Vadí to něčemu?

MPi 1AV
AEE
Collin - FK

Re: Vadí to něčemu?

Příspěvek od Collin - FK »

80stupnu tak to má být ne!?
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

No prave nevim, tgfh teš měnil a teplotu ma standartně na 90. A ty termostaty jsou ze stejneho shopu tak prave nevim.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Zjistíš to VAGem
Collin - FK

A jak ti to ukazuje teploměr? Na jaké je pozici?
smazany clen - FK

Po nastartováni se teplota vyšplhá mezi druhou a třetí čárku (prakticky přesně do půlky mezi ně, to by mělo být těch 80). Pak spadne téměř k 70. Si myslim , že v te chvili zrovna otevře termostat. Pote se vyšplha drži zase v prostředku mezi druhou a třetí čárkou. Když sem předjiždela honil to někam až kolem 4000 ot tak se chvilkově ručička dostala na 90.
Collin - FK

Tak po delší době sem kupil další termostat! Raději přímo od škodovky(nevím zda je v tem rozdíl) investice 500,- Ale zatím to vše šlape jak má! Tak uvidíme jak dloho origo vydrží..
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Aho Kluci!
Jak to čtu tak termostat je celkem zlobidlo! Chci se zeptat. Kdyby byl v háji termostat, bylo by to poznat při diagnostice? Zobrazila by se závada? Díky ;)
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

na diagnostice poznáš kolik je aktuální teplota vody, ale jako závada (v chybovém registru závad) ti tam žádná nevyskočí.
Collin - FK

Tak poznal by jsi to na tem kolik má ta voda..
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Collin: měl jsem stejný problém jako máš ty. Tak jsem samozřejmě objednal druhý termostat i s přírubou - druhovýrobu. Problém přetrvával. Tak jsem objednal origo termostat, tentokrát bez příruby, říkám si tu mám novou, nemůže být špatná. Problém přetrvával. Tak jsme sundali hadici a zjistili že z příruby kape voda. Tak jsem objednal origo přírubu. Už jen při porovnání byl vidět rozdíl mezi origo a druhovýrobou :!: Termostat v druhovýrobě neseděl tak dobře jako v origo. Tak jsem jej namontoval a pro změnu i při dotáhnutí kapala voda okolo příruby. tak jsem ještě zháněl dnes celý den to blbé těsnění, které nebylo vůbec jednoduché sehnat. Nakonec se povedlo. A k dokonalosti jsem zjistil že šroubek ze spodu příruby se protáčí a nejde příruba dotáhnout... Tak jsem sehnal tlusčí šroubek, zkrátil a narval. Jel projet a VŠE FUNGUJE JAK MÁ !!!! TAKŽE VŠEM DOPORUČIJI ORIGO !!! Aspoň z mojí zkušeností... Teď ještě jak dlouho to bude fungovat... :mrgreen:

Termostat origo: 890 Kč
příruba origo : 180 Kč
těsnění : 98 Kč

Celkem : 1168 Kč...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Mě termostat odešel asi po osmi letech. Koupil jsem origoš a je tam už čtyři roky a maká jak má.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jak už jsem tu psal, já koupil origo komplet komoru a termostat vydržel 14 měsíců, pak přestal dovírat a zůstával pootevřený.
Je to asi náhoda, ale nejde s určitostí říct, že origo vydrží. ;)
smazany clen - FK

To sglerusik:Pokud nemá termostat nějakou výrobní vadu,tak tu nešťastně řešenou přírubu přežije nejmíň dvakrát. ;)
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Mě nový termostat s přírubou samo že druhovýroba vydržela půl roku...
smazany clen - FK

RAIMMI píše:Mě nový termostat s přírubou samo že druhovýroba vydržela půl roku...
M se poškodil termostat jenom tím,že se propíchla ta příruba a termostat nevratně vylezzl víc,než je zdrávo.Osel v prodejně mi prodal o sto Kč levnější repliku,než originál,takže jsem mu to reklamoval ,vyměnil a doplatil už za dva dny.Originál Škoda už tam lítá 7 měsíců.Interně řečeno je rozdíl v přesném definování síly té tlačné pružiny a udržení tohoto parametru v sériové výrobě.Obrázek
Odpovědět