cimm je dane jak moc je to servo silne?cerpadlem nebo rizenim?
pro priklad-kdyz dam cerpadlo z octavie bude se tocit volantem lehceji?nebo muzu nechat cepradlo a dat rizeni napr z fabie?
je to jen pro mo zajimavost
"síla" serva
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: "síla" serva
Je to hydraulika, tak je to o tlaku a o ploše pístu v převodovce řízení. Jestli chceš zesílit servo, musíš zvětšit tlak. Např. montáží čerpadla z dízlu.
Fabka má posilovač elektrohydraulický. To tam těžko dostaneš.
Fabka má posilovač elektrohydraulický. To tam těžko dostaneš.
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Do Feldy jsou v nabídce dvě čerpadla liší se tlakem ...
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
luke.bean - FK
jirka: no,vida,docela novinka..
rozepiš se trochu o rozdílu a co se dávalo kam..
já akorát věděl že jsou většinou tvarově stejný i s novějšímy auty,ale na tlak jsem nepomyslel..
rozepiš se trochu o rozdílu a co se dávalo kam..
já akorát věděl že jsou většinou tvarově stejný i s novějšímy auty,ale na tlak jsem nepomyslel..
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
TADY: http://www.autodilykrc.cz/eshop/skoda/f ... E8erpadlo#
To je ta nabídka o které jsem mluvil.
To je ta nabídka o které jsem mluvil.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Benzínová felda má 7MPa a dehet 9MPa. Rozdíl by to mohl být znatelný. Jestli jsou i mechanicky stejná to netuším a před nákupem by to stálo za prověření. Když i na 1.6ku jsou dva druhy.
-
smazany clen - FK
Také jsem tuto problematiku řešil, když mi začalo servo na mé šestnáctce naříkat vlivem opotřebování a sehnal jsem si zánovní z oct TDI.Musí se akorát upilovat distanční podložka z držáku příslušenství, aby tam servo z oct pasovalo. Do feldy 1.6 patří servo s tlakem 90barů a do oct TDI 100 barové. Škodovka dělá i 110ti barová. Samozřejmě jsem čekal rozdíl, ale byl jsem tak trochu zklamanej, protože rozdíl je opravdu minimální. Asi je ještě rozdíl v samotném řízení, či v ňákých ventylech jestli tam někde ňáký jsou, tak dopodobna to proštudovaný nemám. Zkuste někdo poradit, taky mě to zajímá....
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nemáš nějaký fotky když jsi tam pasoval to servo z Okty?Celkem mě to zajímá.Sehnat servo z O bude jednodušší než sehnat origo do Feldy.
-
smazany clen - FK
Fotky nemám. Ale až to rozebereš, tak ti bude hned jasný, co musíš upravit. Jinak všechno ostatní pasuje. Hodně zdaru!
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 08. úno 2009 16:57:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4