám se soustředit na altík??? nebo bude problem jinde? A ještě se zeptám co s tím když mamce praská na C3 pořád jen jedna žárovka, vydrží tak měsís. Zajmavý je že to dělá jen jedna strana. Kde mám hledat problém?
Zbysek - FK

Re: Proč musím často měnit žárovky?

Příspěvek od Zbysek - FK »

Jaké žárovky kupuješ a jaký máš nájezd kilometrů za toho půl rokuco ti vždy prasknou? Jestli máš třeba nightbreakery a nájezd minimálně 10tkm za ten půlrok,tak to není nic divného, ale vlastnost těch žárovek. Jinak samozřejmě přeměř jaké hodnoty ti vůbec jdou na světla. Hodně zkracuje životnost žárovek když ti svítí světla při stání, kdy se nedokáží světla chladit.
Jinak u té mamky jí asi praská stále žárovka na pravé straně že? U nových aut je zvýšené napětí na celé dobíjecí soustavě nad 14,4V (protože to vyhovuje bezúdržbovým baterkám co se do nich cpou) a pak to zase nedávají žárovky. Například u VW koncernu je tohle zcela běžná záležitost, která se řeší snížením napětí na žárovkách.
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Mne vydržali na služobnej felde žiarovky H4 vždy tak asi rok a niečo. Boli to bežné typy a svietil som skoro stále, mesačne som robil 2-3000km. Že by svietenie počas státia nejako skracovalo životnosť som nepostrehol a to som často dlho stál v kolóne, alebo na križovatke. Keď som do Logana dal 100W H4 a boli tam iba plastové "sklá", tak počas dlhšieho státia mi nebolo všetko jedno, ale nič sa nikdy nestalo. Ináč 6 mesačná životnosť žiarovky nie je až taká tragédia, toľko vydržali aj originálne H4 na Logane.
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

Praskání žárovek na jedné straně se mi taky stávalo u favorita. Stalo se mi to 2 nebo 3 ted nevím. Byly to úplně obyč H4. Kupoval jsem je u jednoho prodejce. Když jsem ho změnil tak to přestalo... Asi blbá série
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
trivet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trivet »

No teď najedu už jen asi 6-8000 za půlrok a mám ty nightbreakery. No a s tím chlazením mě to nenapadlo ale něco na tom asi bude. Téměř pořád stojím nekonečný kolony v Náchodě tak to tomu asi taky moc nepřidá. Tak že když si to tak propočítám tak se mě vyplatí koupit led světla na denní svícení, protože se mi investice vrátí asi do dvou let.

Jinak jak se snižuje to napětí na žárovkách??? To tam dám nějákej odpor nebo něco takovýho???? Vubec se v tom nevyznám. Dík
trivet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trivet »

MartinB píše:Praskání žárovek na jedné straně se mi taky stávalo u favorita. Stalo se mi to 2 nebo 3 ted nevím. Byly to úplně obyč H4. Kupoval jsem je u jednoho prodejce. Když jsem ho změnil tak to přestalo... Asi blbá série
V tomhle případě to výrobcem žárovek nebude, kupoval jsem tam už asi 8 žárovek od různejch výrobců. Nejhorší na tom je, že zrovna na týhle straně je šílenej přístup :evil:
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Někde jsem tady už dávno četl že to praskání žárovek na pravé straně je způsobeno větší taplotou té strany (míň se to tam chladí).
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Odpovědět